Dodaj do ulubionych

Czy znacie pepsi blue i tropicana twister?opinie..

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.11.02, 07:03
Chcialbym poznac panstwa opinie na te nowe napoje na Polskim rynku
produkowane przez koncern Pepsico.Pepsi Blue jest nowoscia nawet w USA
produkuja je tam dopiero od sierpnia tego roku.W Polsce i Czechach jest tylko
produkowana na probe czy rynek ja zaakceptuj.Mnie osobiscie smakuje ma smak
jagodowy,chociaz najlepsza jest kilka godzin a nawet dzien po otwarciu, kiedy
sie juz lekko wygazuje,zreszta tak samo jak Coca-Cola tez najlepsza jest
lekko wygazowana.Natomiast Tropicana Twister niestety narazie tylko w
butelkach plastikowych 0,33 jest niesamowicie pysznym napojem niegazowanym na
bazie naturalnych sokow.Wystepuje w trzech wersjach Mambo o smaku truskawkowo
bananowym,Rumba o smaku porzeczkowo-pomaranczowym oraz Samba o smaku maracuja-
pomarancza.Sam osobiscie nie lubilem,kiedys napojw niegazowanych bo znalem
tylko te Hellena,Hoop,Szok i inne rownie badziewiaste niedrogie plyny w
ktorych chemiczny posmak byl trudny do przelkniecia.W napojach Twister nic
takiego Panstwu nie grozi smakuja w 100% naturalnie,oczywiscie najlepiej pic
schlodzone.Ciekawa jaka bedzie riposta koncernu Coca-Cola na coraz szerszy
asortyment Pepsico,jak narazie zamiast zwiekszac zmniejszaja.Wycofali z
produkcji Fante exotic i grapefruit oraz Kinley imbirowy czyli slynny na
calym swiecie Ginger Ale i Kinley jablkowy znany jako Dry Apple.Naszczescie
produkuja jeszcze Bitter Lemon nazywany przez nich zeby bylo smieszniej
tonikiem cytrynowym.Uwazam,ze to jest swiadome wprowadzanie konsumenta w
blad,poniewaz zaden z tych trzech napojow nie jest tonikiem.Prawdziwy tonik
charakteryzuje sie tym,ze zawiera hinine a w tym przypadku tylko cytrynowy
zawiera 25% hininy reszta 0% sa to porostu napoje imbirowy(ginger
ale),jablkowy(dry apple),cytrynowy(bitter lemon).Uwazam,ze koncern Coca-Cola
kompletnie olewa konsumentow zmiejszajac asortyment i wprowadzajac ich w
blad.Dlaczego wycofuja dwa smaki Fanty skoro w innych krajach takich jak
Czechy i Slowacja sa cztery smaki(w tym nie znany u nas jerzynowy zreszta
przepyszny i robiony tam juz od dwoch lat a w Niemczech od trzech),a na
Wegrzech piec smakow w tym limonkowa,jerzynowa i pomaranczowa light(warto
byloby i u nas pomyslec o tych ,ktorzy dbaja o linie zwlaszcza
panie).Chcialbym jeszcze,aby Pepsico wprowadzilo na Polski rynek Gatorade
napoj energetyzujacy dla sportowcow najbardziej znany tego typu na swiecie.Na
zachodzie europy jest juz od dawna dostepny,a w naszej czesci od pol roku w
czterech smakach w Czechach mam nadzieje,ze i u nas bedzie.Powerade robione
przez CocaCole wysiada zwlasza,ze u nas jest tylko dostepne w dwoch smakach,a
na innych rynkach (chociazby Wegry,Czechy)w trzech plus niedostepny u nas
pomaranczowy.
Obserwuj wątek
    • yawokim pepsi blu w wawie, gdzie? 25.11.02, 14:30
      gdzie w naszym miescie rzucili to cudo zagramaniczne?
      • Gość: Niech Re: pepsi blu w wawie, gdzie? IP: 217.197.165.* 25.11.02, 16:52
        Damian, ale zes mocny post walnal. Jesli chodzi o Schweppesa, to te toniki (czy
        jak je zwal) sa cytrynowe. Chininowy jest inny produkt CC - tonic Kinley. Ale
        jest tez gorszy. Natomiast Schweppes ma zwykly tonik, tonik limonkowy, jakis
        slodki napoj o nazwie citron mix i Bitter Lemon. Tak wiec asortyment jest
        troszke wiekszy. Napoje PepsiCo sa wedlug mnie w kazdej konkurencji gorsze, a
        momentami nie maja odpowiednikow (np. rzeczony Bitter Lemon). Ale chyba roznimy
        sie gustami, bo ja wygazowana Cole to wylewm do zlewu. Ale wracajac jeszcze do
        watku cytrynowego, lubie do coli (z lodem) wcisnac sporo cytryny.
        • Gość: Damian Re: pepsi blu w wawie, gdzie? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.11.02, 19:00
          Schweppes produkuje koncern Pepsico w pieciu smakach zwykly tonik,tonik
          limonkowy i napoje bitter lemon,citrus mix(grapefruit,cytryna,pomarancza)i
          mandora(pomarancza,mandarynka).Chodzilo mi o to ,ze nie wciskaja ludziom
          kitu ,ze te wszystkie Schweppsy sa tonikami tak jak to robila CocaCola
          reklamujac te cztery swoje Kinleye jako toniki,chociaz tonikiem byl tylko jeden
          z nich ten klasyczny z zolta naklejka.Pesi Blue mozna spotkac w najlepiej
          zaopatrzonych( moim zdaniem)w Warszawie supermarketach polskiej sieci Bomi
          (zwlaszcza ten w Klifie) mozna ja rowniez dostac na Marszalkowskiej w takim
          sklepie nocnym (glownie z alkoholem)na rogu z Hożą.Dostepna jest w butelkach 2l
          i 0,5l.
        • Gość: Damian Re: pepsi blu w wawie, gdzie? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.11.02, 19:03
          Do Niecha nie pisalem o wygazowanej Coli tylko tylko takiej ktora otwierasz
          nastepnie ponownie zakrecasz wkladasz do lodowki i po paru godzinach,a nawet
          nastepnego dnia smakuje moim zdaniem lepiej poniewaz nie zawiera takiej
          ogromnej ilosci gazu,ktory dominuje nad wlasciwym smakiem.Taka Cola tez zawiera
          gaz tylko w mniejszej ilosci.
          • Gość: Niech Re: pepsi blu w wawie, gdzie? IP: 212.76.37.* 25.11.02, 19:28
            Masz racje, pomyslilem PC z CC, ale ja mam taka Vonnegutowska wizje, ze to
            jedna firma. Z CC tonikow znam tylko zoltego Kinleya - chininowego. Na Bitter
            Lemon nie ma napisu, ze jest to tonik - tylko info, ze zawiera chinine i
            cytryne. Na toniku limonkowym nie wiem, bo go nie mam pod reka. Pepsi Blue jest
            juz chyba wszedzie - wlasnie kupilem w jakiejs budce. Lagodny smak coli, nie
            czuje zadnych dodatkow - tylko ma dziwny kolor atramentu. Dodajac cytryne i lod
            do coli uzyskujesz szybko efekt czesciowego rozgazowania - pewnie jakby wsypac
            piasek, byloby tak samo. W nadziei na dalsze gazowane posty - pozdrawiam.
            • Gość: Damian Re: pepsi blu w wawie, gdzie? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.11.02, 21:14
              Na Bitter Lemon Schweppes'a nie jest napisane tonik poniewaz byloby to wierutne
              klamstwo,poniewaz napoj ten nie jest tonikiem,ale na Na produkowanym przez CC
              napoju Kinley tym w butelkach 1,5l z jasno zielona naklejka jest wyraznie
              napisane tonik cytrynowy zamiast Bitter Lemon( co oznacza po angielsku
              cytrynowy gorzki smak ).Pod nazwa Bitter Lemon ten Kinley jest sprzedawany na
              calym swiecie nawet na Wegrzech(u nich zreszta produkuja cztery smaki Kinleya
              Ginger Ale,ktory u nas robili go pod nazwa tonik imbirowy oraz bitter lemon i
              bitter orange).Nie rozumiem strategi koncernu Coca-Cola,ktory zamiast zwiekszac
              asortyment (jak to robi konkurencja np.Pepsico i inne mniejsze krajowe firmy)
              oni wola zmniejszac.Z produktow Coca-Coli lubie tylko Cherry Coke tylko nie
              rozumiem dlaczego jest dostepny wylacznie w opakowaniach 1 litrowych i w
              puszkach,chociaz w innych krajach rowniez na Wegrzech i Czechach jest w
              butelkach szklanych 0.33l,puszkach i plastikach 0,5 1l i 2l.
              • Gość: mikolaj warianty coli i pepsi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.02, 21:39
                niestety poza light to mi jakos nie pasuja
                wlasnie pije blu
                smakuje jak rozwodniona, wygazowana standardowa, ale
                kolor fajny,
                za to cherry smakuje jak jakas rodzima podroba.
                • Gość: Damian Re: warianty coli i pepsi IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.11.02, 22:24
                  Pepsi Blue smakuje wedlug ciebie po otwarciu jak wygazowana?? Wedlug mnie jest
                  az za bardzo gazowana tak bardzo,ze ten gaz zabija delikatny posmak
                  jagod.Cherry Coke smakuje jak rodzima podroba???? oswiec mnie i napisz ,ktora
                  to Polska firma produkuje wisniowa Cole lub,ktorej smak przypomina wisnie??
                  • miltonia Re: warianty coli i pepsi 25.11.02, 23:04
                    Z ciekawości kupiłam ten niebieski wynalazek, bo ostatnio wszyscy się nim
                    podniecają jakby był cudownym środkiem na odchudzanie. Mimo starań żadnego
                    posmaku jagód nie wyczułam. Mam wrażenie, że to zwykła pepsi tyle że
                    rozwodniona i z kawałkiem rozpuszczonego starego piernika. Za to barwnik w niej
                    zawarty podobno jest mocno szkodliwy.
                    Miltonia.
                  • yawokim Re: warianty coli i pepsi 25.11.02, 23:08
                    Gość portalu: Damian napisał:

Cherry Coke smakuje jak rodzima podroba???? oswiec mnie i
                    napisz ,ktora
                    > to Polska firma produkuje wisniowa Cole lub,ktorej smak
                    przypomina wisnie??

chodzi mi o te wszystkie nietrafione podroby normalnej
                    coli typu Super Cola, Sinco Cola etc,
                    wydaje mi sie ze robione sa na bazie soku wisniowego.
                    • Gość: Niech Re: warianty coli i pepsi IP: 212.76.37.* 26.11.02, 01:14
                      Hey Miltonia, stesknilem sie za toba. Pepsi Blue to - pomogliscie mi znalezc
                      wlasciwe okreslenie - rozwodniona pepsi, bez zadnego dodatkowego smaczku. Ale
                      rozwodniona Pepsi jest lepsza niz nierozwodniona. Ale jak sie zorientowalem, ze
                      Scweppesa ma PC a nie CC, jestem za... ale bez przesady. Atramentu do ktorego
                      nasikal niesforny uczen pic nie bede.
                      • miltonia Re: warianty coli i pepsi 26.11.02, 17:06
                        Pewnie Niechu, nie ma co się truć takim swiństwem. Z niebieskich napitków lubię
                        jedynie Blue Curacao i to jako dodatek do drinków. A tak na marginesie, czy
                        zauważyłeś jakie to forum kulturalne [tzn. napoje]. Nikt nikogo nie lży, z
                        nikim się nie kłóci, relaks i odpoczynek. Tylko gdzieś Tradycja się zapodziała.
                        Ucałowania. Miltonia.
                        • Gość: Niech Dwa pytania dla Damiana IP: 217.197.165.* 27.11.02, 13:39
                          Gdzie mozna kupic Schweppesa Mandora? Ale drugie pytanie-zadanie jest o wiele
                          trudniejsze. Czy mozesz wymienic wszystkie napoje PC i CC dostepne w Polsce?
                          Lub podac adres strony z taka info (ale CC chyba nie ma takiej polskiej strony -
                          tylko jakies pierduly o promocjach).
                          • Gość: Niech Pozdrowienia dla Miltonii IP: 217.197.165.* 27.11.02, 13:51
                            Troszke tu nudnawo. No, ale nie mozna miec wszystkiego. Polecam inne moje
                            forum - Warszawa/edukacja.
                            • miltonia Re: Pozdrowienia dla Niecha 27.11.02, 22:04
                              Gość portalu: Niech napisał:

> Troszke tu nudnawo. No, ale nie mozna miec wszystkiego. Polecam inne moje
                              > forum - Warszawa/edukacja.

No troszkę, ale za to miło. Niechu alem ja już wyedukowana. Więcej nie chcę, bo
                              mnie od nauki zawsze głowa bolała. Podejrzewam, że na forum edukacja to
                              poszedłeś licealistki emablować. Zajrzę z ciekawości jak Ci idzie.
                              Pozdrowienia. Miltonia.
                          • Gość: Damian Re: Dwa pytania dla Damiana IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.11.02, 21:10
                            Schweppes mandora jest juz dostepny w wielu sklepach czesciej tych malych niz w
                            hipermarketach np.w Porto przy Swietokrzyskiej.Pesico produkuje w Polsce
                            nastepujace napoje:Pepsi- klasyczna,Max,Light,Twister,Blue,Schweppes'a-bitter
                            lemon,citrus mix,lemon,mandora,tonic,tonic limonkowy,Mirinde-
                            truskawkowa,grapefruit,tropikalna i pomaranczowa oraz 7-UP i Mountain
                            Dew.Pozatym od niedawna napoje niegazowane Tropicana Twister w trzech odmianach
                            Mambo,Samba,Rumba,napoj energetyzujacy American Blue i herbaty mrozone Lipton
                            Ice Tea w dwoch smakach.Natomiast w Czechach pozatym co u nas robia jeszcze
                            Dr.Pepper,Canada Dry(ginger ale),Schweppes Orange,Schweppes Soda Water(czyli
                            woda sodowa gazowana)oraz najlynniejsze na swiecie napoje dla sportowcow
                            Gatorade w czterech smakach(Powerade robiony przez Coca Cole i Isostar sa bez
                            porownania gorsze).A w Rosji,USA i wielu innych krajach jest jeszcze Pepsi Wild
                            Cherries czyli Pepsi wisniowa,a w USA Pepsi One czyli z jedna kaloria.
                            • a.k.a Re: Dwa pytania dla Damiana 03.12.02, 19:25
                              Brawo dla Damiana. Zrobie sobie z jego postu sciage. To co mnie od dawna
                              zastanawia to jednak cos innego - opakowania tych plynow. Zdaje sie, ze sa
                              jakies ekologiczne przepisy mowiace o koniecznosci pakowania napojow w
                              alternatywne szklane opakowania. Otoz np. IceTea i Schweppesy nie istnieja w
                              opakowaniach szklanych. Choc Schweppes w Niemczech (kraj ekologicznych
                              szalencow) funkcjonuje w butelkach szklanych. U nas latwo dostepna jest tylko
                              Coca-Cola w butelkach 0,25 i 0,33l (pamietam czasy duzych litrowych butli - to
                              brzmi dla was jak bajka o zelaznym smoku). To mnie troche niepokoi, bo ilosc
                              produkowanego przy okazji trudnorozkladalnego gowna jest zastraszajaca.
                              Pamietam tez dyskusje nad rodzajami opakowan tekturowych - zdaje sie, ze te
                              najpopularniejsze w Polsce sa najdluzej rozkladajacymi sie. Ciekaw jestem czy
                              juz za rok bedziemy w zgodzie z prawem unijnym pic ze szkla i rozkladalnego
                              kartonu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka