Dodaj do ulubionych

turbo a gaz

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.02, 18:06
jakkolwiek durnie by to nie brzmialo chcialbym zamontowac instalacje gazowa
do citroena XM 2,0 z turbo (inaczej nie bedzie mnie stac na jego utrzymanie:(
chcialbym sie dowiedziec czy to wogole bedzie dzialalo
Obserwuj wątek
    • adam.grabalowski Re: turbo a gaz 26.11.02, 18:29
      Swego czasu podobne pytanie dotyczyło z podobnych względów subaru. Osobiście
      mam wątpliwości nad pełną sprawnością takiego "mariażu" ale konsultowałem to z
      pewnym specem od LPG, który powiedział, że ostatnie generacje układów gazowych
      z wtryskiem wielopunktowym sprawdzają się bez większych problemów. Niech Pan
      podjedzie i pogada z jakimś gazownikiem. Wiem, że sie powtórzę ale sprawdzonym
      sposobem jest pogawędka z taksówkarzami. Oni znają rynek, większośc z nich
      jeździ dobrymi samochodami "na gazie" a nie mogą przecież ryzykować obsługi
      samochodu u fuszeranta. Może ktoryś z nich jeździ nawet podobnym samochodem do
      Pańskiego. Jeśli nie chce pan takiej porady trzeba szukac na własną rękę lub
      skorzystać z podpowiedzi, których na tym forum kilka już się pojawiło.
    • Gość: mdp; mdgdynia@wp.p Re: turbo a gaz IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 15:20
      Do samochodów turbo montuje się zamiast zwykłego reduktora ("serce" instalacji)
      tzw. reduktor turbo, a do samochodów turbo z plastikowym kolektorem dolotowym -
      system wtrysku gazu. Na pewno powinien się montażem takiej instalacji zajmować
      fachowiec - proszę popytać w jakiej jest sieci, czy jego dostawca
      (importer/dystrybutor) może mu telefonicznie wydać referencje.
    • Gość: Tomek Re: turbo a gaz IP: *.kolornet.pl 10.01.03, 20:57
      Moj znajomy ma Passata 1.8T i jak na razie nikt nie chce sie podjac montazu
      gazu to tego auta. Powod jeast bardzo prosty - moze dojsc do rozerwania
      chlodnicy powietrza - intercoolera. Sprobuj instalacji najnowszego typu -
      wtrysk wielopunktowy gazu, ale kosztuje ponad 5000zl i tez nie kazdy chce sie
      tego podjac. I jedna uwaga-spalina gazu maja wieksza temperature i turbina moze
      szybko ulec uszkodzeniu. A to juz sa koszty kilkunastu tysiecy zl. Niestety,
      przyjemnosc turbo jest bardzo kosztowna... Ale sam tez bardzo lubie ten gwizd
      przy przyspieszaniu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka