Dodaj do ulubionych

powazny problem pomozcie

10.07.07, 21:56
a wiec tak... mam powazny problem.. gdy mam okres chce uzywac tamponow
probowalam je wlozyc i prawie wszedl mi tampon caly ale prawie niedokonca ale
mnie to strasznie bolalo i nie mogla do konca a chcialabym z chlopak wspolzyc
i boje sie tego bolu i ze moze nam to sie nie udac.. bo co dopiero jak malego
tampona nie moglam wlozyc i nie wiem co mam zrobic ..
prosze o pomoc..
i czekam na odpowiedz
z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • summerlove Re: powazny problem pomozcie 10.07.07, 22:26
      Przeczytaj dokładnie instrukcję bo widocznie źle go wkładasz. Tampony są tak
      zrobione, żeby wejść bez problemu. Być może jesteś trochę spięta i zaciskają Ci
      się mięśnie.
      • ona0202 Re: powazny problem pomozcie 10.07.07, 22:31
        wlasnie ze dobrze go wkladam bo wlozyc go moge ale prawie do konca bo kawalek
        wystaje dalej juz niechce pojsc..naprawde... moze poprostu mam tam za wasko...
        juz nie wiem co mam zrobic... :(
        moze tez dlatego ze jestem spieta..
        • summerlove Re: powazny problem pomozcie 10.07.07, 22:32
          Też tak miałam na początku. dokładnie tak samo. Postaraj się rozluźnić, wtedy
          będzie lepiej.
    • ona0202 Re: powazny problem pomozcie 10.07.07, 22:49
      to ty caly czas chodzisz z tamponem?? najlepiej zglosci sie do lekarza jesli
      nie mozesz wyjac tampona wiem bo moja kolenenka tak miala i zglosila sie i
      ginekolog tylo jej wyjal..
      • summerlove Re: powazny problem pomozcie 10.07.07, 22:51
        Przecież to był tylko cytat. Ktoś inny nie mógł wyjąć, nie Wredna Suka ;))
        • ona0202 Re: powazny problem pomozcie 10.07.07, 22:54
          no juz wiem wiem... ale takie porblemy tez sie zdarzaja..
    • ona0202 Re: powazny problem pomozcie 10.07.07, 22:51
      hm..a co ja mam zrobic..? z moim problem...
      sproboje jeszce pomeczyc sie z tamponami ale juz probowlama duzo razy...
      hm.. moze cos ze mna jest nie tak..;p
      najbardziej obawiam sie tego bolu podczas stosunku w mojej sytacji..
      • summerlove Re: powazny problem pomozcie 10.07.07, 22:52
        Ojejku no przetłumacz sobie że to tylko tampon i on Cię nie zje. Rozszerz nogi,
        jedną do góry, odpręż się i wsadzaj.
        A o jakie tampony chodzi??
        • ona0202 Re: powazny problem pomozcie 10.07.07, 22:55
          z aplikatorem bella.. moze sprobowac jakis innnych to tez jest rozwiazania
          slyszalam ze ob sa fajne ale nie probowalam
          • summerlove Re: powazny problem pomozcie 10.07.07, 23:06
            na początek najlepsze ob mini.
    • ona0202 Re: powazny problem pomozcie 10.07.07, 23:29
      no to sproboje ob mini i zobaczymy ...
      dzieki wam:)
      • huana87 Re: powazny problem pomozcie 11.07.07, 08:22
        ja też nie mogę sobie włożyć tamponu... próbowałam parę razy i za każdym razem
        za bardzo boli żeby go wkładać głębiej. przydałoby sie jednak tego nauczyć bo są
        wakacje... a co ciekawe to ze współżyciem nie mam problemu, choć dopiero zaczynam
        • Gość: Adelcia Re: powazny problem pomozcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 09:33
          Dziewczyny do niedawna tez bylam dziewica i tez nie moglam poradzic sobie z
          wlozeniem tampona i tak samo bylam przerazona wizja wspolzycia ale to jest
          zupelnie co innego.Ale faktem jest ze na dobre tamponow zaczelam uzywac dopiero
          po rozpoczeciu wspozycia.Niby dziwice tez moga je stosowac ale szczerze mowiac
          nie podzielam tej opini bo mi to jakos wtedy nie wychodzilo:/Moze poczekajcie z
          tymi tamponami chociaz musze przyznac ze sa sto razy wygodniejsze niz podpaski:)
          Pozdrawiam
          • Gość: satt Re: powazny problem pomozcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 09:37
            sprobuj wlozyctampon jeszcze raz, jak poczujesz opor zmien kat nacisku,musi
            wejsc bo ja mimo iz uzywam do tej pory czasami czuje opor zmieniam kat i wchodzi
            na jalcie.
            • ona0202 Re: powazny problem pomozcie 11.07.07, 10:47
              ufff myslalam ze tylko ja mam taki problem ale widze ze nie to mnie troszke
              uspokoilo.. chcialabym wkoncu uzywac tamponow bo wakacje imoc sie kapac ale
              cos.. to tak boli .. hm... moze pozniej bede mogla..
              dziekuje wszyskim ;*
              • Gość: Yoyo Re: powazny problem pomozcie IP: *.tkdami.net 11.07.07, 21:49
                no to co ze boli? przy stosunku tez moze bolec ale bol taam jest przyjemny ;)
    • Gość: niezalogowana555 Re: powazny problem pomozcie IP: *.bg.am.poznan.pl 26.07.07, 14:00
      Spokojnie, przede wszystkim nie denerwuj się. Przyznam Ci sie, ze miałam
      podobny problem. Nie byłam dziewica gdy pierwszy raz chciałam zastosować
      tampon. Wzięłam OB, bo najpopularniejsze i podobno niezłe. Mimo to z takich
      samych przyczyn jak Ty nie dałam rady go zaaplikować, bolało straszliwie. Wine
      moge zrzucic chyba tylko na suchość owego przedmiotu.Uwierz mi, seks to
      zupełnie inna beczka, za nic się ma do wprowadzenia tamponu. Rzecz nie lezy w
      końcu w rozmiarze, ale w okolicznościach:)
      Problem zniknął przy zastosowaniu Tampaxa, wprawdzie sprzęt nieco droższy, ale
      wart swojej ceny:) Śliski i higieniczniejszy w uzyciu, jako że wprowadzasz w
      siebie aplikator, nie palec, co moze byc problemem mikrobiologicznym w miejscu
      typu publiczna toaleta;) Na dodatek w miare chłoniecia przybiera na długość,
      nie na grubość, przez co łatwiej go wyciągnąć niż OB, ten wniosek po
      konsultacji z koleżanką OB-pozytywną;)Na poczatek możesz wziąć rozmiar mini.
      Później weźmiesz jaki chcesz, ja juz tylko SuperPlus, a o zwykłych, tych
      klasycznych nawet nie myślę!
      Pozdrawiam
      • zoe_80 Re: powazny problem pomozcie 28.07.07, 00:07
        To i ja się podzielę moim pierwszym doświadczeniem z tamponami. Jeszcze wtedy
        byłam dziewicą, więc włożenie tamponu było nie lada wyzwaniem ;) Kupiłam
        najmniejsze ob, położyła się na łóżku, pośliniłam palec i włożyłam go najgłębiej
        jak mogłam. Najważniejsze, żeby się wyluzować i poślinić palec, wtedy łatwo
        wchodzi. O cnotę nie ma się co martwić, bo włożenie tamponu nic w tym temacie
        nie zmienia :) Mnie się jakoś udało, więc polecam innym. Grunt to się wyluzować,
        nie bać i wsunąć jak najgłębiej się da. Tampony to wygoda i nie ma co się bujać
        z podpaskami, więc do działa :)
    • enigma_21 Re: powazny problem pomozcie 28.07.07, 18:40
      A spróbuj ze specjalnym żelem nawilżającym, wiem, że są takie ułatwiające
      aplikacje, tylko nie pamiętam nazwy, więc zapyt jak coś w aptece, może na
      początku ci to ułatwi.. a poza tym nie przejmuj się, bo początki zawsze trudne
      bywają, kwestia chyba przyzwyczajenia...Pzdr
      • shemsi1 Re: powazny problem pomozcie 28.07.07, 20:41
        ja tez myslałam ze sie spinam, dlatego nie umiem. Byłam dziewica i widocznie
        nie mogłam :)
        zaraz po utracie tego CUS wlazł bez problemu :)
        i AJLOWJU tampony ;DDD
    • Gość: Lusi Re: powazny problem pomozcie IP: *.0.fullrate.dk 28.07.07, 20:43
      Witaj ja miałam podobny problem jak byłam dziewicą.też nie mogłam włożyć
      tampona nawet takiego mini i nawet teraz czasem mam ztym problem choć mam już
      24 lata i jestem w trakcie 5 letniego związku i juz współżyje z moim narzeczonym
      zaaplikowanie tampona to troche inna sytuacja niż sex nie musisz się niczego
      bać na począdku troche zaboli ale ta rozkosz bliskości z ukochanym pomoże ci
      przejść przez pierwszy raz bez takiego bólu jak z tym tamponem bo w trakcie
      okresu wylatuje z ciebie krew i śluzówka pochwy jest inna niż kiedy czujesz
      podniecenie przy zbliżeniu!kiedy zaczniesz się podniecać śluz wydzielony przez
      twoją pochwę jest dużo gęstrzy i nadaje leprzy poślizg, możesz też dodatkowo
      pośliniś penisa swojego kochanego, ale zanim się zdecydujesz na pierwszy raz
      upewnij się że to odpowiedni chłopak i czy jesteście ze sobą na tyle szczerzy
      że możesz mu powiedzieć żeby był delikatny wogóle czego oczekujesz!!zapytaj też
      czego on pragnie to zbliża!!pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka