Dodaj do ulubionych

wapń całkowity

27.07.15, 21:44
Witam Pani Kasiu. Odebralam ostatnie wyniki na wapń całkowity i okazalo sie ze jego poziom to 2,19 mmol/l* przy normie w labo Diag. 2,23-2,50. Czytajac w necie natknelam sie na normy od 2,10 - a to oznaczaloby ze mam norme. Tylko czy internet prawde mi powiedzial? Pani Kasiu jak to jest z tym wpaniem i jezeli mam go faktycznie za malo, to mam duzy niedobów.
Obecnie ejstem w 32 tc i od odebrania wynikow zaczelam przyjmowac calperos1000. Z ginekologiem bede widziala sie dopiero w piatek.
Dodam ze 2 msc temu wynik mialam 2,23.
Dzieci lubią miec rodzeństwo - by Fizmedka
Obserwuj wątek
    • kopiko-lol Re: wapń całkowity 27.07.15, 21:45
      aaa wynik ten widzial moj endokrynolog i nastraszyl mnie jakimis znieksztalceniami czaszki - zwlaszcza przy porodzie naturalnym :(
    • kopiko-lol Re: wapń całkowity 05.08.15, 18:02
      Czy mogę liczyć na odp? :)
    • katarzynaoles Re: wapń całkowity 06.08.15, 19:38
      Przepraszam, przeoczyłam post, ale i tak nie jestem w stanie odpowiedzieć jednoznacznie, właśnie dlatego, że normy podawane w różnych źródłach są różne. Nawet, jeśli przyjąć za obowiązującą tę, którą ma Pani na wyniku, to nie sądzę, żeby deficyt był duży. A już na pewno nie martwiłabym się zniekształceniami główki, bo ona zwykle odkształca się podczas porodu fizjologicznie, a potem wraca do pierwotnego kształtu. Pozdrawiam serdecznie 😊.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka