rainbow_men 06.11.08, 07:38 chciałbym kupić jakiś mały odkurzacz przeznaczony do czyszczenia samochodów. Mały żeby mieścił się w małe zakamarki, ale zarazem chciałbym aby miał dużą moc ssania, bo samochody często są bardzo brudne. polecacie jakiś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tymoteusz.a Re: Odkurzacz do samochodu 07.11.08, 11:28 Nie kupuj małego włączanego do gniazda zapalniczki. Co wciągnie to wydmucha z tyłu. Jest dużo "małych" w cenie już od 100PLN o mocy 1500W lub więcej (Bosch, Deawoo, Hoower czy polski zemler). Dużo skuteczniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
freeme Re: Odkurzacz do samochodu 07.11.08, 18:14 mój znajomy ma myjnie samochodową i polecił mi odkurzacz Dyson, podobno właśnie duża moc ssania, nie zatyka się, krótko mówiąc niezawodny nawet przy tak częstym używaniu jak w myjniach samochodowych Odpowiedz Link Zgłoś
rainbow_men Re: Odkurzacz do samochodu 07.11.08, 18:18 a co z zasilaniem? podobno odkurzacze zasilane na gniazdo zapalniczki samochodowej to nie najlepszy pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
freeme Re: Odkurzacz do samochodu 07.11.08, 18:30 odkurzacz wyposażony jest w baterie litowo-jonową, od znajomego słyszałam, że ładuje się 3 razy szybciej niż normalna, poza tym ma wskaźnik baterii więc wiesz kiedy trzeba będzie ją ładować, a i nie ładujesz go w gniazdku zapalniczki tylko normalnie w domu. Myśle, że jeżeli ten mój znajomy nie ma problemów z bateriami do odkurzaczy nawet w myjni samochodowej, gdzie przecież często je używają to do domowego użytku na pewno będzie niezawodna. Odpowiedz Link Zgłoś
polam5 Re: Odkurzacz do samochodu 11.11.08, 04:10 Mam Dysan. LAduje sie z sieci i jest chyba najlepszym z malych odkurzaczy a sprawdzilem chyab wszytkie tego typu - wiekszosc G.. warta... szkoda zlotowki... Jesli chodzi o odkurzanie to jest dobry ale ma 2 problemy.... Pierwszy to to ze po naladowaniu pracuje tylko ok 5 minut a potem laduje sie w jakies 3 godziny.....drugi to to cena ... w USA to $150 a w PL to pewnie jeszcze wiecej...(to boli tylko raz - kiedy sie placi....no i kiedy sie zona dowie) Jak kupilem to zona sie za glowe zlapala ale teraz uzywa na codzien w domu... Mowi ze to jak nastoletni chlopak - przydatny poreczny, uzyteczny i zawsze gotowy ale jest dobry tylko na 5 minut..... Ja nie zaluje ale uzywam go tylko do takich szybkich i krotkich odkurzan - jak robie powazne czyszczenie auta to biore domowy sieciowy...albo jade do serwisu,, Odpowiedz Link Zgłoś
wasa20 Re: Odkurzacz do samochodu 24.11.08, 12:57 Zagdzam się , Dyson do szybkiego, czstego odkurzania samochodu sie nadaję doskonale. Lekki, poręczny, duża moc. Co do ceny, to model DC 16 - www.dyson.pl/range/feature_frame.asp?model=DC16-SY-STD&sinavtype=pagelink w sklepach internetowych jest już od 497 pln - to niewiele jak na ta firmę - www.skapiec.pl/site/cat/304/comp/309188 Odpowiedz Link Zgłoś