Dodaj do ulubionych

Produkty Embraera

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 13:07
Czy to prawda, że wykryto, że samoloty Embraera łamią się podzczas lądowania?
Obserwuj wątek
    • Gość: michal_pilot Re: Produkty Embraera IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 20.03.04, 20:09
      czy to na powaznie czy "humor z zeszytow" ?
      • Gość: kix Re: Produkty Embraera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 20:13
        Przeczytałem o tym w którymś z zagranicznych forum. Ponoć obecnie to
        najbardziej awaryjne samoloty na świecie. Ciekawe jakim okaże się EMB7
        • Gość: michal_pilot Re: Produkty Embraera IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 20.03.04, 20:19
          uwazaj z roznymi forum (i tym tez) i co tam pisza. Dzisiaj na internecie mozesz
          przeczytac najrozniejsze bzdury.
          • Gość: kix Re: Produkty Embraera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 20:23
            Dlatego pytam w nadziei , że odpowie mi fachowiec, który empirycznie zna się na
            konstrukcjach Embraera.
            • Gość: michal_pilot Re: Produkty Embraera IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 20.03.04, 20:30
              odpowiem ci uzywajac "chlopski" rozum i znajac sie co nieco na lotnictwie.
              Jakby samolot rzeczywiscie mial "wrodzone" problemy tak powazne jak "lamanie"
              sie przy ladowaniu to:

1. nie dostalby certyfikatu
              2. bylby "uziemiony" przez wladze lotnictwa cywilnego az do naprawienia wad
              3. linie lotnicze przestalyby go kupowac bo nic nie chce tracic $$ na samoloty
              ktore nie moga latac

Po drugie podaj mi choc jeden przyklad "zlamania" sie Emb. przy ladowaniu -
              jakos nic takiego nie obilo mi sie o uszy.
              • Gość: kix Re: Produkty Embraera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.04, 20:40
                Nie chodziło o całkowite przełamanie się samolotu na dwie części podczas
                lądowania, ale na pęknięciu czegoś w środku. Jesteś pewien, że nic takiego się
                nie wydzrzyło?
                • Gość: Wojtek Re: Produkty Embraera IP: *.lot.pl 22.03.04, 07:20
                  Niestwety to prawda. Jeden z pierwszych Emb 145 przelamal sie w pol (za
                  skrzydlem) po wyladowaniu. Zobacz tu
                  aviation-safety.net/database/1998/981228-0.htmPozdr.
                  • Gość: pidżej Re: Produkty Embraera IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.03.04, 08:48
                    fajny link, zwłaszcza koncówka "pozdr."
                    a nie doczytałeś, że samolot miał "heavy landing"? on plus-minus spadł na
                    ziemię.
                    czy to prawda ze 767 po lądowaniu na okęciu trzeba przez dwa miesiące
                    naprawiać? dla ciebie oczywiście prawda
                    pozdr.
                    • Gość: Wojtek Re: Produkty Embraera IP: *.lot.pl 22.03.04, 09:38
                      Niezupelnie "heavy landing". To jest oficjalne stanowisko. Bezposrednio po
                      wypadku nic na ten temat nie bylo wiadomo, a wprost przeciwnie - wowczas
                      podawano, ze rejestratory nie wykazaly zadnych przekroczen. Co, oczywiscie, nie
                      znaczy, ze ich nie bylo. Dodatkowo w sieci byly zdjecia tego polamanca. Zobacz
                      tutaj:
                      www.aviationpics.de/mish/2001/crack/crack.htm
                      Nie bardzo wiem co masz na mysli. Jesli chodzi Ci o tzw. "nose touchdown" z
                      przed kilku lat, to chyba to bylo 3 miesiace (nb.bylismy piata linia, ktora to
                      zrobila).
                      Pozdr.
                      • Gość: antois Re: Produkty Embraera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 10:12
                        Pozwól, że wyciągnę te zdjęcia na górę. Niech przestrzegają przed technologią
                        brazylijską.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka