Dodaj do ulubionych

Instrukcja LANCIA THEMA

21.06.04, 16:38
Witam wszystkich!
Wiecie może, czy jest szansa dostać gdzieś w Polsce instrukcję i książkę
serwisową do Lancia Thema? Potrzeba mi konkretnie do modelu 2.0 16v VIS 93',
ale podobne też mogą być.
pozdrawiam
Piotr
Obserwuj wątek
    • jameson1 Re: Instrukcja LANCIA THEMA 24.06.04, 00:51
      Witam.Mam Fiata Tipo z silnikiem właśnie od Lanci Themy (2.0 16v) i chciałbym
      tak z ciekawości się dowiedzieć czy masz jakieś szczególne problemy z nim, a
      jak tak to jakie.Czy nie ma problemu z częściami i wiedzą mechaników na jego
      temat.Ile ci pali?pzdr
      • blachares Re: Instrukcja LANCIA THEMA 24.06.04, 11:34
        Sam mam Lancie od niedawna, ale to co zaobserwowałem do tej pory to, to że
        czasami nie wchodzi w obroty, ale to pewnie wina kolektora. Ponadto nic
        poważnego się nie dzieje czasem jakieś słabe styki elektryki ale to po prostu
        trzeba wyczyścić i posprawdzać. Ten silnik lubi bardzo czyste powietrze wiec
        warto sprawdzić filtry. Jedna rzecz którą zaobserwowałem u siebie to, to że
        dużo lepiej chodzi jeśli ma dużo oleju (nie wiem od czego to zależy, a nie
        bierze oleju w ogóle). Co do części to trzymać się z daleka od ASO. Chciałem
        właśnie zrobić kolektor i u nich nowy kosztuje 2000 zł natomiast u gościa na
        allegro 350 zł także nówka. Podaje Ci do niego mail, tak na wszelki wypadek,
        wiedz tylko że jeszcze nie testowałem człowieka. cacanka@interia.pl pozdrawiam
        Piotr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka