marypopins 30.07.09, 13:46 " Granice wolności osobistej i spojrzenie współczesnej młodzieży na problem etyki i przekonań moralnych w polskim społeczeństwie." Taki mam temat pracy, będę wdzięczna za jakiekolwiek uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
landart Re: Trudny temat 30.07.09, 17:53 Wolność indywidualna jednostki, w społeczeństwie demokratycznym jest ograniczona tylko przepisami prawnymi i normami moralnymi określonymi w kodeksie religijnym. Jeżeli wolność osobista, nie narusza zasad współżycia społecznego, ani dobra innych osób jest w pełni akceptowana przez ogół. Takie jest moje zdanie, jeżeli ci to w czymś pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
animistka Re: Trudny temat 30.07.09, 18:23 Wolność to szeroki i raczej nieciekawy temat, tyle o niej poglądów ilu ludzi, istnieje jeszcze przecież wolność przekonań, wolność sumienia, wolność słowa, wolność preferencji seksualnych i wolność artystów w ich twórczości. Ta najbardziej kontrowersyjna, czesto przekraczająca moralne granice, np wykorzystywanie zwierząt, a nawet ludzkich zwłok przy tworzeniu sztuki. Wolność osobista to w sumie indywidualna sprawa, każdego człowieka, a współczesna młodzież tym tematem nie jest zainteresowana, ot i cała prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
landart Re: Trudny temat 30.07.09, 18:28 Polskie społeczeństwo należy do tych bardziej konserwatywnych i jego wolność od dawna ogranicza się do dóbr materialnych, kwestii pełnego brzucha i pokazywania innym fałszywej moralności przy tradycyjnym niedzielnym wedrowaniu do kościoła. Przykre ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krawat Re: Trudny temat IP: 78.133.233.* 31.07.09, 12:38 Mam taką uwagę że trzeba samemu napisać tą pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
marypopins Re: Trudny temat 31.07.09, 14:51 Gość portalu: Krawat napisał(a): > Mam taką uwagę że trzeba samemu napisać tą pracę. To wiem doskonale Panie Krawat, ale o uwagi do tematu zawsze można poprosić ,prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś