Dodaj do ulubionych

Ścieżki rowerowe

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 14:51
Ile kilometrów ścieżek rowerowych mamy obecnie w Cz-wie ?
Obserwuj wątek
    • lookas.prv.pl Re: Ścieżki rowerowe 11.12.03, 15:21
      Dokladnej liczby nie znam, ale zdecydowanie za malo :/

------------------------------------------
      www.lookas.prv.pl
    • Gość: jed Re: Ścieżki rowerowe IP: *.frg.eur.nl 11.12.03, 19:51
      jeszcze daleko nam do holandii. tutaj kazdy ma rower bo to najszybszy sposob
      przemieszczania sie dlatego ze wszedzie sa sciezki rowerowe nawet na mostach-sa
      odzielone sciana, sa slimaki ronda, rozjazdy, czasami trudno sie polapac.
      i bezpiecznie mozna wrocic rowerem na bani z imprezy :)
      • babeczkaa Re: Ścieżki rowerowe 12.12.03, 09:45
        teraz o rowerach? chyba bym sobie odmroziła co nieco :)))
        ale wracając do ścieżek to w wkacje albo tuż po nich rozmawialiśmy tu na forum
        o jakości i ilości częstochowskich ścieżek....zdecydowanie za mało ich jest...
        Babeczkaa
        • lookas.prv.pl Re: Ścieżki rowerowe 12.12.03, 13:26
          hehe, to ja bym sobie odmrozil wiecej niz Ty :) Wracajac do tematu to sciezki
          u nas (te z kostek) nie sa zlej jakosci, ale mnie dobijaja ludzie, ktorzy po
          nich lażą i maja pretensje, ze sie ich omija o milimetry... jak metr obok maja
          pusty chodnik...

------------------------------------------
          www.lookas.prv.pl
          • Gość: marcin22 Re: Ścieżki rowerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 19:32
            No ja też jako metodę uczenia pieszych chodzenia po chodnikach obrałem mijanie
            ich na ścieżkach rowerowych o milimetr. A na wakację to sobie kupię na nich
            taką głośną trąbkę! Hehe :)
            • Gość: marek Re: Ścieżki rowerowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.03, 12:39
              jak na Polskie warunki sciezek rowerowych mamy dosc jak nie bardzo duzo.
              praktycznie od Północy mozna dojechac na Raków scieżką tylko z małymi
              przerwami. Na rowerku zrobiłem w Cz-wie w tym roku ponad 5000 km i nie bede
              narzekal

co do ludzi chodzących po sciezkach to rowniez mam taką metode jak Wy.. w tym
              roku mialem 2 blizsze spotkania koło biedronki, raz wytrąciłem kolesiowi w
              wieku 30 lat reklamowke z ręki bo sie nie zmiescilem i raz pustym plecakiem
              dostał dziadek idący całą szerokością zielonej kostki kiedy czerwona była całą
              pusta.
              • kokoszanel Re: Ścieżki rowerowe 15.12.03, 14:08
                Gość portalu: marek napisał(a):

> praktycznie od Północy mozna dojechac na Raków scieżką tylko z małymi
                > przerwami

Możesz mi wytyczyć trasę od cmentarza Kule, bo nie wiem jak na Raków bez
                szwanku dojechać?

> raz pustym plecakiem dostał dziadek idący całą szerokością zielonej kostki
                kiedy czerwona była całą pusta.

Bo dziadek był z Zachodu (Holandia, Niemcy), tam rowery jeżdżą po czerwonych
                ścieżkach, a szare i zielone są dla pieszych. Ja sie zawsze zastanawiam, po
                jakim kolorze mam jeździć, tak mnie częstochowscy urzędnicy skołowali!
                • Gość: jot Re: Ścieżki rowerowe IP: *.i.czest.pl 15.12.03, 21:04
                  Zakładałem posta o ścieżkach rowerowych.
                  Czekałem, że UM się odezwie , ale cicho , sza.
                  TO JEST GRANDA W CYWILIZOWANYM ŚWIECIE.
                  a MOŻE CZ-WA TO NIE JEST TO....
                  • Gość: V.C. Re: Ścieżki rowerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 21:08
                    Może nie wchodą na to forum ? "Wyborcza" dla nich zanadto lewicowa ?

Wysłałem kilka dni temu e-maila do rzecznika Urzędu Miasta z zapytaniem o
                    ścieżki rowerowe . Zero odpowiedzi .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka