Dodaj do ulubionych

PRAWDZIWY Earl Grey...

IP: *.jezuici.pl 16.01.04, 10:48
Bo ja o herbacie :)
Mam pytanko. Jeszcze 2 lata temu w niktórych sklepach można było dostać
herbatę Earl Grey - nie różne perfumowane podróby, ale "prawdziwą", firmy
Twinings of London. Niestety - już dłuższy czas nie mogę jej nigdzie dostać.
Czy może ktoś z Was gdzieś ją widział?
Dajcie znać...
Obserwuj wątek
    • Gość: Puchatek Re: PRAWDZIWY Earl Grey... IP: *.Elektron.pl 17.01.04, 09:35
      ...i co, nikt mi nie pomoże?
      • Gość: Pichciarz Re: PRAWDZIWY Earl Grey... IP: *.proxy.aol.com 17.01.04, 16:08
        www.republika.pl/omihal/mieszanki.html
        www.domherbaty.com.pl/index.html
        www.herbataikawa.pl/formularz.html
        • Gość: Puchatek Re: PRAWDZIWY Earl Grey... IP: *.Elektron.pl 17.01.04, 17:28
          Ale nie, nie, nienie!!!
          Herbatę nazwanę "Earl Grey" to ja moge kupić w każdym sklepie - w większości
          supermarketów jest nawet oddzielna półka o takiej nazwie. A w
          sklepach "herbacianych" można kupic nawet kilka rodzajów Earl Grey'a. Ale nie o
          to biega - mnie chodzi KONKRETNIE o herbatę Earl Grey firmy Twinings. Inne mnie
          nie bawią.
          • Gość: P. Re: PRAWDZIWY Earl Grey... IP: *.proxy.aol.com 18.01.04, 01:08
            Przepraszam za kłopot.
            • hansfrank Re: PRAWDZIWY Earl Grey... 19.01.04, 20:17
              jest do dostania (o dziwo) w warszawskim Tesco przy Stalowej. Opakowanie 25
              torebek.
              • Gość: joanna Re: PRAWDZIWY Earl Grey... IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 21.01.04, 17:47
                ile kosztuje?
              • Gość: Puchatek Re: PRAWDZIWY Earl Grey... IP: *.Elektron.pl 31.01.04, 16:09
                ?????
                Musze to sprawdzić, ale trochę się dziwię - nigdy nie widziałem, żeby Twinings
                robił tę herbatę w wersji ekspresowej. Może pomyliłaś z Liptonem?
                Oryginalny Eral Grey Twiningsa sprzedawany jest w puszkach koloru szaro-
                beżowego.
                Ale sprawdzę.
                • Gość: hansfrank Re: PRAWDZIWY Earl Grey... IP: *.goclaw.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.04, 00:28
                  nie pomyliłem. na pudełku jak wół stało Twinnings. Może ktoś ma licencje? Nie
                  wiem, bo nie przeczytałem Made In co... W każdym razie kupiłem i było OK.
                  Kosztuje to 5-6 zł za 25 torebek, no ale jaka frajda
                  • Gość: hansfrank Re: PRAWDZIWY Earl Grey... IP: 80.55.26.* 16.03.04, 12:30
                    Z ostatniej chwili. Earl Gery Twinnigs liściasty w metalowych pudełeczkach po
                    20zł jest do kupienia w CH Promenada w Warszawie w spożywczym na parterze
                • Gość: goga Re: PRAWDZIWY Earl Grey... IP: 195.94.220.* 18.06.04, 15:22
                  Oczywiście że robi w torebkach, a twinings jest w Piotrze i Pawle we wszystkich
                  smakach - w puszkach, w opakowaniach do uzupełniania puszek i w torebkach
                  jednorazowych

• qubraq Re: PRAWDZIWY Earl Grey? 03.06.04, 20:29
      Czy chcesz Puchatku powiedzieć, że "szary książę" Liptona, Ridgewaya, Ahmeda
      czy innych producentów to są lewizny, < różne perfumowane podróby >, a tylko
      londyński Twinings jest "prawdziwy"? A czytałeś co Twinings napisał na paczce o
      recepturze Szarego księcia i olejku bergamotowym? Moze przeczytaj...
      A.
      • tetraktis Re: PRAWDZIWY Earl Grey? 23.12.04, 02:07

• pelfort Re: PRAWDZIWY Earl Grey... 19.01.05, 16:17
      Wszystkie herbaty sprzedawane pod nazwą Earl Grey sa herbatami aromatyzowanymi.
      Różnice w smaku zależne są od jakości użytej do produkcji herbaty czarnej jak
      również rodzaju olejku bergamotowego. Może on być naturalny lub "zgodny z
      natyralnym" czyli prosto mówiąc czysta chemia. Ot i cała wiedza.
    • Gość: malgosia Re: PRAWDZIWY Earl Grey... IP: *.devs.futuro.pl 09.02.05, 15:04
      bardzo dobre herbaty (w tym także firmy Twinings) są w delikatesach na "moim"
      bazarku, róg Wąwozowej i Stryjeńskich. ceny są chyba trochę wyższe (zwłaszcza
      za herbatę "sypaną") niż te, ktore były wymieniane w dyskuski, ale warto. pzdr.
      M
    • tabascos Re: PRAWDZIWY Earl Grey... 08.07.05, 01:53
      Kupisz ją na 100% w herbaciarni SIKKIM
      na Warszawskim Mokotowie
      Al. Niepodległości 88

www.herbaciarnia.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka