atomek13 19.02.06, 18:47 po przejechaniu ok.50km mam całkiem czarne świece.dodam tylko że byłem w serwisie fiata wyregulowali mi poziom spalania mieszanki i niby wszystko było ok. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twinsinteractive Re: mam problem z cinquecento 23.02.06, 10:58 A kable WN sa sprawne? Czy pali dobrze na wszystkie cylindry? Jaki stan kopółki i palca rozdzielacza? Wyglada to na wine jednego z tych podzespolow układu elektrycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
uki145 Re: mam problem z cinquecento 23.02.06, 17:58 Witam! to zalezy jaki to dokładnie kolor. jesli sa okopcone i suche to faktycznie moze wskazywac na za wysoka temperature spalania, jednak jesli sa czarne i wilgotne (z oleju) to pierscienie ,albo uszczelniacze sa do naprawy. to auto z gaznikiem aisan( z katalizatorem) czy model przed połowa 96 roku(bez katalizatora)? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fredoo Re: mam problem z cinquecento 24.02.06, 10:07 Moim zdaniem to problem nie ze świecami ale z temoeraturą silnika .Należy wymienić termostrat.Temperatura śilnika musi wynośić min.80 st. Odpowiedz Link Zgłoś
joaani Re: mam problem z cinquecento 05.03.06, 16:54 sprawdź czy masz połączony filtr powietrza z obejmą na kolektorze żeby cc cały czas łapał ciepłe powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiekf88 Re: mam problem z cinquecento 16.04.06, 22:35 to dlatego ze cinquecento ma lewe obroty, zmien na prawe i bedziesz miał białe świece a nie czarne !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
drac0 Re: mam problem z cinquecento 17.04.06, 08:42 Mialem to samo w swoim cieniasie. Wymienilem cewke i kable i problem jak reka odja :) Sproboj powinno pomoc Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś