Gość: marta IP: *.cnow.pl 05.09.10, 23:04 Witam, proszę o polecenie DOBREGO dermatologa w Ciechanowie, chodzi konkretnie o leczenie trądziku. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maja Re: potrzebny dermatolog IP: *.182.99.122.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.09.10, 00:04 Przez pół roku leczyłam córce trądzik. Dermatolog powiedziała, że jedynym skutecznym leczeniem jest antybiotyk. Więc łykała tetralysal, coś tam osłonowego i obowiązkowo przeciwgrzybiczego.Około 200 zł miesięcznie, razy 6 dało 1 200zł. W końcu się wkurzyłyśmy i odstawiłyśmy bo rezultatów nie było widać. Kupa kasy zmarnowana, nie mówiąc już o faszerowaniu organizmu lekami!!! Nie znam skutecznego leczenia trądziku, może z czasem sam zniknie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: potrzebny dermatolog IP: *.chello.pl 06.09.10, 07:40 brak rezultatów może był spowodowany odstawieniem leków przed końcem kuracji. Trądzik sam nie znika a jeśli już to po długim czasie i pozostawiając blizny (mam namyśli postać bardzo intensywną z pojawiającymi się stanami zapalnymi). Ja polecam p. Starzyk. plus dobrą kosmetyczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: potrzebny dermatolog IP: *.cnow.pl 07.09.10, 00:25 bardzo dziękuję, właśnie słyszałam że w Ciechanowie to tylko dr Stażyk... ktoś może polecić innego dermatologa? do Maja: rozumiem że jakiś ciechanowski dermatolog tak nieskutecznie "leczył" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: potrzebny dermatolog IP: *.cnow.pl 07.09.10, 00:27 a! jeśli chodzi o kosmetyczkę to mamy w naszym mieście kogoś godnego polecenia? (oczywiście pytam o zabiegi dotyczące walki z trądzikiem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: potrzebny dermatolog IP: *.cnow.pl 07.09.10, 00:30 hmm...widzę że moja poprzednia wypowiedź została skasowana;/ w takim razie piszę po raz drugi... też słyszałam ze dr Stażyk jest jedyna godna polecenia, wie ktoś ile bierze za wizytę? no chyba ze ktoś zna innego dobrego dermatologa na fundusz (chociaż sama nie wierzę że to jest możliwe ;)) do Maja: rozumiem że tak nieskutecznie leczył córkę jakiś ciechanowski dermatolog? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: potrzebny dermatolog IP: *.cnow.pl 07.09.10, 00:32 hmm...widzę że moja poprzednia wypowiedź została skasowana;/ w takim razie piszę po raz drugi... też słyszałam ze dr Stażyk jest jedyna godna polecenia, wie ktoś ile bierze za wizytę? no chyba ze ktoś zna innego dobrego dermatologa na fundusz (chociaż sama nie wierzę że to jest możliwe ;)) a może jest w naszym mieście jakaś godna polecenia kosmetyczka? (oczywiście chodzi mi o zabiegi dotyczące walki z trądzikiem). do Maja: rozumiem że tak nieskutecznie leczył córkę jakiś ciechanowski dermatolog? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franio Re: potrzebny dermatolog IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.10, 09:07 twoja wiadomość nie została skasowana, tylko pewnie po napisaniu jej kliknęłaś "wstecz" aby wrócić do strony głównej - a nie odświeżyłaś jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LAdy K Re: potrzebny dermatolog IP: 213.199.253.* 07.09.10, 14:07 Miałam ten sam problem :(( Ja polecam wizytę w solarium+mydło siarkowe ...mi naprawdę pomogło :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorba Re: potrzebny dermatolog IP: *.chello.pl 07.09.10, 20:18 Błagam tylko nie takie rady! Solarium i mydło drastycznie wysuszy skórę i ok na chwile jest duża poprawa tzn. wygląda dużo lepiej ale po pewnym czasie trądzik wróci w znacznie silniejszej postaci!!! Marta podaj mail do siebie to postaram się pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: potrzebny dermatolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 20:34 Oj w Ciechanowie to ty dobrego dermatologa nie znajdziesz, podczas wizyty sam mówisz co ma wypisać taką posiadają wiedzę , wystarczy jechać do Żuromina i choroba w Ciechanowie nieuleczalna tam przetsaje być problemem , tu tylko maści i to jakie firmy polecają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lady K Re: potrzebny dermatolog IP: 213.199.253.* 07.09.10, 20:48 Tyle że solarium zaleciła mi Pani dermatolog... Mi pomogło,używam do tego antybakteryjnego kremu nawilżającego i jest ok ...(byc może tylko na chwile)się okaże :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorba Re: potrzebny dermatolog IP: *.chello.pl 07.09.10, 21:06 w takim razie gratuluję Pani doktor...;) trochę sprzeczne połączenie wysuszanie solarium + nawilżanie kremem. ehh szkoda gadać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lady K Re: potrzebny dermatolog IP: 213.199.253.* 07.09.10, 21:29 No prosze bardzo mamy już jednego "dobrego" dermatologa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorba Re: potrzebny dermatolog IP: *.chello.pl 08.09.10, 07:37 masz rację - nie mój problem. Nie będę uszczęśliwiać na siłę. Ja problemów z trądzikiem nie mam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paga Re: potrzebny dermatolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.10, 10:11 Zorba podaj mi namiary na jakiegoś dobrego i sprawdzonego dermatologa.Będę wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: potrzebny dermatolog IP: *.tktelekom.pl 08.09.10, 10:42 Miałam nieustające problemy z cerą i pomogła mi dopiero dr Starzyk. Przepisała mi najpierw owszem antybiotyk ale po kuracji nie powtarzała tylko przepisywała mi maści robione w aptece o stężeniu poszczególnych składników dostosowanym do aktualnego stanu cery. Na prawdę polecam. Owszem oczekiwanie w kolejce godzinami jest bardzodenerwujące i męczące, ale z mojego doświadczenia i doświadczenia znajome, której uratowała włosy, warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorba Re: potrzebny dermatolog IP: *.chello.pl 08.09.10, 13:50 Moim (subiektywnym) zdaniem jedynym lekarzem godnym polecenia w Ciechanowie jest p. Starzyk - niestety nie wiem gdzie aktualnie przyjmuje prywatnie. Na fundusz w szpitalnej poradni i tam na pewno udzielą informacji jak się z nią skontaktować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chandler Re: potrzebny dermatolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.10, 14:33 Także polecam doktor Starzyk. Przyjmuje na Małgorzackiej 9, ale numeru nie jestem pewien, w każdym razie jest to jakieś centrum medyczne czy coś takiego. Gabinet jest czynny we wtorki, czwartki i piątki od 16, ale radzę zajmować kolejkę dużo dużo wcześniej, najlepiej ze 2-3 godzinki przed 16 ;) Z tym, że z polecaniem lekarzy jest tak, że dobry jest ten, który akurat Tobie pomógł, a każdy przypadek jest inny ;) Tak czy inaczej warto spróbować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kil Re: potrzebny dermatolog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.10, 15:13 to prawda dobry lekarz to ten, który wyleczył:) ja chodziłam do Starzyk mi pomogła- wizyta 100 zł. czekać trzeba bardzo długo w kolejce. inni dermatolodzy to Czopik, Iwańska ( młoda lekarka- mój brat sie u niej leczył- skutecznie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: potrzebny dermatolog IP: *.tktelekom.pl 08.09.10, 15:27 Wyżej wymienionej pani doktor Czopik nie polecam, a wręcz odradzam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczek Re: potrzebny dermatolog IP: *.tktelekom.pl 09.09.10, 15:32 a gdzie i kiedy przyjmuje doktor starzyk na nfz???? na małgorzackiej rozumiem że przyjmuje prywatnie .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: potrzebny dermatolog IP: 213.199.253.* 09.09.10, 20:26 Gdzie przyjmuje na NFZ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: potrzebny dermatolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 20:54 Starzykowej w tygodniu okradli dom więc pewnie nie ma głowy do leczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: potrzebny dermatolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 20:54 Podobno. tak słyszałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: potrzebny dermatolog IP: *.tktelekom.pl 10.09.10, 07:06 Wiem tylko o gabinecie Na Małgorzackiej a o przyjmowaniu na NFZ nie słyszałam i chyba dr Starzyk przyjmuje tylko prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorba Re: potrzebny dermatolog IP: *.chello.pl 10.09.10, 08:18 W poradni dermatologicznej w szpitalu przyjmuje na nfz (tylko chyba skierowanie potrzebne) Odpowiedz Link Zgłoś