Dodaj do ulubionych

choroby ukladu moczowego

15.02.06, 13:56
mam problem z ciagle powracajacym zapaleniem pecherza moczowego. Kiedy ide do
lekarza konczy sie to tylko analiza moczu i lekami ktore pomagaja poki je
biore. Potem problem wraca! Moze ktos moglby mi doradzic co robic?
Obserwuj wątek
    • agatka_to_ja Re: choroby ukladu moczowego 15.02.06, 14:05
      zapytaj na forum ZDROWIE KOBIETY
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=216
      albo poszukaj wczesniej w wyszukiwarce na tym forum (zdr. kobiety)- byly na ten
      temat juz na pewno watki.
      • lilidu Re: choroby ukladu moczowego 15.02.06, 21:46
        Byłam i kurcze nic ciekawego nie znalazłam. Mój problem zaczął się od momentu
        jak rozpoczęłam współżycie ale ostatnio się nasilił.Pomóżcie
    • Gość: hania Re: choroby ukladu moczowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 11:13
      Też to miałam, chyba przez rok od rozpoczęcia współżycia, ciągle wracało i
      wracało. Badałam się na wszystkie możliwe sposoby, mój chłopak też. żaden
      lekarz mi nie pomógł. Koszmar, to jest potworny ból. Współczuję ci. Pociesz się
      tym, że mi po jakimś czasie samo przeszło. Jeżeli uprawia się seks w mniej
      więcej regularnych odstępach czasu, organizm się przyzwyczaja i samo
      przechodzi. Trzeba tylko pamiętać, żeby podmywać się po każdym stosunku i co
      jakiś czas profilaktycznie pić fitolizynę.
    • Gość: fiolka Re: choroby ukladu moczowego IP: *.icpnet.pl 16.02.06, 22:04
      jestem dojrzała kobieta, miałam kiedys podobny problem , sposób jest bardzo
      prosty i skoro pomógł mnie to moze i pomoze tobie . Warto spróbować . Dwie
      podstawowe zasady : Przed stosunkiem siusu i po stosunku to samo ! No i
      oczywiscie higiena . Profilaktycznie Furagin który z pewnoscia juz znasz .
      Zycze powodzenia.
      • lilidu Re: choroby ukladu moczowego 18.02.06, 12:24
        Dzięki za rady. Czy możliwe jest ze moje zapalenie pęcherza jest spowodowane tym
        że kochamy się w okres?
    • Gość: .......... Re: choroby ukladu moczowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 22:26
      niestety borykam sie z tym samym problemem...i kazdy lekarz powtarza mi, że nie
      ma na to rady... jest to rzeczywiście problem który pojawia się na poczatku
      współżycia.... jeżeli wnie zabezpieczasz się prezerwatywą warto też przeleczyć
      partnera bo byc może to własnie on jest przyczyną twoich kłopotów. POlecam
      tabletki z żurawiny(ja brałam Urinal), zioła Urosan....i jak juz ktoś wcześniej
      napisał profilaktycznie Furagin i witaminke C. Acha i porady odnosnie
      wysiusiania sie przed i po również sa skuteczne. Ale zmartwię Cię z tym
      problemem borykam sie juz 4 lata :(....pytałam juz i lekarza rodzinnego,
      urologa, ginekologa....i kazdy powtarza , że te nawroty będą sie
      powtarzały.serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia
      • lilidu Re: choroby ukladu moczowego 20.02.06, 13:08
        a jak podleczyc faceta, jesli on nie ma zadnych dolegliwosci?
    • lilidu Re: choroby ukladu moczowego 20.02.06, 13:09
      Czy możliwe jest ze moje zapalenie pęcherza jest spowodowane tym
      że kochamy się w okres?

• Gość: ................. Re: choroby ukladu moczowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 13:50
        Myślę, że to wiekszego wpływu nie ma...chociaz fakt faktem jest, że wtedy
        najbardziej jesteśmy narażone na infekcje.....myslę,jednak, że gdy kochacie sie
        w pozostałe dni dochodzi również do zakażeń. Mężczyzna nie musi mieć objawów
        zakażenia ale może zarażać Ciebie bakterią. Po prostu poproś lekarza o
        przepisanie dawki równiez dla niego ... porozmawiaj również z lekarzami zarówno
        rodzinnym jak i ginekologiem...a najlepiej rodzinnego poproś o skierowanie do
        urologa. W chocbym razie należałoby zacząc od posiewu w momencie gdy dojdzie do
        kolejnego zakażenia i zanim zaczniesz brac jeszcze leki. Za pomoca posiewu mozna
        ustalić co to za bktria i na jakie leki reauguje. i nie zapominij lekarzowi
        wspomniec że współzyjesz bo to jest wazne by pamiętać również o partnerze. Znam
        też przypadek gdzie odpowiedzialna za zakażenia pęcherza była chlamydia.
    • agatka_to_ja Re: choroby ukladu moczowego 20.02.06, 13:22
      a mowilam zeby zajrzec na forum ZDROWIE KOBIETY?
      prosze:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=36367502&a=36460503
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=21933361&a=22100081
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka