Dodaj do ulubionych

T.O.B. powraca

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 09:42
Na Ciechanowską scene muzyczną powraca zespół T.O.B.Po latach
nieobecności zagrają 23,04 na koncercie z GA-GA Zielone Zabki.
Szkoda tylko że nie swoje kawałki tylko TA-TU.Ale widocznie taka to
juz w tym zespole tradycja najpierw grali jak SEX PISTOLS potem
ODDZIAŁ ZAMKNIĘTY ateraz poszukali bliżej domu.Trochę żal że chłopcy
swoim nazwiskiem podpisują czyjeś teksty i nazywają się "LEGENDĄ
PUNK-ROCKA"
Obserwuj wątek
    • Gość: :/ Re: T.O.B. powraca IP: *.171.188.70.static.crowley.pl 09.04.10, 10:28
      A co Ci chlopaki przeszkadzaja? Znasz historie TOB? Nie otwieraj
      paszczy, bo Ci cos wleci.
      • Gość: qz Re: T.O.B. powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 11:17
        Znam historie T.O.B a jesli masz jakis problem to używaj lepiej
        słownych argumentów a nie głupich gróźb
    • Gość: SławekG Re: T.O.B. powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 14:00
      Nie znam dobrze historii T.O.B. Nie wiem czy grają kawałki własne czy TaTu, ale
      czuję się w obowiązku wypowiedzieć się na temat tej " Legendy" gdyż to my,
      współorganizatorzy koncertu żabek tak podpisaliśmy T.O.B na plakacie.
      Po pierwsze warto przytoczyć cały opis z plakatu. Nie jest tam napisane "
      LEGENDA PUNK ROCKA" tylko "LOKALNA LEGENDA PUNK ROCKA". Widzisz różnicę?? Bo ja
      tak. A lokalna legendą bez wątpienia zespół jest. Ja np pamiętam że płoński
      koncert TOB coś około 87 roku był jednych z pierwszych moich koncertów.
      A swoją drogą to skoro wiesz że grają kawałki TaTu to znaczy że znasz zespół
      znasz ludzi. Czy nie jest więc tak że jesteś jednym z tych co grali w tatu lub
      tob kiedyś a teraz nie zostali zaproszeni do współpracy?
      • Gość: MIŁOŚNIK MUZYKI Re: T.O.B. powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 16:26
        Ty już raz poczułes się w obowiązku i od tamtej pory nie ma
        STRASHYDEŁKA
        • Gość: :) Re: T.O.B. powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 16:46
          To, że Strashydełka nie ma to nie wina SławkaG, tylko panów organizatorów,
          którzy popisali się totalna nieodpowiedzialnością zapraszając na koncert zespół
          jawnie propagujący treści rasistowskie i neo-nazistowskie. Pewnie gdyby nie
          podchodzili do robienia koncertów w sposób - to tylko muzyka, to pewnie nie
          byłoby całej sprawy. Sami sobie naważyli... Wstyd tylko tego, że CkiSz nie
          przerwało koncertu jak część osób na koncercie o to poprosiło, musiała aż
          policja interweniować.
        • Gość: SławekG Re: T.O.B. powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 17:54
          Jeśli odpowiadają Ci gówna typu saltus to podpisz się FASZYSTA a nie MIŁOŚNIK
          MUZYKI bo obrażasz muzykę
    • Gość: KrzysiekKrólikowsk Re: T.O.B. powraca IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.10, 16:03
      Legendą PuncK Rocka w tym kraju to były kapele: SS20 (obec. Dezerter)
      TZXenna, Deuter. A co kto gra pod jakim szyldem to jest jego sprawa.
      Jeśli nie chcesz to nie słuchaj.
      • Gość: DZIURA Re: T.O.B. powraca IP: *.146.229.92.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.04.10, 21:14
        Legenda legendą a punk punkiem.To że TOB zaczeło grać to całkiem
        fajnie,szkoda tylko że grają kawałki TATU.Dlaczego się tu rozpisuje
        a dlatego że byłem jednym z założycieli tej kapeli\tatu\ i grałem
        tam na bassie troche głupio się poczułem jak to usłyszałem o
        powrocie TOB z piesnkami TATU .Po rozmowie z Krzyśkiem wokalistą
        obydwu kapel wszystkie niejasności zostały wyjaśnione.Panie sławku
        jak niejasna jest ci historia i repertuar zespołu TOB to po co się
        wypowiadasz mało profesjonalne podejście do tematu tym bardziej że
        jesteś jednym z organizatorów tego koncertu.TOB życze powodzenia i
        pomysłów w strefie muzycznej.OJ
        • Gość: Pan O Re: T.O.B. powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 22:11
          Panie sławku
          > jak niejasna jest ci historia i repertuar zespołu TOB to po co się
          > wypowiadasz mało profesjonalne podejście do tematu tym bardziej że
          > jesteś jednym z organizatorów tego koncertu.

Trochę bez sensu, Pan Sławek wytłumaczył tylko dlaczego użyto określenia "Legenda", a Pan Dziura oskarża go o nieprofesjonalizm, bez sensu.
          • Gość: DZIURA Re: T.O.B. powraca IP: *.147.169.136.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.04.10, 23:59
            HA HA HA dobre bez sensu.Obrońcy pana S łączcie sie .Napisałem to bo
            współorganizator koncertu powinien znać materiał kapeli żeby
            zapobiec błędom jakie wytyka się organizatorom strashydełka.I to
            jest bez sensu ? O
            • Gość: SławekG Re: T.O.B. powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 00:17
              to po 1- znać materiał to nie znaczy znać wszystkich kompozytorów. Wiem jaki
              jest przekaz tego zespołu, znam przynajmniej część jego członków i wiem czego
              mogę się po nich spodziewać w sensie treści przedstawianych ze scen. To kto jest
              autorem danego tekstu czy muzyki jest mniej dla mnie ważne.
              po 2 - organizatorem tego koncertu jest CKiSz. Moja współorganizacja podobnie
              jak w wypadku koncertu Izraela polega na tym że ze względu na moje relacje z
              zespołem gra on na dogodnych warunkach.
            • Gość: Pan O Re: T.O.B. powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 00:41
              Nie jestem niczyim obrońcą, a to co pan napisał teraz ma sens.
    • Gość: taki tam Re: T.O.B. powraca IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.10, 06:29
      Nieładnie - najwyraźniej znasz trochę historię T.O.B. i TaTu. Tym bardziej nieładnie bo sugerujesz to, że T.O.B. będzie teraz grać kawałki jakiegoś tam, obcego zespołu TaTu. Podczas gdy TaTu wykluło się z T.O.B. a raczej T.O.B. przeobraziło się w TaTu i musisz to wiedzieć skoro piszesz co piszesz.
      Prawda jest taka, że nikt inny jak Królik, wokalista obu tych kapel, był co najmniej współautorem piosenek i tych T.O.B. i tych TaTu.
      Taka sugestia, że TaTu to jakiś twór skądś tam, obcy, nie jest ładna. Trochę prawdy piszesz ale i coś przemilczasz. W efekcie błota się przylepi może trochę - o to chodzi ?
      Jakiś żal tu czuję bijący z Twojego wpisu, jakiś zawód. No bo czemu niby szkoda, że T.O.B. zagrają kawałki TaTu ( których, jak sądzę, co najmniej współautorem jest Królik i osobiście wcale nie jestem pewny czy przypadkiem nie było tak, że powstawały wtedy jako T.O.B. i potem zespół przechrzcił się na TaTu ) - kawałki TaTu Twoim zdaniem takie były fatalne ? Moim skromnym zdaniem były dobre, a Ty piszesz, że szkoda, że teobiaki zagrają kawałki TaTu. Panowie z TaTu może się poczują urażeni tym "szkoda".
      A może chodzi w ogóle o co innego, np. o to, że ktoś kogoś pominął przy ustalaniu składu teraz, przy reaktywacji. Hę ?
      Cóż T.O.B. i TaTu razem wzięte miało wielu gitarzystów, basistów i perkusistów i nie ma bata, wszyscy się nie zmieszczą na scenie. Stałą był i jest jeden człowiek Królik. Ot wsio.
      T.O.B. życzę owocnej reaktywacji
      • Gość: qz Re: T.O.B. powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 09:31
        >Podczas gdy TaTu wykluło się z T.O.B. a raczej T.O.B. przeobraz
        iło się w TaTu i musisz to wiedzieć skoro piszesz co piszesz.

Pozwole sobie nie zgodzić się z tym.I wiem dobrze że tak nie byo.
        Wystarczy zapytać członków TA-TU których nie było tak wielu jak
        sugierujesz,bo jeśli ktoś się u nich zmieniał to raczej tylko
        perkusiści.Oczywiście że w mojej wypowiedzi jest trochę żalu ale nie
        o to że T.O.B. gra tylko o to że na ich konecrcie nie usłyszę GOD
        SAVE THE PRESIDENT ale CICHY STRZAŁ,a ja przez długi czas po cichu
        marzyłam że oni kiedyś będą grali tamte kawałki.Bo tak chyba
        powinien wyglądać ich powót.
        • Gość: DZIURA Re: T.O.B. powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 10:06
          TAKI TAM mało wiesz
    • Gość: qz Re: T.O.B. powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 11:57
      Pisząc poprzednia wypowiedz nie wiedziałam o tragedii w Smoleńsku.
      Wszystkich urazonych przepraszam nie miałam nic złego na mysli.
      • Gość: News Re: T.O.B. powraca IP: *.146.132.138.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.04.10, 15:43
        Z tego co ostatnio się dowiedziałem ten koncert może zakończyć się podobnie jak
        strashydelko... Więc uwaga.
        • Gość: EwaB Re: T.O.B. powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 10:53
          jeżeli ktos chce posluchac TA-TU to zapraszam na
          www.myspace.com/tatu96
    • Gość: Mariusz Zukowski Re: T.O.B. powraca IP: 213.199.253.* 01.05.10, 16:59
      cieszy mnie fakt,ze w tym mieście chce się grać jeszcze komukolwiek,
      a dla mnie jak np: BEHEMOT zagra kawałki DODY... to REWELACJA
      • Gość: nie Re: T.O.B. powraca IP: *.182.132.248.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.05.10, 12:15
        ale kretyńska wypowiedz gratuluje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka