Gość: mikołaj plank IP: 195.116.169.* 04.01.10, 16:01 Nauczyciele. Czy dostaliście już podwyżki wrześniowe? Kiedy je wypłacono? Zależy mi na odpowiedzi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 8u9 Re: pytanie do nauczycieli IP: *.xdsl.centertel.pl 04.01.10, 17:00 Wrześniowe? dostaliśmy. już nawet zdążyłam o nich zapomnieć:-) i czekam na następne:-) słyszałam że od następnego września znowu coś planują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: pytanie do nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 19:18 ja tez dostałam juz we wrzesniu, ale słyszałam o jakichsv wyrownaniach dla nauczycieli w styczniu, slyszeliscie cos o tym?pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
naokolo_wiezy_cisnien Re: pytanie do nauczycieli 05.01.10, 21:26 Po latach miłościwie nam panujących, dbających o kulturę, edukację i właściwą politykę historyczną Kaczyńskich i Giertychu, którzy doceniali trud nauczycieli dając im podwyżki rzędu kolosalnych dwóch-trzech procent w skali roku, przyszedł ten obrzydliwy rząd liberałów, bez szacunku dla wiedzy i edukacji, który próbuje belfrów obrazić podwyżkami 2x po 10 procent i raz 7 procent. No SKANDAL!:) I jeszcze mają czelność twierdzić, że to w czasach kryzysu. Przecież za Kaczyńskich żadnego kryzysu nie było i tak kochali nauczycieli, że dawali im co roku 30 złotych podwyżki! Dlatego wszyscy nauczyciele kochają Kaczyńskich, gardzą za to tą nędzną stówką z okładem miesięcznie od Tuska. Nie będzie liberał pluł im w twarz!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: pytanie do nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 01:41 Sto złotych miesięcznie? Rozumiem, że to żart... Wszystkie podwyżki zapisane są w rozporządzeniach MEN, które ukazują się pod koniec roku. Od kilku lat co roku podwyżki wynoszą kilka procent - w przeliczeniu na złotówki, średnio na rękę wynosi około 60 zł:) W 2009r. podwyżki były mniejsze niz obiecano - miało byc 10 %, było 6,7% Zresztą mozna to wszystko łatwo sprawdzić na stronach MEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: pytanie do nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 09:27 Z tego, co wiem, podwyżki są ok 100 brutto, w zależności oczywiscie od awansu zawodowego, dyplomowany najwiecej, stażysta najmniej. I tak trzeci rok z rzędu. Rząd PIS dbał o nauczycieli tak, ze co roku dorzucał do pensji po trzydziesci pare złotych miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś