miltonia 24.04.03, 16:11 ...z czerwonych winogron mozna otrzymac biale wino? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goonia Re: Czy... 24.04.03, 17:04 Jak najbardziej, ale chyba nie ze wszystkich odmian. Zdejmuje sie skore i wtedy nie ma tyle barwnika czy jakos tak, musialabym sprawdzic a ksiazka w domu, wiec jak Ci bardzo zalezy to daj znac i poszukam. No chyba, ze sprawdzasz tylko wiedze forumowiczow to znaczy, ze odpowiedz znasz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Czy... 24.04.03, 17:16 Gooniu nie dalas szansy innym. Jest wlasnie tak jak napisalas. Odpowiedz Link Zgłoś
goonia Re: Czy... 24.04.03, 17:42 sorki, wiecej nie bede. Mamusia zawsze mi mowila zeby sie nie wychylac ale ja mam slaba pamiec. No to do nastepnego razu... Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Czy... 24.04.03, 17:59 Gość portalu: aniela napisał(a): > a z bialych czerwone? To chyba proste - soczek z buraczków na koniec... Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Czy... 24.04.03, 18:06 Gość portalu: aniela napisał(a): > i wyjdzie bożole ;) Prawdę mówiąc nie wiem, ale czerwone na pewno:-) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Czy... 24.04.03, 18:28 Wyjdzie wino z soku z burakow. Ciekawe, czy ktos probowal zrobic? Trzeba by sie dziadkow zapytac, moze w czasie wojny, obok marmolady szla produkcja. A czerwone z bialych winogron, to w gestii Wielkiego czarownika, jak mu sie rozdzka odetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
biblioteka_i_czytelnia Re: Czy... 24.04.03, 22:53 Ciekawy temat. Co wyjdzie z bialych gron. Obstawiam wazeline. Odpowiedz Link Zgłoś