elli_nika 12.04.05, 10:54 Czy ktoś z Forumowiczów mógłby mi pomóc i powiedzieć, w czym/jak należy pić Grappę? Stoi to to na półce i nie wiem, jak się do tego profesjonalnie zabrać;-)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ann Re: grappa IP: *.chello.pl 14.04.05, 20:43 grappa to bardziej nawet bimber niż wódka:) schłodzic, do małego kieliszka i ciągnąć po kropelce - jak jest dobra, to powinna być "tłusta" i sama wchodzic w podniebienie i język... sama rozkosz, zwłaszcza po dobrym jedzeniu pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colum Re: grappa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 14:13 Wal w ryja a nie pytaj- tak jakbys sie pytal jak dobrac sie do baby głupku - w ryja ja w ryja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IGNAC Re: grappa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.05, 20:29 MĄDRY TO TY NAPEWNO NIE JESTES COLUM,STRZEL SOBIE BARANKA Z ROZPĘDU NAJLEPIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
ilecka Re: grappa 16.05.05, 13:30 grappe pije sie po jedzeniu, jest to tzw trunek trawienny, w kieliszkach o ksztalcie podobnym do kieliszkow do wina tylko ze w wersji miniaturowej. www.bormioliroccoprofessional.com/catalogo/index.php?STEP=3&id=110019 spojrz na ten: PREMIUM CAL D DISTILLATI 18, to jest 3 od gory w prawej kolumnie Odpowiedz Link Zgłoś
torrencik Re: grappa 05.06.05, 07:58 Jak ta GRAPPA jest z dobrej włoskiej wytwórni to można śmiało pić ją jak...polską wódkę. Nic szczególnego w niej nie ma :( Wódka jak wiele innych . Odpowiedz Link Zgłoś
toreador Re: grappa 06.06.05, 22:28 Niestety jest to bimber i do tego slabej jakosci.Podobnie jak i hiszpanskie aguardiente de orujo.To sa po prostu same przedgony. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: grappa IP: 195.205.97.* 07.07.05, 01:32 Swego czasu miałem okazję spożyć grappę we Włoszech. W restauracji podawano grappę po jedzeniu najczęściej do kawy (małej i mocnej). Jeden ze sposobów był następujący: wlewało się część, około pół kieliszka (typowego dla tego alkoholu, jak już ktoś wcześniej napisał) grappy - w zależności od upodobań smakowych - do filiżanki z kawą, słodziło się do smaku - ok 1 łyżeczkę cukru i piło się tak wzmocnioną kawę. Pozostałą w kieliszku grappę można było wypić po prostu jak wódkę. Odpowiedz Link Zgłoś
introligator_snu Re: grappa 11.07.05, 08:48 Bardziej cywilizowany sposob wypicia grappy bedzie z kiedy uzyjesz espresso jako zapojki (bez mieszania tego z grappa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: grappa IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.14, 23:14 Napoje grappa były dobre dopuki nie dodali składnik aspartan do napoju . Aspartan jest to trutką na szczury. Niby jest to mała ilośc ale przez to dostaje sie raka krwi białaczka lub inne świństwo w wielkiej Brytani każdy producent co używa aspartanu do produktu został pozwany do sadu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: grappa IP: *.play-internet.pl 18.10.17, 16:06 Moja ulubiona to Villa de Varda Trie przed degustacją Grappy należy ją zostawić w kieliszku na kilka minut. Podaje się ją w specjalnym kieliszku typu balon. Jest świetna w chłodniejsze wieczory, super rozgrzewa. Po raz pierwszy spróbowałam jej podczas Wieczoru Włoskich Smaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: grappa IP: *.play-internet.pl 14.11.17, 00:47 Piłam grappę Villa de Varda na degustacji w restauracji Casa Italia w Warszawie. Podaje się ją w specjalnym kieliszku typu" balon". Nie pije się jej od razu, należy chwilę odczekać, aby aromaty stały się bardziej wyraźne. Odpowiedz Link Zgłoś