Dodaj do ulubionych

Jarzebiak ...????

13.01.03, 15:03
Kupujac G.Z.:) zauwazylem napitek o nazwie jarzebiak ...ale nie odwazylem sie
kupic :) Wiec pytam pil ktos z Was go ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Niech Re: Jarzebiak ...???? IP: 217.197.165.* 13.01.03, 15:06
      Ja, jak zwykle. Niespecjalnie polecam. Aromatyzowana sztucznie wodka, podobny
      wynalazek jak Zlota Jesien czy wiekszosc winiakow.
      • atob Re: Jarzebiak ...???? 13.01.03, 20:00
        Niech Ty chyba piles wszystkie gatunki alkoholi dostepne w sklepach ...:)

ps Podziwiam Twoja watrobe ...:)
      • wolna_galicja O jarzębiaku 15.01.03, 19:34
        Gość portalu: Niech napisał(a):

> Ja, jak zwykle. Niespecjalnie polecam. Aromatyzowana sztucznie wodka, podobny
        > wynalazek jak Zlota Jesien czy wiekszosc winiakow.

Ludzie!!!
        Nauczcie się, że do uwalenia się w trupa służy czyściocha.
        Jarzębiak to tradycyjna polska wódka (przed Wielką Wojną najlepszy był ten z
        wytwórni arcyksięcia Rajnera w Izdebniku).
        Teraz robi go Sieradz (dobry) i Zielona Góra (trochę gorszy). Jarzębiak pije
        się przed posoiłkiem (aperitif) lub po nim (digestiv).
        Radze wypróbować.

P.S. Co do złotej jesieni to sie zgadzam - prymitywna podróbka calvadosu ale do
        gotowania sie nadaje.

Prosit!
    • Gość: Dilvish Re: Jarzebiak ...???? IP: *.w / *.lj.pl 13.01.03, 20:41
      Z tego typu napojów wielokrotnie degustowałem Winiak Klubowy. Przystępna cena,
      wyszukany bukiet, odpowiednia moc, po prostu miodzio ;-). A Jarzębiak też będę
      musiał kiedyś zaatakować...
      • Gość: Niech Re: Jarzebiak ...???? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.03, 20:58
        Winiak Klubowy to najpopularnieszy polski winiak, a w slad za popularnoscia nie
        poszla - wg mnie - jakosc. Raczej unikam. Z kolorowych polskich wodek polecam
        starke, ale teraz nastapilo takie zamieszanie w jej markach, ze potrzeba ze
        trzy lata na odnowienie wiedzy na ten temat.
        PS. Watroby lepiej nie podziwiac - marny to widok.
    • dr.krisk Elegancka wódka mojej młodości.. 14.01.03, 00:33
      Oj, napiłem ja się jarzębiaku - za epoki Gierka była to tzw. elegancka wódka.
      Jak człowiek musiał np. na imieniny do wujka i trzeba było coś innego niż
      czysta lub znakomite brandy produkcji zaprzyjaźnionej Biełyj Aist, Budafok,
      Pliska bądź Skandenberg, to się nabywało drogą kupna butelkę jarzębiaku. Rzecz
      sama w sobie taka sobie, ale wyglądała tak wiecie bardziej cywilizowanie.
      Kac straszliwy (z tych świdrujących).
      Nie tęsknię.
      KrisK
      • Gość: kanuk Re: Elegancka wódka mojej młodości.. IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 15.01.03, 20:55
        czy przypadkiem wszystkie brandy/koniaki nie daja kaca-giganta w wiekszym
        wymiarze niz inne trunki? cena za przesade. strzelic lampke lub lody polac
        waniliowe, z piersiowki pociagnac na lesnym spacerze lub w plazowym
        koszu....ot , tyle.
        • dr.krisk Re: Elegancka wódka mojej młodości.. 15.01.03, 22:04
          Święte słowa! Z moich licznych doświadczeń w tej mierze jasno wynika, że:
          a) wrażenia smakowe takie sobie;
          b) kac potworny!!!
          Dlatego zawsze wolę whisky. I lepiej mi smakuje, i następnego dnia wszytsko
          (prawie) pamiętam.
          KrisK
          • miltonia Re: Elegancka wódka mojej młodości.. 15.01.03, 22:34

Muszę się ze wstydem wielkim przyznać, że jarzębiaku chyba nigdy nie piłam ( a
            jeśli, to nie pamietam). Czy w zwiazku z tym jestem jakoś upośledzona?
            • Gość: kanuk to juz chyba raczej Soplica IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 15.01.03, 23:19
              teraz juz wiem ze, miltonia to mloda osoba. a co do jarzebiaku : nic nie
              stracilas jak Orientow nie palilas.
              • miltonia Re: to juz chyba raczej Soplica 15.01.03, 23:38
                No nie paliłam. Mam nadzieję, że też nic nie straciłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka