Dodaj do ulubionych

szpital na Parkitce

13.03.13, 22:35
Ciekawe kiedy nowy dyrektor szpitala na Parkitce zajmie się sytuacją w zakładzie radioterapii. Obie maszyny do naświetlań stoją zepsute. W poprzednim tygodniu kazali mi przychodzić co drugi dzień. Od piątku nie jestem leczony wcale. Niby od jutra mają ruszyć, ale kazali dzwonić i się dowiadywać, czyli nic pewnego. Jeżeli mi jutro powiedzą, że nadal nie będę miał zabiegów, dzwonię do NFZ.
Obserwuj wątek
    • Gość: gościuuu Re: szpital na Parkitce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 10:55
      To, co się dzieje na radioterapii (kompetencje pracowników) jest skandalem, ale nowy dyrektor nowych maszyn raczej nie kupi. Telefon do NFZ nie zaszkodzi, ale pewnie też niewiele da.
    • mundek37 Re: szpital na Parkitce 14.03.13, 22:53
      no to nic się nie zmieniło...a leczyłam się dwa lata temu,gdy wspominam...oczywiście,że możemy bronić swoich praw i jak najbardziej zwracać się z problemami do wyższych instancji.Ja z natury jestem waleczną osobą i nie pozwoliłam sobie na lekceważenie mojej osoby i innych.Stawałam w obronie pacjentów,którzy bali się głośno mówić o tym co się dzieje w szpitalu by nie zaznać zemsty ze strony personelu medycznego.BŁĄD!! Naprawdę możemy i musimy bronić swoich praw,tylko trzeba im o tym przypominać.Ja natomiast jestem ciekawa kiedy Dyrektor zrobi porządek na oddziale ginekologicznym?Wszystko to co się wydarzyło w jednym dniu: zamiana fiolek z krwią pacjentek-musiały jeszcze raz nam pobrać,zaginięcie kart pacjentek,do godziny osiemnastej nie zmieniona pościel po innej pacjentce,zrobienie z chorej histeryczką,ponieważ wyła z bólu po operacji i jak straciła przytomność,to okazało się ,że przebili jej jelito...koszmar!!! Obóz przetrwania,wszystkie uciekają i mają nadzieję tam już nie wrócić.KTOŚ COŚ ROBI ALE NIKT NIE WIE KTO I CO!!!
      Ktoś mnie przebije? Licytujemy się dalej? Pozdrawiam i trzymam kciuki za pacjentów.NIE DAJCIE SIĘ:))

• Gość: limka Re: szpital na Parkitce IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.13, 02:18
      Ostatnio miałam kontakt z oddziałem neurochirurgii-
      lekarze świetni/kontakt wspaniały/-pełna informacja o stanie chorego
      poza tym super fachowcy-----
      jeśli chodzi natomiast o PIELEGNIARKI
      to strzeż się kto może ----takiego zespołu pielęgniarskiego nie
      spotkałam w żadnym szpitalu /a miałam do czynienia w ostatnim
      czasie dość dużo / całkowity brak zainteresowania
      chorym i to na salach INTENSYWNEJ OPIEKI
      Cała okolica o tym wie ,jeden ostrzega drugiego i tak to się
      kręci --a chorzy cierpia bo każdy boi się odezwać bo
      będą się mścić ------np żeby chorego upokorzyć uchyla się
      okno na całą noc i zostawia przywiązanego - odkrytego- przymykając drzwi
      w sali. Tak wygląda opieka PIELEGNIAREK na tym oddziale
      Ani jedna nie powinna zostać w tym szpitalu ---bo to wstyd dla całego
      szpitala .Te suki powinny się wstydzić Przecież zarabiają wcale nie mało
      TYLKO pytam za co im płacą -chyba za to że przychodzą do pracy
      • Gość: gosc Re: szpital na Parkitce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.13, 07:26
        na temat opieki w szpitalach pisano juz wiele razy,ale proponuje przemyslec to co sie chce napisac za nim sie kogos obrazi i posądzi
    • Gość: obserwator Re: szpital na Parkitce IP: *.szymanowskiego.trustnet.pl 27.03.13, 22:54
      No cóż,"nowy tymczasowy" dyrektor szpitala p.Kłos, zagościł na b.krótko, skoro wygrał konkurs na dyr. szpitala w Chrzanowie i tym samym wrócił do domu, więc wszelkie problemy szpitala muszą poczekać na innego kandydat. Pewnie gdyby p.Kłos nie wygrał konkursu to pozostałby w Cz-wie jeszcze jakiś czas. Z drugiej strony jak przypominam sobie te krytyczne wpisy a forum na jego temat, no to już po problemie. Kto będzie następny ? Czas pokaże. My pacjenci nie mamy na to wpływu. Ale to nie zwalnia nikogo z należytego wykonywania swoich obowiązków oraz z szacunku dla pacjentów. Co do sytuacji w zakładzie radiologii, przecież oprócz dyr. naczelnego szpital ma kilku zastępców, to co oni nie są kompetentnii aby rozwiązać problem. Jełśi nie, to po co oni tam są, za co biorą pensje ?
      • Gość: też pacjent Re: szpital na Parkitce IP: *.play-internet.pl 28.03.13, 13:43
        Skomplikowana sytuacja.Ciekawe czy ktoś się odezwie z tego szpitala>???
        • Gość: non Re: szpital na Parkitce IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.13, 08:58
          Gazetowe forum to nie miejsce na poważne rozmowy.
    • Gość: bubek0 Re: szpital na Parkitce---znów bez dyrektora!!!! IP: *.rev.inds.pl 28.03.13, 19:45
      nikt nic nie zrobi bo znowu nie ma kto -ten co przyszedł z Karkowa już zrezygnował :( i nadal jest bezkrólewie :)
      ciekawe kto następny?!!
      • iwa5a Re: szpital na Parkitce---znów bez dyrektora!!!! 30.03.13, 15:25
        Podobno pan Kłos ma być do maja. Zapewne zdążą z likwidowaniem oddziałów w szpitalu PCK: chirurgia ogólna, dziecięcy. A co z laryngologią - przecież tam wykonywane są zabiegi, a blok operacyjny do likwidacji? Pulmonologia ma przejść w miejsce tej ładnej ginekologii. Tak zniszczyć szpital, jakież to jest okrutne. Może się mylę, to mnie proszę sprostować.
        • Gość: ja Re: szpital na Parkitce---znów bez dyrektora!!!! IP: *.net.stream.pl 30.03.13, 22:39
          laryngologia na miejsce po pulmonologii..a blok operacyjny do likwidacji?
    • Gość: ola Re: szpital na Parkitce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.13, 19:56
      ja byłam rok temu na radioterapi-koszmar. dosyć że człowiek chory to traktują go jak zło konieczne.personel pacjęta ma w....... aparaty psują sie dwa raxy w tygodniu.przychodząc na wyznaczoną godzine -siedzi się po cztery godziny/nikogo to nie obchodzi .ludzie słabną. są osłabieni ale co to kogo obchodzi.żąl mi tych pacjętów bo przechodzą tam koszmar .może jakiś dziennikarz zrobiłby reportaż z pracy personelu radioterapi (tylko ukrytą kamerą
      • Gość: gaga Re: szpital na Parkitce IP: 212.87.240.* 31.03.13, 20:44
        zero zastrzeżeń do pracy personelu radioterapii-
        a ta osoba co bardzo narzeka rozumiem - chora cierpi i wymaga -czy za dużo? nie wiem ale wszędzie są pieniacze na radioterapii też są jak widać i czytać wyżej .
        pacjentka od 2 lat.
    • Gość: obserwator o szptalach: z sieci IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 02.04.13, 14:03
      Nasze świeckie państwo wydaje prawie 2 mld zł rocznie na opłacenie armii katechetów indoktrynujących religijnie w szkołach i przedszkolach oraz wbijających dzieciakom do głów kościelne "prawdy" o cudach-wiankach.

Jaki jest natomiast problem kiedy jeden z największych szpitali onkologicznych jest zadłużony o 200 mln zł,rozumiecie ,200 mln zł a tu na bandę darmozjadów co rok 2 mld zł za naukę o mitach.
      Biedny ten kraj
    • Gość: obserwator Re: szpital na Parkitce IP: *.szymanowskiego.trustnet.pl 17.04.13, 00:16
      Czy ktoś może wie co się dzieje w szpitalu na Parkitce, po poniedziałkowym posiedzeniu Rady społecznej szpitala ? Czyżby teraz Rada miała zarządzać szpitalem ? A właściwie to czemu nic dobrego się tam nie dzieje? Słyszalem złe wiadomości, ponoć ruszyła kolejna fala zwolnień w szpitalu. A może nie ma się czym martwić ?
      • Gość: ja Re: szpital na Parkitce IP: *.dynamic.lte.plus.pl 17.04.13, 19:50
        Oj, dzialo sie,dzialo! Na tej radzie oczywiscie!
        • Gość: obserwator Re: szpital na Parkitce IP: *.szymanowskiego.trustnet.pl 18.04.13, 00:25
          do ja, proszę napisz coś więcej, co się działo na tej radzie ?
          • Gość: koko Re: szpital na Parkitce IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.13, 07:35
            Na takiej radzie dzieje się tylko tyle na co pozwoli wicemarszałek z Myszkowa.
      • hulahop Re: szpital na Parkitce 13.10.18, 22:35
        Czy któras z Was była ofiarą gwałtu bądź molestowania przez lekarza z Medyka albo ze szpitala na Parkitce? Może ktoś słyszał od znajomych o takiej sytuacji??
        • zawsze-inna Re: szpital na Parkitce 15.10.18, 17:00
          czestochowa.wyborcza.pl/czestochowa/7,89625,24045997,czestochowa-lekarz-ze-szpitala-na-parkitce-aresztowany-pod.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Czestochowa_Wyborcza
          • oko894 Re: szpital na Parkitce 16.10.18, 17:33
            Który to ortopeda? Ktoś zna jego nazwisko?
            • hulahop Re: szpital na Parkitce 02.11.18, 00:04
              www.tvp.info/39692115/lekarz-podejrzany-o-przestepstwa-seksualne-jest-kolejna-pokrzywdzona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka