Dodaj do ulubionych

Corsa 1,7 Diesel

26.12.06, 23:48
Czy silnik Isizu 1,7 l Diesel o mocy 60 km wart jest uwagi?
Jak się tym jeździ? Rozpędzi się to to do jakichś 160 km?
Obserwuj wątek
    • baartur Re: Corsa 1,7 Diesel 27.12.06, 13:54
      > Czy silnik Isizu 1,7 l Diesel o mocy 60 km wart jest uwagi?
      > Jak się tym jeździ? Rozpędzi się to to do jakichś 160 km?

Takie silniki 1.7 TD były montowane w vectrach i były dużo lepsze niz zwykłe
      oplowskie diesle. Zależy jeszcze jaki ma przebieg auto i w jakim stanie jest ten
      silnik...
      • soliera Re: Corsa 1,7 Diesel 27.12.06, 19:41
        85 tys km, udokumentowany.
        Silnik pracuje bardzo ładnie i równo.
        Jest suchy i bez wycieków.
        Jednak jest to wersja wolnossąca, zatem ma "tylko" 60 km, ale to mniej więcej
        odpowiada 1,0-1,2 l benzynie ze wskazaniem na 1.0 l.
        Samochód stuknięty z prawej strony, ale właściciel naprawił go dla siebie i juz
        4 lata nim jeździ.
        Za 3 drzwiową, "gołą" Corsę z 99r chce 12 tys PLN (za 11 pójdzie).
        Z wyposażenia tylko wspomaganie kierownicy.
        Warto?
        • paola80 Re: Corsa 1,7 Diesel 27.03.07, 09:36
          Ja kupiłam 1,5 diesla, 1995 r i też gołą . Zrywna jest jak diabli ale powiem
          szczerze to puszka nie samochód . Wnętrze bez charakteru - mizernota . Za taka
          kase jak chcesz wydać czyli 12 tyś można kupić coś znacznie przyjemnieszego .Ja
          zapłaciłam 4800 zł . Żeby za 12 tyś nie mieć chociaz elektrycznych szyb!!!!
          • malken Re: Corsa 1,7 Diesel 27.03.07, 16:53
            A Twoja z '95r z jakim przebiegiem była?
        • malken Re: Corsa 1,7 Diesel 27.03.07, 18:22
          Rozejżyj się za takie pieniądze za VW Polo.
          Na www.epoznan.pl są ciekawe autka.
    • szeptak Re: Corsa 1,7 Diesel 27.03.07, 19:13
      Jeśli chcesz wydać 12000, to wejdź na www.tvp.pl/tg; otwórz "osobowe ze
      zdjęciami" i masz do wyboru - do koloru!
      • krzysztofp80 Re: Corsa 1,7 Diesel 11.04.07, 19:19
        mam pytanie co wybrać astre z silnkiem isuzu czy 1.6 benzyne z gazem ( a mam na
        samochód do 6000 zł)?
        • terenia19 Re: Corsa 1,7 Diesel 30.04.07, 01:30
          ja bym tam brala diesla.... z gazem wiecznie jakies problemy, a tak bedzie Ci
          palil 5,5 a jak jeszcze masz kogos kto Ci paliwko sprzeda to juz w ogole luksus
          (ja rope kupuje za 2,5 i to normalna biala z baku TIRa)
          • malken Re: Corsa 1,7 Diesel 30.04.07, 16:54
            terenia19: Z własnego doświadczenia mówisz głupoty o gazie, czy ktoś, coś, tu i
            tam...??? A z baku TIR-a, to z prokuratorem jakby co...
            • terenia19 Re: Corsa 1,7 Diesel 12.05.07, 17:16
              niestety z wlasnego.... roczna instalacja i ni chu chu nie dalo sie tym
              jezdzic.Bylo jeszcze jedno,ale to to juz nie sprawialo takich problemow.A TY
              chyba masz LPG ze tak sie indorzysz, he he. To jest moja subiektywna ocena, mam
              do jej wyrazania konstytucyjne prawo:)) A ten isuzu ma 82 kM wiec jest czym
              jechac. A nawet jakbym miala na opale jezdzic to wole diesla, byc moze jakbym
              miala takiego ktorego w zimie na lince trzeba ciagac to mialabym inne zdanie,ale
              isuzu po calej nocy przy temp. 5*C zapala bez swiec, dobre oczywiscie. A zapalic
              auto na gazie tez nie tak przyjemnie. Gosc to zeby mu auto chodzilo na gazie to
              musial gazowac przez 2,3 minuty. auto z 98 roku, instalacja polroczna, no to nie
              dziw sie ze sie zniechecilam:))
    • terenia19 Re: Corsa 1,7 Diesel 30.04.07, 01:28
      soro ma tylko 60 km to nie jest to TD bo te TD isuzu montowane np. w astrach
      mialy 60 ale kW czyli ok.82 kM podobno malo pala i sa dosc dynamiczne, w takim
      malym aucie to raczej bedzie czym jechac. tylko zeby nie byl zajechany bo
      podobno czesci drozsze...
      • malken Re: Corsa 1,7 Diesel 30.04.07, 16:57
        Może się zdecydujesz:PODOBNO mało palą...toś ty znawca koziej dupy cokolwiek,
        dziecinko...Po co się produkujesz takimi "myślami"?
        • terenia19 Re: Corsa 1,7 Diesel 12.05.07, 17:18
          jak dla Ciebie 5,5 litra lub mniej (na trasie) to duzo to masz super fure,pewnie
          twoja pali 2,1 l gazu (HA HA HA) PODOBNO bo ja tego nie mierzylam,a niektorzy
          maja tendencje do zanizania pewnych wartosci np. spalania a zawyzania osiagów,
          misiu kolorowy:))
        • terenia19 Re: Corsa 1,7 Diesel 12.05.07, 17:22
          a Ty co reprezentujesz VW POlo?! myslisz,ze naczytales sie gazetek to jestes
          taki madry? napisza Ci ze pali 3,9 to mowisz pali 3,9l tylko ze sam nigdy czegos
          takiego pod dupa nie miales.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka