Dodaj do ulubionych

dzienne zapotrzebowanie na białko zwierzęce

15.04.05, 21:32
Zastanawiam się nad jedną sprawą:otóż mam 13tyg.szczeniaczka pekinczyka ,wazy ok.2 kg..Dostaje dziennie 3 posiłki.Jest to :1 część
mięsa drobiowego(dokładnie mięsko z 1 skrzydełka) i tyle samo ryżu lub płatków owsianych z warzywami.Dzielę to na 2
posiłki,trzeci posiłek to sucha karma royal canin.Czasem skrzydeło zamieniam na wołowinę,czasem ser biały z żółtkiem.Nurtuje mnie
pytanie czy taka ilośc mięsa,czyli ok.jednego skrzydełka zaspakaja dzienne zapotrzebowanie na białko?Bardzo proszę o pomoc
fachowców psich :))
Obserwuj wątek
    • pakpak Re: dzienne zapotrzebowanie na białko zwierzęce 17.04.05, 23:08
      Chyba niestety nie.....
      1 skrzydlo na 2 posilki ??????????????

Oj, stanowczo za malo.
    • anna.jozwik Re: dzienne zapotrzebowanie na białko zwierzęce 18.04.05, 19:55
      13-tyg pekińczyk to bardzo małe maleństwo musi być :)
      jakiego rodzaju royala dostaje? Czy dla szczeniat czy dla dorosłych?
      Gneralnie przyjmuje się że szczenieta powinny dostawać w jednej porcji 50%
      pokarmu białkowego i 50% pokarmu niebiałkowego; więc wygląda że u was jest to
      dobrze przygotowywane.
      Od czasu do czasu daj mu taką dużą kosć cielęcą albo wołową; dla psa oprócz
      korzyści zdrowotnych , a więc higinena jamy ustnej i podaż wapnia taki posiłek
      dostarcza również wiele frajdy.
      • gia27 Re: dzienne zapotrzebowanie na białko zwierzęce 18.04.05, 22:09
        Uff ,a ja lekko przestraszona, zwiększyłam mu porcje ,a on biedulek zostawia część na talerzyku,brzuszek duży,ale i tak muszę mu troszkę dawać więcej ,bo rośnie skubany jak na drozdżasz.Jak zabierałam go od hodowcy ważył kilogram ,niecały ,teraz 2 tyg. póżniej, waży 2 kg.Właśnie a propos kości,czy taka kość musi być obgotowana? Jeszcze ciekawi mnie sprawa kurzych łapek :),czy to ma być rosół do podania szczeniakowi ,ugotowany na tych łapkach,czy łapki?:))Royal dostaje oczywiście dostosowany do wieku i rozmiaru.
      • ouioui pani Aniu 19.04.05, 17:34
        Przepraszam,ze sie wtrace, ale 1 skrzydelko kurze obrane to naprawde niewiele
        mieska...Prosze zastanowic sie nad waga obranego mieska ze skrzydelka. Dla
        pekinczyka,to za malo.
        • majenkir Re: pani Aniu 19.04.05, 17:50
          a poza tym, lepiej by bylo zamienic te skrzydelka na piersi (po co pies ma jesc
          ta tlusta skore?). A skrzydelka upiec i samemu poobgryzac :).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka