Dodaj do ulubionych

Koncert Charytatywny dla Karoliny

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 21:32
Witajcie,
W dniu 10 grudnia zapraszamy na koncert charytatywny dla chorej na białaczkę Karoliny. Impreza odbędzie się w Kawiarni Artystycznej. Start godzina 19.30. Wstęp 10 zł. W programie przewidziane są licytacje fantów ufundowane przez lokalne firmy oraz Polskich Olimpijczyków.
Karolina jest młodą, 20-letnią kobietą, która dzielnie walczy z chorobą. Na dzień dzisiejszy przebywa w Instytucie Hematologii i Transfuzjologii w Warszawie. Przy odrobinie szczęścia na przełomie stycznia i lutego przyszłego roku Karolina przejdzie przeszczep szpiku. Wszystkie zebrane środki z koncertu i aukcji zostaną przeznaczone na kosztowne leczenie
Zagrają: Why Ducky? Lemon Grass, Fadead, Zespół bez przesady jazzowy
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.10, 13:04
      • Gość: STZ2 Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: 188.33.12.* 04.12.10, 13:19
        KAROLA NIE DAJ SIĘ!!!JESTEŚMY Z TOBĄ!!!WRACAJ DO ZDROWIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PS.CZY MOŻEMY UMIEŚCIĆ INFO O KONCERCIE NA PORTALU CIECHANÓW INACZEJ itp???
        • Gość: Aleksandra Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.10, 15:42
          witaj,
          jasne że można zamieścić info o koncercie wszędzie gdzie tylko można. do redakcji ciechanow inaczej właśnie wysłałam plakat z krótką informacją, która ma być umieszczona na tym portalu. Oplakatujemy miasto w poniedziałek. Od czwartku rozdajemy ulotki. Info ukaże się też w mediach. Mamy nadzieję, że ciechanowianie nie zawiodą ;)
          • Gość: . Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: 94.254.217.* 04.12.10, 15:46
            Może lepiej byście zrobili jakiś bardziej neutralny koncert a nie drugi raz na wdk'u.To nie złośliwość z mojej strony,ale nie każdemu odpowiadają takie klimaty.Następnym razem można wymyślić jakąś inną imprezę charytatywną dla Karoliny-taka moja luźna sugestia.
            • Gość: Renata Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.12.10, 15:59
              Jeśli ci klimaty nie pasują,to się nie odzywaj.Tu chodzi o konkretny cel.Wielki szacun dla wszystkich którzy sie angażują.
              • Gość: . Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: 94.254.217.* 04.12.10, 22:27
                Ale Ty jesteś złośliwa.Dałam tylko pomysł jak można by było zebrać więcej pieniędzy na ten szczytny cel a ty takie posty.Żałosne.
                • Gość: . Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: 46.113.179.* 05.12.10, 01:35
                  Uważam,że na tego typu koncerty przychodzi określona gruba osób-subkultura ludzi,którzy gustują w cięższych brzmieniach.Myślę,że taki koncert to naprawdę świetny pomysł,ale można również zorganizować coś co dotrze do większej rzeszy ciechanowskiego społeczeństwa,na przykład jakąś aukcję.Sama z chęcią pomogę przy organizowaniu takiej imprezki.
                  • Gość: SławekG Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.10, 11:18
                    Po pierwsze akurat cięzkiego brzmienia na tym koncercie będzie baaardzo niewiele.
                    Po drugie to jest to środowisko w którym bardzo aktywna przez wiele lat była Karolina, sama organizujac wiele benefitowych imprez więc chyba naturalne jest że takie koncerty sa organizowane. Masz inny pomysł - zrealizuj go i nie krytykuj tych którzy realizuja swoje.
                    • Gość: złoty pępek Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: 213.199.253.* 05.12.10, 12:25
                      1. ciężkie brzmienie to ma moja stara jak wrócę prześmierdziały pachnący alkoholowym odorem wydychanym przez pseudo roślinożerców.
                      2. naturalnie że jest w tym wspaniałym mieście takie środowisko warzywno-pisowskie bez którego nie można żyć i prosperować (czyt. kolaborować) na tzw. płaszczyżnie biznesowo-muzyczno-achowo-ochowej.
                      3. dużo, dużo, dużo zdrowia dla Karoliny która okazała wiele serducha przy okazji organizowania podobnych imprez.
                      4. ''i nie krytykuj tych którzy realizuja swoje'' już się boję...
                    • Gość: Do Sławek G Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: 46.113.21.* 05.12.10, 18:58
                      A gdzie ja krytykuję? Podrzuciłam tylko pewien pomysł,którego sama nie jestem w stanie zrealizować.
    • Gość: Michał Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.10, 12:54
      Wiecie ludzie ja nie kumam.
      Dziewczyna jest chora, potrzebuje kasy na leczenie. Ktoś jej życzliwy ma pomysł aby trochę tej kasy zebrać dla niej. A tutaj czytam sobie jakieś dywagacje, że to a to klimaty nie takie, a to, że impreza dla określonej grupy ludzi, o jakiś środowiskach warzywno-pisowskich ( dżizas, co to to jest ? ). O co wam chodzi ?
      Przyjdźcie na koncert, grzecznie zapłaćcie bilet, pomożecie.
      Zdrowia Karolinie życzę i udanej impry organizatorom.
      Ja będę
      • Gość: krakowianka Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: *.xdsl.centertel.pl 05.12.10, 15:51
        a co mieli zorganizować... dyskoteke?
        dziwni ludzie.
        a te insynuacje to naprawdę nie na miejscu.
        • Gość: . Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: 46.113.21.* 05.12.10, 19:00
          Jakie insynuacje? O co Ci chodzi?
    • Gość: Aleksandra Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.10, 19:18
      Podczas konceru zostaną zlicytowane fanty przekazane przez lokalne firmy oraz Polskich Sportowców. Lista poniżej:
      1. Triumph Ciechanów z nową siedzibą przy ul. Płońskiej 6 ufundował talon na bieliznę o wartości 200 zł
      2. PUB Ciechan ufundował 2 karnety na kolację dla 2 osób o łącznej wartości 200zł
      3. Hotel Baron ufundował karnet na kolację dla 2 osób
      4. Hotel Korona ufundował karnet na kolację dla 2 osób
      5. Kwiaciarnia 4 pory roku ufundowała 2 karty stałego klienta uprawniające do 10% rabatu oraz 2 talony o łącznej wartości 110zł do zrealizowania na terenie całego kraju
      6. Warsztat Terapii Zajęciowej przekazał na aukcję 2 prace wykonane przez swoich podopiecznych
      7. MOSIR jest fundatorem półrocznego karnetu dla 2 osób na krytą pływalnię
      8. Składy Dachowe Zapolski ufundował kupon rabatowy w wysokości od 10 do 40% na swoje produkty

OLIMPIJCZYCY którzy przekazali fanty
      1. Szymon Kołecki - podnoszenie ciężarów Sydney2000; Pekin2008
      2. Arsen Kasabijev - podnoszenie ciężarów Ateny2004; Pekin2008
      3. Tomasz Majewski - pchnięcie kulą Ateny2004; Pekin2008
      4. Piotr Małachowski - rzut dyskiem Pekin2008
      5. Józef Grudzień - boks Tokio1964; Meksyk1968
      Ciechanowska Grupa rowerowa przekazała nam również koszulkę z autografem Cezarego Zamany zwycięscy Tour de Pologne 2003.

ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU W AUKCJACH
      • Gość: STZ2 Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: 46.113.152.* 05.12.10, 21:50
        SUPER INICJATYWA I WIELKI SZACUN DLA WAS ZA ZORGANIZOWANIE TAKIEJ IMPREZY!!!KAROLINA STUDIOWAŁA ZE MNĄ I WIEM ŻE TO SUPER DZIEWCZYNA!DZIĘKI WAM I LUDZIOM KTÓRZY CHCĄ POMÓC WSZYSTKO SIĘ UDA!!!NIE MA INNEJ OPCJI!!!
        • Gość: Klemens Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.10, 22:05
          Przyjdę i opróżnię kieszenie.
          • Gość: Aleksandra Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.10, 23:20
            Oby więcej takich postów ;)
            • Gość: Aneta Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.10, 23:59
              Popieram akcję, ale znam też 2 osoby chore na białaczkę z Ciechanowa. O ile się nie mylę to chłopak 23 lata i 12 letnia dziewczynka. Czemu dla nich nie są zbierane pieniądze i organizowane takie akcje?
              Być może ktoś tu chce mieć korzyści lub wzbogacić się na nieszczęściu innych?
              Przyjrzał się ktoś temu gdzie idą te pieniążki? ktoś z tego się rozliczył?
              • Gość: SławekG Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 00:02
                ????? Czy zastanawiasz się nad tym co piszesz??
                • Gość: . Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: 46.112.139.* 06.12.10, 00:22
                  Gruba przesada.Ktoś chyba ma problemy z racjonalnym myśleniem.
                  Suma summarum mając takich przyjaciół,Karolina na pewno wyjdzie z tego cało :)
                  • Gość: Aneta Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 00:40
                    Tak myślę! dla czego jedni są faworyzowani? a innym się nie pomaga w takim razie?
                    albo jesteśmy solidarni i pomagamy wszystkim albo nie wyróżniajmy.
                    To jest moje zdanie. Na pewno takie leczenie jest kosztowne ale może inni też potrzebują pomocy?
                    • Gość: . Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: 46.112.139.* 06.12.10, 00:55
                      A Ty niby co takiego zrobiłaś dla innych,że tak krzyczysz?
                      • Gość: Aneta Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 08:51
                        Źle mnie zrozumieliście. Nie jestem przeciwna takim akcjom tylko skoro pomaga się jednym to może i innym byście pomogli?
                        Ładny gest z Waszej strony.

Co ja zrobiłam? Regularnie oddaję krew i jestem w banku dawców szpiku kostnego. Oddawałam krew również dla Karoliny.
                        A krew każdego człowieka chyba jest więcej warta jak złotówki. One życia nie uratują, krew i szpik ratuje...
                        • Gość: Michał Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 09:19
                          Ale niestety Aneto jak się czyta Twoje posty to, przynajmniej ja odnoszę wrażenie, że insynuujesz, iż ktoś jest faworyzowany, no a to, że sugerujesz, że może ktoś się chce wzbogacić na czyimś nieszczęściu itp. to już gruba przesada.
                          Nie znam Karoliny ani jej przyjaciół. Jak rozumiem, to przyjaciele Karoliny organizują dla niej pomoc. Nie chcą zbawić świata tylko zrobić konkretną rzecz. Z takich konkretów, pojedynczych działań tworzy się większa całość. Chcesz pomóc wszystkim - zostań premierem w przyszłości, może ci się uda.
                          To, że ktoś jeszcze choruje na białaczkę w Ciechanowie to nie powód żeby przyjaciele Karoliny nie pomagali konkretnie jej. Bo skoro to dla Ciebie problem i uważasz, że Karolina jest faworyzowana to ja zapytam tak - a ile ludzi w całej Polsce choruje na białaczkę ? A co z dziećmi chorujące na AIDS w Afryce ? Ale czemu tylko z dziećmi, a dorośli to nie ludzie i mogą umierać ? itd.itd. - długo tak mogę.
                          To oczywiście straszne i wszyscy oczekują pomocy i wszystkim się ona należy ale to nie znaczy, że można tak lekko insynuować jakieś przekręty i mieć pretensje, że przyjaciele pomagają swojej przyjaciółce.
                          Pomyśl Aneto, jak musi być przykro Karolinie i jej przyjaciołom, kiedy czytają Twoje posty sugerujące lewizny.
                          A poza tym - znasz tych chorych ? - jaki problem, zrób coś dla nich.
                          • Gość: Aneta Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 09:40
                            Tak, masz rację przepraszam ale wczoraj trochę zrobiło mi się przykro.
                            Organizowałam rok temu zbiórkę krwi. Oddali ludzie krew, strażacy, wojskowa jednostka, policja. W sumie ponad 87 litrów z tego co dobrze pamiętam.
                            Skoro jej znajomi organizują takie zbiórki to może zgadać się i zrobić coś na prawdę dużego.

Co do premiera to nie! oni tylko dbają o swoje dupy.
                            Powiem Ci tak Michale.
                            Biedny z biednym ostatnim kawałkiem chleba się podzieli. Bogaty biednemu to nawet nie da starych ubrań do zdarcia. Ale na koncert przyjdę. :)
                            • Gość: Michał Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.10, 13:00
                              Cieszę się, że się zgadzamy - to rzadkość na tym forum. Tym bardziej się cieszę. Nie przejmuj się, emocje czasem każdego ponoszą grunt to potrafić się zreflektować i trzeźwo sprawę przemyśleć. To oznaka inteligencji i dojrzałości.
                              Nie zgodzę się co do jednego - że bogaty nie zrobi nic dla biednego.
                              Ludzie są różni, także ci bogaci. Są sknery, którzy, ludzi ogólnie w potrzebie, postrzegają jako samych sobie winnych - czasem mają nawet rację, ale czasem nie.
                              Są też tacy, przecież nie biedni, którzy płacą 10 tyś zł. za serduszko na WOŚP, które realnie warte jest powiedzmy 200 zł.
                              Do zobaczenia na koncercie, kimkolwiek jesteś. Dobra sprawa trzeba pomóc
                          • Gość: Marysia Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: 213.199.253.* 20.12.10, 22:00
                            Ja mam nadzieję, że Karolina nie czyta tych wpisów, bo gdyby je czytała to zapewne nie miałaby siły na walkę z tą wredną, podstępną chorobą... Na szczęście ma prawdziwych przyjaciół ( a tych poznajemy ponoć w biedzie , a to cholera bieda jak niewiem co, chcieć żyć, a nie znać jutra) Trzymam kciuki Karolinko za Twój powrót do zdrowia, i mam nadzieję, że masz siłę by pozbyć się tego diabelstwa... i zacząć życie na nowo z nowymi przykrymi, ale jak bardzo ważnymi doświadzczeniami... Trzymaj się!!! POWODZENIA!!!!
              • Gość: STZ2/Do Anety Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: 46.113.0.* 06.12.10, 18:20
                Jeśli chcesz i znasz sytuację tych dwojga ludzi to zorganizuj dla nich taką imprezę!!!!a my też z chęcią pomożemy!
    • Gość: dd Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 23:09
      ach ci młodzi z ortografią na bakier z portalu znanego :-(

Koncert charytatywny dla karoliny
      06.12.2010
      Koncert charytatywny dla karoliny
      • Gość: tpsa Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: 46.112.132.* 07.12.10, 16:45
        Napiszcie która to jest ta Karolina?
        • Gość: tpsa Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: 46.112.132.* 07.12.10, 16:46
          chcialabym wiedzieć dla kogo zbieramy pieniadze?
    • Gość: gość Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 15:50
      Up!
      • Gość: ST2 Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: 46.112.223.* 10.12.10, 17:39
        KAROLINA JESTEŚMY Z TOBĄ!!!
        • Gość: f Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 22:22
          Byłem ,
          duzo osób było
          cos tam zbiorą napewno
          • Gość: STZ2 Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: 46.112.52.* 10.12.10, 23:43
            Impreza udana !!!Karolina będzie ok!!!
            • Gość: zadowolony Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.10, 02:26
              Z zasłyszanych informacji zebrano ponoć ponad 5000zł więc jest okej, jeżeli to prawda. Cieszę się bardzo i mam nadzieję,że te pieniądze pomogą w walce z chorobą Karolinie.
              • Gość: . Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: 46.113.214.* 11.12.10, 04:56
                A ile kosztuje takie leczenie?
                Czy Karolina będzie miała przeszczepiany szpik?
                • bull475 Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny 11.12.10, 13:51
                  Teoretycznie całe leczenie jest finansowane z NFZ lecz niestety życie w domu na przepustach jest drogie. same leki które trzeba brać w domu.
                  Szpital podczas pobytu zapewnia wszystko co niezbędne.
                  Ale schody zaczynają się po wyjściu do domu leki przeciw wymiotne, inne cytostatyki, oraz leki zapobiegające niskiej krzepliwości krwi. Do tego jakieś osłonne antybiotyki i zbiera się.
                  Najgorszy jest chyba sam przeszczep i po nim pod względem finansowym.
                  Ponieważ na przeszczepowym oddziele można jeść tylko wybrane rzeczy, ubrania są tzw. jednorazowe ze względu na dużą sterylność w izolatce. Po powrocie do domu częste bardzo dojazdy do Warszawy. Na początku 2-3 razy tygodniowo. Szczerze mówiąc 5 000 dla tej dziewczyny to kropla w morzu ;)
                  najważniejsze by dziewczyna była zdrowa.

Chętnych którzy chcą zostać dawcami zapraszam
                  15 grudzień · 12:00 - 16:00

Lokalizacja PWSZ
                  Narutowicza 9
                  Ciechanów
                  LINK!! Wejdz i przeczytaj

;) i wielki plus dla organizatorów koncertu tak trzymajcie
                  • Gość: . Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: 46.112.216.* 11.12.10, 18:44
                    Biedna dziewczyna.Trzymam za nią kciuki,na pewno wszystko dobrze się ułoży!!!
                    • Gość: Karolina Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.10, 23:15
                      Bardzo dziękuję za piękny koncert! Przede wszystkim dziękuję inicjatorom, wspaniałym koleżankom i kolegom z pracy. Gio, Olu, Aniu, Przemku, Moniko, Mirko z mężem - wielkie dzięki ! Gorące podziękowania dla Pana Stasia Antośkiewicza za ogromne zaangażowanie! Dziękuję zespołom, które wystąpiły na koncercie. Zagraliście i śpiewaliście świetnie, bardzo mi się podobało :) Dziękuję Wszystkim sponsorom za fanty na licytację oraz Pani, która ją poprowadziła. Bardzo dziękuję panu Wojtkowi i panu Jankowi oraz innym. Serdecznie dziękuję Wszystkim, którzy przybyli na koncert i wspaniale się bawili. Składam serdeczne podziękowania za dobre serce Wszystkim tym, którzy dobrze mi życzą!
                      Cały dochód z koncertu wykorzystam na najważniejsze potrzeby związane z leczeniem. To dla mnie potężna pomoc. Dziękuję.

ŻYCZĘ WSZYSTKIM ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA :))
                      KAROLINA

• Gość: kRIS Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: 46.112.123.* 16.12.10, 23:41
                        Jako uczestnik imprezy także życzę zdrówka,zdrówka,zdrówka bo tylko tego Ci teraz potrzeba!!!szczęście już masz -są nimi przyjaciele którzy pokazali że zawsze możeszańck na nich liczyć,i na innych też...
                      • Gość: Michał Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 09:47
                        Zdrowia
                        • Gość: MARYSIA Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: 213.199.253.* 20.12.10, 21:51
                          Karolina jest niesamowitą, przesympatyczną, młodą osóbką. Życzę jej zdrowia, trzymam kciuki i apeluję o oddawanie szpiku , to na prawdę banalnie proste.... a potrzebującemu ratuje życie...
                          • Gość: . Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: 46.112.255.* 20.12.10, 22:49
                            A Ty oddałaś już szpik?
                            • Gość: Marysia Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: 213.199.253.* 21.12.10, 12:42
                              Jeszcze nie, ale zrobię to. Narazie się zarejestrowałam, a TY?
                              • Gość: . Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: 46.113.27.* 21.12.10, 15:27
                                Nie,bo jestem słabego zdrowia.Jednak chciałam się dowiedzieć na czym to polega.Może w przyszłości się zdecyduje.
    • Gość: Aniołek Re: Koncert Charytatywny dla Karoliny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.12.10, 20:33
      Klikajcie na link zamieszcznoy poniżej
      www.meetingplanner.pl/?pwid=b8695af34ceb41598aa33f4ff494f720
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka