Gość: arbeiter IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.05, 20:12 na poczcie to jest super praca, mozna sie opierniczac i nic ci nie grozi. priorytet z miasta wojewódzkiego do miasta wojewódzkiego szedł do mnie 16 dni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arahat1 Panienki z okienka nadal zyja w socjalizmie 17.02.05, 22:32 tyle tylko ze licza znaczki na komputerze a nie na liczydlach... Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap Re: Pocztowa korespondencja z Brukselą 17.02.05, 22:41 Poczta to skansen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speev Re: Pocztowa korespondencja z Brukselą IP: *.chello.pl 18.02.05, 08:15 jedna z nielicznych juz instytucji, gdzie siedza biurwy i maja czlowieka w dupie. mowie to na przykladzie wielu warszawskich poczt, a ktorych niestety musialem korzystac. CZEKAM NA LIBERALIZACJE RYNKU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ochotnik Poczta na Skorochód-Majewskiego przykład 1 IP: 213.17.181.* 18.02.05, 09:57 Na tej poczcie jest wieczny bajzel. Przykład 1. Listonosz roznosi awizo o godzinie ok. 12:00, czyli wszyscy są (według poczty) w domu. Oczywiście listów i paczek nie zostawia, bo nie ma komu. Przesyłki są do odebrania od 18-tej teoretycznie na poczcie. W praktyce od 19-tej, bo listonosz musi się rozliczyć z tego co nosi nie wiadomo po co, bo z góry wiadomo, że ludzi nie ma w południe w domach. Od osiemnastej (jak ludzie przychodzą po przesyłki) zaczyna się dym. Kolejka straszna ludzie są wkurzeni i nie mogą pojąć dlaczego listonosz nie może nosić paczek po siedemnastej. A Naczelnik poczty ma odpowiedź prostą - listonosz pracuje w innych godzinach i nie może. Zmiana godzin pracy listonosza wykracza poza wyobraźńię pocztowców. A ponoć w Polsce jest bezrobocie! Wniosek: Jak ostatnio zamawiałem coś z wysyłką, to wybrałem opcję droższą z kurierem, bo dwie godziny stracowne na poczcie + nerwy są dla mnie cenniejsze. Za dodatkowe 5 PLN pan najperw zadzwonił, zapytał o której i gdzie może mi oddać paczkę, potem przyszedł punktualnie i sprawa załatwiona. Czy poczta zrozumie, że koniec z końem ludzie się zrezygnują z jej usług. Ochotnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ochotnik Poczta na Skorochód-Majewskiego przykład 2 IP: 213.17.181.* 18.02.05, 10:11 Przykład 2. Sąsiad obcokrajowiec chciał wysłać paczkę do Niemiec. Wcześniej otrzymał paczkę z Niemiec w praktycznym pudełku i chciał swoją wysłać w tym samym (oczywiście bez nalepek poczty niemieckiej). Poszliśmy razem na tę pocztę ponieważ sąsiad poprosił mnie o wsparcie. Po odstaniu 40 minut w kolejce powiedzieliśmy panience z okienka, że chcemy to wysłać i prosimy o wyjaśnienie jak możemy to zrobić. Panienka z okienka krzyknęła na nas: - "Ja tego od Pana nie przyjmę!". - Dlaczego - zapytałem spokojnie - bo tonie jest odpowiednie pudełko! - a jakie powinno być - Zawinięte w szary papier! - Ale poczcie niemieckiej to nie przeszkadzało - a ja nie przyjmę! - to poproszę arkusz papieru szarego, to zapakujemy - a co to, papierniczy! Papier w papierniczym się kupuje! - ale u pani w okienku jest wystawiony rulon papieru z ceną? - my nie sprzedajemy papieru! - no to może warto sprzedawać a nie odsyłać ludzi do papierniczego? Odpowiedz Link Zgłoś
competer1 Re: Poczta na Skorochód-Majewskiego przykład 2 18.02.05, 10:56 Tutaj macie nastepny przykład profesjonalizmu: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2555875.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliveira Ginące przesyłki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.02.05, 11:01 Ciekawe, czy poczta polska kradnie też przesyłki do Brukseli? Kupuję dużo płyt z zagranicy, kiedyś 10 przesyłek z rzędu "uszkodziło się podczas transportu", oczywiście część płyt niechcący przy tym wypadła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MI NAWET WIZYTÓWKI MI NAWET WIZYTÓWKI "USZKODZILI" IP: *.k1.pl 18.02.05, 11:55 MI NAWET WIZYTÓWKI "USZKODZILI" ! Połasiły się babki pocztowe na mini- pudełeczko, bo akurat wizytówki zamówione w GB były drukowane w Szwecji i stamtąd był znaczek, paczka. Co one myślały? Że mi drukarnia szwedzkie korony posyła? Notabene - taką pieczątkę "PACZKA PRZYSZŁA USZKODZONA Z ZAGRANICY" można walnąć zawsze, i na wszystko. Niech sobie walną na czoło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zan a mi okradli przesyłkę ostatnio ;-( IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.02.05, 11:17 Z Niemiec. Straciłem coś co było warte 120plz a list szedł poleconym. Przysza do mni koperta z kawałkami papieru. Zawartość się ulotniła. Bez wyjaśnień tylko z pieczątką "przesyłka przyszła uszkodzona z zagranicy" A z tymi awizami to rzeczywiscie głupota - tylko sobie więcej roboty robią. Do tego u nas jest tak że jak przychodzą przesyłki to urząd przewozu poczty przesyła je do jednego oddziału w dzielnicy a poczt jest 3 i urząd przewozu poczty. Z tamtąd biorą je listonosze i roznoszą. Jak nie zastaną to przesyłka trafia do jednego z 3 urzędów. A jak się listonosze pomylą to tydzień trzeba szukać przesyłki. A jak przesyłka jest większa to nie rozprowadza jej listonosz tylko kurier z urzędu przewozu poczty który nie ma klucza do bramy (listonosz ma)więc jak jest większa przesyłka to ja nigdy awiza nie dostaję. Ale i tak trzeba przyznać ze dzisiejsza poczta to nie to samo co 10 lat temu. Ceny też nie te samie. jeszcze musza dużo zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachna Re: a mi okradli przesyłkę ostatnio ;-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:08 Paczka priorytetowa do GB szla miesiac. Miala isc jeden tydzien. Przyszla oczywiscie rozbebeszona (na szczescie nic nie ukradli bo byly tam podreczniki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geo To my mamy problem z Pocztą!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:34 Istny XIX wiek, tylko gotówka. Może wreszcie ta Unia doczegoś się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scyzorro Poczta IP: *.aster.pl 18.02.05, 18:26 Moja przygoda z tumanami z PP była taka: wysyłałem zdjęcia rodzinne do Kanady na płycie CDR. Doszła dopiero czwarta kopia. No bo jak płyta, to wiadomo... albo Tercet Egzotyczny, albo The Best of Kunicka... będzie czego słuchać. A to były po prostu moje zdjęcia w gaciach na plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alien Alternatywa IP: 193.109.212.* 21.02.05, 09:41 Paczki: www.dhl.com.pl/ Pieniazki: www.westernunion.com.pl/ i... Poczcie juz dziekujemy! Odpowiedz Link Zgłoś