IP: 77.255.147.* 20.01.10, 08:11
Właśnie skończyłem słuchac wiadomości w krc i jestem zbulwersowany
stosunkiem ludzi z Olsztyna do koczujących na dworcu. Otóż według
Olsztynian bezdomnych z dworca powinno się wyganiac, bo mają "swije
siedziby" gdzie indziej. A co sądzą o tym ludzie z Ciechanowa? Mnie
bezdomni na dworcach nie przeszkadzają, niech sobie siedzą.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Bezdomni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 10:07
      wydaje mi się, że jednak dworzec nie jest miejscem gdzie bezdomni powinni przebywać, ze względu na smród, opary alkoholu, brud itp. Ale może powinno się im wyznaczać jakieś oddzielne pomieszczenia w których mogliby tylko posiedzieć, bo z noclegowni uciekają? Nie wiem doprawdy co można by z nimi zrobić
      • Gość: kiedys Re: Bezdomni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 07:29
        Bezdomny czyli wolny jak ptak...ale co robi ptaszek jak jest mu zimno? szuka
        cieplego gniazdka w ktorym fajnie jeszcze bylo by sie napic a tego noclegownie
        niestety nie toleruja czyli ograniczaja ich ptasia wolnosc toz to skandal ;)
        niektorym naprawde potrzeba pomocy a cala reszta zeruje na naiwnosci ludzi i
        jakos ten alkoholowy glod muzi zaspokoic...
    • Gość: Podróżnik Re: Bezdomni IP: 213.199.253.* 21.01.10, 12:22
      Kilka miesiecy temu czekajac na pociag na stacji PKP w Ciechanowie podszedł do
      mnie młody bezdomny.Wygladał na może 40 lat.O dziwo był trzezwy.Poprosił mnie o
      parę groszy na bułkie.Zapytałem go dlaczego nie pojdzie do pracy,bo z pewnoscia
      bym mu ja załatwił.Dostałby zakwaterowanie,wyzywienie i pensje??On mi powiedział
      tak:Gdybym chciał pracować to juz bym pracował,bo ofert pracy dostaje duzo od
      ludzi,no ale po co mi to??Jestem wolny,nietykalny,a na jedzenie w ciagu miesiaca
      uzbieram duzo wiecej niżbym pracował.Przyzwyczaiłem sie juz do takiego zycia i
      jest mi z tym dobrze.Mam kumpli w całej Polsce.Za przejazdy nie płace.Na koniec
      powiedział:"Nie wyobraza Pan sobie jak piekne jest takie zycie,a robota to jest
      głupota".Własnie wtedy ogłoszono ,że na peron wjezdza moj oczekiwany i spóżniony
      pociag.Wyjałem z kieszeni 5.00zł i dałem na "bułkie"za szczera
      rozmowe.Podziękował.Był dość inteligentną osobą.Tak sie skonczyła rozmowa z
      bezdomnym.
      • Gość: aguciu Re: Bezdomni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 22:56
        jeśli chciał na ,,bułkie" to był z Ciechanowa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka