Dodaj do ulubionych

sznaucerek

29.06.07, 14:49
kiedy moja mala sunia moze miec szczeniaczki ? urodzila sie w styczniu :>
Obserwuj wątek
    • a_na Re: sznaucerek 29.06.07, 15:13
      comoxunaxola napisała:
      > kiedy moja mala sunia moze miec szczeniaczki ? urodzila sie w styczniu :>

Najwcześniej,gdy będzie miała uprawnienia hodowlane.
      • blue.berry Re: sznaucerek 29.06.07, 16:15
        nie bedzie miala zadnych uprawnien hodowlanych bo kolezanka comoxunaxola kupila
        pieska bez metryki po rodzicach bez uprawnien hodowlanych.

moja odpowiedz na zadane pytanie:
        NIGDY
        • a_na Re: sznaucerek 30.06.07, 10:31
          blue.berry napisała:
          > nie bedzie miala zadnych uprawnien hodowlanych bo kolezanka comoxunaxola
          kupila pieska bez metryki po rodzicach bez uprawnien hodowlanych.

yyy...no to PO CO ją rozmnażać???
          Nie ma ku temu ŻADNEGO uzasadnienia.
          Nie rozumiem takiego podejścia - suka ledwo ma pół roku,a już ktoś myśli o jej
          rozmnażaniu - żal mi psicy,ze tariła na właścicieli bez wyobraźni....

> moja odpowiedz na zadane pytanie:
          > NIGDY

całkowicie się zgadzam - NIGDY!
    • mmk9 Re: sznaucerek 29.06.07, 16:25
      Od takich pytań robie sie krwiozercza. Jak można brac psa, nie mając o tym
      gatunku ŻADNEGO ZUPEŁNIE pojęcia ? Twoja mala suczka jest szczeniakiem, choćby
      miała cieczkę. Ma ? To jej pilnuj i nie puszczaj ze smyczy do samego konca. A
      potem poczytaj cokolwiek o psach.
    • chiton Re: sznaucerek 29.06.07, 17:57
      A po co ci te szczeniaczki?Mało jest nieszczęśliwych psów na świecie?Jak chcesz
      miec więcej to wez bezdomnego psa ze schroniska.
    • urania77 Re: sznaucerek 29.06.07, 18:04
      comoxunaxola napisała:

> kiedy moja mala sunia moze miec szczeniaczki ? urodzila sie w styczniu :>

a ty kiedy się dopuscisz, może chcesz mieć dzieci w wieku 10 lat
      • comoxunaxola Re: sznaucerek 01.07.07, 11:24
        dziekuje za jakze mile odpowiedzi ! ;)
        • ajer Re: sznaucerek 03.07.07, 22:47
          Witam serdecznie,ja też mam sznaucerkę.To co ja wiem,to nie prędzej aż bedzie
          miała około 3 lat.Wejdź na forum weterynarz i możesz tam zapytać,uzyskasz
          dokładną odpowiedź.Pozdrawiwm cię i niech psinka się dobrze chowa.To super
          pieski.Moją mini kocham bardzo i ona to odwzajemnia,ma już 2 lat i 6 miesięcy.
          • mmk9 Pudło, ajer 04.07.07, 09:54
            3 lata to wiek do krycia klaczy. Z sukami jest inaczej, zgadujcie dalej.
            Comoxunaxola, ty zdaje sie nie znasz ojca swojej suczki ? Uważasz, ze za mało
            jest kundelkow z przypadkowych pokryć, ze myślisz o celowym kryciu
            szczeniaczka, aby uzyskać kolejne nierasowe psy ?
    • ajer Re: sznaucerek 08.07.07, 23:09
      Re: Kiedy pierwsze szczeniaki.......
      gagik.geworgian 09.01.06, 14:46 zarchiwizowany

Witam.
      Moim zdaniem , nie należy kryć suki w pierwszej cieczce, gdyż często , gdy
      pojawia sie pierwwsza cieczka suczka jeszcze rośnie ,rozwija się. Ustala sie
      również równowaga hormonalna jej organizmu. Taka ciąża mogłaby znacznie
      obciążyć kształtujący się organizm, a poród mógłby być związany z powikłaniami.
      Dlatego stanowczo odradzałbym krycie suki w pierwszej cieczce, ewentualnie
      można w drugiej. Choć osobiście jestem zdania, że najlepiej jeszce ta drugą
      cieczkę też przeczekać. Suczka dorośnie , jej psychika dojrzeje, a to jest
      istotne , by suczka mogła donosić ciążę , pomyślnie urodzić i wychować
      szczenięta. A przecież jej zdrowie i dobre samopoczucie są tu bardzo ważne.
      Pozdrawiam - Gagik
      Witam ponownie,tutaj wkleiłam watek który rozwieje twoje wątpliwości,Pozdrawiam
      serdecznie.
      • mmk9 ajer i como, macie tu, kurna, linka 09.07.07, 09:30
        takie zasady krycia suk ma organizacja, ktorej czlonkom idzie tylko o szmal
        www.naszepsy.com.pl/regulaminy.asp?Id=1240
        a miłośnicy to by chetnie i 3-miesieczne szczenię pokryli, a potem co poł roku
        jak leci . Z milości rzecz prosta
        • annya11 do mmk9 09.07.07, 12:50
          O hodowli psów nie masz zielonego pojęcia, więc nie pisz że idzie o kasę. Ta
          organizcja nazywa się Związek Kynologiczny. Na przestrzeni 12 lat dorobiłam się
          aż 3 miotów. Do każdego dołożyłam. Jakoś nie przyszło mi do głowy, że można się
          na tym dorobić.
          A odnośnie krycia...
          Ten post to czysta prowokacja, co nie oznacza że chamstwo jest dobrą
          odpowiedzią.
          A jeśli rzeczywiście pisze to dziecko, to należy wytłumaczyć, że nie każdy
          piesek musi mieć potomstwo. Że nie będzie chorować z tego powodu. A jeśli komuś
          zależy na długim życiu psiaka (np.zmniejszenie choroby nowotworowej) to należy
          suczkę wysterylizować (pomijając niekontrolowane lub pseudo kontrolowane
          aspekty rozrodcze).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka