Dodaj do ulubionych

Dodatek za "szkodliwe" dla dr. Duszczyka

IP: 62.233.204.* 21.11.02, 19:41
To nawet nie jest pytanie, więc może Pan nie odpowiadać. Chcę po prostu
wyrazić Panu swój podziw, a zarazem wyrazy współczucia. Przeglądam to forum,
czytam głosy eurofobów - i żal mi Pana, że musi Pan dzień w dzień nie tylko
czytać ten bełkot, lecz jeszcze z pełną powagą odpoowaiadać jego autorom.
Gdyby chciał Pan zażądać dodatku za pracę w warunkach szkodliwych dla
zdrowia - ma Pan moje pełne poparcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: , Re: Dodatek za 'szkodliwe' dla dr. Duszczyka IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 21.11.02, 20:12
      "To jakaś brednia! W 2000 r. zwiedzałem miasteczka post-górnicze w Walii. Nie ma
      tam dziś żadnych kopalń! Byli górnicy mówili mi, że w całej Wielkiej Brytanii
      działa jedna kopalnia, która jest spółką pracowniczą."

No i bardzo dobrze, ze zwracasz na to uwage. Po to wlasnie jest forum zeby
      takim gosciom jak dr.Duszczyk nie zawracac glowy. Gdyby wszyscy zwracali uwage
      na takie rzeczy to wszyscy bylibysmy madrzejsi.

• legal.alien Re: Dodatek za 'szkodliwe' dla dr. Duszczyka 22.11.02, 10:04
        Aprpos kopaln wegla w Wielkiej Brytanii. Bylem dwa miesiace temu na spotkaniu
        na Uniwersytecie w Bath. Rozmawialem z profesorem inzynierii chemicznej.
        Powiedzial mi, ze w Wielkiej Brytanii rozwaza sie powrot do eksploatacji zloz
        wegla kamiennego. Zloza ropy naftowej i gazu niedlugo sie wyczerpia, a Wielka
        Brytania chce sobie sobie zabezpieczyc zrodla paliw.
        • Gość: kai Re: Dodatek za 'szkodliwe' dla dr. Duszczyka IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 22.11.02, 10:14
          legal.alien napisał:

> Aprpos kopaln wegla w Wielkiej Brytanii. Bylem dwa miesiace temu na spotkaniu
          > na Uniwersytecie w Bath. Rozmawialem z profesorem inzynierii chemicznej.
          > Powiedzial mi, ze w Wielkiej Brytanii rozwaza sie powrot do eksploatacji zloz
          > wegla kamiennego. Zloza ropy naftowej i gazu niedlugo sie wyczerpia, a Wielka
          > Brytania chce sobie sobie zabezpieczyc zrodla paliw.

Dziwne, zasoby ropy pod Morzem Północnym mają wystarczyć na minimum 80 lat przy
          ok. corocznym wzroście wydobycia o 10%. Mówimy tu o odkrytych złożach.
          Potencjalne zasoby są według szcunków ponad 5x większe.
          Poza tym zapomniałeś dodać, że w Wielkiej Brytanii rozważa się przyśpieszenie
          rozwoju energetyki atomowej i inwestycje w odnawialne źródła energii.
          • legal.alien Re: Dodatek za 'szkodliwe' dla dr. Duszczyka 22.11.02, 10:22
            Z tego co wiem 80 lat to mocno przeszacowane dane. Widzialem prognozy na
            najwyzej 50 lat.
            Jedyne tereny na ktorych moze jeszcze byc ropa to Morze Barentsa, okolice
            Szpicbergenu i Szetlandow, a eksploatacja tych zloz moze byc problematyczna ze
            wzgledu na ekologow.
            Ponadto brytyjskie zloza gazowe sa na wyczerpaniu, wlasnie podpisali kontrakt
            na dostawe gazu z Norwegii.
    • kimmjiki Re: Dodatek za 'szkodliwe' dla dr. Duszczyka 21.11.02, 21:35
      Pan Duszczyk robi to za darmo, wiec na dodatek nie ma co liczyc. Trudno sie
      jednak nie zgodzic, ze przebywanie tutaj moze byc naprawde szkodliwe dla
      zdrowia. Szczegolnie, kiedy sie sto razy tlumaczy inteligentnym inaczej
      osobnikom, ze Unia nie ustala wysokosci stawek podatkowych, a oni i tak po raz
      sto pierwszy powtorza, ze po wejsciu do UE wzrosna podatki. Czasem mysle sobie,
      zeby w jednym dlugim tekscie obalic wszelkie brednie szerzone przez eurofobow,
      a potem tylko wklejac odpowiednie fragmenty zamiast po raz 25236 tlumaczyc
      wszystko od nowa. To by jednak bylo pojscie na latwizne, a na to ambicja mi nie
      pozwala...
      • Gość: snajper Gotowce. IP: *.acn.waw.pl 22.11.02, 00:42
        kimmjiki napisał:

> Pan Duszczyk robi to za darmo, wiec na dodatek nie ma co liczyc. Trudno sie
        > jednak nie zgodzic, ze przebywanie tutaj moze byc naprawde szkodliwe dla
        > zdrowia. Szczegolnie, kiedy sie sto razy tlumaczy inteligentnym inaczej
        > osobnikom, ze Unia nie ustala wysokosci stawek podatkowych, a oni i tak po raz
        > sto pierwszy powtorza, ze po wejsciu do UE wzrosna podatki. Czasem mysle sobie
        > zeby w jednym dlugim tekscie obalic wszelkie brednie szerzone przez eurofobow,
        > a potem tylko wklejac odpowiednie fragmenty zamiast po raz 25236 tlumaczyc
        > wszystko od nowa.To by jednak bylo pojscie na latwizne, a na to ambicja mi nie
        > pozwala...

A mnie pozwala i już dawno to stosuję. Choć na razie mam tylko jednego gotowca,
        to używałem go już kilkanaście razy. Jest to lista powodów, dla których
        powinniśmy wstapić do UE. Chyba przygotuję kilka kolejnych, typu >dlaczego
        wstąpienie do UE nie wiąże się z utratą niepodległości<. Za pomocą takich
        gotowców można by dyskutować na wiele tematów. Kilka gotowców o UE oraz kilka
        gotowców o Żydach pozwoliło by zajmować głos w większości dyskusji na tym
        portalu. ;))

Pozdrawiam.
        • kimmjiki Re: Gotowce. 22.11.02, 11:58
          Masz racje, ale obawiam sie, ze wtedy szybko popadlbym w rutyne, a tego bym nie
          chcial.
    • maciej.duszczyk Re: Dodatek za 'szkodliwe' dla dr. Duszczyka 22.11.02, 09:51
      Dziękuje za wsparcie. Muszę powiedzieć, że liczyłem na taki mail. Wielokrotnie
      zastanawiam się, czy powinien to robić i czy to ma sens. Odpowiadam sobie
      następująco. Wiem coś na temat UE i integracji, mam współpracowników, którzy
      moga mie wspomóc swoją wiedzą. No to kto ma to robic? Po referendum, nawet jak
      przegramy (co wydaje mi się jedank niemożliwe bo wierzę w racjonalność Polaków)
      to będę mógł spojrzeć w lustro i powiedzieć zrobiłem wszystko co możliwe, żeby
      ten kraj był lepszy.

Pozdrawiam

MD
      • Gość: , Re: Dodatek za 'szkodliwe' dla dr. Duszczyka IP: *.lsan03.pacbell.net 23.11.02, 00:38
        duszczyk napisał:

"Dziękuje za wsparcie. Wielokrotnie zastanawiam się, czy powinien to robić i
        czy to ma sens."

No pewnie, ze to ma sens. Byle sprawnie tresciwie i na temat.
        Racjonalność pozostawmy samym Polakom.

"Po referendum, nawet jak przegramy..."
        Kto przegra to przegra. Zobaczymy. My albo Wy.
        Moze nie bedzie tak zle.
        A wiedza sama w sobie nie zawsze pomaga.
        Mozna czasem duzo wiedziec i wtopic.
        Trzeba jeszcze umiec sprawnie myslec.
        Byl taki watek o mysleniu na forum gospodarka.
        Nie podaje linku. Pan znajdzie sam.

Przekazuje swoje szczere wyrazy wsparcia,
        Duzo zdrowia Panie Macku.
        I niech nas Pan nie opuszcza. Pytania beda padac coraz trudniejsze. Adekwatnie
        do przygotowania naukowego "zespolu".
      • Gość: ktos Re: Dodatek za 'szkodliwe' dla dr. Duszczyka IP: *.acn.pl 23.11.02, 17:04

> Wiem coś na temat UE i integracji, mam współpracowników, którzy
        > moga mie wspomóc swoją wiedzą.

Jest tam ekonomista?
        • Gość: ¥ Re: Dodatek za 'szkodliwe' dla dr. Duszczyka IP: *.radom.net 23.11.02, 17:13
          Gość portalu: ktos napisał:

> Jest tam ekonomista?

Tak.
          Marksisto-Keynesista.
    • Gość: ts popieram podziw, ale .... IP: 195.94.204.* 22.11.02, 18:06
      Zgadza sie, wielkie brawa za stalowe nerwy, cierpliwosc i kulture dr Duszczyka.

Mam jednak niejasne wrazenie, ze dr Duszczyk i kilku dyskutantow wypowiadaja
      sie tak, jakby przystapienie do UE nie mialo wad, podobnie oferta negocjacyjna
      przedstawiona Polsce.

Tymczasem wad i niedogodnosci nie wolno bagatelizowac, bo przeciwnicy
      rozszerzenia UE beda je tym latwiej rozdmuchiwac, wskazujac na nierzetelnosc
      podejscia (bagatelizowanie) przez zwolennikow wejscia Polski do UE.

No chyba ze idziemy propaganda na propagande!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka