Dodaj do ulubionych

Aborcja!!!!!!!!!!

28.04.06, 23:03
wiecie co natknęłam się dzisija na wątek apropo aborcji i matko jak można coś takiego zrobić?? www.aborcja.strony.pl/html/ jeżeli ktoś chce się czegoś dowiedzieć polecam tę stronke. A co wy o tym sądzicie? bo ja nigdy bym tego nie zrobiła musiałabym późńiej chyba zabić siebie i to nie o to chodzi że nie byłam w takiej sytuacji bo myślałam że jestem w ciąży i rozmawiałam z chłopakiem i wiemy że z pomocą rodziny jakoś by się ułożyło. jedynie aborcja wtedy gdy dziecko zagraża życiu matki TYLKO ofiary gwałtu tesh nie mogą mieć tego prawa znam dziewczynę która została zgwałcona i zaszła w ciąże i ma śliczną i słodką córeczkę
Obserwuj wątek
    • ciukrulka Re: Aborcja!!!!!!!!!! 28.04.06, 23:04

sorry za błędy ale jestem trochę roztrzęsiona więc nie zwracam uwagi
    • Gość: Zuzka Re: Aborcja!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 23:12
      tesh? kolejna infantylna blondynka
      • ciukrulka Re: Aborcja!!!!!!!!!! 28.04.06, 23:16

wiesz co jeżeli nie masz czegoś ciekawego do napisania to się nie odzywaj.

jestem szatynką !!!
    • agatka_to_ja Re: Aborcja!!!!!!!!!! 28.04.06, 23:20
      to chyba zbyt ciezki temat jak na to forum.
      jest specjalne forum o aborcji, tam mozna sie wypowiedziec.

a zdanie kazdy ma swoje. Moim zdaniem kobiete, ktora zgwalcono, nie powinno sie
      zmuszac do urodzenia dziecka. A to, ze ktos ma piekna corke z gwałtu - to jego
      sprawa.
    • Gość: nuda Re: Aborcja!!!!!!!!!! IP: *.tvk.torun.pl 28.04.06, 23:24
      Zastanów się co piszesz!
      znam dziewczyne, która po gwalcie zaszla w ciążę - ot, niby porządna, miła,
      6tkowa uczennica, gwałt przekreślił jej życie, bo zapowiadała się naprawdę wybitnie

urodziła, w trzeciej klasie liceum, przymuszona przez ortodoksyjnie katolicką
      rodzinę, po kilku tygodniach jednak W TAJEMNICY oddała dziecko do adopcji. A
      wiesz czemu? bo nie potrafila go pokochac, bo przelała całą nienawiść za
      skreślone życie z gwałciciela na małą. Oddała, kiedy dziecko płakało, a ona,
      wkurzona, że nie może sobie z nią poradzić chciała jej conajmniej przyłożyć.
      Cofnęła rękę. Opamiętała się i zdecydowała, co dla dziecka (co do któego zawsze
      mówiła, że nie jest "jej dzieckiem", tylko po prostu "dzieckiem") będzie lepsze.
      Skreślone życie jednak pozostało. Może byłoby lepiej, gdyby nie musiała rzucać
      szkoły? Gdyby miała jakieś perspektywy na przyszłość? Rodzina się teraz od niej
      odsunęła, praktycznie jest bez środków do życia, więc nawet o wieczorówce nie ma
      co marzyć.

Nie mów więc lepiej o ofiarach gwałtów.
      • ciukrulka Re: Aborcja!!!!!!!!!! 28.04.06, 23:30
        wy mnie poprostu nie rozumiecie ja jestem przeciwna aborcji to przedewszystkim zabujanie dziecka i nie chodzi mi o to że ofiara gwałtu na pewno sobie poradzi ale można z tej sytuacji wyjść na prostą. nie zawsze ale sądzę, że warto spróbować bo nie wyobrażam sobie co taaka kobieta czuje po aborcji.
        • kiki1980 Re: Aborcja!!!!!!!!!! 28.04.06, 23:34
          czytam to i przerazasz mnie,
          nie rozumiesz jak kobieta moze zdecydowac sie na aborcje, a ciekawa jestem czy
          probowalas wyobrazic sobie co czuje kobieta podczas gwaltu oraz juz po?
          na pewno nie jestes w stanie.
          wiec jesli czegos nie doswiadczylas to siedz cicho i sie nie odzywaj.
        • kiki1980 Re: Aborcja!!!!!!!!!! 28.04.06, 23:38
          bardzo denerwuja mnie takie okreslenia jak: "bo nie wyobrażam sobie co taaka
          kobieta czuje po aborcji".
          nie chcesz aborcji-oki-rodzisz, ale dlaczego zabraniasz innym kobietom decydowac
          o swoim ciele, zyciu i przyszlosci?
        • Gość: nuda Re: Aborcja!!!!!!!!!! IP: *.tvk.torun.pl 28.04.06, 23:38
          To, czy odpowiednio wczesnie wykonana aborcja to morderstwo jest dyskusyjne. Mam
          nadzieje, ze nigdy nie stane przed wyborem "rodzic, czy nie rodzic", ale nie
          oskarzam kobiet, ktore usunely ciaze, nie jestem temu przeciwna. Uwazam, ze
          powinnismy zaadaptowac wzorce holenderskie w tym wzgledzie, ale oczywiscie w
          naszym kochanym "katolickim" kraju jest to niemozliwe. Przede wszystkim normalna
          edukacja seksualna + powszechna dostepnosc srodkow antykoncepcyjnych +
          powszechna dostepnosc srodkow takich jak postinor = nikly wspolczynnik aborcji.
          • kiki1980 Re: Aborcja!!!!!!!!!! 28.04.06, 23:44
            zgadzam sie z toba w 100%,
            tez nie musialam podejmowac takiej decyzji, ale na sama mysl, ze jakis stary,
            czy mlody kon bedzie podejmowal za mnie decyzje czy mam prawo wyboru, czy nie,
            to mnie krew zalewa.
            na szczescie oni juz raczej nic nie namieszaja, ale sa i inni... chetni do
            wkladaniia nosa w nie swoje sprawy.
            dziwie sie tylko ze kobiety same zgadzaja sie i popieraja ograniczanie ich praw
        • agatka_to_ja Re: Aborcja!!!!!!!!!! 28.04.06, 23:41
          ciukrulka napisała:
          nie wyobrażam sobie co taaka kobieta czuje po aborcji.

a wyobrazasz sobie, co taka kobieta czuje po gwałcie? NIE! ja tez NIE!
          to sie przymknij i nie pisz takich glupot!!!!!!!!
      • Gość: <> Re: Aborcja!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 23:43
        nuda bredzisz jak Kaziu po bardzo duzym piwie. Jeżeli oddala dziecko do
        adopcji to dlaczego ma dalej zmarnowane życie i kariere?
        > Skreślone życie jednak pozostało
        Ale urodzenie dziecka nie było tego powodem.
        Nie trudno zrozumieć kobietę która nie jest w stanie wychowywać dziecka z
        gwałtu i oddaje go do adopcji, ale trudno pojąć taki bełkot jat twoje pisanie,
        mogła stracić rok szkolny a nie całe życie, a jeżeli zmieniło się coś w
        psychice to raczej na skutek samego gwałty a zabicie dziecka nie rozwiązałoby
        problemu
        • Gość: nuda Re: Aborcja!!!!!!!!!! IP: *.tvk.torun.pl 28.04.06, 23:56
          Nie mowie, ze zrodlem calego zla w jej przypadku jest zmuszenie jej do urodzenia
          dziecka przez rodzine, ale gdyby nie to, byloby zdecydowanie latwiej, nie
          uwazasz? Dziewczyna ma juz 20 lat, moglaby zrobic wieczorowo mature, ale myje
          gary w barach po 12 h zeby zarobic na czynsz za mieszkanie, ktore
          wspanialomyslnie "na nową droge zycia" dostala od rodzicow (no i na utrzymanie
          oczywiscie).
          • Gość: oceniasz jak zwykle ocena/krytyka/..ja nigdy bym.. IP: *.net.pulawy.pl / *.net.pulawy.pl 29.04.06, 00:56
            oceniasz na podstawie tylko tych ładnych
            obrazków "znam ..zgwałcona..koleżanka.. śliczna córka.."
            przestań tak gadać
            co Ty wiesz?? co?? widzisz ładne "zdjęcia"nic więcej
            to tak jak z patologiczną rodziną "ładnie pięknie na spacerze, na ulicy" a gdy
            zamykaja sie drzwi dzieje się piekło
            Zanim powiesz zważ swoje słowa, albo sie zamknij jak nie masz nic do
            powiedzenia. Jak chcesz oceniac zadzwoń do radia maryja.
            • Gość: mala_khaboo Re: jak zwykle ocena/krytyka/..ja nigdy bym.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 10:34
              ciaza z gwaltu-straszne..przypomniala mi sie historia kobiety ktora miala juz
              jedn o dziecko z naprawde powazna wada genetyczna i odmowiono jej prawa do
              przerwania kolejnej ciazy (tez z wada genetyczna).kobieta poszla do spowiedzi,
              zapytala ksiedza co robic a on odpowiedzial:"cokolwiek pani wybierze, to bedzie
              tragedia".problem aborcji jest bardzo zlozony.krew mnie zalewa jak czytam
              wypowiedz dziewczyny, ktora przerwala ciaze bo "przeszkadzala" jej w planach
              zyciowych.do tanga trzeba dwojga a za to co zrobimy musimy poniesc
              odpowiedzialnosc.z drugiej strony nie dziwie sie kobieta, ktore usunely ciaze po
              tym jak zostaly napromieniowane podczas wybuchu w czarnobylu, poniewaz ich
              okaleczone dzieci, w okropnych meczarniach umieraly w przeciagu kilku lat na
              chorobe popromienna.nic w naszym zyciu nie jest stu procentowo biale ani czarne...
            • betia88 Re: jak zwykle ocena/krytyka/..ja nigdy bym.. 29.04.06, 15:18
              zastanów się co ty piszesz!!!!!! czy po tym jak zgwałcili kobietę obchodzi cię
              tylko czy dziecko będzie ładne czy brzydkie <śliczna córeczka> przecież to
              dziecko będzie miało większe problemy niż to jak wygląda
          • Gość: <> Re: Aborcja!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.06, 16:27
            >Nie mowie, ze zrodlem calego zla w jej przypadku jest zmuszenie jej do
            >urodzenia
            >dziecka przez rodzine, ale gdyby nie to, byloby zdecydowanie latwiej, nie
            >uwazasz? Dziewczyna ma juz 20 lat, moglaby zrobic wieczorowo mature, ale myje
            >gary w barach po 12 h zeby zarobic na czynsz za mieszkanie, ktore
            >wspanialomyslnie "na nową droge zycia" dostala od rodzicow (no i na utrzymanie
            >oczywiscie).

Nie zgadzam się z tobą absolutnie. Jeżeli dostala od rodziny mieszkanie to
            naprawdę jej sytuacja nie jest zła.
            Twoje myślenie jest naczechowane prostym ale nieprawdziwym sloganem że jedynym
            żródłem dobrego jest szkoła i skończenie studiow. Z własnego otoczenia widzę
            ile mowo upieczonych magistrów myje gary za marne pieniądze.
            Myślę że podstawą "biedy" twojej koleżanki że szkoła przygotowywala ją do
            wydawania pieniędzy (wycieczki, wakacje, wczasy) tylko niech ktoś da pieniądze,
            niech ktoś zapłaci a ja muszę się jeszcze pobawić) a tu musi się zmieżyć z
            problemami sama. Chba to jest gorsze dla niej że jest jakiś obowiązek niż jego
            ciężar

• Gość: katja Re: Aborcja!!!!!!!!!! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 29.04.06, 10:33
      Jestes przeciwna aborcji?A ja uwazam,ze powinna byc legalna.Dziecko powinno byc
      wyczekiwane i kochane a nie byc dzielem przypadku.Poza tym kobieta powinna miec
      prawo do decydowania o swoim zyciu.Nie chodzi mi oczywiscie o to,ze aborcja
      powinna byc jedna z form antykoncepcji...
      A poza tym,zwróciłaś uwage,że ostatnio coraz częściej słyszy się o katowaniu
      dzieci przez rodziców?O wyrzucaniu noworodków na śmietnik?Nie sadzisz,ze lepiej
      w takim przypadku było usunąć niechcianą ciąże niz zabic żywą istote?
      • Gość: nie Re: Aborcja!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 13:17
        ja jestem zdania że jeżeli ktoś decyduje się na seks to powinien mieć świadomość zaistnienia ciąży! żadne środki antykoncepcyjne nie dają 100% pewności. Aborcja nie!!!!!!
    • smoczyca1005 Re: Aborcja!!!!!!!!!! 29.04.06, 13:21
      Ja uwazam, ze kazdy czlowiek ma prawo decydiwac o swobie, o swoim zyciu! Tez
      dziwie sie, jak wiele kobiet, ktore powinny sie zsolidaryzowac, same sie
      ograniczaja, swoja wolnosc, prawo do podejmowania decyzji.
      Moim zdaniem aborcja powinna byc legalana i zabiegi powinny byc wykonywane do
      8.tygodnia ciazy, a takze, gdy dziecko jest "owocem" gwałtu, lub gdy zyciu
      matki zagraza niebezpieczenstwo!
      Jezeli w naszym kraju kobiety mialyby zagwarantowane, ze w razie nieplanowanej
      ciazy moga ja usunac, nie oznaczaloby to "obowiazku", ze wszystkie maja to
      robic, tylko te, ktorym pozwala na to sumienie, ewentualnie, ktorych nie stac
      na wychowywanie dziecka.
      Wiele sie mowi o komplikacjach jakie maja kobiety po usunieciu ciazy w
      strasznych warunkach, sa bezplodne, czy okaleczone, a tak byc nie powinno!

Zyjemy w demokratycznym kraju to skoro sa ludzie, ktorzy chcialiby
      zalegalizowania aborcji, to inni powinni to uszanowac, co jak podkreslam nie
      wiaze sie z tym, ze musza to robic!
    • aaaaa56 Re: Aborcja!!!!!!!!!! 29.04.06, 15:15
      Moje zdanie co do aborcji jest jedno- to morderstwo. Jednak co do zgwałconej kobiety i aborcji, gwałt jest tak ogromnym wpływem na jej psychike...ale sama nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji...to trudne.
    • betia88 Re: Aborcja!!!!!!!!!! 29.04.06, 15:21
      moja odpowiedź dotyczyła gł. tematu napisanego przez ciukrulkę sorry za pomyłkę :)
      • zbuntowany_aniol2 Re: Aborcja!!!!!!!!!! 30.04.06, 15:10
        jezeli zalozmy 16 zaszla w ciaze bo zachcialo jej sie kochac na dyskotece albo
        w wozie bez zabezpieczenia to niech ponosi konsekwencje swojej glupoty a nie
        zabija dziecko!normalnie krew mnie zalewa jak czytam takie watki w ktorych
        gowniara sie pyta czy sa jakies tabletki do 20 zl zeby ciaze usunac.Jezeli
        kobieta zaszla w ciaze poprzez gwalt to ma prawo robic to co uwaza za sluszne
        nie powinno jej sie zmuszac do urodzenia dziecka!bo przeciez dziecko to owoc
        milosci a nie gwaltu!wiadomo ze zawsze mozna dziecko oddac do adopcji ale nie
        kazda kobieta ktora zostala zgwalcona chce urodzic dziecko!i ma prawo zrobic co
        uwaza!albo je wychowac albo oddac do adopcji albo usunac ciaze.to jest
        indywidualna sprawa.Co do kobiet ktore maja zagrozona cize badz istnieje ryzyko
        ze dziecko urodzi sie chore to aborcja powinna byc legalna w takim przypadku.bo
        dziecko bez matki albo chore dziecko(ktore ciepi)co to za zycie?ja osobiscie
        nie wiem co bym zrobila w takiej sytuacji i mam nadzieje ze nigdy w takiej nie
        bede.Dlatego tez nie oceniam.
    • Gość: audrey Re: Aborcja!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 18:26
      > bo ja nigdy bym tego nie zrobiła musiałabym późńiej chyba zabić siebie

Tylko z pożytkiem dla świata, bo rozumu już Ci nie przybędzie. Dobrze, że jak
      chce sie dokonać aborcji to nie trzeba takich kretynek pytać o zdanie. A za ten
      tekst o zgwałconej dziewczynie ktoś powinien dać Ci ostry wpie... bo głupota to
      jednak za małe usprawiedliwienie na coś takiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka