Dodaj do ulubionych

WSPiZ ( kozminski)- co myslicie..?

11.01.03, 15:43
mam serdeczna prosbe do wszystkich osob ktore maja badz mialy jakis kontakt z
ta uczelnie...interesuja mnie wasze opinie...jak tam jest..? czy warto...?
ktory wydzial jest najciekawszy...? jak to wszystko wyglada od kuchni..wasze
opnie sa to dla mnie wazne i pomocne w podjeciu mojej decyzji..
dzieki...
Obserwuj wątek
    • michaelandro Re: WSPiZ ( kozminski)- co myslicie..? 13.01.03, 17:26
      Hejka :)
      Jestem studentem kozminskiego juz od 1,5 roku i powiem Ci szczerze ze jestem
      bardzo zadowolony. Szkola jest potwornie droga, ale mysle ze jest warta swojej
      ceny. Jesli chces sie uczyc to bedziesz miec na to maksimum mozliwosci, jesli
      laczysz nauke z praca (jak ja) to nikt nie bedzie robil Ci problemow. Do
      niewatpliwych wad, przynajmniej z mojego punktu widzenia nalezy zaliczyc to ze
      jest to szkola dla "bananow" :) chodza tu ludzie ktorych stac na to zeby placic
      800 miesiecznie i zmienia to nieco ich punkt patrzenia na swiat, ferie na
      seszelach nie naleza do czegos wyjatkowego, zreszta, wystarczy spojrzec na
      parking. Jesli chodzi o dziewczuyny to..... mistrzostwo swiata, jest na co
      popatrzec :) Pozrdawiam Michal. jesli potrzebujesz wiecej informacji to daj
      znac pogadamy na priv.
      • minka001 Re: WSPiZ ( kozminski)- co myslicie..? 13.01.03, 21:38
        mam kilka pytania..podaj mi email..pls...dzieki i pozdrawiam.
      • Gość: come Re: WSPiZ ( kozminski)- co myslicie..? IP: *.pjwstk.edu.pl 16.01.03, 14:49
        800 miesiecznie... chcialbym tyle placic :-)
        pozdrawiam z PJWSTK 1200/mies :(
    • Gość: Spioch Re: WSPiZ ( kozminski)- co myslicie..? IP: *.waw.cdp.pl / *.mediatak.pl 04.02.03, 11:19
      ja mialam szczescie chodzi do tej uczelni, ale za czasow kiedy bylo inaczej,
      inni ludzie itd... Prawda jest taka, ze szkola tania nie jest i nigdy nie
      bedzie. Oprocz snobow sa zupelnie normalni ludzie, z ktorymi wiele mozna
      zdzialac. Niestety nie ma juz moich ulubionyc cudownych Pan z dziekanatu, a i
      kadra kierownicza jest pod znakiem zapytania. Od smierci niesamowitego
      czlowieka Pana Koczuby szkola legla w gruzach. Ciesze sie, ze nie musz juz tam
      chodzic! Ale okres studiow w tej szkole wspominam baaaardzo dobrze!
      • minka001 Re: WSPiZ ( kozminski)- co myslicie..? 04.02.03, 15:23
        dlaczego tak uwazasz?
        kiedy skonczyles studia?
        uwazasz ze jest teraz tam zle..dlaczego..?
        pozdrawiam
        • Gość: spioch Re: WSPiZ ( kozminski)- co myslicie..? IP: *.mediatak.pl 05.02.03, 09:12
          Uwazam tak poniewaz tak naprawde pod koniec moich studiow juz sie zle dzialo. A
          poza tym mam sporo znajomych w tej szkole i wykladowyc sa ludzmi z mojego roku,
          ktorzy malo pozytywnie wypowiadaja sie na temat szkoly. A oni chyba jakies
          porownanie maja prawda...?!
          • minka001 Re: WSPiZ ( kozminski)- co myslicie..? 05.02.03, 21:05
            ok..ja tobie nic nie zarzucam tylko sie pytam..
            a jak bys ja porownal do kozluka? (pwsbia)
            kiedy skonczyles studia?
            • Gość: Spioch Re: WSPiZ ( kozminski)- co myslicie..? IP: *.waw.cdp.pl / *.mediatak.pl 06.02.03, 11:33
              Do kozluka szkoda porownywac... Kozminski jest, a przynajmniej byl zdecydowanie
              lepsza uczelnia. Studia skonczylam 2 lata temu.
              • Gość: Iza Re: WSPiZ ( kozminski)- co myslicie..? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 09:19
                Mam pytanie do studentów WSPiZ. Wybieram się tam w tym roku i chciałabym
                wiedzieć jak mniej więcej wyglądają egzaminy i czy są trudne.
                • Gość: plis Re: WSPiZ ( kozminski)- co myslicie..? IP: *.chello.pl 11.06.03, 09:34
                  nie ma egzaminow wstepnych. jest test psychologiczny (niezbyt trudny) i
                  rozmowa kwalifikacyjna (bardzo mila)
                  • Gość: Iza Re: WSPiZ ( kozminski)- co myslicie..? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 11.06.03, 11:49
                    Gość portalu: plis napisał(a):

> nie ma egzaminow wstepnych. jest test psychologiczny (niezbyt trudny) i
                    > rozmowa kwalifikacyjna (bardzo mila)

Test psychologiczny ??? Mnie powiedziano, że na kierunek prawo np. jest test z
                    historii geografi i WOSu + rozmowa kwalifikacyjna. Na jakim jesteś kierunku
                    jeżeli mozna wiedzieć i napisz mi jeżeli moższ na czym polega ten test
                    psychologiczny :)
        • Gość: limon Re: WSPiZ ( kozminski)- co myslicie..? IP: *.play-internet.pl 05.09.14, 14:09
          uczelnia ok dla dzieci bogatych ukladziastych ludzi jezeli rodzice zaplanowali za ciebie zycie to szkola super jezeli nie masz ukladow i majetnych rodzicow a na rynek pracy wchodzisz z ulicy to dupa jak szukasz pracy po kozminskim to patrza na ciebie jak na rozkapryszonego bachora ktoremu rodzice zakrecili kranik gotowki i postanowili nauczyc zycia (ot psikus zobacz jak to ciezko)heheh szkoda czasu ukonczylem te szkole rodzice biedowali zebym mial na oplaty a teraz gdy chcesz pracowac to papier jak kazdy w CC nie patrza na dyplom w marketach i na budowie tez a aspiracje i chec pracy za dobre pieniadze na super stoleczku zycie weryfikuje (sa firmy budowlane ktore sie szczyca ze 85% pracownikow fizycznych to magister a 15% licencjat) szkola jak w sejmie na wiejskiej uklad polityczny od nauczycieli po reszte po ukonczeniu kozminskiego jedyne co przychodzi mi na mysl :patrz na te szkole jak na preznie rozwijajaca sie korporacje która za twoje pieniadze utrzymuje bylych politykow ktorzy nie potrafia nic po za pier... kozminski jako uczelnia zarabia ogromne pieniadze to po prostu dobrze prosperujaca firma ps fajna opcja jest pracowac dla nich od 1 roku nauki i traktowac ich jako uczelnie i pracodawce
    • jo.st Re: WSPiZ ( kozminski)- co myslicie..? 13.06.03, 22:46
      W ubiegłym roku zakończylam edukację w WSPiZ na kierunku Administracja
      (licencjat). Na dwuletnie magisterskie zdecydowalam się na UW (Wydział Prawa i
      Administracji). Moja decyzja była jedną z lepszych w moim zyciu.
      Rok studiów mgr na UW dał mi o wiele więcej wiedzy, niż te 3 lata w WSPiZ.
      Szkoda, bo generalnie Kozmińskiego też wspominam miło, wiecie jak to jest: ci
      sami znajomi od trzech lat, te kawiarenki, raczej mało wysiłku przy sesjach.
      Ale mój kierunek jest (przynajmniej był) zupełnie niezorganizowany, głupawe
      przedmioty, głupawe zaliczenia (takiej prace, referaty podczas kiedy ja
      wolalabym solidny egzamin), czasem trafiali nam się też młodziutcy, nieśmiali
      magistrowie...
      Inaczej to sobie wyobrażałam.

Inne porównanie: moja bratowa jest na Zarządzaniu i Marketingu na tejże uczelni
      i jest zachwycona!
      • minka001 Re: WSPiZ ( kozminski)- co myslicie..? 14.06.03, 14:00
        pozwolilam sobie napisac maila do Ciebie z kilkoma pytaniami...ale napisz mi
        prosze jeszcze jak wygladalo twoje przeniesienie na UW czy musiales cos
        zdawac...napisz mi prosze cos o tym...
        pozdrawiam
        • jo.st Re: WSPiZ ( kozminski)- co myslicie..? 14.06.03, 22:25
          Napisalam już do Ciebie z riva. Wszytsko Ci "opowiem", ci i jak.
        • jo.st Re: WSPiZ ( kozminski)- co myslicie..? 14.06.03, 22:26
          Korekta: "z priva", hi, hi.
          • minka001 Re: WSPiZ ( kozminski)- co myslicie..? 15.06.03, 19:06
            ja do ciebie wyslalam e-mail ale nie wiem czy cokolwiek doszlo...
            od ciebie rowniez nic nie dostalam..;(
            sprouj prosze jeszcze raz wyslac... moj emial to: minka001@gazeta.pl
            pozdrawiam
    • Gość: ** Re: WSPiZ ( kozminski)- co myslicie..? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 16.06.03, 15:33
      Czy możecie mniej więcej powiedzieć na czym polega egzamin wstępny (wiem
      tylko, że jest w formie testu)
      • Gość: *** Re: WSPiZ ( kozminski)- co myslicie..? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.06.03, 13:36
        PROSZE O JAKIES INFORMACJE GDYZ JUZ W TEN PONIEDZIALEK MAM EGZAMIN
        • jo.st Re: WSPiZ ( kozminski)- co myslicie..? 23.06.03, 09:51
          Zajrzałam tu dopiero dziś po tym długim weekendzie. Ja nie udzieliłabym i tak
          żadnych informacji: gdy ja składałam dokumenty do Kozmińskiego w 1999 roku nie
          było jeszcze egzaminów i żadnych rozmów kwalifikacyjnych.
          • Gość: ka Re: WSPiZ ( kozminski)- co myslicie..? IP: 80.50.26.* 08.07.03, 14:59
            No wlasnie, moze ktos sie zlituje i napisze jak wyglada test np. na socjologie
            w Kozminskim!
            • Gość: ** Re: WSPiZ ( kozminski)- co myslicie..? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 22:52
              Ja zdawałam w tym roku do Koźmińskiego i powiem tyle, że test nie jest z
              wiedzy przedmiotowej tylko na tle psychologicznym. Bardziej na sprawdzenie
              inteligencji.
              • Gość: flx Re: WSPiZ ( kozminski)- co myslicie..? IP: *.spray.net.pl 09.07.03, 23:20
                czyli generalnie dla bogatych kretynów:)
    • Gość: R Re: WSPiZ ( kozminski)- co myslicie..? IP: *.acn.waw.pl 20.07.03, 12:14
      Nie wiem za bardzo jak jest w samej szkole, natomiast wiem co innego. Ja wlasnie koncze studia na Wydziale Zarzadzania UW. Wiekszosc kadry Kozminskiego (tej wazniejszej, czyli dr, dr hab. i prof.) to sa osoby wykladajace na UW. I musze przyznac, ze w znakomitej wiekszosci sa to ci najlepsi. Zatem od strony kadry mozna sie chyba dosc duzo spodziewac. Natomiast pytanie, co ta kadra otrzymuje po drugiej stronie... tego niestety nie wiem.
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka