Gość: Pawełek IP: *.bci.net.pl 21.07.03, 16:37 Jak zrobić śliwowicę? Z góry dzięki za wskazówki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niech Re: Śliwowica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 00:34 Trzeba poddac destylacji sok ze sliwek. Ze sliwkami (dojrzale wegierki) nie bedziesz mial problemu, ze sprzetem do destylacji tak. Jest latwo dostepny, lecz kosztuje sporo. Jesli cie to nie zniecheca - podam ci dokladne informacje. PS. Otrzymasz w ten sposob sliwowice niestarzona. Postarzyc ja musisz w debowych beczkach - problem jak wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Śliwowica IP: *.bci.net.pl 22.07.03, 14:17 Gość portalu: niech napisał(a): > Trzeba poddac destylacji sok ze sliwek. Ze sliwkami (dojrzale wegierki) nie > bedziesz mial problemu, ze sprzetem do destylacji tak. Jest latwo dostepny, > lecz kosztuje sporo. Jesli cie to nie zniecheca - podam ci dokladne informacje. > PS. Otrzymasz w ten sposob sliwowice niestarzona. Postarzyc ja musisz w > debowych beczkach - problem jak wyzej. Jaki jest koszt sprzętu do destylacji? Czy proces tworzenia zbliżony jest do pędzenia bimberku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Śliwowica IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.07.03, 17:12 Pawelek , Ty masz juz 18 lat ? chcesz Niecha w cierpliwosc wpedzic w kanikule ? odpowiedzial ci rzeczowo i dokladnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Śliwowica IP: *.bci.net.pl 22.07.03, 18:00 Gość portalu: kanuk napisał(a): > Pawelek , Ty masz juz 18 lat ? chcesz Niecha w cierpliwosc wpedzic w kanikule ? > > odpowiedzial ci rzeczowo i dokladnie . Hehe, mam już 18 lat i nawet w knajpie bez okazywania dowodu piwo zamawiam...:-) No nie mam pewnosci, czy wszystkiego się dowiedziałem. Mam nadzieję, że Niech się zlituje i rozwinie temat, bo przecież sposobów destylacji też nie brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś