Dodaj do ulubionych

Dzień radości

• Gość: brzytwa Michnik uwazaj! IP: *.pcz.czest.pl 30.04.04, 10:14
      Nie obnos sie tak z tym swoim kosmopolityzmem, czy internacjonalizmem.
      Przyjdzie taki dzien, gdy zdrajcow ojczyzny ten narod, ktorego tak
      nienawidzisz, bedzie wieszal na suchych galeziach. Ludzie wtedy przypomna
      sobie o takich tekstach jak ten.
      • Gość: Rosomak Re: Nie przesadzaj!!!!! IP: 157.25.139.* 30.04.04, 10:32
        Nie przesadzaj!!!!! Osobiście nic do Michnika nie mam, za co go można winić?
        Zdrajcy Narodu obecnie pławią się w luksusie luksusie mają wszystkich gdzieś.
        Każdy ma prawo wypowiadać się co myśli, a że kto się Cieszy to i dobrze. Trochę
        optymizmu nam trzeba.
        • Gość: ekstra Tak brzytwa, Nie przesadzaj!!!!! IP: *.udn.pl 30.04.04, 10:39
          A TY MICHNIK uważaj! Uważaj! Mówie uważaj! Pisz o komuchach przy stalinowcach
          bo jak nie, to UWAŻAJ!
        • Gość: mik Re: Nie przesadzaj!!!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 30.04.04, 13:42
          Czy Was kompletnie popieprzylo??? Zastanowcie sie co tu wypisujecie???
          mik
    • Gość: Warszawiak My w W-wie, wzmożoną dyscypliną uczcimy akcesję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 10:51
      do Unii Europejskiej. Prosze pamiętać że u nas do północy 30 kwietnia panuje
      stan wyjątkowy. I nawet tej fladze co ją Pan Prezydent wciągnie na maszt to nie
      można się będzie przyjrzeć, chyba że w TV albo dopiero rano.
    • Gość: PIOTR M Re: Dzień radości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 11:18
      Panie Michnik jak pogodzić radość z upadku totalitaryzmu komunistycznego z
      przyjaźnią do Jaruzelowa i Urbana?
    • Gość: Polak Ja też się upiję ze szczęścia :-))) IP: *.krakow.pl / *.vrak.krakow.pl 30.04.04, 12:07
    • Gość: Elwis KOCHAM EUROPE!!!!!!!!! IP: *.wu / *.wu-wien.ac.at 30.04.04, 12:30
      JEstem dumny z bycia Polakiem i Europejczykiem, dzisiaj i jutro bede swietowa
      jak szalony to wielki dzien

Precz z motlochem LPR, Samoobrona
      Eurosceptycy do Bialorusi
      • klip-klap no to gdzie ? 01.05.04, 01:30

Inny twoj kolega proponowal komory gazowe.Zdecydujcie sie wreszcie,UnioEuropejczycy.
    • Gość: esen2 Re: Dzień radości IP: 195.245.213.* 30.04.04, 12:39
      Bez wątpienia wejście do unii europejskiej to dla Naszego Kraju bardzo ważne
      wydarzenie. Jednak nie mogę zgodzić się z opinią, że "cel został osiągnięty".
      Celem nie jest samo wejście do unii, chociaż tak uważają np. działacze
      platformy obywatelskiej i - sie okazało - również Pan Adam Michnik. Celem jest
      wyraźna poprawa bytu ludzi mieszkających w Polsce. Wejście do unii może być
      tylko środkiem do realizacji tego celu, czy właściwym - sie okaże. Dlatego,
      póki co nie ma czego świętować. To tak, jakby drużyna piłkarska wpadała w
      euforię z okazji wyjścia na boisko. Tu trzeba jeszcze mecz wygrać. Północ z
      30.04 na 1.05 właściwiej byłoby celebrować chwilą zadumy (nie chcę być złośliwy
      i pisać, że minutą ciszy). Na fajerwerki, szampan i inne "igrzyska" przyjdzie
      pora, jeżeli w wyniku wejścia do unii bedzie nas stać na "chleb". Wtedy i ja
      wyrazy "unia europejska" napiszę z dużych liter, na co ta organizacja musi
      sobie w moich oczach dopiero zasłużyć.
      • Gość: wan Re: Dzień radości IP: *.udn.pl 30.04.04, 12:50
        Gość portalu: esen2 napisał(a):
        > Celem nie jest samo wejście do unii, chociaż tak uważają np. działacze
        > platformy obywatelskiej i - sie okazało - również Pan Adam Michnik. Celem

Nie kłam.
    • Gość: Ukrainiec A Ukraina? IP: *.82.144.214.48.dyn.pool-1.broadband.voliacable.com 30.04.04, 12:49
      Jestem Ukraincom na Ukrainie, i jak wielu ludzi tak samo chcial bym do
      Europy.... Ale nie jest to teraz mozliwe :-(
      • Gość: lord cox Spokojnie, Polska czekala 15 lat od 1989. IP: 146.145.235.* 30.04.04, 16:13
        Ukraina bedac w Europie, predzej czy pozniej do UE wejdzie.
        Pozdrawiam
      • Gość: Europejka A Ukraina? IP: *.sympatico.ca 01.05.04, 05:53
        Kotku ukrainski - nie martw sie - za pare lat zobaczysz sam, ze jestes w
        Europie. Ona juz i do was dotarla tylko jeszcze nie widac. Ockniecie sie jak
        Polacy - bez bankow, hut, fabryk, stoczni i ziemi. Tylko naiwna glupota tych
        co by chcieli do wielkiego swiata zaciemnia samozachowawcze myslenie.
    • Gość: Igzee Re: Dzień radości IP: *.chello.no 30.04.04, 13:02
      Po przeczytaniu roznych opinji zastanawiam sie czy w tej Unji jest jeszcze
      bardziej zkretynialy narod niz polacy?
    • Gość: yanec Dzis oddajemy suwerennośc biurokratom z Brukseli IP: *.acn.waw.pl 30.04.04, 13:15
      Z czego tu sie cieszyć?? Przestajemy być suwerennym państwem i narodem. Dla
      mnie to dzień żałoby. Zeby były jeszcze z tego jakieś korzyściłatwiej byłoby to
      znieść, ale ja takowych nie widzę :(
    • Gość: Sybirak Re: Dzień radości czy hańby? IP: *.big / *.devs.futuro.pl 30.04.04, 13:42
      Dla mnie to dzień hańby, bo Polskę do Unii wprowadzają najbardziej
      komunistyczni komuniści polscy: Oleksy, Miller, Kwaśniewski i mordercy
      Popiełuszki, Pyjasa, Przemka itd. itd. itd. itd... To hańba!
      Winę za to ponosi Wałęsa, bo zamiast wybić wszystkie czerwone pluskwy,
      zachciało mu się pokojowej nagrody Nobla. Tfu!
    • Gość: antyUE Re: Dzień chańby !!!! IP: 195.205.185.* 30.04.04, 13:58
      Nie ma gorszej niewoli od dobrowolnej !Oby ludzie szybko otrzezwieli.
      Jedyna nadzieja w słowach "Jeszcze Polska nie zginęła....."
    • Gość: Andrzej Re: Dzień radości IP: 195.229.241.* 30.04.04, 14:51
      Listy polemizujące z artykułem Michnika potwierdzają tylko to co wiemy, że dla
      części naszych rodaków emigracja za Ural jest jedynym rozwiązaniem.
    • Gość: Świrek Re: Dzień radości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.04, 15:02
      Jak czytam nazwisko Michnik to mnie mdli. To najbardziej
      skompromitowany "intektualista".
    • Gość: Jacek Re: Dzień radości IP: 213.207.128.* 30.04.04, 15:07
      Niech żyje Wielka Polska. Od zatoki Biskajskiej do Bengalskiej
    • Gość: Gosc Re: Dzień radości IP: *.unifr.ch 30.04.04, 15:14
      > musze pomyslec o jakiejs flaszce na sobote co by opic to wydarzenie...

No tak stary, bo bez "flaszki" o "opijania", to tak jakos nieswojo swietowac...
      Oj, wejscie do Unii wejsciem do Unii, a walka z prymitywizmem bedzie jeszcze
      trwac pare ladnych latek...
      • Gość: kazik Re: Dzień radości IP: *.arcor-ip.net 30.04.04, 15:30
        Niech zyje Zwiazek Europejskich Republik Sowieckich, tym razem z e stolica w
        Brukseli.
    • Gość: EMSHAF Re: Dzień radości IP: 5.3.1R3D* / 212.29.206.* 30.04.04, 16:17
      POZWALAM SOBIE ZACYTOWAC :" TA WSPOLNOTA -UFUNDOWANA NA TRADYCJI ATENSKIEJ
      DEMOKRACJI,RZYMSKIEGO PRAWA, CHRZESCIJANSKIEGO MILOSIERDZIA..."
      DZIWIE SIE BARDZO ,JAK MOZE CZLOWIEK ZNAJACY HISTORIE CHRZESCIJANSTWA I
      HISTORIE ZYDOW,JAK PAN MICHNIK,UZYWAC OKRESLENIA "CHRZESCIJANSKIE MILOSIERDZIE"
      I TO W TAKIM KONTEKSCIE !!!
      • peter.jezioro TAK WAS WITAJA W UNII 30.04.04, 17:34

news.bbc.co.uk/1/hi/business/3659059.stm#table
    • klip-klap Re: Dzień radości 30.04.04, 17:30
      "Równi z równymi" - wolne żarty.Chyba że chodzi o taką równośc co proponuje
      Shroeder(podatki).

"Unia Europejska jest zaprzeczeniem despotyzmu. Ta wspólnota - ufundowana na
      tradycji ateńskiej demokracji, rzymskiego prawa, chrześcijańskiego miłosierdzia
      oraz republikańskich idei równości, wolności i braterstwa - jest obszarem
      pluralizmu religijnego, politycznego, kulturalnego. Despotyzm opiera się na
      rządach władcy, który mógł skazać na śmierć lub dać żyć. Logika demokracji jest
      odwrotna - rząd daje żyć i pozwala umierać."

Jedyny demokratyczny organ UE to PE , który zreszta nie ma żadnych ważniejszych
      kompetencji. Z tym pluralizmem religijnym,to bym tak nie przesadzał w świetle
      ostatnich dokonań Francuzów. A prulalizm polityczny w wydaniu UE to np.
      traktowanie Haidera,a z drugiej strony wylewne powitanie Kadafiego.

Do reszty się nie odnoszę,bo to emocje.
      • Gość: kazik Re: Dzień radości IP: *.arcor-ip.net 30.04.04, 17:40
        Pieniadz nie smierdzi, to pierwsza dewiza UE.
        • klip-klap Re: Dzień radości 30.04.04, 18:00
          Żeby tylko na tym się kończyło. Niestety UE coraz bardziej zamienia się w
          projekt ideologiczny.
    • Gość: aga Re: Dzień radości IP: *.saton.pl 30.04.04, 17:40
      żebyśmy się tą Unią nie rozczarowali. Euroentuzjaści zaczną inaczej mówić jak
      wszystko zdrożeje!
    • Gość: znachor Cybinka pierwsza w EU! IP: *.dip.t-dialin.net 30.04.04, 17:49
      W Cybince, już obowiązują zwyczaje unijne. Jak Polak przebywa nielegalnie w
      Niemczech i narusza prawo to wyrzucają Polaka na zbity pysk. Jak Niemiec
      przebywa w Polsce nielegalnie i narusza prawo to jest identycznie. Też Polaka
      wyrzucają na zbity pysk.

"Ziemia na lewo."

www.gazetalubuska.pl/

• Gość: Kanadol Demon terroryzmu???? IP: *.tkg.bc.tac.net 30.04.04, 18:29
      Co za wazelina!!! Wielkie wyzwanie dla Polski to demon terroryzmu?! G..no
      prawda.
      Nie slyszalem o jakimkolwiek akcie terroryzmu w Polsce nawet gdy polscy
      najemnicy pojechali okupowac Iraq.
      Spadles juz na samo dno - przestan straszyc i tumanic. Jakbys mial odrobine
      sumienia i zdolnosci analityka (kiedys podobno wielkie) tobys zauwazyl to co
      kazdy maluczki wie. Rzekomy terroryzm to reakcja na polityke USA. Czemu sie nie
      odpie...la od Arabow????Czemu nie pozwola na pokojowe zakonczenie konfliktu
      bliskowschodniego?!
      Tylko chory na umysle widzi muzulmanow oblegajacych Jasna Gore.
      • Gość: PABLO Re: Demon terroryzmu???? IP: 193.28.230.* 30.04.04, 19:17
        Amerykanom trudno się odpierdolić od Arabów bo nie mogą się odpierdolić od
        żydowskich doradców w polityce. W ten spoób trudno jest rozróżnić czy USA
        realizują interes USA czy Izreala. Ale przynajmniej nikt nie oskarża USA o
        antysemityzm! póki są w Iraku przynajmniej.
    • Gość: LukaszG SOLIDARNOŚCI!!!! Twoje marzenie się spełnilo!!! IP: *.chello.pl 30.04.04, 19:47
      Pokolenia na to czekaly....
      • Gość: normalny obywatel Re: SOLIDARNOŚCI!!!! Twoje marzenie się spełnilo! IP: *.chello.pl 30.04.04, 20:09
        Marzeniem strajujących stoczniowców i pierwszej Solidarności było godne życie,
        a nie wstąpienie do Unii Europejskiej (wówczas EWG). Obecność w Unii to środek,
        a nie cel.
    • Gość: 1981 Re: Dzień radości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 20:46
      PRZECIEŻ TWÓJ BRAJDAK TO STARY KOMUNISTYCZNY BANDYTA , PORADZ TEU BANDZIOROWI
      ABY NIE OKRADAŁ EMERYTÓW
    • Gość: Pytia Re: "Dzień radości" IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 30.04.04, 21:19
      www.ojczyzna.pl/
    • Gość: KASTA Re: Dzień radości IP: 213.25.72.* 30.04.04, 22:12
      Mam 16 lat i jeszcze kilka lat temu, gdy słyszałem o wejściu Polski do Unii
      Europejskiej, to wszedłbym tam z zamkniętymi oczami. Dziś, mądrzejszy o kilka
      lat doświadczenia i kilka przeczytanych książej widzę, iż nie wszystoko złoto,
      co się... Przed Polską stoi wiele ważnych prób, To od nas będzie zależeć, czy
      będą nami rządzić wykształceni ludzie, robiący to dla idei, a nie dla
      partykularnych interesów. O tym moim zdaniem trzeba cały czas pamiętać, reszra
      jest milczeniem!
      • Gość: Melasa Re: Dzień radości IP: *.wrzos.wroc.pl 30.04.04, 22:54
        A ja mam w d..e - wchodzić, nie wchodzić, pozostać na wschodzie czy na
        zachodzie. Jestem człowiekiem, obywatelem świata, a nie Polakiem,
        Europejczykiem, muzułmaninem, żydem i kim tam jeszcze chcecie. To dowolność,
        wybor, wytwór języka i kultury. Chcę miec święty spokoj i już. Dlatego dziś w
        nocy będę smacznie spał i miał w 4 literach te wasze radości i smutki.
    • Gość: steńczyk Re: Czy napewno RÓWNI Z RÓWNYMI I WOLNI Z WOLNYMI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.04.04, 23:06
      Panie Adamie
      Obawiam się, że patrząc na Polskę i Polaków z wyżyn piastowanego stanowiska
      utracił Pan troszkę ostrości widzenia i zwykłego krytycyzmu.Rozpamiętuję Pan
      sprawy, które na dobrą sprwę interesują Pana jako historyka i IPN.My myślimy o
      dniu dzisiejszym i jutrzejszym. Większość naszych rodaków wchodzi do Unii z
      umiarkowanym optymizmem lub z obawą co do tego co przyniesie jutro. Czym jest
      dzisiaj Polska. To krajobraz po bitwie. Przez 15 lat
      kolejne ekipy rządzące od szczebla gminnego do centralnego brały pełnymi
      garściami, w zakładach pracy wszelkiej maści stara i nowa nomenklatura
      uwłaszczała się w sposób tak bezczelny, że aż dziw bierze, że Polacy tak
      spokojnie się temu przyglądali. Po 15 latach wnosimy do UE wiano zniszczonej
      wsi, miliony hektarów ziemi leżącej odłogiem, zrujnowany przemysł hutniczy,
      węglowy, elektroniczny, cukrowniczy i wszystkie pozostałe, 20 procentowe
      bezrobocie, kolorowe zachodnie supermarkety, przeżarte korupcją władze,
      sądownictwo, śmiesznie uzbrojoną armię mniej liczną niż armia żle opłacanych i
      chamskich ochroniarzy, zdegenerowany kler i to wszystko podparte jest jeszcze
      tzw wartościami, które niemal wszyscy wyznają i prawie nikt nie
      przestrzega.Zniszczoną gospodarkę można szybko odbudować ale zrujnowany
      entuzjazm i zaufanie społeczeństwa do liderów politycznych i tego co robią
      obecne elity lewicy, prawicy i centrum nie są wstanie odtworzyć.
      Butni Niemcy i megalomańscy Francuzi oczywiście z zamkniętymi oczami dla samej
      idei zjednoczonej Europy wezmą nas na swój garnuszek i zrobią nam porządek.
      Panie Adamie . Przy takiej kondycji naszej gospodarki i kulturze politycznej
      rządzących i rządzonych ROZDZIOBIĄ NAS KRUKI I WRONY i za kilka lat obudzimy
      się w Europie w tzw trzeciej prędkości na poziomie dziśiejszej Wenezueli i
      Argentyny. A jeszcze wcześniej do władzy w Polsce dojdą ugrupowania
      BARBARZYŃCÓW odbierając ją od ZŁODZIEI zweryfikują naszą politykę zagraniczną.
      Wejście do UE niestety nie będzie panaceum na nasze problemy a tylko je
      pogłębią i obnażą.
      Niech mnie Pan przekona, że się mylę.
      • Gość: Brooklynczyk Tak, masz racje, ALE... IP: *.rasserver.net 01.05.04, 21:32
        To wszystko o czym slusznie piszesz juz sie niestety stalo. Wejscie do UE to
        chciaz jest dla Polski jakas szansa, zeby bylo lepiej. Popatrz na Hiszpanie,
        Irlandie, mysl pozytywnie. Takiej mlodziezy jaka jest w Polsce nie ma nigdzie.
        Ja widze, to MIMO WSZYSTKO optymistycznie. MOje juz nie, ale nowe pokolenie
        Polakow bedzie mialo w tej nowej Europie lepiej. Tylko musi sie do tego
        przylozyc, bo nic samo nie przyjdzie. UE to otwarta szansa dla Polski i tak ten
        dzien nalezy traktowac. A tej szansy nie mielismy 50 lat! Ja sie ciesze!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka