Gość: Misiek IP: 217.116.110.* 06.08.06, 01:50 Mam w posiadaniu przedwojenne pianino Schiller koncertowe z metalową płytą i klawiszami z kości słoniowej. Myślę o jego sprzedaży. Czy ktoś wie w jakiej to może być cenie? Podrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ines Re: Pianino J.Schiller IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.06, 17:18 to zależy od stanu technicznego i wizualnego. warto napisać czy i kiedy przeprowadzane były remonty oraz co obejmowały, kiedy było strojone, czy jest to mechanizm wiedeński czy angielski, wiek, jak wygląda, z jakiego materiału jest wykonane itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Pianino J.Schiller IP: *.itcomp.pl 06.08.06, 23:25 o remontach nic mi nie wiadomo. Grałem na nim kilka lat temu wiec było strojone około 6 lat wstecz. Stan wizualny określam na db. Może znasz jakąś dobrą obcojęzyczną stronę gdzie takie rzeczy sprzedają (najlepiej anglojęzyczną) Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st. Re: Pianino J.Schiller IP: *.dsl.club-internet.fr 06.08.06, 23:40 Tutaj masz przykladowa strone, dzieki ktorej dowiesz sie z ktorego roku pochodzi pianino, a reszta jest prosta jak google (to szokujace, jak niewiele osob korzysta z google!!!) mozesz tez na google znalesc specjalistyczne fora w Polsce. www.pianos.co.uk/info/pianos/s/schiller.php na tej stronie znajdziesz anglojezyczne google. www.google.pl/language_tools?hl=pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Pianino J.Schiller IP: *.itcomp.pl 07.08.06, 00:07 To wszystko juz znam:) Szukam konkretów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st. Re: Pianino J.Schiller IP: *.dsl.club-internet.fr 07.08.06, 00:17 No to swietnie:))) Pianino Twe z ktorego roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adosław meloman Re: Pianino J.Schiller IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 00:39 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Pianino J.Schiller IP: *.net / *.net 09.08.06, 07:41 za 1000 zl kupie. Odpowiedz Link Zgłoś