mimoza123 13.12.09, 21:06 Jak uważacie, czy warto zakupić te akcje na warunkach jakie proponuje UC dla pracowników? Czy ktoś się już na nie zdecydował? Tylko do wtorku jest możliwość na przystąpienia do planu. Nie wiem co robić. Może ktoś doradzi? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teneo0 Re: plan zakupu akcji UC 13.12.09, 21:48 Poczytaj trochę o Unicredit w połączeniu z drugim dowolnym ( interesującym cię słowem) słowem, np szukaj przez google. Odpowiedz Link
prawdziwy_d_k Re: plan zakupu akcji UC 13.12.09, 23:09 IMHO idea fajna ale wykonanie takie sobie. Dla mnie główne minusy to takie ze są to akcje Unicredit spa notowane na giełdzie we Włoszech oraz że akcje muszą być deponowane w CDM. A gdyby były notowane na GPW to bym się skusił Odpowiedz Link
1maestro Re: plan zakupu akcji UC 14.12.09, 19:41 Taa.... akcje UC bez problemu kupisz naszej giełdzie - ile chcesz, sprzedaż kiedy chcesz itp. Gra warta byłaby "świeczki" gdyby zakup pracowników miał np. 50% upustu. A proponowana nam opcja to śmiech na sali. Odpowiedz Link
ablaites5 Re: plan zakupu akcji UC 15.12.09, 07:16 ec24 napisał: > a dlaczego masz dostać upust 50%?? a dlaczego "szefowie w Centrali " dostają prawie darmowe akcje Pekao S.A. lub śmiesznie tanie opcje na zakup akcji - czy oni robią coś innego w tym banku niż nasz przedmówca ? Może koleżanko/kolego powiążesz to z zmieniajacym się jak w kalejdoskopie kapitale Banku na jesieni.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
1maestro Re: plan zakupu akcji UC 15.12.09, 18:08 No właśnie. A dlaczego nie mogę dostac 50% upustu ???? Wtedy ta cała ściema z akcjami dla pracowników miałaby sens. To co nam "zaproponowano" - żadna łaska, na giełdzie kupię TANIEJ, nie muszę 5 lat blokowac akcji w depozycie itp, itp, itp. Każdy kto wie ile jest 2+2 - to zrozumie. EC - pracownicy Oddziałów to nie ciemna masa za jaką nas tam w Centrali macie. Odpowiedz Link
ec24 Re: plan zakupu akcji UC 15.12.09, 20:57 nikt nie mówi o ciemnej masie, dla Twojej informacji jestem pracownikiem oddziału. Co do opcji itp. poucz się trochę i postaraj się o pracę w centrali to się załapiesz na takie profity. Odpowiedz Link
ludekbph Re: plan zakupu akcji UC 16.12.09, 00:08 ec24, moim zdaniem, 1maestro ma całkowitą rację. ec24, powinieneś też wiedzieć, że "opcja" w potocznym znaczeniu oznacza też możliwość a nie call czy put. ec24, życzę powodzenia w grze na opcjach, bo domniemywam, że jesteś ekspertem Odpowiedz Link
ludekbph Re: plan zakupu akcji UC 17.12.09, 00:31 Dzięki za wyjaśnienie, bo nigdy bym na to nie wpadł Odpowiedz Link
1maestro Wsio rawno 16.12.09, 18:17 Dla mnie nie ma znaczenia kto gdzie pracuje. Ale Twoje: A DLACZEGO MASZ DOSTAC 50% UPUSTU - zabrzmiało jak reprymenda z Centrali. Wara wam do koryta. Na pracy w Centrali mnie nie zależy, na upuście też - sprawa zastała "przeliczona" przez speców z PBI. I wg. nich gdyby właśnie pracownicy mogli kupowac akcje z np. 50% upustem - to wówczas należałoby przystąpic do programu. Na zaproponowanych nam warunkach - żaden biznes dla pracownika. No chyba, że ktoś chciał to proszę - nikt tu na Forum nikogo do niczego nie nakłaniał. Odpowiedz Link
kazar2 Re: plan zakupu akcji UC 15.12.09, 21:26 nie kupię. dlaczego? bo nie i tyle. kicham na akcje Odpowiedz Link