Dodaj do ulubionych

książę i żebrak

IP: *.cnow.pl 21.12.10, 19:12
jakże pięknie odśnieżony deptak - cudo, cudo, po trzykroć cudeńko; już wiem, że nie chodziło tylko o zrobienie miejsca spacerów, kafejek etc. - cel ekonomiczny i czasooszczędny: nie trzeba tej ulicy pozbawiać nadmiaru śniegu, przecież ruch kołowy jest ograniczony do minimum; i kolejne zamierzenie zrozumiałem - odtwarzamy trakt książęcy - a jak książę chadzał? - przez błoto, przez śniegi - co dziś każdy obywatel może poczuć, idąc sławnym i drogim gościńcem, gdy mu się ciśnienie krwi błękitnej podnosi
Obserwuj wątek
    • Gość: belfer Re: książę i żebrak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 20:34
      nie chrzań, wywozili tydzień temu, poszło kilka ciężarówek w czasie jak robiłem świąteczne zakupy. teraz lepiej niech wywiozą śnieg z Armii Krajowej. ciechanów to nie sam deptak, nim się całkiem normalnie chodzi jak na taką pogodę. w końcu kolego jest zima! a niektórzy sklepikarze z warszawskiej czekają chyba na mandaty, bo chodnik uprzątnięty w kratkę!!
      • ciech001 Re: książę i żebrak 22.12.10, 18:59
        Straż miejska powinna karać właścicieli posesji, wszak to chyba oni odpowiadają za odśnieżenie chodników?
        Czy też tak jest tylko na nielubianych, peryferyjnych osiedlach?
        • Gość: zaTUSKany Re: książę i żebrak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.10, 19:18
          Tylko jak to u szmaciarzy , śniegu z ławek nie zrzucili :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka