27.02.06, 13:48
Mam jasną cerę z piegami i jeszcze nigdy nie korzystałam z solarium i
chciałabym spróbować, ale zastanawiam sie czy sie nie spiekę na buraczka i
nie będę bardzo cierpiała tak jak po opalaniu się słoneczkiem:)proszę o
jakieś opinie:)))
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: solarium IP: *.xcore.pl 27.02.06, 14:05
      idac do profesjonalnego studia osoba,ktora jest w recepcji z cala pewnoscia
      odpowie na twoje wszystkie pytania.wiadomo ze odrazu nie pojdziesz na 10
      minut,zazwyczaj proponuja ci 4/5 minuty i oczywiscie pamietaj o
      kosmetykach,ktore mozesz kupic w drogerii lub w solarium.mozesz rowniez
      zasiegnac rady swojego dermatologa
    • Gość: ZuZa Re: solarium IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 27.02.06, 14:15
      bardzo prawdopodobne, ze sie "spieczesz" i bedziesz miała zaczerwienienia, bo
      skoro piszesz ze masz jasna karnacje z piegami to masz niski fototyp ze
      skłonnosciami do popazen

musisz sobie odp na pyt:
      - kiedy ostatnio sie opalałas na słoncu?
      - czy miałas kiedys popazenia słoneczne?
      - czy przyjmujesz leki fotouczulajace, np tabl. anty?
      - czy nie chorujesz na choroby skory/serca?
      - czy masz jakies przebarwienia/pieprzyki na ciele?

najpierw idz na 5 min, zrob przerwe tygodniowa i potem powtorz seans 5min.,
      jesli skora nie bedzie zaczerwieniona nastepna sesja w solarium moze miec 8min

konieznie uzywaj profesjonalnych i odpowiednich dla twojej skory kosmetykow
      przed i po opalaniu (dostepne w kazdym salonie)
      ale zanim zaczniesz sie opalac, wypytaj obsługe o ewentualne skutki dla twej
      skory(jak bedzie dobra obsługa, to o wszytskim cie poinformuje)
      - zakładaj okularki
    • Gość: mala Re: solarium IP: *.run.pl / *.run.pl 27.02.06, 14:16
      skora bedzie tak samo reagowala na solarium jak na slonce. jesli na sloncu
      opalasz sie nie na brazowo tylko na czerwono, w ogole nie masz po co isc. jesli
      natomiast mimo jasnbej karnacji opalasz sie normalnie, mozesz chodzic do
      solarium. tylko na poczatku na krotko.
    • Gość: hihihi Re: solarium IP: *.karpaty.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 18:27
      A może samoopalacze? niedawno kupiłam taki w sprayu i jestem b. zadowolona. Jestem blondynką, o jasnej cerze, mam piegi, a jakże. Słoneczko mnie spala na buraczka, sądzę, że podobnie byłoby z solarium. Dlatego samoopalacze są dla mnie the best. Podejrzewam, że dla Ciebie też. TRzeba tylko uważać, zęby sobie nie zrobić fikuśnych wzorków na skórze, kiedy się człowiek nimi smaruje:-))
      • Gość: oliwka Re: solarium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 16:29
        nie radzę w ogóle chodzic na solarkę...ja tez mialam jasna cere itd wzielam
        tabletki i poszlam 2 razy na 10 min, a potem leżałam 2 miesiące w szpitalu z 1%
        szans na przezycie, do dziś mam ślady po poparzeniu 2 stopnia- 80% pow.ciała!
        pozdrawiam!
    • Gość: pola Re: solarium IP: 213.199.218.* 01.03.06, 17:07
      lepiej nie idz - moga pojawic sie problemy
    • Gość: agnieszkach Re: solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 13:18
      dzięki za rady, jednak odważyłam się i poszłam:)co prawda na początek na 5
      minut ale kolejne seanse bede starała sie stopniowo wydłużac:)i nie miałam
      zadnych problemów ze skórą (zadnych zaczeriwnień, poparzeń itp.)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka