comoxunaxola 29.06.07, 14:49 kiedy moja mala sunia moze miec szczeniaczki ? urodzila sie w styczniu :> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_na Re: sznaucerek 29.06.07, 15:13 comoxunaxola napisała: > kiedy moja mala sunia moze miec szczeniaczki ? urodzila sie w styczniu :> Najwcześniej,gdy będzie miała uprawnienia hodowlane. Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: sznaucerek 29.06.07, 16:15 nie bedzie miala zadnych uprawnien hodowlanych bo kolezanka comoxunaxola kupila pieska bez metryki po rodzicach bez uprawnien hodowlanych. moja odpowiedz na zadane pytanie: NIGDY Odpowiedz Link Zgłoś
a_na Re: sznaucerek 30.06.07, 10:31 blue.berry napisała: > nie bedzie miala zadnych uprawnien hodowlanych bo kolezanka comoxunaxola kupila pieska bez metryki po rodzicach bez uprawnien hodowlanych. yyy...no to PO CO ją rozmnażać??? Nie ma ku temu ŻADNEGO uzasadnienia. Nie rozumiem takiego podejścia - suka ledwo ma pół roku,a już ktoś myśli o jej rozmnażaniu - żal mi psicy,ze tariła na właścicieli bez wyobraźni.... > moja odpowiedz na zadane pytanie: > NIGDY całkowicie się zgadzam - NIGDY! Odpowiedz Link Zgłoś
mmk9 Re: sznaucerek 29.06.07, 16:25 Od takich pytań robie sie krwiozercza. Jak można brac psa, nie mając o tym gatunku ŻADNEGO ZUPEŁNIE pojęcia ? Twoja mala suczka jest szczeniakiem, choćby miała cieczkę. Ma ? To jej pilnuj i nie puszczaj ze smyczy do samego konca. A potem poczytaj cokolwiek o psach. Odpowiedz Link Zgłoś
chiton Re: sznaucerek 29.06.07, 17:57 A po co ci te szczeniaczki?Mało jest nieszczęśliwych psów na świecie?Jak chcesz miec więcej to wez bezdomnego psa ze schroniska. Odpowiedz Link Zgłoś
urania77 Re: sznaucerek 29.06.07, 18:04 comoxunaxola napisała: > kiedy moja mala sunia moze miec szczeniaczki ? urodzila sie w styczniu :> a ty kiedy się dopuscisz, może chcesz mieć dzieci w wieku 10 lat Odpowiedz Link Zgłoś
comoxunaxola Re: sznaucerek 01.07.07, 11:24 dziekuje za jakze mile odpowiedzi ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ajer Re: sznaucerek 03.07.07, 22:47 Witam serdecznie,ja też mam sznaucerkę.To co ja wiem,to nie prędzej aż bedzie miała około 3 lat.Wejdź na forum weterynarz i możesz tam zapytać,uzyskasz dokładną odpowiedź.Pozdrawiwm cię i niech psinka się dobrze chowa.To super pieski.Moją mini kocham bardzo i ona to odwzajemnia,ma już 2 lat i 6 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
mmk9 Pudło, ajer 04.07.07, 09:54 3 lata to wiek do krycia klaczy. Z sukami jest inaczej, zgadujcie dalej. Comoxunaxola, ty zdaje sie nie znasz ojca swojej suczki ? Uważasz, ze za mało jest kundelkow z przypadkowych pokryć, ze myślisz o celowym kryciu szczeniaczka, aby uzyskać kolejne nierasowe psy ? Odpowiedz Link Zgłoś
ajer Re: sznaucerek 08.07.07, 23:09 Re: Kiedy pierwsze szczeniaki....... gagik.geworgian 09.01.06, 14:46 zarchiwizowany Witam. Moim zdaniem , nie należy kryć suki w pierwszej cieczce, gdyż często , gdy pojawia sie pierwwsza cieczka suczka jeszcze rośnie ,rozwija się. Ustala sie również równowaga hormonalna jej organizmu. Taka ciąża mogłaby znacznie obciążyć kształtujący się organizm, a poród mógłby być związany z powikłaniami. Dlatego stanowczo odradzałbym krycie suki w pierwszej cieczce, ewentualnie można w drugiej. Choć osobiście jestem zdania, że najlepiej jeszce ta drugą cieczkę też przeczekać. Suczka dorośnie , jej psychika dojrzeje, a to jest istotne , by suczka mogła donosić ciążę , pomyślnie urodzić i wychować szczenięta. A przecież jej zdrowie i dobre samopoczucie są tu bardzo ważne. Pozdrawiam - Gagik Witam ponownie,tutaj wkleiłam watek który rozwieje twoje wątpliwości,Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mmk9 ajer i como, macie tu, kurna, linka 09.07.07, 09:30 takie zasady krycia suk ma organizacja, ktorej czlonkom idzie tylko o szmal www.naszepsy.com.pl/regulaminy.asp?Id=1240 a miłośnicy to by chetnie i 3-miesieczne szczenię pokryli, a potem co poł roku jak leci . Z milości rzecz prosta Odpowiedz Link Zgłoś
annya11 do mmk9 09.07.07, 12:50 O hodowli psów nie masz zielonego pojęcia, więc nie pisz że idzie o kasę. Ta organizcja nazywa się Związek Kynologiczny. Na przestrzeni 12 lat dorobiłam się aż 3 miotów. Do każdego dołożyłam. Jakoś nie przyszło mi do głowy, że można się na tym dorobić. A odnośnie krycia... Ten post to czysta prowokacja, co nie oznacza że chamstwo jest dobrą odpowiedzią. A jeśli rzeczywiście pisze to dziecko, to należy wytłumaczyć, że nie każdy piesek musi mieć potomstwo. Że nie będzie chorować z tego powodu. A jeśli komuś zależy na długim życiu psiaka (np.zmniejszenie choroby nowotworowej) to należy suczkę wysterylizować (pomijając niekontrolowane lub pseudo kontrolowane aspekty rozrodcze). Odpowiedz Link Zgłoś