Gość: doktór pijcie, pijcie, potem urodzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 09:00 dzieci które bedą słabe, chorowite itd... na dziecko wpływa całe 20-25 lat odżywiania się, a zwłaszcza niedobór witamin, papieruchy i alkohol. Więc pijcie tylko wino w małych ilosciach. Jestem lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarka Re: pijcie, pijcie, potem urodzicie IP: *.aster.pl 01.03.08, 21:24 Choć jeden rozważny głos. Młode kobiety nie zdają sobie spawy, że aby urodzić ZDROWE dziecko, to trzeba na to zapracować. Potem maja pretensje do całego świata, że z ich dzieckiem jest coś nie tak, popadają w depresje i inne frustracje. Za niepowodzenia dzieci w szkole na skutek mikrodeficytów rozwojowych obarczają potem służbę zdrowia albo szkołę. A najgorsze, że po tych 'drinkach' zdarza sie przypadkowy sex z byle kim, często potem kłopoty ginekologiczne, zapalenia narządu rodnego, w konsekwencji bezpłodość i jak przyjdzie co do czego to ROZPACZ i wymaganie, aby zapłodnienia in vitro były na koszt państwa. O skutkach zakażenia wirusem HPV nie wspominam. Szanujcie się i pełna kontrola, rozsądek ! Odpowiedz Link Zgłoś
michal_polmos Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 20.03.07, 09:22 Witam! To ja zaproponuje cosik co obecnie od niedawna robi moja firma tzn. Żołądkowa Creme - Likier Mleczny 18% oto link do produktu www.polmos-lublin.pl/pl/160/art858.html Obecnie też robimy Żołądkową Likier jajeczny - Advocaat również 18% Polecam jako lekki alkohol szczególnie jako dodatek do kawy i ciasta. Cena obu u nas w sklepie firmowym ok 15 zł, nie wiem jak w innych sklepach. Pozdrawiam Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OE Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec IP: *.u.itsa.pl 20.03.07, 09:53 Ja polecam Soplicę Wiśniową - cena ok 23 zł. Co prawda posiada 36% ale smakuje jak żadna wiśniówka w tym kraju. Mozna ją też zmieszać z sokiem porzeczkowym albo w wersji max z mlekiem (50/50) i z odrobiną lodów waniliowych. Innym super pomysłem to Zubrówka z wermutem (np Cinzano bo Martini to zdzierstwo) i odrobiną soku jabłkowego. Zaje.... też z tonikiem i kruszonym lodem!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaasaa Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 10:07 woda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barman Co za kretyński temat. IP: *.wro.vectranet.pl 20.03.07, 11:46 Babsko z sieczką w głowie - napij sie zmywacza do paznokci z odrobiną lakieru i kostką lodu Odpowiedz Link Zgłoś
tewie60 Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 20.03.07, 13:42 1. kumys (w Mongolii piją nawet dzieci) - szpanerskie bo zagraniczne 2. denaturat z serwatką - najtańsze i w całości polskie 3. spirytus salicylowy (100g) + mocny wywar z szałwii (490g) - zdrowe bo z apteki 4. wino mszalne pół na pół z wodą święconą - na czasie i po bożemu A na osłodę - schłodzona kawa + 50-70g whisky/rumu + gałka lodów śmietankowych lub wariant prostszy - schłodzona kawa + advocat (100 g) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomoho Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 14:04 Jeśli ma to być dla kobiety i do tego łagodne i smaczne to polecam likier PASSOA, mozna pic czysty lub w mieszankach z sokami (pomarancza, grejpfrut, ananas), mozna wzmocnic wodka lub czyms innym (rum, gin). Z doswiadczenia wiem ze paniom to smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
fredrus Amaretto - Czyli Likier Migdalowy 20.03.07, 14:36 Jest pyszny. Kawa z dodatkiem smietanki i Amaretto tez smakuje wybornie - polecam Odpowiedz Link Zgłoś
foiegras Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 20.03.07, 16:52 dobry i lagodny byl i jest alkohol produkcji mojego taty! naleweczka wisniowa! dla babek, w sam raz! Odpowiedz Link Zgłoś
medea50 Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 21.03.07, 08:04 wodeczka zmieszana z sokiem jablkowym,samemu mozna regulowac zawartosc alkoholu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brookie Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec IP: 203.190.202.* 21.03.07, 11:58 Czysciocha z sokiem grejpfrutowym, pomaranczowym, z Kahlua i mlekiem, malibu z lemoniada. Baileys tylko z lodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komarossa90 Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec IP: *.uni.lodz.pl 07.05.13, 14:07 Babeczki lubią wino lub likier:) sama nie przepadam za wódką, piwem i szampanem, dlatego na różne okazje podaję właśnie czerwone wino lub likier- zależy od humoru i preferencji Gości. Sama bardzo lubię np. limkowy likier Limoncello Villa Massa. Naprawdę warty uwagi . Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Łagodne i smaczne - dla mnie piwo :))) 21.03.07, 12:16 Jest tyle dobrych piw -Stella Artois, Carlsberg, Heineken, Kilkenny... Z tym, że wino wygląda bardziej elegancko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaxx4 Re: Łagodne i smaczne - dla mnie piwo :))) IP: *.devs.futuro.pl 21.03.07, 13:58 Wlasnie! Tym bardziej ze maja coraz fajniesze butelki...dosc mocno kobiece, niezbyt duze i nie takie ordynarne takze dla kobiet jak najbardziej. Ostatnio w Belgii pilam Carlsberga w butelce --ale nie wiem czemu takich nie ma u nas -- jak zwykle jestesmy opoznieni!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_m Re: Łagodne i smaczne - dla mnie stock 21.03.07, 17:05 no np. w porównaniu z czyściochą - to łagodne. babeczki lubia słodkie z natury - jakieś pinakolady, cos na mleku skondensowanym. ja tam wolę stocka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stuknij się Re: Łagodne i smaczne - dla mnie piwo :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 17:17 a co dziwnego jest w carlsbergu w butelce???? Myslisz że tylko w Belgii są piwa w butelce???? Lecz się!! Ostatnio w > > Belgii pilam Carlsberga w butelce --ale nie wiem czemu takich nie ma u nas -- Odpowiedz Link Zgłoś
twistem Re: Łagodne i smaczne - dla mnie piwo :))) 22.03.07, 10:05 Pewnie chodzi jej o nową butelkę, a nie butelkę jako taką;))) Odpowiedz Link Zgłoś
feronique Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 22.03.07, 08:38 Passoa z sokiem ananasowym lub pomaranczowym. Osobiscie uwielbiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec IP: *.cable.ubr05.harb.blueyonder.co.uk 22.03.07, 10:56 ja polecam Rose Tequilla, podobna konsystencja do malibu tyle ze lekko rozowa i b.dobra..taki smak przypominajacy truskawki..ja b.lubie ale ciezko dostac w sklepie..jakis czas temu byla to seria limitowana nie dostepna w sklepach..ale nie wiem moze sie cos zmienilo Odpowiedz Link Zgłoś
twistem Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 22.03.07, 13:53 Nie znam. Dlaczego Rose jak nie jest różana? Odpowiedz Link Zgłoś
ewcio2 Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 22.03.07, 18:24 passoa + sok pomarrańczowy blue curacao+ sok pomarańczowy campari + sok pomarańczowy sheridans baileys (może być z mlekiem) malibu vel biały rum z coca colą, lub mlekiem malibu mango z lemoniadą (7up, sprite itp) malibu pineaple z lemoniadą taboo z lemoniadą żubrówka z sokiem jabłkowym wino rose, białe (czerwone jak dla mnie za ciężkie) ale najlepsze jak dla mnie blue curacao + wino musujące vel szampan można też coś samemu zrobić jak np likier z mleka skondensowanego z wódką ale to trochę pracy wymaga. gotuje się to mleko w puszce w wodzie 2-3 godziny. potem miesza się z wódką do smaku. świetne i delikatne. pozdrawiam\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 18:40 Malibu z sokiem pomarańczowym Pasoa z sokiem pomarańczowym I chyba nieśmiertelny gin z tonikiem i cytrynką :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec IP: *.cable.ubr05.harb.blueyonder.co.uk 22.03.07, 20:39 tez bym to chciala wiedziec..oczekiwalam wlasnie rozanego smaku..ale wg mnie byl jakby truskawkowy a nie rozany Odpowiedz Link Zgłoś
peterrr1 Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 22.03.07, 19:25 nic prostszego!! Idziesz do pierwszego sklepu i bierzesz 2 buteleczki nowego Carlsberga:)) Nawet moja kobieta się zauroczyła odkręcanym kapselkiem i butelką z większą ilością "ciałek zieleni":D no o smaku nie wspomne...:] Odpowiedz Link Zgłoś
twistem A gdzie kupiliście? 23.03.07, 09:08 Szukam tego nowego Carlsberga i znaleźć nie mogę? Mam jakieś kiepskie sklepy? Odpowiedz Link Zgłoś
renatulka Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 22.03.07, 19:40 ....albo piwko gingers.... mniam mniam Odpowiedz Link Zgłoś
peterrr1 Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 22.03.07, 20:32 renatulka napisała: > ....albo piwko gingers.... mniam mniam > > to nie jest piwko:] Odpowiedz Link Zgłoś
twistem Oczywiście, że jest. 23.03.07, 09:17 Gingers to jest piffko! Czasami ma się ochotę na coś słodkiego po prostu, czemu to nie ma być piwo? Oczywiście, Gingers jest taki bardziej dziewczęcy ;))) Ja w ogóle lubię dodawać do piwa różne soki i syropy - ot tak sobie eksperymentować:))))) Dobrego piwa nie sposób zepsuć żadnymi dodatkami:) koleżance polecam Carlsberga z syropkiem imbirowym... pychotka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaxx4 Re: Oczywiście, że jest. IP: *.devs.futuro.pl 23.03.07, 12:56 Carlsberg jest najlepszy sam ....z tym posmakiem goryczy. Czekam na nowy image tej marki....zobaczymy kiedy i czy w ogole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PETERRR Re: Oczywiście, że jest. IP: *.sdl.vectranet.pl 23.03.07, 16:15 podobno już. Kumpel coś wczoraj mówił, że mu się chłodzi:) na oficjalnej stronce można popatrzeć zresztą... jak Wam się to podoba?? Odpowiedz Link Zgłoś
twistem Re: Oczywiście, że jest. 24.03.07, 09:05 Jak dla mnie ma tylko jedną wadę - nie go w sklepie;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PETERRR Re: Oczywiście, że jest. IP: *.sdl.vectranet.pl 24.03.07, 15:35 słabo szukasz :] Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 23.03.07, 20:21 Kumys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 20:08 Z gotowców polecam likier gorzka żołądkowa. Mimo, że to likier to nie jest wcale mdły i nie trzeba go z niczym mieszać. W mojej rodzinie był hitem ostatniego sywestra. Odpowiedz Link Zgłoś
mbmb73 Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 14.04.07, 19:30 Portówka - przepis mojej koleżanki: 1/2l piwa - najlepiej ciemne, podgrzać z 1/2 opakowania cukru waniliowego i 1/2 szklanki cukru.Koniecznie ostudzić!! Dodac 1/4l spirytusu. Odstawić na 24 godziny. Z doświadczenia wiem, że kobietom smakuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tres.pimientos Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 15.04.07, 23:54 Southern Comfort en.wikipedia.org/wiki/Southern_Comfort + kostki lodu i sok pomaranczowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusz Cosmopolitan IP: *.icpnet.pl 13.08.07, 21:44 zdecydowanie kobiecy drink i jeżeli jest dobrze zrobiony będzie jej smakował.Miłego wieczoru życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 15.08.07, 19:48 qamyczeq napisała: > Chodzi mi o niezbyt mocny trunek alkoholowy, ale smaczny i niekoniecznie z > tej najwyższej półki cenowej. salute proponuje kupić tani odpowiednik MALIBU, mleko spondensowane i sok z ananasa... do szejkera wsypac sporo lodu wlac 1 czesc malibu jedna mleka i dwie czesci soku z ananaska i wymieszać ....mozna pić litrami ...kto nie spróbuje niech wierzy na słowo....:) Odpowiedz Link Zgłoś
pengua Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 01.01.08, 20:48 Ja ostatnio oszalalam na punkcie wloskiego czerwonego wina Lambrusco. Ma tylko 7% (czyli niewiele wiecej od piwa) i jest lekko gazowane. W hiermakecie Real kosztuje ok 14 zl. Natmiast w bardzo dobrej wloskiej knajpie w W-wie (jak jeszcze nie bylam zorientowana) zaplacilam 80 zl za butelke!!! Idiotka, sobie potem pomyslam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zacha56 Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 22.05.13, 16:52 Potwierdzam, wino jest wyśmienite i tanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipnicka Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 15:27 Jak dla mnie dobry jest wermut, wymieszany ze smacznym sokiem w drinku. Można dostać wermuty smakowe, na przykład pomarańczowy, przepyszne są Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kelly wermut pomarańczowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 16:09 a gdzie można dostać takie cudo, bom ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Okił Re: wermut pomarańczowy IP: *.aster.pl 09.01.08, 01:02 Nie jest to nic niedostępnego, w każdym supermarkecie można dostać Orancini - wermut o smaku pomarańczy. Cin Cin to wytwarza. Jest też smak cytrynowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sysunia Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 20:37 Czesc ja ogolnie bardzo polecam mochoti, teraz jest modne i smakuje super. Ogolnie wydaje sie byc trudne do zrobienia a nie jest, co do ceny nie wiem, w klubie kosztuje kolo 16 zeta,ale jak checsz sama zrobic to nie jest tez drogie bo potrzebujesz z alkocholi tylko Bacardi, do tego limonke, swieze liscie miety i lod kruszony + cukier brazowy. Ogolnie miete troszke gnieciesz, wrzucasz limonke - kilka kawalkow (nie mozna zwyklej cytryny bo ma inny smak zupelnie), dolewasz rum - zalezy jak mocne chcesz, no i wode mineralna. Pyszne, na lato super i wogole nie czuc alkocholu :):):)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 21.02.08, 17:14 Mojito (nie mochoti) znane od lat, podobno ulubiony trunek Hemingwaya. Swoją drogą w klubach strasznie zdzierają, 16 zł za mojito :( Acha, i polecam rum Havana Club (ok. 52 zł / 0,7 l), prosto z Kuby, nie jakieś podróby europejskie ze sztucznymi dodatkami. pl.wikipedia.org/wiki/Mojito www.havana-club.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
s.golebiowski Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 21.02.08, 18:00 No a jeśli nie ma tego rumu - może być jakiś inny - bacardi to chyba rum a jest dość łatwy do zdobycia a kosztuje chyba podobnie... Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 06.03.08, 21:04 s.golebiowski napisał: > No a jeśli nie ma tego rumu - może być jakiś inny - bacardi to chyba rum a jest > dość łatwy do zdobycia a kosztuje chyba podobnie... Nie pijam go. Co on ma w składzie? Jak karmel czy insze dodatki - to dla mnie odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarowa Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 22:21 A czy czasem ulubionym drinkiem Ernesta nie była Krwawa Mary?? Podobno bał się że żona poczuje cos od niego a sok pomidorowy maskuje zapach:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
santosdossantos Re: Łagodny i dobry alkohol dla kobiet - co polec 06.03.08, 13:10 polecam wszelkiego rodzaju likiery owocowe i kremowe ;] ...największy wybór na www.sklep-ballantines.pl Odpowiedz Link Zgłoś