ilaks 22.03.05, 00:43 Prawdopodobnie jest to kontrolka od hamulcow (ABS). Jest to czerwona lampka na srodku (wykrzyknik w kolku i w nawiasie) . Problem polega na tym ze jak przekrece kluczykiem to ta lampka sie zapala i brzeczy .Prosze o pomoc . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przemeek Re: Kontrolka golf IV 22.03.05, 08:23 Witam! O ile mi wiadomo jest to kontrolka zuzycia klocków hamulcowych (przynajmniej u mnie tak jest: golf IV Variant 1.9TDI). Po wymianie klocków kontrolka zgaśnie. Pojawi sie przy nastepnej wymianie o ile zalozysz klocki z czujnikiem. pozdrawiam Przemek Odpowiedz Link Zgłoś
simmx Re: Kontrolka golf IV 22.03.05, 09:16 U mnie przyczyna byl spadek cisnienia w ukladzie hamulcowym, poprostu pek mi wezyk przy jednym z kol. Po wymianie kontrolka zgasla. Odpowiedz Link Zgłoś
darek9999 Re: Kontrolka golf IV 22.03.05, 17:36 Jeśli to lepsza wersja to klocki,jeśli nie to niski poziom plynu hamulcowego(u mnie w tylnym kole uszczelka aluminiowa dostała wżerów i pod ciśnieniem plyn uciekał)pozdrawiam i wspóczuję (mój golf to była wyjatkowa tandeta) Odpowiedz Link Zgłoś