Dodaj do ulubionych

Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polecacie?

• Gość: doktór pijcie, pijcie, potem urodzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 09:00
      dzieci które bedą słabe, chorowite itd... na dziecko wpływa całe 20-25 lat
      odżywiania się, a zwłaszcza niedobór witamin, papieruchy i alkohol. Więc pijcie
      tylko wino w małych ilosciach. Jestem lekarzem.
      • Gość: lekarka Re: pijcie, pijcie, potem urodzicie IP: *.aster.pl 01.03.08, 21:24
        Choć jeden rozważny głos.
        Młode kobiety nie zdają sobie spawy, że aby urodzić ZDROWE dziecko, to trzeba na
        to zapracować. Potem maja pretensje do całego świata, że z ich dzieckiem jest
        coś nie tak, popadają w depresje i inne frustracje. Za niepowodzenia dzieci w
        szkole na skutek mikrodeficytów rozwojowych obarczają potem służbę zdrowia albo
        szkołę.
        A najgorsze, że po tych 'drinkach' zdarza sie przypadkowy sex z byle kim, często
        potem kłopoty ginekologiczne, zapalenia narządu rodnego, w konsekwencji
        bezpłodość i jak przyjdzie co do czego to ROZPACZ i wymaganie, aby zapłodnienia
        in vitro były na koszt państwa.
        O skutkach zakażenia wirusem HPV nie wspominam.
        Szanujcie się i pełna kontrola, rozsądek !
    • stasio_paluch Lodową piła? 20.03.07, 09:10
      Tania jest jak na wódę.
    • michal_polmos Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 20.03.07, 09:22
      Witam!
      To ja zaproponuje cosik co obecnie od niedawna robi moja firma tzn.

Żołądkowa Creme - Likier Mleczny 18%
      oto link do produktu
      www.polmos-lublin.pl/pl/160/art858.html
      Obecnie też robimy Żołądkową Likier jajeczny - Advocaat również 18%
      Polecam jako lekki alkohol szczególnie jako dodatek do kawy i ciasta.
      Cena obu u nas w sklepie firmowym ok 15 zł, nie wiem jak w innych sklepach.

Pozdrawiam
      Michał
    • Gość: OE Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec IP: *.u.itsa.pl 20.03.07, 09:53
      Ja polecam Soplicę Wiśniową - cena ok 23 zł. Co prawda posiada 36% ale smakuje
      jak żadna wiśniówka w tym kraju. Mozna ją też zmieszać z sokiem porzeczkowym
      albo w wersji max z mlekiem (50/50) i z odrobiną lodów waniliowych.
      Innym super pomysłem to Zubrówka z wermutem (np Cinzano bo Martini to
      zdzierstwo) i odrobiną soku jabłkowego. Zaje.... też z tonikiem i kruszonym
      lodem!!
    • Gość: aaasaa Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 10:07
      woda
    • Gość: . karmi, hehehehe .......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 10:34
    • Gość: Barman Co za kretyński temat. IP: *.wro.vectranet.pl 20.03.07, 11:46
      Babsko z sieczką w głowie - napij sie zmywacza do paznokci z odrobiną lakieru i
      kostką lodu
    • tewie60 Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 20.03.07, 13:42
      1. kumys (w Mongolii piją nawet dzieci) - szpanerskie bo zagraniczne
      2. denaturat z serwatką - najtańsze i w całości polskie
      3. spirytus salicylowy (100g) + mocny wywar z szałwii (490g) - zdrowe bo z apteki
      4. wino mszalne pół na pół z wodą święconą - na czasie i po bożemu

A na osłodę - schłodzona kawa + 50-70g whisky/rumu + gałka lodów śmietankowych
      lub wariant prostszy - schłodzona kawa + advocat (100 g)
    • Gość: Tomoho Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 14:04
      Jeśli ma to być dla kobiety i do tego łagodne i smaczne to polecam likier
      PASSOA, mozna pic czysty lub w mieszankach z sokami (pomarancza, grejpfrut,
      ananas), mozna wzmocnic wodka lub czyms innym (rum, gin). Z doswiadczenia wiem
      ze paniom to smakuje.
    • fredrus Amaretto - Czyli Likier Migdalowy 20.03.07, 14:36
      Jest pyszny. Kawa z dodatkiem smietanki i Amaretto tez smakuje wybornie -
      polecam
    • foiegras Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 20.03.07, 16:52
      dobry i lagodny byl i jest alkohol produkcji mojego taty! naleweczka wisniowa!
      dla babek, w sam raz!
      • medea50 Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 21.03.07, 08:04
        wodeczka zmieszana z sokiem jablkowym,samemu mozna regulowac zawartosc alkoholu
        • Gość: brookie Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec IP: 203.190.202.* 21.03.07, 11:58
          Czysciocha z sokiem grejpfrutowym, pomaranczowym, z Kahlua i mlekiem, malibu z
          lemoniada. Baileys tylko z lodem.
      • Gość: Komarossa90 Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec IP: *.uni.lodz.pl 07.05.13, 14:07
        Babeczki lubią wino lub likier:) sama nie przepadam za wódką, piwem i szampanem, dlatego na różne okazje podaję właśnie czerwone wino lub likier- zależy od humoru i preferencji Gości. Sama bardzo lubię np. limkowy likier Limoncello Villa Massa. Naprawdę warty uwagi .
    • sir.vimes Łagodne i smaczne - dla mnie piwo :))) 21.03.07, 12:16
      Jest tyle dobrych piw -Stella Artois, Carlsberg, Heineken, Kilkenny... Z tym, że
      wino wygląda bardziej elegancko.
      • Gość: kasiaxx4 Re: Łagodne i smaczne - dla mnie piwo :))) IP: *.devs.futuro.pl 21.03.07, 13:58
        Wlasnie! Tym bardziej ze maja coraz fajniesze butelki...dosc mocno kobiece,
        niezbyt duze i nie takie ordynarne takze dla kobiet jak najbardziej. Ostatnio w
        Belgii pilam Carlsberga w butelce --ale nie wiem czemu takich nie ma u nas --
        jak zwykle jestesmy opoznieni!!!!!!
        • sowa_m Re: Łagodne i smaczne - dla mnie stock 21.03.07, 17:05
          no np. w porównaniu z czyściochą - to łagodne. babeczki lubia słodkie z natury -
          jakieś pinakolady, cos na mleku skondensowanym.
          ja tam wolę stocka:)
        • Gość: stuknij się Re: Łagodne i smaczne - dla mnie piwo :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 17:17
          a co dziwnego jest w carlsbergu w butelce???? Myslisz że tylko w Belgii są piwa
          w butelce???? Lecz się!!

Ostatnio w
          >
          > Belgii pilam Carlsberga w butelce --ale nie wiem czemu takich nie ma u nas --
          • twistem Re: Łagodne i smaczne - dla mnie piwo :))) 22.03.07, 10:05
            Pewnie chodzi jej o nową butelkę, a nie butelkę jako taką;)))
    • feronique Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 22.03.07, 08:38
      Passoa z sokiem ananasowym lub pomaranczowym. Osobiscie uwielbiam!
    • Gość: Asia Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec IP: *.cable.ubr05.harb.blueyonder.co.uk 22.03.07, 10:56
      ja polecam Rose Tequilla, podobna konsystencja do malibu tyle ze lekko rozowa
      i b.dobra..taki smak przypominajacy truskawki..ja b.lubie ale ciezko dostac w
      sklepie..jakis czas temu byla to seria limitowana nie dostepna w sklepach..ale
      nie wiem moze sie cos zmienilo
      • twistem Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 22.03.07, 13:53
        Nie znam.
        Dlaczego Rose jak nie jest różana?
        • ewcio2 Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 22.03.07, 18:24
          passoa + sok pomarrańczowy
          blue curacao+ sok pomarańczowy
          campari + sok pomarańczowy
          sheridans
          baileys (może być z mlekiem)
          malibu vel biały rum z coca colą, lub mlekiem
          malibu mango z lemoniadą (7up, sprite itp)
          malibu pineaple z lemoniadą
          taboo z lemoniadą
          żubrówka z sokiem jabłkowym
          wino rose, białe (czerwone jak dla mnie za ciężkie)
          ale najlepsze jak dla mnie blue curacao + wino musujące vel szampan

można też coś samemu zrobić jak np likier z mleka skondensowanego z wódką ale to
          trochę pracy wymaga. gotuje się to mleko w puszce w wodzie 2-3 godziny. potem
          miesza się z wódką do smaku. świetne i delikatne.
          pozdrawiam\
          • Gość: Dorota Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 18:40
            Malibu z sokiem pomarańczowym
            Pasoa z sokiem pomarańczowym
            I chyba nieśmiertelny gin z tonikiem i cytrynką :)
        • Gość: Asia Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec IP: *.cable.ubr05.harb.blueyonder.co.uk 22.03.07, 20:39
          tez bym to chciala wiedziec..oczekiwalam wlasnie rozanego smaku..ale wg mnie
          byl jakby truskawkowy a nie rozany
    • peterrr1 Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 22.03.07, 19:25
      nic prostszego!!
      Idziesz do pierwszego sklepu i bierzesz 2 buteleczki nowego Carlsberga:))
      Nawet moja kobieta się zauroczyła odkręcanym kapselkiem i butelką z większą
      ilością "ciałek zieleni":D no o smaku nie wspomne...:]
      • twistem A gdzie kupiliście? 23.03.07, 09:08
        Szukam tego nowego Carlsberga i znaleźć nie mogę?

Mam jakieś kiepskie sklepy?
    • renatulka Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 22.03.07, 19:40
      ....albo piwko gingers.... mniam mniam
      • peterrr1 Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 22.03.07, 20:32
        renatulka napisała:
        > ....albo piwko gingers.... mniam mniam
        >
        >
        to nie jest piwko:]
        • twistem Oczywiście, że jest. 23.03.07, 09:17
          Gingers to jest piffko!
          Czasami ma się ochotę na coś słodkiego po prostu, czemu to nie ma być piwo?
          Oczywiście, Gingers jest taki bardziej dziewczęcy ;)))
          Ja w ogóle lubię dodawać do piwa różne soki i syropy - ot tak sobie
          eksperymentować:)))))
          Dobrego piwa nie sposób zepsuć żadnymi dodatkami:) koleżance polecam Carlsberga
          z syropkiem imbirowym... pychotka!
          • Gość: kasiaxx4 Re: Oczywiście, że jest. IP: *.devs.futuro.pl 23.03.07, 12:56
            Carlsberg jest najlepszy sam ....z tym posmakiem goryczy. Czekam na nowy image
            tej marki....zobaczymy kiedy i czy w ogole
            • Gość: PETERRR Re: Oczywiście, że jest. IP: *.sdl.vectranet.pl 23.03.07, 16:15
              podobno już. Kumpel coś wczoraj mówił, że mu się chłodzi:)
              na oficjalnej stronce można popatrzeć zresztą...
              jak Wam się to podoba??
              • twistem Re: Oczywiście, że jest. 24.03.07, 09:05
                Jak dla mnie ma tylko jedną wadę - nie go w sklepie;))
                • Gość: PETERRR Re: Oczywiście, że jest. IP: *.sdl.vectranet.pl 24.03.07, 15:35
                  słabo szukasz :]
    • ampolion Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 23.03.07, 20:21
      Kumys.
    • Gość: ola Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 20:08
      Z gotowców polecam likier gorzka żołądkowa. Mimo, że to likier to nie jest
      wcale mdły i nie trzeba go z niczym mieszać. W mojej rodzinie był hitem
      ostatniego sywestra.
    • mbmb73 Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 14.04.07, 19:30
      Portówka - przepis mojej koleżanki: 1/2l piwa - najlepiej ciemne, podgrzać z 1/2 opakowania cukru waniliowego i 1/2 szklanki cukru.Koniecznie ostudzić!! Dodac 1/4l spirytusu. Odstawić na 24 godziny. Z doświadczenia wiem, że kobietom smakuje. Pozdrawiam.
    • tres.pimientos Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 15.04.07, 23:54
      Southern Comfort
      en.wikipedia.org/wiki/Southern_Comfort
      + kostki lodu i sok pomaranczowy.
    • Gość: Bogusz Cosmopolitan IP: *.icpnet.pl 13.08.07, 21:44
      zdecydowanie kobiecy drink i jeżeli jest dobrze zrobiony będzie jej smakował.Miłego wieczoru życzę.
    • sowa_hu_hu Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 15.08.07, 19:48
      qamyczeq napisała:

> Chodzi mi o niezbyt mocny trunek alkoholowy, ale smaczny i
      niekoniecznie z
      > tej najwyższej półki cenowej.

salute

proponuje kupić tani odpowiednik MALIBU, mleko spondensowane i sok
      z ananasa...
      do szejkera wsypac sporo lodu wlac 1 czesc malibu jedna mleka i
      dwie czesci soku z ananaska i wymieszać ....mozna pić
      litrami ...kto nie spróbuje niech wierzy na słowo....:)
    • pengua Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 01.01.08, 20:48
      Ja ostatnio oszalalam na punkcie wloskiego czerwonego wina Lambrusco.
      Ma tylko 7% (czyli niewiele wiecej od piwa) i jest lekko gazowane. W
      hiermakecie Real kosztuje ok 14 zl. Natmiast w bardzo dobrej wloskiej
      knajpie w W-wie (jak jeszcze nie bylam zorientowana) zaplacilam 80 zl
      za butelke!!! Idiotka, sobie potem pomyslam ;-)
      • zacha56 Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 22.05.13, 16:52
        Potwierdzam, wino jest wyśmienite i tanie :)
    • Gość: Lipnicka Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 15:27
      Jak dla mnie dobry jest wermut, wymieszany ze smacznym sokiem w drinku. Można
      dostać wermuty smakowe, na przykład pomarańczowy, przepyszne są
      • Gość: Kelly wermut pomarańczowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 16:09
        a gdzie można dostać takie cudo, bom ciekawa.
        • Gość: Okił Re: wermut pomarańczowy IP: *.aster.pl 09.01.08, 01:02
          Nie jest to nic niedostępnego, w każdym supermarkecie można dostać Orancini -
          wermut o smaku pomarańczy. Cin Cin to wytwarza. Jest też smak cytrynowy.
          • cynamowanilia Re: wermut pomarańczowy 19.02.08, 11:05
            Pims + lemoniada gazowana
    • Gość: sysunia Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 20:37
      Czesc
      ja ogolnie bardzo polecam mochoti, teraz jest modne i smakuje super. Ogolnie
      wydaje sie byc trudne do zrobienia a nie jest, co do ceny nie wiem, w klubie
      kosztuje kolo 16 zeta,ale jak checsz sama zrobic to nie jest tez drogie bo
      potrzebujesz z alkocholi tylko Bacardi, do tego limonke, swieze liscie miety i
      lod kruszony + cukier brazowy. Ogolnie miete troszke gnieciesz, wrzucasz limonke
      - kilka kawalkow (nie mozna zwyklej cytryny bo ma inny smak zupelnie), dolewasz
      rum - zalezy jak mocne chcesz, no i wode mineralna. Pyszne, na lato super i
      wogole nie czuc alkocholu :):):)pozdrawiam
      • dominikjandomin Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 21.02.08, 17:14
        Mojito (nie mochoti) znane od lat, podobno ulubiony trunek Hemingwaya.

Swoją drogą w klubach strasznie zdzierają, 16 zł za mojito :(

Acha, i polecam rum Havana Club (ok. 52 zł / 0,7 l), prosto z Kuby, nie jakieś
        podróby europejskie ze sztucznymi dodatkami.

pl.wikipedia.org/wiki/Mojito
        www.havana-club.com/
        • s.golebiowski Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 21.02.08, 18:00
          No a jeśli nie ma tego rumu - może być jakiś inny - bacardi to chyba rum a jest dość łatwy do zdobycia a kosztuje chyba podobnie...
          • dominikjandomin Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 06.03.08, 21:04
            s.golebiowski napisał:

> No a jeśli nie ma tego rumu - może być jakiś inny - bacardi to chyba rum a jest
            > dość łatwy do zdobycia a kosztuje chyba podobnie...

Nie pijam go. Co on ma w składzie? Jak karmel czy insze dodatki - to dla mnie
            odpada.
        • Gość: Jarowa Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 22:21
          A czy czasem ulubionym drinkiem Ernesta nie była Krwawa Mary?? Podobno bał się że żona poczuje cos od niego a sok pomidorowy maskuje zapach:D:D:D
      • santosdossantos Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 06.03.08, 13:10
        polecam wszelkiego rodzaju likiery owocowe i kremowe ;]

...największy wybór na www.sklep-ballantines.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka