Gość: Janek IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.03, 21:29 Pozostać przy Nicei to NAJWAŻNIEJSZY CEL STRATEGICZNY POLSKI jak i Hiszpanii w najbliższym 20-leciu. Ministrowie spraw zagranicznych Polski i Hiszpanii świetnie zdają sobie z tego sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Janek Nie sprzedawajmy naszych głosów w parlamencie Europy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.03, 21:40 Niemcy gotowe są zapłacić 7 miliardów euro za rezygnację z połowy przysługujących Polsce głosów w parlamencie europejskim. USA namawia, aby Polska przehandlowała przysługujące Jej głosy na rzecz wzmocnienia NATO ? Nie wolno Nam tego zrobić. Niemcy, Francja i USA i tak będą się przyjaźnić i rozmawiać ponad naszymi głowami. Przypomina to czasy, gdy obce państwa kupowały głosy szlachty polskiej w czasie wolnej elekcji. Do czego to doprowadzi - nietrudno przewidzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR Te 7 mld to gruszki na wierzbie IP: *.ab.hsia.telus.net 26.09.03, 22:11 Chcialbym tyko dodac swoje 3 grosze, ze wg obecnego systemu Polska nie jest w stanie strawic tych 7 mld tzn. spelnic warunkow, zeby je otrzymac. Polska bedzie miala problemy uzyskac obecnie przyznana pomoc w wysokosci o polowe mniejsza. Czyli to sa Millerowe gruszki na wierzbie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baby A ja mam w nosie czy "obronimy Nice". To nie ma IP: w3cache:* / 192.168.222.* 26.09.03, 23:55 żadnego znaczenia. Jak nie będziemy krajem z silną gospodarką, to i tak będziemy na łasce innych.... To temat zastępczy, głównie dla małolatów i ignorantów politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorosły Re: A ja mam w nosie czy IP: *.chello.pl 27.09.03, 00:09 Gość portalu: baby napisał(a): > żadnego znaczenia. Jak nie będziemy krajem z silną gospodarką, > to i tak będziemy na łasce innych.... > To temat zastępczy, głównie dla małolatów i ignorantów > politycznych. Ksywka zgodna ze stanem rozumku. Podrośnij i poducz się, a później ewentualnie zabieraj głos. I wytrzyj nos, smarkaczu! Odpowiedz Link Zgłoś
krycek Re: A ja mam w nosie czy 27.09.03, 07:10 > > Ksywka zgodna ze stanem rozumku. Podrośnij i poducz się, a > później ewentualnie zabieraj głos. I wytrzyj nos, smarkaczu! Lubię i szanuję dyskusje na poziomie - gratuluje. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorosły Re: A ja mam w nosie czy IP: *.chello.pl 27.09.03, 13:04 krycek napisał: > > > > > Ksywka zgodna ze stanem rozumku. Podrośnij i poducz się, a > > później ewentualnie zabieraj głos. I wytrzyj nos, smarkaczu! > > Lubię i szanuję dyskusje na poziomie - gratuluje. ;) Ja też takie lubię. I lubię argumenty na poziomie "a ja mam w nosie". Jak się ma problemy z nosem, to wizyta u laryngologa może być pomocna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: A ja mam w nosie czy IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 27.09.03, 16:53 zgadzam sie z poprzednia opinia, zeby sie wypowiadac trzeba cos wiedziec baby!!! do szkoly!!! do ksiazek!! gdziekolwiek byle nie tu, nie wypowiadaj sie na tematy o ktorych nie masz zielonego pojecia. pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Obrona Nicei - tupanie bachora! IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 11:44 Jasne, że polski partykularny interes przemawia za pozostawieniem zasad przyjetych w Nicei, ale trzeba też uczciwie przyznać, że modyfikacje nie zmierzają do obiektywnego upośledzenia żadnego kraju i preferowania innych. W dążeniu do proporcjonalnego rozkładu głosów nie ma nic zdrożnego, a przeciwnie jest nieodparta logika i poczucie uczciwości. Nie jest winą Niemiec, Francji, Włoch i W. Brytanii, że są krajami ludnymi, podobnie jak nie jest zasługą Malty, że liczy tylko ćwierć miliona mieszkańców. Społeczeństwa dużych krajów też mają poczucie sprawiedliwości i słusznie mogą domagać się proporcjonalnej reprezentacji oraz proporcjonalnego uwzględniania w decyzjach Unii ich własnych poglądów, opinii i oczekiwań. Kategoryczne i uporczywe domaganie się przez Polskę i Hiszpanię uprzywilejowanej pozycji przypomina tupanie krnąbrnego bachora i mnie osobiście zawstydza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frankofil Re: Twierdzą Nicea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 21:46 Jedyna nadzieja w blogoslawonej Francji, ze jednak zrobi referendum nad przyjeciem, za przeproszeniem, czlonkow i ich niniejszym upier-doli. czego sobie i nam wszystkim zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Re: Twierdzą Nicea IP: *.solnet.ch 26.09.03, 22:19 Ladnie to powiedziales, ale tak naprawde: w Niemczech jest tez rozstrzygane w dwoch izbach: parlamencie i w izbie krajow. To rozwiazanie jest dobre. W Szwajcarii tez sie sprawdzilo. Dlaczego jest zle dla Europy? Tylko dlatego, z punktu Niemiec i Francji, ze wladza i wplyw polaczonych Niemiec i Francji zostanie zmniejszony a wplyw malych krajow zwiekszony. Mam nadzieje, ze to rozwiazanie wyprobowane z powodzniem w Niemczech zostanie przeniesione rowniez na plaszczyzne europejska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ire` Re: Frankofilu... IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.09.03, 22:50 Przyłączam się do Twych życzeń. Francja? Tak, ale w rękawiczkach belgijskich. Znasz zapewne procedurę belgijską. Zawsze można nie zdążyć z ratyfikacją w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztofsf Re: Frankofilu... IP: 213.155.166.* 26.09.03, 23:02 Gość portalu: ire` napisał(a): > Przyłączam się do Twych życzeń. Francja? Tak, ale w rękawiczkach belgijskich. > Znasz zapewne procedurę belgijską. Zawsze można nie zdążyć z ratyfikacją w tym > kraju. To moze miller i ska podesla im troche bilbordow obwieszczajacych, ze kwachu, jolka, edytka i cala reszta sa europejczykami?:)To pomoze poslom sie zdecydowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xenofob Re: Frankofilu... IP: *.chello.pl 26.09.03, 23:23 Tak, cała nadzieja w kochanej Francji, bo jak nie to nas Bruksela zniewoli i przyśle tutaj Żydów i masonów aby jajka na polskiej wsi liczyli! A, sorry, zapomniałem, każdy Polak hetero będzie musiał dać dupy gejowi z Holandii. Pzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztofsf Re: Frankofilu... IP: 213.155.166.* 26.09.03, 23:55 Gość portalu: Xenofob napisał(a): > Tak, cała nadzieja w kochanej Francji, bo jak nie to nas > Bruksela zniewoli i przyśle tutaj Żydów i masonów aby jajka na > polskiej wsi liczyli! > A, sorry, zapomniałem, każdy Polak hetero będzie musiał dać dupy > gejowi z Holandii. Pzdrawiam Mi tam wystarczy, ze bedziemy platnikiem netto, a gdy nauczymy sei po ilus latach efektywniej korzystac z dotacji to akurat je zniosa. Acha..i jeszcze rozne takie przyjemnostki zwiazane z dostosowywaniem,, typu zrownywanie vat na internet do norm unijnych i inne, bardziej kosztogenne, jak przymusowa likwidacja katow prostych we wnetrzach rzezni i masarni i likwidacja firm, ktore tego nie dopelnia itp. Dupy to juz dalismy wszyscy zbiorowo przy referendum (tj daliscie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: OOOLEEE... IP: *.proxy.aol.com 26.09.03, 21:51 ...jesli cos nie jest zepsute, nie naprawiaj tego...to by zanczylo...jesli cos jest zepsute, to postaraj sie to naprawic...to "nasi" tego hasla raczej nie wymyslili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: OOOLEEE... IP: *.52.203.62.dial.bluewin.ch 27.09.03, 12:01 Dla scislosci: ten artykul nie jest o powiedzonkach i o tym, kto jakie powiedzenie wymyslil. Sam tez tego nie wymysliles, a cytujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: OOOLEEE... IP: *.proxy.aol.com 27.09.03, 15:16 ...wiec o czym jest ten artykul... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franz Jak konsekwecja to konsekwencja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 22:21 Te 27 glosow to byla kielbasa referendalna. Wiadoma rzecz! Szarak powiedzial jednak, ze Francja nie moze miec mniej glosow niz Niemcy, bo ma atom! Gdzie tu parytet? Gdzie demokracja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ire` Re: Czym była Nicea? IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.09.03, 22:27 Czyzby tłustym robakiem założonym na haczyk wędki przed referendami w krajach aspirujących? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanook Re: Twierdzą Nicea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 23:24 TARGOWICA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: KON TROJANSKI NICEA... IP: *.proxy.aol.com 26.09.03, 23:45 ....polska praktycznie nie ma zadnego ruchu do wykonania...jak nie odamy niceji...to co ...postawimy sie i nie wstapimy do unii...nie z tym rzaden i nie z tym ministrem spraw zagranicznych.....lecz tu mozna -by pieknie zagrac karta amerykanska...nie wchodzimy do unii wchodzimy do ameryki jezeli nie nicea...moze wowczas niemcy i francja by sie opamietala...jest to dobre podejscie do niemca i francuza z dwoch wzgledow...ich reakcja pozwolila-by okreslic nasza przyszlosc w unii...a wiec jezeli francja i niemcy by sie przestraszyly ,ze utraca polske...przystana na polskie nicejskie warunki...a jezeli by nas wysmiano...to co mamy do stracenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lord cox Re: KON TROJANSKI NICEA... IP: 146.145.235.* 26.09.03, 23:51 Na zlosci babci odmroze sobie uszy. To dopiero dziecinada. Amerykanie chyba padliby ze smiechu i poklepujac Polaczkow po plecach, opowiadaliby Polish Jokes. Osobiscie uwazam ze taka Litwa representuje duzo wyzsza klase jak Polska, wymachujaca szabelka za idiotyczne pare glosow , ktore i tak by duzo nie zmienily. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: KON TROJANSKI NICEA... IP: *.proxy.aol.com 27.09.03, 00:01 ...zawsze mozesz zostac litwinem...dyskusja i argumenty ...to nie zlosc i mrozenie sobie uszu...jeszcze rok temu ...jakby ktos powiedzial ..,ze polska w iraku bedzie glownym amerykanskim sojusznikiem...to bylby dopiero ,jak ty to okreslas...polish joke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xenofob Re: KON TROJANSKI NICEA... IP: *.chello.pl 27.09.03, 00:13 Oczywiście, wchodzimy do Ameryki. Szkoda tylko, że tak daleko. A jak pokazuje historia wszystkie unie i przymierza miały sens tylko pomiędzy państwami, które znajdowały się blisko siebie i których wymian handlowa była znaczna. A nasza wymiana handlowa z Unią wynosi ponad 60%. A więc panowie,do Ameryki! I precz z Targowicą, z czwartym(piatym???, szóstym już???) rozbiorem Polski. Pozdrawiam PS. Nie zapominajcie o Żydach i Masonach, wróg nie śpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: KON TROJANSKI NICEA... IP: *.proxy.aol.com 27.09.03, 00:28 ...jak daleko, mi to osobiscie zajmuje 15 h (newark lub jfk -gdansk)...a bedzie jeszcze blizej w dzisiejszej globalnej wiosce...z rosja nie tak dawno mielismy 90% wyminay handlowej...gdyby do polski weszlo usa ...to polska by byla nie do pokonania z zadnej strony...sama polonia to ponad 10 milionow... francja i niemcy zaminiliby sie w pieski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ire` Jak daleko.. IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.09.03, 01:21 Hawaje tez są daleko. Jak juz przystapimy do USA to ta nasza piecdziesiata pierwsza gwiazdka na sztandarze bedzie bardzo widoczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: Jak daleko.. IP: *.proxy.aol.com 27.09.03, 01:32 ...daleko...hawaje przez miasto aniolow, nyc...dalej gdansk lub krakow do warszawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom DAĆ SOBIE SPOKÓJ Z NICEĄ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 01:03 kasa na dziury w drogach, szkoły, rolnictwo, górników, hutników jest wiele razy ważniejsza. a projekt nowego podziału jest dla Polski tylko nieco mniej korzystny, a poza tym wprowadza normalnego reguły głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom normalne reguły głosowania:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 01:05 poza tym olbrzymia większość decyzji podejmowana jest na zasadzie KONSENSUSU, a nie GŁOSOWANIA. bo na tym polega INTEGRACJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: DAĆ SOBIE SPOKÓJ Z NICEĄ!!!! PRZYJDZIE UNIA I. IP: *.proxy.aol.com 27.09.03, 01:17 ,,,i da...czego to ludziska nie wymysla...szkoly, rolnictwo, gornictwo...i dziury w glowie...tego unia nie zalata ale stwarza takie wrazenie...a, szkoly kupia unijne wyposazenie ( kretki ,gumki, komputery)...rolnictwo dostanie nawozy z unii w ramach wzrostu plonu z plonu w polsce ...gornictwo zamkniemy w polsce i bedziemy mieli wegel z francji...a na dziury w glowie nie ma plastra...ale widomo...produkcja i rynek zbytu...rowna sie sukces...czego to gospodarka socjalistyczna unii nie robi dla swych obywateli kosztem polski...zapomnialem o merytum ..toma...przyjdzie unia i przyniesie zarobki unijne dla polski...nareszcie...czego to ludziska nie wymysla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom trudno cokolwiek zrozumieć, ale pisze się KREDKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 01:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: trudno cokolwiek zrozumieć,ale pisze sie tomek IP: *.proxy.aol.com 27.09.03, 01:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kombinator Bo przekombinujesz!Dla złodzieji nie ma prezentów IP: *.acn.pl 27.09.03, 08:15 Gość portalu: tom napisał(a): > kasa na dziury w drogach, szkoły, rolnictwo, górników, hutników jest wiele razy > > ważniejsza. a projekt nowego podziału jest dla Polski tylko nieco mniej > korzystny, a poza tym wprowadza normalnego reguły głosowania. Górnicze kopidoły powinny zostać zrestrukturyzowane, tak jak w UK. A nie dawać tym hanysom jeszcze więcej pieniędzy. TO JEST ZBRODNIA NA PORTFELU KAŻDEGO POLAKA!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: JAK SAMA NAZWA WSKAZUJE...UNIA... IP: *.proxy.aol.com 27.09.03, 02:53 ....wiec dlaczego te targi o glosy...ja francuz ...ja niemiec ...ja grek...czy przypadkiem w tak demokratycznej unii o czym polske zapewniano przed i po niceji...,ze bedzie raj rownosci...wiec...karzdy kraj bez wzgledu na obszar i obywateli...powinien miec ten sam jeden glos...no, bo przeciez to unia...a wiec rownosc , braterstwo...i cos tam jeszcze...ach zapomnialem ...tolerancja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: JAK SAMA NAZWA WSKAZUJE...UNIA... IP: *.dip.t-dialin.net 27.09.03, 08:25 ze tez karzdy qtas ma na karzdy temat jakies "karzdy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: JAK SAMA NAZWA WSKAZUJE...UNIA... IP: *.proxy.aol.com 27.09.03, 15:20 ...wlasnie...ale to calkowicie nie na temat.. Odpowiedz Link Zgłoś
pl.adex Nicea to okropienstwo 27.09.03, 06:28 Nicea to brzydkie miasto,zamieszkane przez okropne arabiska,chodzace masowo do Mc Donaldsa na le snack,starowka wloska,pelno tam zlodziejstwa i grafitti po dachy a w luksusowych hotelach np Negresco w sezonie obowiazuje jezyk rosyjski,nawet karta dan jest po rosyjsku i w programie telewizji hotelowej oprocz TV z Libanu,Arabii Saudyjskiej,Egitpu i Emiratow jest program dla Zydow rosyjskich z Izraela po rosyjsku-bardzo europejskie miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klombinator PLADEX... COŚ JAK POLSKA PLAGA... IP: *.acn.pl 27.09.03, 08:18 pl.adex napisała: > Nicea to brzydkie miasto,zamieszkane przez okropne > arabiska,chodzace masowo do Mc Donaldsa na le snack,starowka > wloska,pelno tam zlodziejstwa i grafitti po dachy a w > luksusowych hotelach np Negresco w sezonie obowiazuje jezyk > rosyjski,nawet karta dan jest po rosyjsku i w programie > telewizji hotelowej oprocz TV z Libanu,Arabii Saudyjskiej,Egitpu > i Emiratow jest program dla Zydow rosyjskich z Izraela po > rosyjsku-bardzo europejskie miasto. I CO JUŻ SIĘ WYPŁAKAŁEŚ ŻE NIE BYŁO TAM OBOWIĄZKOWO KRZYŻY I KAPLICZEK NA CO 2 SKRZYŻOWANIU? RADIO MaRyja nie łapało i nie było żadnego POMNIKA FACETA W BIAŁYM MUNDURKU Z WATYKANU??? AHA I PEWNIE ZAPOMNIAŁEŚ DODAĆ ŻE TO WSZYSTKO WINA ŻYDOKOMUNY, KOSMITÓW I CYKLISTÓW... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: PLADEX... COŚ JAK POLSKA PLAGA... IP: *.proxy.aol.com 27.09.03, 15:25 ...ale tam nic nie bylo o krzyzach...tylko o mc donaldzie, rosyjskim jezyku...jak ty b.musisz nienawidziec...krzyza , rm, watykanu...ale spoko arabi nie beda tak tolerancyjni dla ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Demokracja europejska IP: *.dip.t-dialin.net 27.09.03, 08:15 Chyba nie liczycie na to ze Niemcy ktorzy maja 80mln ludnosci i gospodarke 10 razy wieksza od polskiej beda mialy ta sama liczbe glosow co Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: Demokracja europejska IP: *.proxy.aol.com 27.09.03, 15:29 ...to po co ta unia...,zeby pokazywac swe wielkosci na garbie biednego...biedny z bogatym nie powinien sie zadawc ...bo bogaty biednego sponiewiera i jeszcze wysmieje..tylko sek w tym, ze biedak zawsze ma nadzieje...przyjdzie bogaty i mi da... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TC2000 Re: Twierdzą Nicea IP: *.clan.pl 27.09.03, 09:50 Dla mnie najbardziej niezrozumiała jest postawa polskiego, za przeproszeniem Sejmu. Jak widać słowa dyskusja i kompromis są tam rozumiane jako postawienie na swoim. Jak można mówić "Nicea albo smierć" w sytuacji gdy mamy dyskutować. Takie postawienie sprawy tylko dodatkowo rozjuszy Niemców i Francuzów. Oczekuję takiego jasnego stanowiska w naszych wewnętrznych sprawach: Jakubowskiej, Sobotki i paru innych. Nie od dziś wiadomo, że dyplomacja to przede wszystkim - "Przemyślimy, przeanalizujemy agrumenty za i przeciw, zastanowimy się ble, ble, ble itd." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sulpy jeśli Nicea padnie nie chcę UE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.03, 10:19 warto przypomnieć że w referendum unijnym Polacy głosowali za Unią na warunkach nicejskich. Jeśli się one zmienią to tamto referendum stanie się farsą. Mam nadzieję że będzie referendum w sprawie konstytucji UE i uda się ją odrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wic Re: Twierdzą Nicea IP: *.lanet.wroc.pl 27.09.03, 10:40 Nicee mam w głębokim powazaniu, nie przepadam za nią jako miastem, a tym bardziej jako synonimem pewnego rozdania wewnątrz Unii, polscy politycy nie poraz pierwszy pokazują że się z baranami na głowy pozamieniali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Nic z tego! IP: *.ha.pwr.wroc.pl 27.09.03, 11:24 Od Niemiec dostaliśmy MIGi-29 i już się na wszystko zgodzimy. Zobaczycie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Protest przeciw logice i uczciwości? IP: *.glusk.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 11:58 Jasne, że polski partykularny interes przemawia za pozostawieniem zasad przyjetych w Nicei, ale trzeba też uczciwie przyznać, że modyfikacje nie zmierzają do obiektywnego upośledzenia żadnego kraju i preferowania innych. W dążeniu do proporcjonalnego rozkładu głosów nie ma nic zdrożnego, a przeciwnie jest nieodparta logika i poczucie uczciwości. Nie jest winą Niemiec, Francji, Włoch i W. Brytanii, że są krajami ludnymi, podobnie jak nie jest zasługą Malty, że liczy tylko ćwierć miliona mieszkańców. Społeczeństwa dużych krajów też mają poczucie sprawiedliwości i słusznie mogą domagać się proporcjonalnej reprezentacji oraz proporcjonalnego uwzględniania w decyzjach Unii ich własnych poglądów, opinii i oczekiwań. Kategoryczne i uporczywe domaganie się przez Polskę i Hiszpanię uprzywilejowanej pozycji przypomina tupanie krnąbrnego bachora i mnie osobiście zawstydza. Odpowiedz Link Zgłoś
darczynski Tylko idiota jest przeciwko Nicei 27.09.03, 12:02 Trzeba być kompletnym kretynem, aby zgadzać się na pogorszenie swojej sytuacji. Mam gdzieś pieprzenie, że Polacy powinni zrozumieć stanowisko innych. Inni o nas się nie martwią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Re: Tylko idiota ... IP: *.chello.pl 27.09.03, 23:50 darczynski napisał: > Trzeba być kompletnym kretynem, aby zgadzać się na pogorszenie swojej sytuacji. > Mam gdzieś pieprzenie, że Polacy powinni zrozumieć stanowisko innych. > Inni o nas się nie martwią. Trzeba być kompletnym kretynem, aby grać w jednej drużynie z Darczyńskim. Przecież on programowo chrzani wszystkich innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szn Re: Twierdzą Nicea IP: *.osow.pl 27.09.03, 12:32 jestem za Europa...ale gdy padnie Nicea w referendum odrzuce pojekt konstytucji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abc Re: Twierdzą Nicea IP: *.rumia.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 12:57 „Według ustaleń z Nicei Rada UE będzie podejmowała decyzję, gdy poprze ją: przynajmniej połowa krajów (po rozszerzeniu - 13) w których mieszka minimum 62 proc. populacji całej UE oraz wyposażonych w odpowiednią liczbę głosów przyznaną każdemu z krajów podczas morderczych nocnych negocjacji na szczycie w Nicei trzy lata temu. Polska i Hiszpania mają ich 27, tylko o dwa mniej niż wielka czwórka - Niemcy, Francja, Wielka Brytania i Włochy. Według projektu konstytucji niknie trzecie, obecnie najważniejsze kryterium. Zostaje: poparcie połowy krajów i osłabiony do 60 proc. wymóg populacji całej UE. Decyduje więc proste kryterium populacji, co zwiększa wpływ eurogigantów. To rozwiązanie popierają głównie Niemcy i Francja.” Tu chyba jest blad!!! Bo to by oznaczalo, ze wystarczyloby to, ze każdy kraj ma po jednym glosie skoro i tak decyduja inne kryteria….. a przeciez o ile mi wiadomo, caly problem polega na ilości glosow. Jesli się myle prosze mnie poprawic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prodi Poiwinni leżeć i nie mieszać IP: *.web.thalamus.se 27.09.03, 13:02 Dostali stare czołgi i samoloty od Niemców, stary statek od Amerykanów i Norwegów. Jak się jest biednym i głupim i wyciąga rękę zo się nie pcha na mocarstwo. Brakowałoby aby ta paka miała większy wpływ w UE wystarczy bałagan w kraju . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Dlaczego nie korzystaja z wlasnego dorobku... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.09.03, 21:29 Gość portalu: Prodi napisał(a): > Dostali stare czołgi i samoloty od Niemców, stary statek od > Amerykanów i Norwegów. Jak się jest biednym i głupim i wyciąga > rękę zo się nie pcha na mocarstwo. > Brakowałoby aby ta paka miała większy wpływ w UE wystarczy > bałagan w kraju . ---Jak Ci sie Polska nie podoba to nie zajmuj sie nia. Nie rozumiesz co znaczy panstwo w srodku Europy, twoj problem. Cos za dlugo ta szwecja jest panstwem neutralnym - to sie zle dla niej skonczy. Jest wiele panstw oprocz Polski, ktore maja i beda mialy cos do powiedzenia, czy sie to komus podoba, czy nie. Polacy sobie dadza rade napewno. Ktos w tej Europie musi zrobic porzadek, nie amerykanie, nie polacy to kto? - ruscy? Ze francuzi albo niemcy cos madrego wymysla to trzeba miec bardzo duzo wiary, lepiej od razu zakonnikiem zostac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eehhh Re: Twierdzą Nicea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 13:16 Może by tak żwawiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Dla dobra Europy odebrac glosy! IP: *.arcor-ip.net 27.09.03, 15:04 Europa rosla przez dziesiatki lat, dorabiala sie przez pokolenia, a tu nagle kilka ledwo dychajacych krajow komunistycznych chce pojsc na jej laskawy chlebek i jeszcze miec prawo glosu.. Jak kraje komunistyczne wniosa do wspolnego dorobku Europy tyle, co wniosly kraje zachodnioeuropejskie, to moga roscic tez pretensje ale dopoki zyja z laski i kredytow na koszt Europy, to niech lepiej korzystaja z okazji do milczenia. A jak sie nie podoba, to do Busha plakac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: glupota nie zna granic... IP: *.proxy.aol.com 27.09.03, 15:34 ..to dzieki tej europie polska jest tak zacofana...gdy europe za uszy wyciagala ameryka w polsce w wiezienaich gineli najlepsi polacy...i tak sie ta europa znakomicie dorobila , ze dzisiaj patrzy na nas z gory... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Priodi Re: glupota nie zna granic... IP: *.web.thalamus.se 27.09.03, 16:31 Gość portalu: mee napisał(a): > ..to dzieki tej europie polska jest tak zacofana...gdy europe za uszy wyciagala > > ameryka w polsce w wiezienaich gineli najlepsi polacy...i tak sie ta europa > znakomicie dorobila , ze dzisiaj patrzy na nas z gory... Ty filozof potłuczony jesteś czy głupi piszesz od rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: glupota nie zna granic... IP: *.proxy.aol.com 27.09.03, 16:47 ...jak jestem glupi ...to udowodnij, w ktorym miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: Dla dobra Europy odebrac glosy! IP: 62.39.204.* 27.09.03, 16:48 *********************************** ...YES!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: Dla dobra Europy odebrac glosy! IP: *.proxy.aol.com 27.09.03, 17:00 ...zrobic z polakow niewolnikow...ludzie sami siebie robicie niewolnikami...ani nie znacie jezykow, ani nie jestescie swiatowi...jedyne co wam wychodzi to podanstwo ...ale sie zrobi konkurencja do sprzatania i nianczenia dzieci u niemca...prawda jest taka ,ze ktosc musi sprzatac i nianczyc te niemieckie dzieci.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Dla dobra Europy odebrac glosy! IP: *.arcor-ip.net 27.09.03, 22:05 Gość portalu: mee napisał(a): > ...zrobic z polakow niewolnikow...ludzie sami siebie robicie > niewolnikami...ani nie znacie jezykow, ani nie jestescie swiatowi...jedyne co > wam wychodzi to podanstwo ...ale sie zrobi konkurencja do sprzatania i > nianczenia dzieci u niemca...prawda jest taka ,ze ktosc musi sprzatac i > nianczyc te niemieckie dzieci.. I WLASNIE DLATEGO ZE SA TAKIE CEPY JAK TEN TRZEBA ODEBRAC GLOSY NOWOEUROPEJCZYKOM ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boryna Re: Dla dobra Europy odebrac .... - mowi folksdojcz !! IP: *.dip.t-dialin.net 28.09.03, 01:09 Gość portalu: . napisał(a): > Gość portalu: mee napisał(a): > > > ...zrobic z polakow niewolnikow...ludzie sami siebie robicie > > niewolnikami...ani nie znacie jezykow, ani nie jestescie > swiatowi...jedyne co > > wam wychodzi to podanstwo ...ale sie zrobi konkurencja do > sprzatania i > > nianczenia dzieci u niemca...prawda jest taka ,ze ktosc musi > sprzatac i > > nianczyc te niemieckie dzieci.. > > I WLASNIE DLATEGO ZE SA TAKIE CEPY JAK TEN TRZEBA ODEBRAC GLOSY > NOWOEUROPEJCZYKOM ! Czy nie mozna na tym forum, tych pierd...ych folksdojczy jakos odfiltrowac ??!! Boryna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Czy Ty gosciu samobojca jestes? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.09.03, 21:13 Gość portalu: . napisał(a): > Europa rosla przez dziesiatki lat, dorabiala sie przez > pokolenia, a tu nagle kilka ledwo dychajacych krajow > komunistycznych chce pojsc na jej laskawy chlebek i jeszcze miec > prawo glosu.. > Jak kraje komunistyczne wniosa do wspolnego dorobku Europy tyle, > co wniosly kraje zachodnioeuropejskie, to moga roscic tez > pretensje ale dopoki zyja z laski i kredytow na koszt Europy, to > niech lepiej korzystaja z okazji do milczenia. > A jak sie nie podoba, to do Busha plakac. ---Zeby Europa byla cywilizacja europejska (az wstyd przypominac) to to trzeba bylo sporo krwi na jaj granicach, sporo poswiecen, zakonczonych zaglada calych narodow europejskich, jak chociazby rus kijowska, czy bulgaria nadwolzanska, czy bizancjum itd. zeby te kurduplaste kraiki europejskie mogly toczyc swoje wojny stuletnie i trzydziestoletnie i kolonizowac reszte swiata. Kraje wewnetrzne Europy powinny skorzystac z okazji i siedziec cicho, przynajmniej w tych kwestiach, gdzie bezpieczenstwo Europy jako calosci jest decydowane. Nie po to Hiszpanie, Bulgarzy, Serbowie, Polacy, Wegrzy, Litwini tracili i wykrwawiali substancje narodowa, zeby teraz jakies wypieszczone, wychuchane planem Marshalla przez Ameryke gnidy zadzieraly nosa i okazywaly brak elementarnej kultury, nie mowiac o wspolnocie europejskiej, bo takimi mowami sie oslaniaja. Nie po to istnieje pojecie geograficzne europy, zeby sobie byle ignorant ja dzielil na ta lepsza, ktorej sie udalo wywinac roznym hordom z obcych cywilizacji i ta gorsza, ktora do dzis leczy rany poniesione w jej obronie, ze choc wspomne cud nad wisla. Hiszpanie tez musieli najpierw muzulmanow z polwyspu wygonic, zeby w europie zaistniec. Albo Europa bedzie po ludzku traktowala wszystkie dzieci swoje albo straci ta ochrone w postaci panstw pogranicza i zgnije w dekadencji. Dopuki nie ma elementarnego poczucia wspolnoty europejskiej doputy szkoda czasu na wspolne konstytucje i gadanie o wspolnocie, ktorej nie ma. Dzielic sie mozemy dola i niedola i jak na razie to te osiagniecia europejskie istnieja tylko i wylacznie z powodu braku wojen i USA, ktorej na tym zalezy, bo juz bysmy sobie do gardel siegali nozami, na co niejeden ma ochote. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: ODKURZACZ MARKI ...KRYSIA IP: *.proxy.aol.com 27.09.03, 17:13 ...i pomocnik janek ...narzedzia pracy niema w polsce...krysia i janek sa szczesliwi bo przyszedl niemiec i dal prace...to nic ,ze pan nieraz krzyczy...ale my przeciez prawie nic nie rozumiemy w jego jezyku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna DROGI MEE... IP: 62.39.226.* 28.09.03, 00:02 ************************************** ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: DROGI MEE... IP: 62.39.226.* 28.09.03, 00:21 ***************************************************** ... Masz racje!...Nie tylko slabo, ale WOGOLE nie znam niemieckiego . a jezeli chodzi o odkurzacz, to mam bardzo dobry, taki ktory halasu duzego nie czyni...Pestka w tym, ze to nie ja nim odkurzam, tylko pani, ktora jest normalnie zadeklarowana (nie Polka, bo bez prawa pracy moglabym ja zatrudnac na czarno, a to mi nie odpowiada). ... à propos, niemieckiego nie znam, ale wladam czterema innymi jezykami, moze sie kiedys przyda na sprzatanie gdzies tam (w zyciu nigdy nic nie wiadomo z gory, Drogi Mee)....ale z pewnoscia nie w Niemczech...("question d'epiderme") Pozdr. "Krysia". P.S....a co ma do tego, Janek? ...moze mi wytlumaczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek9991 Jakie mogą być dalsze przykre niespodzianki ? 27.09.03, 19:15 Na przykład Unia może zmienić ustalenia traktatu akcesyjnego. Bardzo "wesołą" dla Polski rzeczą byłoby choćby powiększenie kompetencji trybunału w Luksemburgu o sprawy majątkowe na wniosek nowego rządu Niemiec kanclerza Stoibera, przyjaciela Eriki Steinbach. I trybunał ustali odszkodowania dla wypędzonych Niemców. I wtedy jako Polacy będziemy tam, gdzie Ferdkowe ciele ma ogon ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4a Re: Twierdzą Nicea IP: *.library.ucsf.edu 27.09.03, 19:45 Tia Hispania czy Polen duzo straca na wspomaganiu wuja Sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak maly Re: Twierdzą Nicea IP: *.d.dial.de.ignite.net 27.09.03, 20:35 Gość portalu: 4a napisał(a): > > Tia Hispania czy Polen duzo straca na wspomaganiu wuja Sama. A co wlasciwie zyskali na wspomaganiu wuja Sama ? Wydatki na Irak w wysokosci kilkuset milionow §, ktore sami beda musieli pokryc ? Ech wy, mocarstwo swiatowe ! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: Twierdzą Nicea IP: *.proxy.aol.com 27.09.03, 22:06 polak maly...ale ty polak maly faktycznie maly.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowa Re: WSPOMNIENIA Z WAKACJI... IP: *.proxy.aol.com 27.09.03, 20:20 ...podroz sie dluzyla niesamowicie...po posilku i filmie zmrozylem na chwile oczy ,gdy sie obudzilem bo ktos mnie potracil za lokec przechodzac, za oknem zrobilo sie juz calkiem jasno..po co ja znow do gdanska lece...przez glowe przeszala zakodowana historia podrozy do miasta gdanska i wyszlo , ze to juz 57 odwiedziny...znam na pamiec ten film...powitanie...wsiade znow do mercedesa i po chwili znajde sie znow przy zastawionym stole...pozniej owdwioza mnie do tego mego ulubionego hotelu tuz nad samym morzem...zreszta juz zarezerwowanego...nie lubie spac u rodziny w domu ...malo tego u siebie sam sypiam we wlasnej sypialni...rano sie obudze lub obudzi mnie wnoszone sniadanie...za oknem baltyk...wiec sie kapie i wychodze po drodze zamawiajac yellow taxi...sopot prosze...nudno tu troche bo to jeszcze przed poludniem...zamawiam piwo z beczki...chociaz w tym roku nie maja mego ulubionego okocima... jestem juz w domu kazde spojrzenie przechodnia jest mi calkiem bliskie ..czytam jak z nut..po wygetych twarzch ...zapewne zazdroszcza mi piwa tuz przed poludniem ha,ha...kasa idzie jak woda tuz przed dwudziesta po wyjsciu z knajpy artystow zwyczajowo kopuje pare ksiazek...jedna nawet z jakims autografem..na burdel jeszcze za wczesnie...wiec proponuje wlascicielce tej znanej knajpy w sopocie...,ze jej zaplace za sex...gdy padla suma ja sie zgodzilem tyle tylko ,ze na cala noc i tu zaczely sie rozbieznosci bo ona chciala tylko na dwie godziny... wchodze do knajpy biedakow zlopiacych piwo...a tu muzyka i tance... calkiem bylo niezle tylko niepotrzebnie kupilem tym mlodzikom skrzynke piwa na pewno sie upija...och, swieze powietrze o 3 rano czas wracac do hotelu ...recepcja sie klania...panienki zaczepiaja.. ja ide spac...jutro od now i tak przez dwa tygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowa Re: WSPOMNIENIA Z WAKACJI...Z POLSKI W EUROPIE.. IP: *.proxy.aol.com 27.09.03, 22:19 ...dzisiaj bedzie o swiezej rybie z baltyku...mam w rodzinie takiego fanatyka swiezych ryb baltyckich..., ktory to mi zawsze dogaduje...u ciebie w usa to nawet robaki w jakblku sa na baterie..wiec siedze raz sobie z rybakami przy piwie na ...przystani...normalnie harce, sprosne kawaly...odczekalem moment i zagajam ...sluchajcie rybacy jak to jest z tymi swiezymi baltyckimi rybami...zapanowala cisza...pozniej smiech...sluchaj mowia ...my kopujemy rybe mrozona od dunczykow...raz ,ze mrozona dluzej przetrwa ...a dwa ,ze taniej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowa Re: WSPOMNIENIA Z WAKACJI...Z POLSKI W EUROPIE.. IP: *.proxy.aol.com 27.09.03, 23:52 ...wiec przyszedl taki dzien w polsce dla mnie..,ze ja sie tak w mym kraju kochanym rozkochalem ponad norme...,ze po prostu chcialem porozmawiac...nie przy piwie...wiec jade sobie yellow taxi...i mowie do kierowcy...porozmawiajmy...ja polak ..ty polak ...pogadajmy ...z jego dyskusji wyniklo ,ze nie ma takiej mozliwosci...wiec ja...daje ci stowe i gadamy...wiecie co sie stalo...,kierowca sie zgodzil...i zaczol mowic....nigdy wiecej nie zrobie takiej proby... Odpowiedz Link Zgłoś