Dodaj do ulubionych

4 Pory Roku III etap

03.02.06, 09:09
www.murapol.pl/_d/4pory/4pory-plan_zagospodarowania_terenu.pdf
7 dużych budynków mieszkalnych, na ulotce kompleks prezentuje się bardzo
ładnie:)
Niestety udało mi się w necie znaleźć tylko taki plan kreskowy...

Powoli BB zaczyna przyciągać coraz więcej inwestycji deweloperskich,
zwłaszcza w południowych dzielnicach (Lipnik, Kamiennica) Czy za 10 lat tzw.
strefa podstokowa będzie zapełniona takimi domami? Mam nadzieję, że tak...
Obserwuj wątek
    • Gość: ddd Re: 4 Pory Roku III etap IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.02.06, 10:07
      > Powoli BB zaczyna przyciągać coraz więcej inwestycji deweloperskich,
      > zwłaszcza w południowych dzielnicach (Lipnik, Kamiennica) Czy za 10 lat tzw.
      > strefa podstokowa będzie zapełniona takimi domami? Mam nadzieję, że tak...

Tak, teraz się rozpocznie wyścig: kto wyżej. Z czasem zamiast stoków usianych
      drzewami, z okien będziemy widzieć stoki usiane domami.
      • Gość: dzidka Re: 4 Pory Roku III etap IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.02.06, 17:13
        Tych developerów mogloby do nas więcej przybyć bo narazie mały wybór, i mała
        konkurencja a ceny ogromne. Jedynie Murapol ma się czym chwalić. reszta to
        pojedyncze budyneczki wcisniete między stare bloki. Albo w jakieś kijowe miejsca.
    • Gość: Adek Re: 4 Pory Roku III etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 18:42
      Oj dlugo mnie nie było.
      Powiem tak :
      ceny maja nienajgorsze w BB , ale i tak mega wysokie.
      natomiast traktowanie klienta...........
      chciałem u nich zostawic 150 000 i odniosłęm wrazenie , ze jestem intruzem.
      podchodzilem do tematu pare razy,
      mialem na mysli albo te bloki na Grondysa albo mmniejsze na Tuwima.
      pzdr
    • jorg_z_bielitz Re: 4 Pory Roku III etap 03.02.06, 23:37
      aliveinchains napisał:

>> zwłaszcza w południowych dzielnicach (Lipnik,

????? (Od kiedy to Lipnik jest na południu ???

> Czy za 10 lat tzw.
      > strefa podstokowa będzie zapełniona takimi domami? Mam nadzieję, że tak...

Oby nie. Tereny "podstokowe" powinny byc terenami rekreacyjnymi a nie terenami,
      gdzie zabudowa włazi do lasu.

Pozdrow.
      • Gość: piotrek-bb Re: 4 Pory Roku III etap IP: *.c31.msk.pl 04.02.06, 19:15
        nie wiem ja sie na tym nie znam ale jak patrze np na 4 pory roku to widze getto
        dla bogatych ... czy w bielsku powstaną jeszcze kiedyś normalne niewysokie
        budynki mieszkalne bez dziwactw architektonicznych dla ludzi??? przecież da się
        wybudować schludnie wyglądające osiedle bloczków niekoniecznie z widokiem na
        góry i ogrodem na balkonie...to nie jest monte carlo tylko bielsko ...tymczasem
        powstają same zamknięte drogie wille wielorodzinne bo inaczej tego nie da sie
        nazwac...pozdrawiam
        • Gość: aliveinchains Re: 4 Pory Roku III etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 19:58
          Gość portalu: piotrek-bb napisał(a):

> nie wiem ja sie na tym nie znam ale jak patrze np na 4 pory roku to widze
          getto
          >
          > dla bogatych ...

W porównaniu z cenami krakowskimi to i tak ceny nie są z kosmosu. Do tego widok
          na gory, czy Ty wiesz ile za widok na Kopic Kościuszki płaci się w Kraku?

... czy w bielsku powstaną jeszcze kiedyś normalne niewysokie
          > budynki mieszkalne bez dziwactw architektonicznych dla ludzi??? przecież da
          się
          >
          > wybudować schludnie wyglądające osiedle bloczków niekoniecznie z widokiem na
          > góry i ogrodem na balkonie...to nie jest monte carlo tylko
          bielsko ...tymczasem
          >
          > powstają same zamknięte drogie wille wielorodzinne bo inaczej tego nie da sie
          > nazwac...pozdrawiam

Tak się buduje bo takie jest zapotrzebowanie, głównie ze strony bogatych...ci
          biedniejsi może w przyszłości będą mogli liczć na tanie kredyty i mądrą
          długoterminową politytkę mieszkaniową państwa....dodam jeszcze takie czynniki
          jak stala praca i wzrost gospodaczy...
          Mieszkaniówka to jeden z niewielu sektorow gospodarki który nie powinien
          pozostawiony być na pastwę wolnemu rynkowi...takich błędów nie popelniły ani
          Irlandia ani UK...

Ps. Nowy rząd coś planuje zrobić w tej kwestii...

• Gość: aliveinchains Re: 4 Pory Roku III etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 19:48

> ????? (Od kiedy to Lipnik jest na południu ???
        >
        od kiedy włączono Komorowice do BB:)
        • albrecht1 Re: 4 Pory Roku III etap 06.02.06, 20:24
          Gość portalu: aliveinchains napisał(a):

>
          > > ????? (Od kiedy to Lipnik jest na południu ???
          > >
          > od kiedy włączono Komorowice do BB:)

Mimo to, Lipnik ciagle lezy na... wschodzie :)
          Południe to Straconka i Mikuszowice.
        • jorg_z_bielitz Re: 4 Pory Roku III etap 07.02.06, 16:38
          Gość portalu: aliveinchains napisał(a):

>
          > > ????? (Od kiedy to Lipnik jest na południu ???
          > >
          > od kiedy włączono Komorowice do BB:)

A co ma piernik do wiatraka chyba, że uważasz Komorowice za centrum miasta, bo
          względem rzeczywistego centrum lipnik jest na wschód :)

Pozdrow.
      • malloppo Re: 4 Pory Roku III etap 08.02.06, 18:08
        > > Czy za 10 lat tzw.
        > > strefa podstokowa będzie zapełniona takimi domami? Mam nadzieję, że tak..
        > .
        >
        > Oby nie. Tereny "podstokowe" powinny byc terenami rekreacyjnymi a nie terenami,
        >
        > gdzie zabudowa włazi do lasu.

A ile Ci Joruś potrzeba tego terenu rekracyjnego? Jak chcą budowac niech się budują. Miasto ma się rozwijać. A terenów zielonych to w BB jest dostatek!
        • jorg_z_bielitz Re: 4 Pory Roku III etap 08.02.06, 19:11
          malloppo napisał:

> Jak chcą budowac niech się bu
          > dują. Miasto ma się rozwijać. A terenów zielonych to w BB jest dostatek!

Na szczęscie nie ty o tym decydujesz tylko organy budowlane i plany
          zagospodarowania przestrzennego.
          • malloppo Re: 4 Pory Roku III etap 08.02.06, 23:07
            >
            > Na szczęscie nie ty o tym decydujesz tylko organy budowlane i plany
            > zagospodarowania przestrzennego.
            >
            A takie przewidują, że pod Szyndzielnia będą rosły gęste osiedla!
            • jorg_z_bielitz Re: 4 Pory Roku III etap 08.02.06, 23:44
              malloppo napisał:

> >
              > A takie przewidują, że pod Szyndzielnia będą rosły gęste osiedla!

A schronisko na Szyndzielni bedzie miało dobudowane 8 pieter, coby te osiedla z
              góry było lepiej widać :-).

A a propos planów. Dopóki sie ich nie zrealizuje, dopóty są tylko wizjami.
              Patrz przykład wchodnia obwodnica Bielska- plany są już z lat 70-tych, czyli
              mają dobre 30 lat, a obwodnicy dalej nie ma!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka