Dodaj do ulubionych

Po których wódkach kac jest najmniejszy?

• Gość: donmirko Re: Po których wódkach kac jest najmniejszy? IP: *.systemy / *.systemy-informatyczne.com 27.01.06, 12:55
      Kaca nie ma się po tanich wódeczkach z czech kupiliśmy 2 litry na 4 i był taki
      luzik po wypiciu a głowa nic nie bolała tzw Tania wódka z wilkiem albo cezar
    • Gość: dawid Re: Po których wódkach kac jest najmniejszy? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.01.06, 13:09
      po wscieklych psach wogole nie ma kaca-sprawdzone i testowane od wielu lat z
      roznymi znajomymi-to chyba dzialanie tabasco
      • Gość: annis Re: Po których wódkach kac jest najmniejszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 13:32
        To fakt, ja też nie odczuwam żadnych przykrych wrażeń po wściekłych psach, a
        poza tym przyłączam się do wielu oddanych już tutaj głosów: absolut (lubię
        porzeczkowy), finlandia oraz Jelcyn (36%). Kiedyś miałam okazję próbować też
        36% wódki pszenicznej niemieckiej, ale nie pamiętam nazwy. Dobra była.
        Bezkacowa ;)

pzdr
    • nieprawomyslny Re: Po których wódkach kac jest najmniejszy? 27.01.06, 13:34
      Najlepszy jest czyscioch absolut albo finlandia. Podobnie smirnoff podwojni czy
      portojnie destylowany (czy jakos tak), to jesli chodzi o kaca. Ale ja osobiscie
      cenie sobie rowniez smak w piciu, najlepiej jakas whisky, tylko niestety po
      lyskaczu glowka troche pobolewa:) wasze zdrowko
    • Gość: Koho Re: Po których wódkach kac jest najmniejszy? IP: .1P3D* / *.185.11.192.in-addr.arpa 27.01.06, 13:41
      Pracuję w firmie, gdzie często trzeba wypić i nie być mocno pijanym ;-)
      Mój sposób: przepijać tylko wodą, przed zaśnięciem pić dużo wody (ile dacie
      radę). Jakiś czas temu odkryłem 2KC i tego typu środki - na mnie działają
      fantastycznie.
      A wódka, po której nie ma kaca - amerykańska SKYY, można ją czasem dostać w
      Auchan, ma niebieską naklejkę; pierwszy raz piłem ją w USA, naprawdę działa (a
      raczej nie działa ;-)
    • Gość: ~tins Re: Po których wódkach kac jest najmniejszy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 14:02
      Po Finlandii - minimum kaca. Dużo jednak zalezy od ilości...
    • Gość: Jan WÓDKA TO SHIT!!! I PIWO TEŻ!!! IP: 80.51.186.* 27.01.06, 14:21
      I żadne wasze zachwyty nie zmienią mojego zdania.
      • jimmyjazz To sie nawet ładnie nazywa 27.01.06, 14:29
        Gość portalu: Jan napisał(a):

> I żadne wasze zachwyty nie zmienią mojego zdania.

Ignorancja :-)
        • Gość: Jan Powtarzam zatem jeszcze raz ;)))))))))) IP: 80.51.186.* 27.01.06, 14:32
          Ty, jimmy chyba nie masz kompletnie żadnego pojęcia nt. smaku koniaku albo
          dobrej brandy.
          Ja napiłem sie wódki, owszem, gdzieś w 1977 roku - wtedy królowało żyto i tzw.
          strażacka. Ale i absolut był dostępny dla chcącego.
          Potem sporadycznie degustowałem różne wódki - zdania nie zmienię. Wódkę
          wymyślono w rosji wyłącznie po to, żeby rozmiękczać mózgi niepokornym, a potem
          ten badziew rozlał się na cały świat.
          Na szczęście szkoci i francuzi potrafili nadać alkoholowi smak.

PS. Dres zakładam tylko wtedy, kiedy idę sobie pograć w piłkę ;))))
          Kiedy mam się napić dobrego koniaku - zakładam smokinkg (ty pewnie nie wiesz,
          co to takiego ;))))))
          • jimmyjazz To jeszcze raz 27.01.06, 14:44
            Gość portalu: Jan napisał(a):

> Potem sporadycznie degustowałem różne wódki - zdania nie zmienię. Wódkę
            > wymyślono w rosji wyłącznie po to, żeby rozmiękczać mózgi niepokornym, a
            > potem
            > ten badziew rozlał się na cały świat.
            > Na szczęście szkoci i francuzi potrafili nadać alkoholowi smak.

Tutaj właśnie wychodzi Twoja ignorancja. Twierdzisz że znasz się na koniakach i
            whiskey a ograniczasz wódkę jedynie do "czystej". Tak właśnie można poznać
            nuworysza i ignoranta. "ja pijam koniaki w smokingu :)"

Wódek są dziesiątki gatunków i smaków. Nie chcesz to nie pij, ale się nie
            wypowiadaj.
            • Gość: Jan Pożal się, Boże... IP: 80.51.186.* 27.01.06, 17:31
              ... nad taką zaciętą obroną przemysłu spirytusowego ;)

I tak wszyscy wiedzą, że wódzia jest po to, żeby dać sobie w palnik.
              Do niczego więcej się nie nadaje ;)

Stąd pytanie głównego wątku o tzw. kaca.

Otóż, kaca mają wyłącznie Ci, co pić nie umieją - i nieważne, czym się
              zaprawili - wódą czy whisky czy dynksem.

Ja stwierdzam, że wóda czysta to totalny szajs!
              Jak już mam coś łyknąć - to zapalam ogień w kominku i delektuję się np. dobrą
              brandy. Kaca nie miewam ;)

A ty możesz sobie degustować co tam tylko chcesz. Na zdrowie! Buhahaha! (_)(_)!

W każdym razie nie zabraniaj mi wygłaszać swojej opinii. Od tego jest to forum.
              Zamiast pieprzyć głupoty jak narąbany wódą - idź sobie lepiej golnij! Co tam
              jakiś kac... :))))
    • Gość: ja:p KAC - Syndrom dnia następnego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 14:39
      A ja bardzo lubie wódke... Innego alkoholu tyż się napiję... Ale nie ma jak
      wódka... Mówiąc o smakach... najgorsze to: Krakowska, Starogardzka etc. A co do
      kaca... im większy tym lepsza była impreza... Ja na kaca nie nazekm...

Wódka to Twój wróg! Więc lej ją w mordę!
      • Gość: berlinczyk Re: KAC - Syndrom dnia następnego... IP: *.pools.arcor-ip.net 27.01.06, 15:19
        Ale macie problemy? nie chlejcie Polaczki wodki to nie bedzie kaca i problemu.
        Pozdrowienia z Berlina.
        • Gość: menel Juzef Re: KAC - Syndrom dnia następnego... IP: *.toya.net.pl 27.01.06, 16:22
          Ci, którzy nie poznali smaku "Złotego kłosa" lub wykwintnego wina owocowego
          marki "Granat" nie wiedzą jak smakuje życie:-)
        • Gość: nowy Re: KAC - Syndrom dnia następnego... IP: *.21.pl / *.21.pl 27.01.06, 18:01
          Tak, a Niemcy to za kołniez wylewają. Zakomplesiony Polaczek się odezwał.
    • Gość: wisnia WYBOROWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 17:19
      Only WYBOROWA forever
      • Gość: jambroży Re: KAC IP: *.albq.qwest.net 27.01.06, 19:39
        Jeśli ktoś pije tyle, że ma regularnie kaca, powinien się zgłosić na odwykówkę :)
    • Gość: doświadczony Re: Po których wódkach kac jest najmniejszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 22:44
      Po tych, których wypijemy najmniej.
    • korsarz3 Forum Alkoholum zaprasza 28.01.06, 14:23
      Zapraszam na forum o alkoholach
      na
      Forum Alkoholum
    • elde23 Re: Po których wódkach kac jest najmniejszy? 29.01.06, 16:23
      Ta niemiecka wódka, o której wspomniał annis, to chyba "Doppelkorn".
      Rzeczywiście dobra, piłem ją dawno temu i nie wiem,czy istnieje do dzisiaj.
      Pozdrawiam, abstynentów też.
    • ampolion Re: Po których wódkach kac jest najmniejszy? 01.02.06, 04:09
      Najmniejszy po polskich, najgorszy po amerykańskich.
    • yukon251 Re: Po jakich wódkachnie ma kaca 26.12.06, 07:34
      Tylko czysta i dla wszystkich inna,zalzy od organizmu.Po Filjadii nawet dwa
      kieliszki na nastepny dzien tylko zwroty.PO Gordonie nawet 1 litr wstaje jakbym
      dzien wczesniej niesporzywal.
      • billy.the.kid Re: Po jakich wódkachnie ma kaca 29.12.06, 20:34
        nie zna zycia kto nie pił "baltic vodka ew. vistula.E
    • Gość: fgttgtgr Re: Po których wódkach kac jest najmniejszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.13, 08:32
      Po whisky oraz po Krupniku, jak na razie te dwa alkohole nie powodują u mnie kaca.
    • anna.mastalerz88 [...] 05.03.14, 13:27
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • arsit Re: Po których wódkach kac jest najmniejszy? 05.03.14, 15:29
      A po co pić jeśli na drugi dzień nic nam o tym nie będzie przypominało. Należy po prostu polubić swojego kaca :-)
    • Gość: KotXIX Re: Po których wódkach kac jest najmniejszy? IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.14, 15:15
      Zdecydowanie po Żubrwce, jest specjalna diamentowa filtracja:)
      • fran_ces Re: Po których wódkach kac jest najmniejszy? 15.03.14, 14:29
        Zgadzam się :) Lubię drinki, ale zawsze po nich strasznie boli mnie głowa. Z wyjątkiem żubrówki z sokiem jabłkowym ;)
        • dlugaaga Re: Po których wódkach kac jest najmniejszy? 20.06.14, 21:59
          Moim zdaniem ważne żeby była to oryginalna wódka i czysta najlepiej dobrze schłodzona. A żeby kac rano nie dopadał jest sposób, wypicie jako ostatniego drinka alcovitu, Wtedy problemu z kacem nie ma:)
          • Gość: Robbik Re: Po których wódkach kac jest najmniejszy? IP: *.212-91-26-0.dynamic.chello.pl 06.07.14, 20:59
            Kurczaki ten Alcovit naprawdę działa...na ich stronie www można zamówić go sobie w korzystnej cenie. Polecam bo warto naprawdę rano obudzić się bez bólu głowy.
            • dlugaaga Re: Po których wódkach kac jest najmniejszy? 14.07.14, 08:17
              Można go już przez neta zamówić? Świetna wiadomość, dużo to ułatwia;)
          • Gość: kasstu Re: Po których wódkach kac jest najmniejszy? IP: *.sprintdatacenter.net 24.07.14, 08:52
            Ogólnie jest spoko. Ale ważne jest żeby wypić więcej niż jedną saszetkę, wtedy efekt jest lepszy. A możliwość zamawiania przez neta jest extra.
          • Gość: MaciekFaK Re: Po których wódkach kac jest najmniejszy? IP: *.sprintdatacenter.net 10.09.14, 06:50
            Nie ma reguły po której wódce. Trzeba inaczej do tego podejść. Wódka musi być zimna, dobra=oryginalna, poza tym trzeba jeść, ruszać się no i faktycznie wypicie alcovitu jako ostatniego drinka pomaga.
    • brudos Re: Po których wódkach kac jest najmniejszy? 10.09.14, 15:14
      to zalezy przeciez od organizmu w duzej mierze...
    • kasia.trawinska Re: Po których wódkach kac jest najmniejszy? 29.09.14, 11:56
      Po każdej kac jest mały jak się pije z umiarem ;)
    • tomekbazinga Re: Po których wódkach kac jest najmniejszy? 02.10.14, 10:24
      na pewno nie po smakowych i drinkach. czysta ze średniej półki, popijana dużą ilością wody z cytryny, nie powinna nas zabić następnego dnia :-)
    • don.katarzyna Re: Po których wódkach kac jest najmniejszy? 03.10.14, 09:45
      Po dobrych ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka