blachares 21.06.04, 16:38 Witam wszystkich! Wiecie może, czy jest szansa dostać gdzieś w Polsce instrukcję i książkę serwisową do Lancia Thema? Potrzeba mi konkretnie do modelu 2.0 16v VIS 93', ale podobne też mogą być. pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jameson1 Re: Instrukcja LANCIA THEMA 24.06.04, 00:51 Witam.Mam Fiata Tipo z silnikiem właśnie od Lanci Themy (2.0 16v) i chciałbym tak z ciekawości się dowiedzieć czy masz jakieś szczególne problemy z nim, a jak tak to jakie.Czy nie ma problemu z częściami i wiedzą mechaników na jego temat.Ile ci pali?pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
blachares Re: Instrukcja LANCIA THEMA 24.06.04, 11:34 Sam mam Lancie od niedawna, ale to co zaobserwowałem do tej pory to, to że czasami nie wchodzi w obroty, ale to pewnie wina kolektora. Ponadto nic poważnego się nie dzieje czasem jakieś słabe styki elektryki ale to po prostu trzeba wyczyścić i posprawdzać. Ten silnik lubi bardzo czyste powietrze wiec warto sprawdzić filtry. Jedna rzecz którą zaobserwowałem u siebie to, to że dużo lepiej chodzi jeśli ma dużo oleju (nie wiem od czego to zależy, a nie bierze oleju w ogóle). Co do części to trzymać się z daleka od ASO. Chciałem właśnie zrobić kolektor i u nich nowy kosztuje 2000 zł natomiast u gościa na allegro 350 zł także nówka. Podaje Ci do niego mail, tak na wszelki wypadek, wiedz tylko że jeszcze nie testowałem człowieka. cacanka@interia.pl pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś