barwu00 02.01.08, 19:24 czy u ktoregoś z was dzialal cieżko bo u mnie ciezko go wrzucić co to może byc?????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rojberto Re: drugi bieg 04.01.08, 07:02 nie robiłeś przypadkiem jakiś napraw ostatnio ? u mnie mechanik odkręcił tz "sanki" zeby mieć lepszy dostęp do kolektora wydechowego gdyż musiał odgręcić siatkę elastyczną układu wydechowego i po tym zabiegu 1 i 2 oraz wsteczny ciezko wchodziły, widać cuś sie z lekka przesuneło, ale moze to być synchronizator biegu 2 najprawdopodobniej Odpowiedz Link Zgłoś
barwu00 Re: drugi bieg 04.01.08, 08:36 ja nic nie robilam w aucie kupilam go z komisu Odpowiedz Link Zgłoś
pirat.ka Re: drugi bieg 05.01.08, 19:54 barwu00 napisała: > ja nic nie robilam w aucie kupilam go z komisu A jakie masz autko? Niektóre auta mają wręcz fabryczny problem z wchodzeniem biegów - przykład matizy - większość właścicieli tych aut narzeka na cięzko wchodzce 2 i 3 bieg. Odpowiedz Link Zgłoś
fredoo Re: drugi bieg 05.01.08, 11:30 Zimą olej gętnieje i biegi giężko chodzą dokąd silnik dobrze się nie rozgrzeje. Dobrze jest mieć olej syntetyczny bo on ma bardziej płaską charakterystyke tempetaturową. Odpowiedz Link Zgłoś