22.07.08, 20:21
Macie jakiś pomysł, który Nam pomoze w codziennej pracy. Ja od zawsze proszę o automatyczne umowy do PEX a nie Word strata czasu!!! Niech w końcu wprowadzą automat to chyba nie jest aż tak skomplikowane aby największy bank nie mógł tego procesu zautomatyzować, napewno usłyszymy "prace w toku" oki ale niech podadzą w końcu termin!!
Obserwuj wątek
    • bankier9a Re: Pomysły 22.07.08, 20:51
      Przecież masz "automat" smile z APSu możesz wydrukować umowę...
      • ec24 Re: Pomysły 22.07.08, 21:02
        Nie wiem jak u Ciebie ale u NAs w oddziale 90% teraz sprzedaży to kampanie bez APS a tam witaj WORDZIE
    • pogromczyni_goopkoof Re: Pomysły 22.07.08, 21:18
      Myślę że mało kogo obchodzi to jak sobie radzimy, mamy sobie poradzić i tyle.
      Jeśli chodzi o PEX to póki co pozostaje korespondencja seryjna w Wordzie z bazy
      zrobionej w Excelu - to nic odkrywczego, tak pewnie wszystkie Oddziały robią.
      Przy dobrym sprężeniu i gdy nikt d.. nie zawraca PEXa można pyknąć w 10 min
      (dok. tylko do popisu przez Klienta, bez uruchamiania). Przykład idzie z góry:
      po przejściu na "jedyny słuszny i przewspaniały system" Rocket od komórek
      "zaparcia" mającym służyć nam ideologicznie za pomoc w trudnych sytuacjach z tym
      systemem na zadane pytania słyszało się jedynie: "proszę zapoznać się z
      procedurami". Szczęściem dla osób z drugiej strony słuchawki była jedynie
      dzieląca nas odległość ponieważ w przepastnych czeluściach mego zacnego umysłu
      miałam już skrystalizowaną wizję gdzie i w jaki sposób mogłabym potraktować ową
      osobę kilkoma tomiszczami procedur. Pamiętam również próbę omamienia nas wizją
      współuczestnictwa w doskonaleniu rakiety poprzez zgłaszanie pomysłów i wniosków
      "racjonalizatorskich". Kto żyw ten wysyłał co mu leży na żołądku odnośnie
      funkcjonalności i poprawienia "ergonomii" działania. Podejrzewam że było tego
      zbyt wiele dla przełknięcia przez dumę informatycznej elyty tego Banku i
      stwierdzili chyba, że ludzie się mylą bo nie spotkałam się z poprawieniem
      czegokolwiek z kilkudziesięciu poruszonych w mailu spraw. Drugą sprawą jest to
      NA CZYM mamy to robić? ograniczona ilość licencji na oprogramowanie chyba
      jeszcze starsze niż sama rakieta nie pozwalają na instalację Offica na każdym
      komputerze, kasjerki z byle czym muszą śmigać do innych stanowisk. Mamy niby XXI
      wiek, a biegamy z padającymi jak muchy dyskietkami niczym w epoce kamienia
      złupanego. Pendrive? toż to nasze wingrozy tego nie udzwigną... zresztą...
      schodzę z tematu... szkoda dalej bić pianę...
      • bankier9a Re: Pomysły 23.07.08, 07:52
        Jedyny sposób na licencje to znalezienie stacji roboczej w danym
        oddziale (lokalizacji), która leży odłogiem (a przypadkiem ktoś
        kiedyś "zrobił" na niej pakiet office i mejl do "magików" z prośbą o
        przeinstalowanie "office'a" na inną stację roboczą. numery z
        własnymi płytkami już dano odeszły w zapomnienie...
    • bpturysta Re: Pomysły 22.07.08, 21:56
      Nie gniewaj się ec24, ale jestem pewien, że powinieneś dać se spokój z
      bankowością. Twoje problemy, które tutaj starasz się forsować są na żałosnym
      poziomie.
      • ec24 Re: Pomysły 23.07.08, 07:37
        nie gniewam się bo nie mam za co, przejmuje się opinią ludzi, których szanuje lub którzy mają mądre rzeczy do powiedzenia, czytając Twoje posty (poświęciłem trochę czasu i to zrobiłem) dochodze do wniosku, że nie ma sensu nic nawet odpowiadać. Więc życzę miłego dnia.
        ps. sprawdź w słowniku co to znaczy forsować bo chyba nie do końca rozumiesz słowa, których używasz. Każdy ma prawo do swoich opinii i trzeba to uszanować więc ja szanuje Twoją ale Ty chyba nie potrafisz prawda - jedyny sprawiedliwy i wszystko wiedzący BPTURYSTA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka