Dodaj do ulubionych

pytanie do nauczycieli

IP: 195.116.169.* 04.01.10, 16:01
Nauczyciele. Czy dostaliście już podwyżki wrześniowe? Kiedy je
wypłacono? Zależy mi na odpowiedzi. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: 8u9 Re: pytanie do nauczycieli IP: *.xdsl.centertel.pl 04.01.10, 17:00
      Wrześniowe? dostaliśmy. już nawet zdążyłam o nich zapomnieć:-) i czekam na
      następne:-) słyszałam że od następnego września znowu coś planują.
      • Gość: mm Re: pytanie do nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 19:18
        ja tez dostałam juz we wrzesniu, ale słyszałam o jakichsv
        wyrownaniach dla nauczycieli w styczniu, slyszeliscie cos o tym?pzdr
        • naokolo_wiezy_cisnien Re: pytanie do nauczycieli 05.01.10, 21:26
          Po latach miłościwie nam panujących, dbających o kulturę, edukację i właściwą
          politykę historyczną Kaczyńskich i Giertychu, którzy doceniali trud nauczycieli
          dając im podwyżki rzędu kolosalnych dwóch-trzech procent w skali roku, przyszedł
          ten obrzydliwy rząd liberałów, bez szacunku dla wiedzy i edukacji, który próbuje
          belfrów obrazić podwyżkami 2x po 10 procent i raz 7 procent. No SKANDAL!:)
          I jeszcze mają czelność twierdzić, że to w czasach kryzysu. Przecież za
          Kaczyńskich żadnego kryzysu nie było i tak kochali nauczycieli, że dawali im co
          roku 30 złotych podwyżki! Dlatego wszyscy nauczyciele kochają Kaczyńskich,
          gardzą za to tą nędzną stówką z okładem miesięcznie od Tuska. Nie będzie liberał
          pluł im w twarz!:)
          • Gość: nauczyciel Re: pytanie do nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 01:41
            Sto złotych miesięcznie? Rozumiem, że to żart...
            Wszystkie podwyżki zapisane są w rozporządzeniach MEN, które ukazują
            się pod koniec roku. Od kilku lat co roku podwyżki wynoszą kilka
            procent - w przeliczeniu na złotówki, średnio na rękę wynosi około
            60 zł:) W 2009r. podwyżki były mniejsze niz obiecano - miało byc 10
            %, było 6,7% Zresztą mozna to wszystko łatwo sprawdzić na stronach
            MEN
            • Gość: sd Re: pytanie do nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 09:27
              Z tego, co wiem, podwyżki są ok 100 brutto, w zależności oczywiscie od awansu
              zawodowego, dyplomowany najwiecej, stażysta najmniej. I tak trzeci rok z rzędu.
              Rząd PIS dbał o nauczycieli tak, ze co roku dorzucał do pensji po trzydziesci
              pare złotych miesięcznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka