Gość: Aga IP: 213.199.253.* 06.10.11, 09:14 Może ktoś się orientuje gdzie można kupić ze 2 kg pigwy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ktosik Re: Pigwa IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.11, 10:15 w ciechanowie nei spotkalem sie z pigwa. ale na allegro jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Pigwa IP: 213.199.253.* 06.10.11, 11:54 A mozna wiedzieć w którym sklepie?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karla Re: Pigwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 13:49 hmm w sumie to nie spotkałam nigdy w sklepie ani bazarze pigwy.dlatego mam swoją w ogródeczku,na zimę do herbatki coś pysznego.jeśli masz ogródek to zdobądź choć jeden owoc i wsadź z nasionek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E.M. Re: Pigwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 14:00 Poszukaj na allegro użytkownika "LEŚNY SKARBIEC". Ten Pan ma do sprzedania pigwę i żurawinę. Robię zakupy u Niego od kilku lat. Owoce są super. Polecam szczególnie na nalewkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Pigwa IP: 213.199.253.* 07.10.11, 07:57 Czy naprawdę nie ma w Ciechanowie nikogo kto by chciał sprzedać pigwowca???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Pigwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.11, 10:46 A ile proponujesz za 1 kg pigwy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibo Re: Pigwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.11, 14:04 Dowiec się na straganie warzywnym na Warszawskiej, okolice US. A ja z allegro po 10zł się zadobyłem i juz naciąga;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: Pigwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.11, 14:50 Przejedź się w niedzielę na spacer do Opinogóry tam przed gminą rosną krzaczki i nikt nie zrywa owoców. Krzew pigwowca na 99% można kupić w Magnolii na Nadrzecznej jutro będę to zapytam. Widziałem pigwy na bazarze były tak duże jak jabłka nawet myślałem, że to jabłuszka zielone ale miały bardziej "kanciasty" kształt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Pigwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.11, 20:16 Posiadam . 10zl/kg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samopomocsąsiedzka A gdzie tanio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.11, 11:36 kupić płynny komponent do pigwóweczki, może ktoś do czech często jeżdzi? Na polmosie to za droga troszkę wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: A gdzie tanio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.11, 18:16 Drzewko pigwy wielkoowocowej jest do kupienia w najlepszym sklepie ogrodniczym w mieście za kilkanaście pln. Pigwa jest małym drzewem lub krzewem po kilku latach dorasta do 2 metrów. Owoce zbieramy teraz ale muszą jeszcze poleżeć dopiero w grudniu robimy przetwory zimowe chyba, że ktoś potrzebuje na już to robimy małą porcję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibo Re: A gdzie tanio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.11, 18:27 Pigwówka najlepsza jest z owoców pigwowca japońskiego. Pigwa to zupełnie inna roślina (Pigwa - drzewo, pigwowiec - krzew). A o płynny komponent, czyli spirytus, popytaj może TIR- driverów. Z tego co mi wiadomo, w Czechach w dalszym ciągu można tanio nabyć u skośnookich spirt z Lublina np. Odpowiedz Link Zgłoś