Dodaj do ulubionych

A najlepsze piwo to... ?

• Gość: alkoholik Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.autocom.pl 18.08.06, 07:36
      TYSKIE PONAD WSZYSTKIE
      • suchy114 Re: A najlepsze piwo to... ? 20.08.06, 22:57
        A ja polecam dla bywalców Krakowa, rewelacyjne piwo z małego prywatnego browaru
        a podawane tylko z kufli w knajpce 'Raj Utracony" ul.Majselsa nr.11, jest po
        prosty bajecznie smaczne i ma to wszystko co dobre piwo miec powinno, i swój
        kolor bursztynowy, smak gdzie goryczki jest w sam raz nie za dużo i nie
        zamało,nie gazowane a piana opada równiutko z wypijanym trunkiem-życze smacznego
    • meetsue Re: A najlepsze piwo to... ? 09.09.06, 10:12
      warka strong ma się rozumieć :)
    • Gość: miłosz Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.eranet.pl 10.09.06, 14:12
      Tylko piwo Palm z Browaru Belgia w Kielcach. Belgowie mają ogromne
      doświadczenie w ważeniu piwa i fajnie że robią coś takiego w Polsce. Polecam
      jeszcze Fratera z tego samego browaru.
      • michaelandro Re: A najlepsze piwo to... ? 24.09.06, 20:36
        Po ostatniej wizycie w Zwierzyncu bardzo polubiłem "zwierzyniec", niestety w
        okolicach warszawy jest nie do dostania.
        Lubię piwo "Żywe", ale i to z Lwówka śląskiego.
        Nie trawię jedynie lecha i tyskiego. Bardzo źle się po nich czuję. Jeśli mogę,
        wybieram żubra :)
        • Gość: mario Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 12:24
          Ja co jakiś czas mam smaka na inne piwo. ze dwa lata temu to był Żywiec rok temu
          to Tatra Mocna a teraz to uwielbiam Lecha Mocnego
          • Gość: Nag Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.chello.pl 07.11.06, 09:09
            zimne piwo!
    • wojtus-fajny Re: A najlepsze piwo to... ? 07.11.06, 22:30
      Ostatnio tylko O.K.BEER z Okocimia, czy pamiętacie to piwo z tańczącą panienką
      na etykiecie? Cały czas jest produkowane na rynek usa. W Polsce do zdobycia w
      lepszych sklepach. Jest takie jak kiedyś i takie jakie zawsze ważone w Polsce
      czyli trochę mniej gazowane. Okocim reaktywował też Zagłobę, też godne polecenia!
    • piotr.kalinowski Żubr 29.01.07, 20:51
      Żubr z mojego Białegostoku!
    • twistem Carlsberg zdecydowanie! 21.03.07, 11:20
      Moje ulubione!
      • Gość: PETERRR Re: Carlsberg zdecydowanie! IP: *.nat.student.pw.edu.pl 21.03.07, 12:51
        widzę że znamy się na rzeczy! Carlsberg to "prawdopodobnie najlepsze piwo na
        świecie":] a słyszał ktoś coś o nowej butelce Carlsberga?? Podobno ma być
        odkręcany kapsel (jak na amerykańskich teledyskach:D)
        • twistem piwko z teledysku ;) 21.03.07, 12:55
          Jeszcze nie widziałam.
          Podobno buteleczki będą ładniejsze. Dla mnie grunt to fajny design.
          • twistem Re: piwko z teledysku ;) 21.03.07, 13:00
            Mam nadzieję, że smak zostanie ten sam ;)
            • hurricaine Re: piwko z teledysku ;) 21.03.07, 13:04
              Jasne, Carlsberg to klasa sama w sobie.

Ale, kurczę, boję się takich nieprzemyślanych ulepszeń... Kto wie - najpierw
              zmieniają opakowanie, później zmienią zawartość.
              • Gość: PETERRR Re: piwko z teledysku ;) IP: *.nat.student.pw.edu.pl 21.03.07, 13:18
                myślę, że nie ma obaw. Carlsberg jest naprawde solidną marką i nie sądzę by
                pozwalał sobie na ulepszenia (przemyślane, bo ten kapselek niewątpliwie takim
                jest mam nadzieję nie jedynym) kosztem smaku np!! Pozostaje tylko polować na
                niego i się przekonać - normalnie takiego smaku sobie narobiłem, że po robocie
                uderzam od razu do sklepu po 2 buteleczki:D
                • twistem Re: piwko z teledysku ;) 21.03.07, 13:22

Ja planuję zaszpanować nowym Carlsbergiem na mojej imprezce urodzinkowej:)))

Pasuje mi do koncepcji kolorystycznej ;) (wszystko zielone)!
                  • twistem Re: piwko z teledysku ;) 21.03.07, 13:31
                    No i będzie tak:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=59432746&a=59435141
                    Myślę, że zieleń jest seksi:))))

A co do piwa - lubię właśnie zielone butelki przez stare zielone królewskie ,
                    które pił mój tata w poprzednim ustroju:)
                    • Gość: PETERRR Re: piwko z teledysku ;) IP: *.nat.student.pw.edu.pl 21.03.07, 13:58
                      właśnie! Kiedyś piwka miały bardziej ascetyczny design. Zwykła zielona butelka,
                      kapsel i dziękuję:) bez niepotrzebnych "wstążek", sreberek itp. Mam nadzieję że
                      Carls przywróci ten trend:]
                      • Gość: twistem Re: piwko z teledysku ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 14:02
                        Minimalizm jest trendy:)))

Wiesz co - w tych nowych butelkach będzie widać ile się wypiło ;)

To dobrze czy źle , jak sądzisz?
                        • Gość: PETERRR Re: piwko z teledysku ;) IP: *.nat.student.pw.edu.pl 21.03.07, 14:08
                          dla mnie bomba:) współpijący będzie wiedział kiedy podać nastepne:D
                          swpją drogą te etykiety zawsze mnie stresowały:) właściwie po skończonym
                          browarku już ich nie było na mojej butelce (wyglądało to obleśnie) ale jak
                          zauważyłem, to wiele osób tak ma!:D
                          • twistem Re: piwko z teledysku ;) 21.03.07, 14:16
                            A mój facet też te etykiety ZDZIERA i SKUBIE!!! Ohydne! Piwo bez etykiety
                            będzie mógł co najwyżej pogładzić, pogłaskać :)))

Hmmm, zaczynam mieć ochotę na Carlsberga, i nie tylko :)))
    • Gość: zona_piwosza Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 13:31
      Jesli chodzi o polskie piwa koncernowe to generalnie wszystkie sa do
      kitu.Sytuacje ratuja mini browary.Z tych najepszy jest Browar Bartek,potem
      Czarnkow,Janow Lubelski.Do tego dochodza mini browary restauracyjne.A jak piwko
      jest jeszcze niepasteryzowane i niefiltrowane...to raj na ziemi.
      • Gość: amorphise Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 20:30
        Dokładnie....
        Ja zacząłem szukac nowych smakow, bo piwo lubie i mi zaczely przydnąć
        warki,żywce itp.
        Zaczałęm więc szukać mniej znanych piw i skończyło się, że warze piwo w domu.
        Polecam - troche pracy i mamy 10000% lepsze piwo niż wspominiane Hainekeny.
        Pozatym fajna zabawa:D
        Jak kogoś to interesuje, to:
        www.browar.biz
        www.browamator.pl
        www.piwo.org i wiele innych

albo google i "warzenie piwa"
    • tres.pimientos Re: A najlepsze piwo to... ? 15.04.07, 23:32
      W Polsce... FAXE
      Na Wyspach... GUINNESS
      W Dominikanie... PRESIDENTE www.presidente.com.do/flash.html

:)
      • Gość: losiobus Re: A najlepsze piwo to... ? IP: *.p.lodz.pl 12.05.07, 18:45
        Kasztelan Niepasteryzowany ! Jestem z Kujaw wiec mam bardzo głeboko zakorzenioną miłośc do Kasztusia a edycja niepasteryzowana jest naprawe wyśmienita.Lekkie piwko ale z bardzo głebokim bukietem.Szkoda ze studiuję w Łodzi a Niepasteryzowane ze wzgledu na date przydatnosci nie jest dystrybuowane poza Kujawsko-Pomorskim (i to tez w małych ilosciach) jako marka bardziej prestiżowa.NA szczescie zawsze jakis kumpel podjedzie i przywiezie.Jak będziecie kiedyś we Włocławku lub Sierpcu zaopatrzcie się w pare butli bo browarek naprawde wyśmienity a i cena niewygórowana.
    • v.i.k.k.a redds, jablkowy(nt) 20.04.07, 23:19

• Gość: oka perła IP: 85.252.65.* 29.04.07, 18:20
        Perła z browarów lubelskich!

ale mogę też polecić piwa z browarmii warszawskiej - niektóre wychodzą naprawdę
        nieźle.
    • vagerryds Re: A najlepsze piwo to... ? 09.07.07, 12:27
      Jak dla mnie to Jurand - piwo z Olsztyna. W ogóle w Olsztynie produkowali
      smakowo dobre piwa np. Olsztyńskie czy Zamkowe. Bardzo smacznym piwem
      był "Lord" z browaru w Zielonej Górze, a także poleciłbym piwa z Legnicy i
      Chojnowa.
    • markus.kembi Re: A najlepsze piwo to... ? 09.07.07, 20:12
      Dzisiaj się dowiedziałem, że najlepsze polskie piwo, Śląskie Książęce z Lwówka
      Śląskiego, nie jest już produkowane od kwietnia. Browar ogłosił upadłość z
      powodu wycofania się sponsora.
    • szymekszymek1 Re: A najlepsze piwo to... ? 22.07.07, 01:49
      TYSKIE :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka