Gość: kanuk IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 24.12.02, 21:09 czyli Nagla Smierc z Buraczkami. Piwo belgijskie , nazwa takaz, bez buraczkow jednak, moze byc. i prosze pamietac : lepszy Zywiec w garsci niz na dachu. wesolych Swiat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Niech Re: Zajzajer IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.12.02, 21:27 Wesolych. Z takich belgijskich wynalazkow to znam Delirium tremens. Ale ze jest to krolestwo piwa, pewnie jest wiecej smiercionosnych browarow. A skad piszesz? Jesli z Belgii, moze masz wiecej informacji? Ja bylem tam ostatni raz kilkanascie lat temu, a ze bylem ubogi, pilem tylko Stelle i Maesa. Teraz nie jestem u bogi, a Maesa nie uswiadczysz. O czasy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dilvish Re: Zajzajer IP: *.lj.pl / 192.168.1.* / *.lj.pl 24.12.02, 21:42 Piłem kiedyś belgijskie piwo o smaku migdałowo-karmelowym, nazwy nie pamiętam, ale przeżycie było wstrząsające... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Zajzajer IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 24.12.02, 22:21 pisze z Ontario. mozna tu kupic piwska, wina i mocniejsze trunki z calego swiata prawie i porownywac do woli i BEZ UPRZEDZEN . przyjemna wiadomosc : polskie piwa dobrze w tych testach wypadaja. nie ma tu oczywiscie wszystkich , tylko niektore. dodatkowo wiec opieram sie na testach przeprowadzanych podczas pobytow w Kraju i wszedzie poza nim. duza frajda . Belgia to bardzo ciekawy przypadek i oryginalnosc, kunszt. zawsze chetnie jednak siegam po krajowe ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Zajzajer IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.12.02, 22:28 Kiedys czytalem, ze w Kanadzie popularne stalo sie warzenie piwa w domach, tak nie smakowaly tubylcom piwa z duzych browarow. Ja niestety w piwach krajowych nie gustuje, choc staram sie sprawdzac wszystko co jest na rynku. Moze na export wysylane jest cos z wyzszej polki? PS. Przepraszam, bede kontynuowal jutro, bo ide na pasterke. Bede owca. Albo baranem. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Zajzajer 25.12.02, 04:21 Gość portalu: Niech napisał(a): > PS. Przepraszam, bede kontynuowal jutro, bo ide na pasterke. Bede owca. Albo > baranem. Chyba jaselka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk piwko Ale , XXXB IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 25.12.02, 10:01 zajrzyj Niech na strone www.realbeer.co.nz/library/alefile/xxxb.html - to piwko XXXB jest bardzo w porzadku, skoro za krajowym nie przepadasz. malo gazu , goryczka wspaniala od poczatku do konca tylko w wersji 4,8% alk. mocniejsze ma 6% i zbyt slodowy smak. A propos..czy pan Adam Slodowy jeszcze majsterkuje ??? tylko mi nie pisz Niech , zebym zajrzal na strone www.Adam Slodowy.com :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: piwko Ale , XXXB IP: 217.197.165.* 31.12.02, 11:52 Ostatnio o Slodowym byl spory artykul w Gazecie Telewizyjnej. Moze jest jeszcze w sieci. Byla tam tez moja wypowiedz z forum - jako jedyny wsrod dziesiatek osob napisalem, ze mi sie ten majsterklepka nigdy nie podobal, bo nigdy nie zademonstrowal w tiwi nawet umiejetnosci zmarszczenia czola, nie wspominajac o uderzeniu mlotkiem w gwozdz. Z tego co wiem, to go nie ekshumowano do mediow, co zdarzylo sie na chwile np. niejakiemu Suminskiemu - lubianemu przeze mnie autorowi programu o zwierzetach. Jesli chodzi o polecane przez ciebie piwo, to po pierwsze nie potrafie degustowac przez siec, po drugie cena 26 zl za butelke odbiera mi radosc picia. Ja lubie typowe europejskie pilsy - jasne, dosc lagodne ale z wyrazna goryczka, lubie nawet te troszeczke przegazowane - jak niemieckie piwa butelkowe. Idealem sa piwa czeskie, Velkopopovicky Kozel jest jednym z najlepszych. Niestety ostatnio bedac w Czechach bylem dosc blisko granicy, lokalne piwa byly ohydne, wiec wszedzie zamawialem Pilsnera - ujdzie. W Polsce nie jestem w stanie wskazac zadnego piwa godnego polecenia - stad zreszta pewnie lokalny zwyczaj dolewania soku do piwa - nawet licencyjne Carlsbergi i Heinekeny smakuja jakby je wyzeto ze szmaty. Polak potrafi! PS. Ale nie ustaje w poszukiwaniach, jak tylko zelza mrozy, pojade w Polske szukac dalej. PS2. Paradoksalnie lepsze piwa robia w Rosji. Polecam dostepne wszedzie piwa najwiekszego browaru Baltika (browar oczywiscie nie jest juz wlasnoscia Rosjan), ale najlepszy pils to piwo Klinskoje. Maja tez piwa ciemne i portery - z tym, ze te slowianskie, a wiec ciezkie i mocne - takie, jakie lubie najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Koziolek IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 31.12.02, 17:16 Koziolek, o ktorym wspominasz jest czolowym piwem z tamtych czesci swiata, ktore moge dostac w moim miescie.Bardzo dobry smak i wielu Polakow sie tu na tym poznalo ! Oryginalne piwo dunskie jest tu rowniez znacznie lepsze niz produkowane na licencji. Ten sam problem! Rosyjskich piw nie ma, sa ukrainskie i smakuja bardzo dobrze , np Slavutycz. A moje ulubione XXB w Anglii jest tansze o polowe , wiec przy okazji , jesli sie zdarzy.. tymczasem Zagloba-O- kocim-spojrzeniu, za dwa zlote? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Koziolek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.02, 19:42 Z piw ukrainskich w Polsce dostepne jest tylko jedno, produkcji najwiekszego na Ukrainie producenta napojow - Obolon. Niezle z beczki, z butli nie pilem. Probowali wejsc na rynek takze z kwasem chlebowym, ale chyba im nie wyszlo. Marka Zagloba chyba juz zniknela z rynku. Moze robia to na eksport. Ale pojde w srode do sklepiku i sprawdze, jakie Okocimie mamy jeszcze. Bede rzetelnie zdawal relacje - milo miec partnera do degustacji, choc tak odleglego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frank Re: piwko Ale , XXXB IP: *.lodz.gazeta.pl 02.01.03, 15:11 Gość portalu: Niech napisał(a): > PS. Ale nie ustaje w poszukiwaniach, jak tylko zelza mrozy, pojade w Polske > szukac dalej. > PS2. Paradoksalnie lepsze piwa robia w Rosji. Polecam dostepne wszedzie piwa > najwiekszego browaru Baltika (browar oczywiscie nie jest juz wlasnoscia > Rosjan), ale najlepszy pils to piwo Klinskoje. Maja tez piwa ciemne i portery - > > z tym, ze te slowianskie, a wiec ciezkie i mocne - takie, jakie lubie > najbardziej. Zajrzyj do Zwierzyńca w Zamojskiem. Browarek zwierzyniecki jest nie duży, a piwko zacne, może to żadna rewolta, ale przełkniesz bez bólu... :o)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: piwko Ale , XXXB IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.03, 16:07 Chyba juz to kiedys pilem, ale nie pamietam smaku. Wybieram sie w okolice Zamoscia, poszukam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frank Re: piwko Ale , XXXB IP: *.lodz.gazeta.pl 02.01.03, 16:21 Gość portalu: Niech napisał(a): > Chyba juz to kiedys pilem, ale nie pamietam smaku. Wybieram sie w okolice > Zamoscia, poszukam. "Zwierzyniec" to lekki Pils z goryczką, więc powinien Ci smakować. Spróbować warto, no i cena: 1,25 PLN za buteleczkę 0,33 l. W browarowej knajpce w Zwierzyńcu (na wodzie, obok browaru) leją z kija za 2,20 PLN!!! Tak więc: cena + samo pyfko = cacy lali!!! :o))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: piwko Ale , XXXB IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.03, 16:59 Bede tam w lutym. Napisze co i jak. A czy ktos z was pil piwo z browaru w knajpie na rynku wroclawskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Kozel vs Okocim IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 02.01.03, 18:18 wczorajszy test Okocimia z zielona nalepka 5,8% alk., pod nieobecnosc (juz chyba permanentna) Zagloby latwiutko wygrywa Velkopopovicky Kozel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Kozel vs Okocim IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.03, 21:10 Bylem w sklepie, ale byl tylko czarny Okocim mocny. Nie lubie. Wzialem porter zywiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frank Porter IP: *.lodz.gazeta.pl 03.01.03, 10:52 Gość portalu: Niech napisał(a): > Bylem w sklepie, ale byl tylko czarny Okocim mocny. Nie lubie. Wzialem porter > zywiecki. Mocny (czarny) Okocim jest do bani, też nie lubię - okropny. Dobrze zrobiłeś kupując Portera żywieckiego - np. łódzki Porter jest nie do przełknięcia, nazywam go "Portjer Nocny", mocno kopie w beret, a przyjemność picia żadna. Wystrzegaj się! :o))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Porter IP: 217.197.165.* 03.01.03, 12:05 Najgorszy porter jaki znam to warszawski. Lodzki przy nim jest naprawde niezly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frank Re: Porter IP: *.lodz.gazeta.pl 03.01.03, 12:34 Gość portalu: Niech napisał(a): > Najgorszy porter jaki znam to warszawski. Lodzki przy nim jest naprawde niezly. Całkiem niezły Porter robił - może nadal robi? - Dojlidy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Porter IP: 217.197.165.* 03.01.03, 13:32 Tak, Dojlidy nadal go robia, ale w Wawie niedostepny. Mamy za to porter elblaski - tez niezly. Odpowiedz Link Zgłoś