myosotis86 08.09.06, 20:12 w watku "legalna aborcja" sa opinie w stylu "nigdy nie powiedzialabym dziecku, ze jest wpadka" albo "nie chcialabym byc wpadka"... nawet nie wiecie, ile z Was nimi jest... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: blue Re: dzieci z wpadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 20:24 no tak ale jest chyba roznica ,ja sobie nie wyobrazam ,ze mowie dziecku :wiesz jestes wpadką ,moglo cie nie byc a, popatrz jaka jestem dobra urodzilam cie i dalej w tym stylu.No ale coz rodzicow saie ma roznych... Odpowiedz Link Zgłoś
myosotis86 Re: dzieci z wpadki 08.09.06, 20:36 nie "jaka jestem dobra, ze cie urodzilam", ale "urodzilam cie i jestem szczesliwa z tego powodu"... poza tym latwo sie domyslic, porownujac date swoich urodzin np. z data slubu rodzicow... ja nie mam zadnych kompleksow na tym punkcie i nie czuje sie winna niczemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natala mnie rodzice zaplanowali:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 21:34 tak mi powiedzieli jak ich pytałam, zreszta co to za roznica, wazne zeby Cie kochali, inni palnuja dzieci a sa złymi rodzicami Odpowiedz Link Zgłoś
kornelka21 Re: dzieci z wpadki 08.09.06, 22:08 A ja wiem,że jestem z wpadki tyle że już małżeńskiej.Najmłodsza i najbardziej rozpieszczana... Odpowiedz Link Zgłoś
aniiatka Re: dzieci z wpadki 08.09.06, 22:17 A cóz to wogole za problem potrzebujacy dyskusji, z wpadki czy nie wpadki, chyba idzie samemu to ocenic czy sie bylo planowanym czy nie. Pewnie i bylam z wpadki, i co z tego, jak zostałam wychowana w miłości, dostałam ją i jestem bardzo szczesliwa osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
anka8329 Re: dzieci z wpadki 08.09.06, 22:48 ja jestem dzieckiem planowanym, moja siostra też...a mój chłopak jest "wpadką" która przytrafiła się jego rodzicom jak tylko zaczęli przygotowania do ślubu... tak samo było z moja koleżanką- przez 5lat "bycia" nic się nie stało, a tylko zaczęli przygotowywać ślub i się pojawił ktoś jeszzce:))) także do ślubu szli już w trójeczkę, choć nie wiedzieli o tym:))) a tak serio to ważne aby nikt nigdy nie usłyszał od matki- "mogłam Cię usunąć"...to chyba jedne z najgorszych słów jakie można usłyszeć... Odpowiedz Link Zgłoś
zbuntowany_aniol2 Re: dzieci z wpadki 09.09.06, 09:20 nie wazne czy wpadka czy nie..wazne czy dziecko jest kochane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yh Bóg kocha wszystkie dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 23:05 Bóg kocha wszystkie dzieci tylko rodzice często wolą dostatek materialny niż dziecko. Dlatego wiele dzieci jest niekochanych Odpowiedz Link Zgłoś
lizzan Re: dzieci z wpadki 09.09.06, 10:12 A co za roznica czy wpadka czy nie ? Dziecko jest kochanie (odrzucamy patologiczne rodziny). Czy cos zmiania to ze wiesz ze jeste albo zaplanowany albo z wpadki? Gdyby mi sie przydarzyla "wpadka" to kochalabym to dziecko, cieszylabym sie bedize na swiecie. lizzan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katie Re: dzieci z wpadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 10:38 ohoho! bycie dzieckiem z wpadki - wielka mi rzecz! majac 3lata fikalam na slubie cywilnym moich rodzicow.. i miesiac pozniej zostalam ochrzczona niemalze roznoszac kosciol i spiewajac najglosniej ze wszystkich. i co? i nigdy nie czulam braku milosci ze strony rodzicow, ktorzy zdecydowanie byli zaskoczeni moim przyjsciem na swiat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
myosotis86 dementuję :) 09.09.06, 12:57 ale ja nie zalozylam tego watku, dlatego, ze uwazam to za problem, ale wiem, ze dla wielu osob jest... moj ksiadz na lekcji religii mowil, ze dzieci z wpadki sa nieszczesliwe i nie czuja sie kochane- wiele osob tak mysli, dlatego zalozylam ten watek, aby zdementowac takie domysly- przynajmniej w moim przypadku sie nie sprawdzily :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue Re: dementuję :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 13:05 dla mnie to żaden problem ,może i nawet jestem z wpadki tyle,ze uwazam ,ze po prostu pewnych rzeczy dziecku sie nie mowi,jestes kochamy cie i koniec ,a nie rozwodzenie sie,że ty to bylas wpadka ,nieplanowana itd.nawet jezeli dzieci tez to wiedzą to po co im mowic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slimak_ Re: dementuję :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 13:16 Czy możecie to zobaczyć, podpisać się... www.federa.org.pl/...wsid=109&lang=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: dementuję :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 14:09 Dziecko nie planowane najbardziej kochane :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: navaho Re: dzieci z wpadki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 14:19 sam sposób w jaki powstaje człowiek jest wystarczająco głupi, żeby się nie zastanawiać, czy było to przypadkiem, czy też celowo i świadomie Odpowiedz Link Zgłoś
tini83 Re: dzieci z wpadki 11.09.06, 10:32 moi rodzice pewnego dnia stwierdzili ze przestaja uwazac, bo i tak niedlugo chca sie pobrac. tez jestem z wpadki,choc nie wiem czy to tak mozna nazwac. zdali sie na slepy los ;-) pobrali sie w pazdzierniku a ja sie urodzilam w maju nastepnego roku. ogolnie to moj brat zawsze mi wrzuca ze jestem nieplanowana i mnie nie chcieli (rok mlodszy). wiem z to na zarty bo oboje jestesmy dziecmi swoich rodzicow- tylko on wtedy mowi ze on jest adoptowany (w domysle-jego chcieli ja wpadka;p) ale brechamy sie zawsze w ten sposob Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: dzieci z wpadki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 12:52 A co to znaczy dzieci z wapdki, skoro dwoje ludzi kocha się fizycznie to wie ze może dojsc do prokreacji więc poco pierniczyc o wpadce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: dzieci z wpadki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 18:26 Jestem "wpadkowa", wiem o tym, pomyślałam o dacie ślubu rodziców i swoich urodzin. Nawet z Mamą o tym gadałam. I nic złego mi się nie dzieje, nawet z tą wiedzą! Chociaż sama wolałabym mieć planowaną trójkę niż wpadkowe drugie:P! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wpadka:) Re: dzieci z wpadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 13:51 A aj jestenm z wpadki...powiedziala mi o tym babcia...i nie widze w tym nic niezwykłego!!!! Nie czuje sie jakoś gorsza, czy cos w tym stylu...wpadki sa the best! Odpowiedz Link Zgłoś
cienmotyla Ja tam jestem wpadka... 14.09.06, 15:39 ... i nie mam do nikogo żalu i pretensji. Odpowiedz Link Zgłoś