Gość: angrusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 12:44 Dlaczego właściciele latyfundiów płaca niskie składki na KRUS Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pawel Re: KRUS IP: 89.174.23.* 05.08.07, 13:11 To moze zamien dyplom nauczyciela na dyplom mrg rolnictwa i rozpocznij karierę rolną. Wtedy sie dowiesz co i jak.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vde Re: KRUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 15:39 A dlaczego nauczyciele tak kiepsko pracują??? Nie dość, że kiepsko wykonują swoją pracę, to jeszcze mają 2 m-ce wakacji i bardzo krótki tydzień pracy. I ciągle wołają podwyżek!!! To skandal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: KRUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 16:08 to pytanie retoryczne mam nadzieje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: KRUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 19:00 Do vde : Ja tez twierdzę , że należałoby skrócić wakacje i w soboty chodzić do szkoły . A pensje takie by uczyli mądrzy ludzie a nie odpady . Nie musza być geniusze ale rzetelnie wykonujacy swoje obowiązki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o kurdę belę Re: KRUS IP: 212.87.241.* 05.08.07, 22:10 angrusz, co ty pitolisz?! a w niedzielę jeszcze powinni uczniów prowadzić na mszę i później ją omawiać?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: KRUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 19:01 Do Pwła : za późno , pomoc jest ylko dla mlodych rolników no i nikt mi ziemi nie da a i z dzierżawą kiepsko , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale Re: KRUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 19:02 A ty do nedzy ku.. ile masz lat??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: KRUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 21:35 No jeszcze trochę zostało do emerytury . Trza płacić składki by to minimum na chleb z mlekiem starczyło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ale Re: KRUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 00:35 no co Ty ? nie znasz idioty ? Nie ma nic do roboty to lata po forach niech widzą potwora.. Narodził się w świętym mieście może szlag go trafi wreszcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawy.pl Re: KRUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 17:25 Rzecz tym, że ostatnimi laty praktycznie nie ma nauczycieli z powołania. Pracę pedagoga w dzisiejszych czasach można otrzymać tylko jedynie przez układy, znajomości itp. Więc niestety nie ma nauczycieli, których sensem życia jest kształcenie młodzieży. Ich jedynym celem jest zaliczenie kolejnego tygodnia pracy i tak w kółko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: KRUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 17:45 Do prawy.pl : Post jest o KRUSie a ty o nauczycielach . rzeczywiście powołań jest zbyt maó . Nawet hierchowie kościelni narzekaja na brak powołań . Ale w szkole ucza nauczyciele a nie duchowni i oni podejmuja prace niekoniecznie z powołania ale dla chleba . Część olewa , jak każdą pracę i wszędzie a część stara się dbać o pracę - bo jak zauważyłaś jest ciężko . No ale wyniki bardziej zależą od uczniów aniżeli od nauczycieli . A co do KRUS - to co sądzisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawy.pl Re: KRUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 20:17 Wracając do KRUSU to moje zdanie jest następujące: składka powinna być uzależniona od wielkości gospodarstwa. Bo jeśli rolnik mający powiedzmy 10 ha płaci na kwartał 250 zł składki na KRUS to jest to OK, ale jeśli rolnik który ma powiedzmy 50 ha płaci taką samą składkę co mający 10 ha to tu już tutaj jest coś nie tak. Inną sprawą jest fakt, że czasem przebiegli przedsiębiorcy ukrywają się pod skrzydłami krusu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio dobrodziej Re: KRUS IP: 80.48.49.* 06.08.07, 23:41 Reczywiście angrusz, bo o powołaniu lekarskim to potrafisz be końca zbijać konika. Ale co do KRUS-u to masz 150% rację. Zobacz ile darmozjadów się od razu oburzyło. I o nauczycielach będą prawić. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: KRUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 20:44 > Rzecz tym, że ostatnimi laty praktycznie nie ma nauczycieli z powołania. Pracę > pedagoga w dzisiejszych czasach można otrzymać tylko jedynie przez układy, > znajomości itp. Więc niestety nie ma nauczycieli, których sensem życia jest > kształcenie młodzieży. Ich jedynym celem jest zaliczenie kolejnego tygodnia > pracy i tak w kółko. Bowiem ,drogi kolego,nauczyciele z powołania już wcale się nie garną do pracy ,za którą otrzymują pobory mające podtrzymać ich podstawowe czynności życiowe i nic ponadto.Tak więc wolą zmieniać kwalifikacje i miejsce zamieszkania aby ich kreatywność została odpowiednio doceniona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feluś Re: KRUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 09:42 Ci co mają 1ha placa tyle samo co ci co maja 10,50,100ha i wiecej czy to jest sprawiedliwe? A takich gospodarzy jest najwiecej, co maja 1,2ha. A emerytury z KRUS-u naprawde sa nie wielkie takze nie ma co sie zloscic ze placa malo. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.scott Re: KRUS 07.08.07, 10:08 Sprawdźcie, ile posłowie/senatorowie z Samoobrony czy PSL dostają dotacji z UE. Niektórzy miliony. Biorąc pod uwagę, że za każdy hektar jest około 500 zł, łatwo policzyć, jakie mają wielkie gospodarstwa. I płacą składki w takiej samej wysokości jak rolnik, który ma 5 ha. Aha. I nie płacą składki zdrowotnej, co jest dla mnie niesamowite. W artykule w Gazecie Prawnej wczoraj przeczytałam, że tylko w tym roku rolnicy otrzymają pomoc w wysokości 42 miliardów złotych. Miliardów! Tu są, Angrusz, Twoje brakujące miliardy. Tu szukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: KRUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 10:16 Ja mam niecałe 2ha place taka sama skladke jak ci wielcy obzarnicy. Nie biore dotacji, bo nie jestem az tak pazerny i nie chce mi sie wypisywac tych wszystkich papierow. Prowadze pozarolnicza dzialalnosc gospodarcza, wiec moja skladka jest podwojna i dla waszej wiadomosci place skladke zdrowatna do ZUS. Tak maja wszyscy rolnicy ktorzy posiadaja ha, ale prowadza inne dzialanosci nie zwiazane z uprawa roli, a takich jest cala masa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: KRUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 17:53 I tu i tam mozna poszukać wiele . Poslowie chyba płacą składki ZUS i i nne od dochodu poselskiego . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: KRUS IP: *.vf.shawcable.net 08.08.07, 05:20 Gość: angrusz 05.08.07, 12:44 Odpowiedz Dlaczego właściciele latyfundiów płaca niskie składki na KRUS Jako wielbiciel i dzialacz PiSu powinienes zapytac o to na najblizszym zebraniu partyjnym, albo wyslac takie pytanie do prominentow partyjnych. Senator Ryszka powinien cos wiedziec na ten temat. I kilku innych. A swoja droga, to moze przy najblizszej akcji wyborczej warto byloby zadac takie pytanie kandydatom na poslow i senatorow i ich partyjnym sponsorom. Angruszu. Mnie dziwi twoje pytanie, bo glosowales za PiS em i "Polska Solidarna" wiec PiS SOLIDARNIE z Samoobrona lupi cie z pieniedzy zgodnie z zapowiedzia. Jako miastowy powinienes solidarnie wspomagac biednego uzytkownika latyfundiow. Przecie ten bylby idiota, gdyby nie bral - jak daja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: KRUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 09:15 Do Wlodka : Tak glosowałem na PiS i zamierzam glosować . Na najbliższym zebraniu takie pytanie zadam . Równiez w nastepnej kampanii wyborczej zamierzam podnieść ten problem . Jestem solidarny z tymi , którzy potrzebują pomocy ( nawet jesli z własnej winy wpadli w tarapaty ,) ale pomocy na miare mozliwości . Bogaczom nie zamierzam pomagac ale nie będe im przeszkadzać bogacić się - do pewnych granic . Arystokracji mi nie potrzeba i potem rządów oligarchii . Biedota tez jednak nie sądzi , że będzie miała główny wpływ na rządy .Bo biedota głównie bierze się z lenistwa - głównie co nie znaczy że tylko i , że zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
betula.pendula2 Zagadka 08.08.07, 11:13 Co zrobić, gdy rząd mówi, że chce twojego dobra? Należy to dobro dobrze ukryć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Zagadka IP: *.vf.shawcable.net 08.08.07, 14:09 betula.pendula2 napisała: > Co zrobić, gdy rząd mówi, że chce twojego dobra? > > Należy to dobro dobrze ukryć. Na twoim miejscu nie bylbym taki spryciul. Ziobro czuwa, a jak on przysnie, to wczesniej zafunduje ci z Kaczorami nowa policje do tropienia twojego dobra. Samo Dobro CZUWA jest sie wiec czego obawiac:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: KRUS IP: *.iplus.com.pl 29.08.07, 15:51 a z czego ty bezrobotny chcesz pomagać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puls Biznesu Re: KRUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 08:44 ciekawy artykul na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jr Re: KRUS IP: 80.48.49.* 29.08.07, 17:26 drogi angrusz placa malo bo nie placa podatkow, bo dostaja pieniadze od UE (na ktora notabene wielce psioczyli i wiekszosc glosowalo przeciw wejsciu) dlatego powinni byc traktowani jeszcze bardziej ulgowo, pozatym skoro glosujesz na pis czemu cie to oburza, wkoncu program PiS to panstwo solidarne wiec powinnismy laczyc sie w niedoli rolnikow i jako bogaci mieszkanie pomagac im z wlasnej kasy dzieki czemu oni moga wiazac koniec z koncem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: KRUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 17:31 Do jr : Owszem jestem za solidarnym państwem . Ale solidarny z tymi , którzy potrzebują pomocy a nie z bogatymi którzy tej pomocy nie potrzebują . KRUS taki sam płaci ten , który ma kilka hektarów i ten co ma lub dzierżawi latyfundium kilkusethektarowe . I dlatego uważam , że to powinno być zmienione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: KRUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 18:06 Gość portalu: angrusz napisał(a): > > Do jr : > > Owszem jestem za solidarnym państwem . > Ale solidarny z tymi , którzy potrzebują pomocy a nie z bogatymi > którzy tej pomocy nie potrzebują . > KRUS taki sam płaci ten , który ma kilka hektarów i ten co ma lub > dzierżawi latyfundium kilkusethektarowe . > I dlatego uważam , że to powinno być zmienione Dlaczego więc PiS Tobie taki miły ,który nic nie zrobił i nie zrobi w tym temacie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: KRUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 20:50 Do Mateusza : Bo musiał współpracowac z SO. W innym układzie będzie to oczywiste . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: KRUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 21:31 Gość portalu: angrusz napisał(a): > > Do Mateusza : > > Bo musiał współpracowac z SO. Rozumiem z tego,że przewodniczący Samozagłady pistolet kalibru 9 mm przystawił Jarkowi do skroni i tym sposobem zmusił go do współpracy.:)) > W innym układzie będzie to oczywiste W jakim układzie ? Kto jeszcze będzie chętny do tego układu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: KRUS IP: *.vf.shawcable.net 30.08.07, 00:22 Gość portalu: mateusz napisał(a): > Gość portalu: angrusz napisał(a): > > Bo musiał współpracowac z SO. > Rozumiem z tego,że przewodniczący Samozagłady pistolet kalibru 9 mm przystawił > Jarkowi do skroni i tym sposobem zmusił go do współpracy.:)) > > W innym układzie będzie to oczywiste > W jakim układzie ? Kto jeszcze będzie chętny do tego układu ? Mateuszu. Tego sie od angrusza nie dowiesz. To zbyt trudne pytanie, bo inaczej odpowiedzialby na przy innej okazji. Kiedys jeden smakosz z Sobieskiego [co mu sie watroba rozleciala} mawial, ze" Z byle ...wodki sie nie pije." I wlasnie do takiego stadium doszedl obecny premier i jego sitwa. Co jest OCZYWISTA smutna prawda. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewinny Re: KRUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 09:26 O rany, Angrusz, pierwsza rzecz gdzie zgadzam się z Tobą, szacuneczek. Moim skromnym zdaniem KRUS powinni obliczać od 1h, czyli za 1h jest 150zł za 3 350, a za 100h 15000zł. tak jak z zarobkami, moim zdaniem uczciwe dla małych rolników i dla płacących ZUS. Szacuneczek dla dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś