Gość: Stef IP: *.biuro.kom / 10.103.2.* 15.12.02, 15:55 hmmm cos mi tu smierdzi komuną. Panie Leszku tylko jedno pytanie, czemu dali panu żółte róże zamiast czerwonych? ... żółty to kolor zazdrości, czyżby chodziło o te posadki w UE? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Olek Lesiu prowadź IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 15.12.02, 17:08 Kij w tyłek temu co sprzyja Jaruzelskiemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macerac Re: Premier do młodzieży: Polska w UE to wasza od IP: *.tvsat364.lodz.pl 15.12.02, 17:35 BZDURA LESZKU !!!!!! Efekty Unii Europejskiej będą widoczne w Polsce może za 10 lat. Wtedy zmniejszy się bezrobocie i wogóle. Ja mam teraz 20 i mieszkam w Łodzi. Jaką mam teraz !!!!! pewność,że jako inwalida ( stopien niepełnosprawności umiarkowany ) znajdę pracę, bo za 10 lat będę za stary i napewno mnie nigdzie nie przyjmną. Nie jestem bogaty tak jak TY chamie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Premier do młodzieży: Polska w UE to wasza od IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.12.02, 19:48 Mowisz, ze nie masz pewnosci dostania przy po wiejsciu do Unii. Ajaka masz pewnosc dostanie przcy, gdy do Unii nie wejdziemy? Masz racje, wejscie do Unii napewno nie poleprzy sytuacji zyciowej Polakow w podeszlym wieku. Benefity czlonkostwa beda widoczne za 10 lub 15 lat. Tak wiec czlonkostwo daje leprza przyszlosc Waszym dzieciom. A czy nie checie ich dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FICINO Re: Premier do młodzieży: Polska w UE to wasza od IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.12.02, 06:36 Gość portalu: Macerac napisał(a): > BZDURA LESZKU !!!!!! Efekty Unii Europejskiej będą widoczne w > Polsce może za 10 lat. Wtedy zmniejszy się bezrobocie i wogóle. > Ja mam teraz 20 i mieszkam w Łodzi. Jaką mam teraz !!!!! > pewność,że jako inwalida ( stopien niepełnosprawności > umiarkowany ) znajdę pracę, bo za 10 lat będę za stary i napewno > mnie nigdzie nie przyjmną. Nie jestem bogaty tak jak TY > chamie !!! Cos sie tak rozezlil? Odpowiedz Link Zgłoś
heimer Re: Premier do młodzieży: Polska w UE to wasza od 16.12.02, 10:51 Ja mysle, ze nie pelnosprawni bardzo szybko poczuja poprawe. Tak jak w UE dba sie nie pelnosprawnych to chyba nigdzie (no moze w Japonii). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Re: do stefa IP: *.abo.wanadoo.fr 15.12.02, 19:40 brawo, bardzo rzeczowe pytanie odnosnie tych cieplych posadek napewno nie powinni ich zajmowac postkomuchy, ktoryy juz sie oblowili wykorzystujac majatek narodowy przy przekazaniu wladzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO Re: do stefa IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.02, 19:53 Gość portalu: alina napisał(a): > brawo, bardzo rzeczowe pytanie odnosnie tych cieplych posadek > napewno nie powinni ich zajmowac postkomuchy, ktoryy juz sie > oblowili wykorzystujac majatek narodowy przy przekazaniu wladzy Niestety nie masz racji pazerność ludzka jest jak milosierdzie boskie. Nie ma granic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waw Re: do stefa IP: webcacheP* / 62.29.217.* 15.12.02, 20:08 Gość portalu: PABLO napisał(a): > Gość portalu: alina napisał(a): > > > brawo, bardzo rzeczowe pytanie odnosnie tych cieplych posadek > > napewno nie powinni ich zajmowac postkomuchy, ktoryy juz sie > > oblowili wykorzystujac majatek narodowy przy przekazaniu wladzy > Niestety nie masz racji pazerność ludzka jest jak milosierdzie boskie. Nie ma > granic. Nie prawda! Milosierdzie Boskie ma wyrazne granice. Dla was juz go nie starczylo i myslenie odparowalo. Zostala jaks glupia, slepa zlosc i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
heimer Re: do stefa 16.12.02, 10:54 Nikt nie bedzie pytal czys komuch, czy nie. Tylko czy znasz angielski, niemiecki, hiszpanski. Bez znajomosci jezyka to nawet syn Millera nie bedzie przyjety. A niestety w Polsce trudno o ludzi z dobra znajomoscia jezykow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: do stefa IP: *.ny5030.east.verizon.net 17.12.02, 19:58 heimer napisał: > Nikt nie bedzie pytal czys komuch, czy nie. Tylko czy > znasz angielski, niemiecki, hiszpanski. > Bez znajomosci jezyka to nawet syn Millera nie bedzie > przyjety. > > A niestety w Polsce trudno o ludzi z dobra znajomoscia > jezykow. Jesli chodzi o rodzine Millera to na pewno tej szansy nie zaprzepaszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak-wolnynajmita ODRZUCENIE INTEGRACJI z UE - stopień pierwszy IP: *.stmnca.adelphia.net 15.12.02, 20:00 . "Polska, Czechy, Słowacja, Serbowie Łużyccy: MOŻLIWOŚCI i PERSPEKTYWY WSPÓŁPRACY i ROZWOJU". Międzynarodowa konferencja 30 listopada 2002 roku w Warszawie W konferencji ogółem wzięło udział 200 uczestników, w tym przedstawiciele Czech, Słowacji, Serbów Łużyckich, Rosji, Białorusi i Ukrainy. Pzedstawiono 7 referatów analizujących SYTUACJĘ społeczną, polityczną i kulturalną Słowian Zachodnich oraz omawiających zasady WSPÓŁPRACY narodów słowianskich w dobie globalizacji. Szczególnie wskazywano na koniecznosc integracji slowianskiej na zasadach SUWERENNOŚCI i zachowania TOŻSAMOŚCI panstwowej i kulturowej. Przewodniczyli Jan Minarz z Pragi czeskiej i Barbara Krygier z Warszawy. Wystąpili m.in: - Marosz Puchovský przedstawiciel Komitetu Slowianskiego Republiki Slowackiej, - Sieghard Kozel przedstawiciel "Słowiańskiego Forum" Serbów Łużyckich, - Siergiej I. Kostian przewodniczacy Komitetu Słowiańnskiego Białorusi, deputowany parlamentu Bialorusi, - Wladimir L. Kałasznikow Rektor Moskiewskiego Instytutu Stosunków Międzynarodowych i Międzyregionalnych, - Nikołaj F. Ławrinienko przewodniczący Komitetu Słowiańskiego Ukrainy. REZOLUCJA Przyjęto rezolucję, w której czytamy m.in.: "Jestesmy świadkami narastania konfliktu miedzynarodowego, spowodowanego sporem o koncepcję nowego ładu światowego. Narzucany przez USA i Unię Europejską oraz NATO nowy ład światowy, podporzadkowujący wszystkie państwa świata globalistycznej dominacji amerykańsko-unijnej, nie może być aprobowany. Grozi on bowiem odbieraniem narodom WŁASNOŚCI i TOŻSAMOŚCI, odbieraniem państwom SUWERENNOŚCI, rozszerzaniem sfery wyzysku (...) Jestesmy świadomi znaczenia i odpowiedzialności Słowiańszczyzny w kształtowaniu nowego ładu światowego. Wynika to z ogromnego potencjału całej Słowiańszczyzny i zajmowania przez nią wielkiego euroazjatyckiego obszaru geopolitycznego. Szczególne miejsce zajmuje położona w centrum Europy Słowiańszczyzna Zachodnia, do której należą Polska, Czechy, Słowacja i Serbowie Łużyccy. Slowianszczyzna Zachodnia jest integralną i nieodłączną częścią całej Słowiańszczyzny, jest organicznie zwiazana ze Slowianszczyzną Poludniową i Wschodnią. Dzisiaj Drang nach Osten wyraza sie nie tylko terytorialnymi i majatkowymi roszczeniami Niemiec, negującymi wyniki II wojny ś, ale przede wszystkim wyraza sie GLOBALISTYCZNĄ INWAZJĄ Stanów Zjednoczonych, Unii Europejskiej i NATO na całe terytoria wszystkich Państw Słowiańskich (...) Za nieuzasadnione uważamy niemieckie żądania unieważnienia słusznych i nieodwracalnych, antyfaszystowskich dekretów Prezydenta Czechosłowacji Benesza oraz postanowień konferencji poczdamskiej, na mocy których zintegrowano Ziemie Zachodnie i Północne z Polską. Przeciwstawiamy sie równiez jakimkolwiek zmianom granic naszych zachodniosłowiańskich państw (np. południowej granicy Słowacji). Dobro naszych zachodnioslowianskich Narodów i Panstw wymaga zdecydowanego przeciwstawienia sie integracji z Unią Europejską. Nalezy uczynic wszystko, aby referenda w naszych Panstwach ODRZUCIŁY INTEGRACJĘ. Dobro naszych Narodów wymaga równiez przeciwstawienia sie integracji z NATO, które jest żandarmem podporządkowującym poszczególne Państwa celom globalizmu. Dlatego wyrazamy swój SPRZECIW ROZSZERZANIU NATO na Wschód jako konfliktogennemu procesowi nastawiania przeciwko Rosji wszystkich pozostałych Państw słowiańskich. W celu najlepszego zabezpieczenia Słowiańszczyzny Zachodniej przed zagrozeniami oraz stworzenia dla niej najlepszych warunków rozwoju,nalezy inicjowac ścisłą i wszechstronną WSPÓŁPRACĘ Czech, Slowacji, Polski i Serbów Łużyckich, a zwlaszcza wspólprace naukowa, techniczna, oswiatowa, gospodarcza, kulturalna i polityczna. Wspólpraca taka moze doprowadzic do powstania KONFEDERACJI Polsko-Czesko-Słowackiej. Zapewni ona bezpieczeństwo i dobrobyt swoim obywatelom, stanie sie mocnym czynnikiem stabilizującym dobre stosunki polityczno-gospodarcze w Europie". Źródło: “Nowa Myśl Polska” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Chyle czola... IP: webcacheP* / 62.29.217.* 15.12.02, 20:12 Nowa Mysla Polska?? ale zrodlo, nie ma co. 200 osob na konferencji miedzynarodowej? Srednie wiejskie wesele karmi wiecej. To byl jakis piknik starych znajomkow z letniego obozu czasow socjalizmu chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujt Re: ODRZUCENIE INTEGRACJI z UE - stopień pierwszy IP: *.bnaa.dk 16.12.02, 00:00 Hej Wolny Najmita! Idz sie lepiej najac do Lukaszenki za "propagandziste"... A "Nowa Mysl Polska"? - Szkoda gadac, rece opadaja i w ogole smiech na sali Odpowiedz Link Zgłoś
heimer Re: ODRZUCENIE INTEGRACJI z UE - stopień pierwszy 16.12.02, 10:56 No nie znowu ktos dopiero teraz przeczytal ksiazke z historii. PANSLAWIZM juz byl. Nie przyjal sie. Zostal juz pogrzebany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberał Młodzież z Partią !!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 15.12.02, 20:34 Młodzież z Partią !!! Panie Premierze my : aktyw młodzieżowy miast i wsi popieramy Pana w drodze do dobrobytu. Niech żyje nasz Pan Premier ! Niech żyje ! Zapewniamy, że zrobimy wszystko, aby Polska i UE rosła w siłę, a ludziom żyło się dostatnio ! Pomożemy ! i jeszcze raz pomożemy !!! Niech Pan nas prowadzi. My za Panem pójdziemy tak, jak wtedy w Skierniewicach szliśmy za Panem jako za I Sekretarzem KW PZPR. Wtedy ufaliśmy i dzisiaj ufamy ! Niech żyje Trybuna Ludu ! Niech żyje Gazeta Wyborcza ! Tak, wczoraj staliśmy nad przepaścią, dzisiaj, dzięki Panu, zrobiliśmy poważny krok naprzód.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mille Re: Młodzież z Partią !!! IP: webcacheP* / 62.29.217.* 15.12.02, 20:47 Gość portalu: liberał napisał(a): > Młodzież z Partią !!! Panie Premierze my : aktyw młodzieżowy > miast i wsi popieramy Pana w drodze do dobrobytu. Niech żyje > nasz Pan Premier ! Niech żyje ! Zapewniamy, że zrobimy wszystko, > aby Polska i UE rosła w siłę, a ludziom żyło się dostatnio ! > Pomożemy ! i jeszcze raz pomożemy !!! Niech Pan nas prowadzi. My > za Panem pójdziemy tak, jak wtedy w Skierniewicach szliśmy za > Panem jako za I Sekretarzem KW PZPR. Wtedy ufaliśmy i dzisiaj > ufamy ! Niech żyje Trybuna Ludu ! Niech żyje Gazeta Wyborcza ! > Tak, wczoraj staliśmy nad przepaścią, dzisiaj, dzięki Panu, > zrobiliśmy poważny krok naprzód.... Nie zauwazyliscie jednak Towarzyszu, ze w miedzyczasie Partia wywolala wybuch wulkanu i przepasc sie zasypala. Naprzod Towarzyszu, smialo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberał Re: Młodzież z Partią !!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 15.12.02, 20:53 Już tow. Stalin mówił : rewolucja polega na tym, żeby tak zmienić sytuację, żeby nic nie zmienić. Pan rozumiem widzi różnicę. Wczoraj niewola dzisiaj wolność. No to niech Pan skoczy sobie na kawę do Paryża. Jutro. Pojutrze czekam na Pańskie wrażenia. Jest Pan wolny, przypominam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mille Re: Młodzież z Partią !!! IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 15.12.02, 21:12 Gość portalu: liberał napisał(a): > Już tow. Stalin mówił : rewolucja polega na tym, żeby tak zmienić sytuację, > żeby nic nie zmienić. Pan rozumiem widzi różnicę. Wczoraj niewola dzisiaj > wolność. No to niech Pan skoczy sobie na kawę do Paryża. Jutro. Pojutrze czekam > > na Pańskie wrażenia. Jest Pan wolny, przypominam. Czlowieku, mnie sie juz na prawde rzygac chce od latania samolotami. W ubieglym tygodniu pilem kawe w Zuerichu a pojutrze bedzie w Atenach. I co to zmienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberał Re: Młodzież z Partią !!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 15.12.02, 21:18 że homo sovieticus lubi kłamać... Leć do Paryża na kawę, a nie w interesach. Mówię o wolności. Nie o kieracie... Ja latam np. do Wenecji bo chcę, a nie muszę. O tym pogadajmy sobie. O wolności... w UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mille Re: Młodzież z Partią !!! IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 15.12.02, 21:23 Gość portalu: liberał napisał(a): > że homo sovieticus lubi kłamać... Leć do Paryża na kawę, a nie w interesach. > Mówię o wolności. Nie o kieracie... Ja latam np. do Wenecji bo chcę, a nie > muszę. O tym pogadajmy sobie. O wolności... w UE. Pieprzysz bracie jak nadety. To moj interes i moje latanie - jaki tam kierat? W kieracie pracuja niewolnicy. Ja kocham to co robie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberał Re: Młodzież z Partią !!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 15.12.02, 21:30 A cóż to za interes, że Ty musisz latać ? I jeszcze to lubisz ? To chyba jakiś mały interesik... Bogaci nie pracują, tylko wydają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mille Re: Młodzież z Partią !!! IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 15.12.02, 21:34 Gość portalu: liberał napisał(a): > A cóż to za interes, że Ty musisz latać ? I jeszcze to lubisz ? To chyba jakiś > mały interesik... Bogaci nie pracują, tylko wydają... No to juz skrajny, szczeniacki idiotyzm. Bye, bye szkoda czasu na takie pierdows. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberał Re: Młodzież z Partią !!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 15.12.02, 21:36 ...zabolało, prawda ? Życzę większych przychodów i trzeciego ( europejskiego ) progu podatkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
heimer Re: Młodzież z Partią !!! 16.12.02, 10:59 Gość portalu: liberał napisał(a): > Młodzież z Partią !!! Panie Premierze my : aktyw młodzieżowy > miast i wsi popieramy Pana w drodze do dobrobytu. Niech żyje > nasz Pan Premier ! Niech żyje ! Zapewniamy, że zrobimy wszystko, > aby Polska i UE rosła w siłę, a ludziom żyło się dostatnio ! > Pomożemy ! i jeszcze raz pomożemy !!! Niech Pan nas prowadzi. My > za Panem pójdziemy tak, jak wtedy w Skierniewicach szliśmy za > Panem jako za I Sekretarzem KW PZPR. Wtedy ufaliśmy i dzisiaj > ufamy ! Niech żyje Trybuna Ludu ! Niech żyje Gazeta Wyborcza ! > Tak, wczoraj staliśmy nad przepaścią, dzisiaj, dzięki Panu, > zrobiliśmy poważny krok naprzód.... A jednak jakis prawdziwy komunista uchowal sie w tym kraju. Oczywiscie pseudo "liberal" to dla zmyly. Uljanow tez kiedys mial pseudo "lenin". No. No. Twarda rasa ci komunisci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taktoja Re: Premier do młodzieży: Polska w UE to wasza od IP: *.proxy.aol.com 16.12.02, 06:54 Wolnonajmito,czy naprawde chcesz wojny z "miedzynarodowa mafia?" Z silniejszy mozna tylko przegrac, albo probowac wsapic do "klubu" na jak najlepszych warunkach. Polsce potrzeba patriotycznych ,dobrych i uczciwych dyplomatow i politykow,a nie takiej bez-ideowej grupy jaka w tej chwili rzadzi Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drPsycho Przez _edukację_ do Europy (???) IP: *.riviera.pw.edu.pl / 10.4.41.* 16.12.02, 10:08 >- Miejsce Polski we wspólnej Europie zależy od młodego pokolenia - > mówił premier Leszek Miller w sobotę w czasie młodzieżowej > konferencji w Sejmie "Przez edukację do Europy" Ciekawe... Mysle,ze Milleroowi sie nie spieszy. Wystarczy popatrzec na Pilitechnike Warszawska: 2 wydzialy wprowadzaja oplaty za studia dzienne (i doktoranckie) z powodu braku funduszy. nic dziwnego naklady na nauke to w polsce ɘ.5% PKB BTW: ROLNICY i GORNICY PRZYSZLOSCIA NARODU!!!! (Wiadomo co negocjowal Miller w Danii - Doplaty dla rolnikow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali kali pamiętać IP: *.crowley.pl 16.12.02, 10:17 "Państwo radzieckie poświęca specjalną uwagę rozwojowi nauki i techniki. Rozwój gospodarki publicznej na tak wielką skalę możliwy jest tylko przy istnieniu ogromnej armii wysoce wykwalifikowanych inżynierów, techników i robotników. [...] Oznacza to, że każdy obywatel może w zupełności zaspokoić wszystkie potrzeby kulturalnego człowieka. [...] Osiągnięty niezwykle wysoki poziom produkcji, techniki, nauki i kultury oraz odpowiednio wysoka stopa życiowa całego społeczeństwa gruntownie zmieni pozycję człowieka w społeczeństwie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ninka Re: Premier do młodzieży: Polska w UE to wasza od IP: *.toya.net.pl 16.12.02, 10:20 Wydaje mi się, że pan premier powinien wybrać się z delegacją do przedszkoli, może te dzieci kiedyś będą miały coś do powiedzenia w Unii... ja mam 22 lata, mieszkam w Łodzi, za dwa miesiące wyjeżdżam z tego kraju i obym nie musiała wracać. Nie wierzę, że od pierwszego dnia od wstąpienia do Unii polska rzeczywistość nagle się zmieni, potrwa to parę lat, a ja nie chcę marnować swojej młodości w "okresie przemian", nie czuję w sobie romantycznego ducha patriotyzmu, sorry... w każdym razie, moje zdanie - na "tak", niech przynajmniej nasze wnuki rosną w normalnym kraju. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś