Gość: artysta malarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.11, 22:25 W Płocku na Tumskiej istnieje wystawa a tam ani słowa skąd Biegas był. Urodził się na Mazowszu www.ciechtivi.pl/uhonorujmy-boleslawa-biegasa/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marek zalewski Moja Galeria ,,C'' a nie Teresy czyli PCKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 22:36 Po pierwsze niech sobie Teresa wymyśli sama galerię a nie przywłaszcza sobie dorobek mojej Galerii,,C''... jeżeli tego nie rozumie to znaczy , że nie rozumie czym jest Galeria,,C'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek zalewski Re: Moja Galeria ,,C'' a nie Teresy czyli PCKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 22:40 Moja Galeria,,C'' nigdy nie była muzeum, pokazywała ,, żywą'' Sztukę, Sztukę dnia dzisiejszego... wymyślcie sobie nową koncepcję dla swojej galerii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artysta malarz Re: Moja Galeria ,,C'' a nie Teresy czyli PCKiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.11, 22:42 Tak też myślałem, że zaraz odezwie się propagandzista artysta mający problemy ze snem , bo faktycznie MZ zamiast pisać na forum powinien zastrzec swój znak firmowy w urzędzie patentowym wiele lat temu :-) Dobrze ktoś radził, że strona internetowa prowadzona przez wiele, wiele lat wypromowałaby Galerie C, artystę i Ciechanów. Mamy wiec kolejną odsłonę wojny polsko-polskiej na szczeblu wsiowym :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek zalewski Re: Moja Galeria ,,C'' a nie Teresy czyli PCKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 22:47 To znaczy , że ty niby ,,artysto malarzu'' nic nie rozumiesz czym jest Galeria Sztuki .. widocznie z ciebie taki malarz jak ze mnie hydraulik... Sztuka to nie fabryka gwoździ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek zalewski Re: Moja Galeria ,,C'' a nie Teresy czyli PCKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 22:50 Widzę , że obaj mamy problemy ze snem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: Moja Galeria ,,C'' a nie Teresy czyli PCKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 14:22 O sam ze sobą gada. A gdzie pozostałych kilkanaście wpisów? Nie jest fajnie być sędzią w swojej sprawie i wie Pan o czym mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blizzardus Re: Moja Galeria ,,C'' a nie Teresy czyli PCKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 14:42 Widocznie blizzardous jest przyjacielem kogoś i cenzuruje czyli uprawia politykę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: Moja Galeria ,,C'' a nie Teresy czyli PCKiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 14:48 Można sobie moderować posty niezgodne z zasadami ale niewygodne NIE! Zamiatanie problemów pod dywan nie jest ich rozwiązaniem. Stosowna informacja poszła do administracji forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Moja Galeria ,,C'' a nie Teresy czyli PCKiS IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.11, 15:16 Mój post także został usunięty... a brzmiał tak: "Telefonu do siebie Panowie nie macie?" Co jest tu grane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Bardzo mądry wybór IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.11, 00:01 Telefonu do siebie Panowie nie macie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadwiga Re: Bardzo mądry wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 00:10 Panie Marku,a skąd pan wie,że teraz nie będzie to Galeria D.....?:):)Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bardzo mądry wybór IP: *.180.30.151.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.10.11, 01:37 Oj, Jadwigo, Jadwigo. Prowadziłaś na forum akcję o kryptonimie "WĄSIK", ale do kultury to się nie wtrącaj, bo niestety widać duże braki. I wiedza nie ta i trochę wychowania chyba brak. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: Bardzo mądry wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 00:15 Ciekawe czy jak zwolnią kombajnistę z PGRu to kombajn i całe zborze które omłócił jest jego :D. Galeria Zalewskiego? to płacić za wynajem sali i zwracać pieniądze zarobione za jej tworzenie. Już wiadomo, że nie będzie galerii C umrze śmiercią naturalną. A te "C" to od imienia czy od nazwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bardzo mądry wybór IP: *.180.114.104.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.10.11, 01:21 Panie Marku, galeria imienia Biegasa to świetny pomysł. Żałuje Pan pewnie, że wymyślił to ktoś inny. A przecież miał Pan swoje 5 minut w CKiS. Zamiast buszować po forum trzeba było myśleć. A teraz to już se ne wrati i tylko pozostaje wziąść się w garść i przestać rozpaczać, bo to facetom nie przystoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek zalewski ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 08:21 Człowieku ty naprawdę dalej niczego nie rozumiesz? Też uważam, że pomysł Galerii im.Biegasa jest dobry ale dla Muzeum i tyle. Stwórzcie sobie nawet 10 galerii ale odczepcie się od ,,mojej'' GALERII,,C''. Dla wyjaśnienia - zacznijcie realizować ,,koncepcję'' swojej galerii Sztuki Współczesnej a nie zawłaszczacie czyjś pomysł i dorobek ... sądząc po wczorajszym wernisażu w ,,mojej'' Galerii,,C'' to póki co była ŻENADA. Jak można ,,wystawić'' taki ,,spektakl''. Nie macie sumienia ,,wystawiając'' na pierwszy ogień taką osobę. Nie stać was było na pojawienie nie się ,,luminarze'' Sztuki w PCKiS ? Gdzie się pochowaliście? Chyba mogę jeszcze mieć swoje zdanie? Tak - miałem swoje, nie pięć minut ale ponad 20 lat. BARDZO DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM PRZYJACIOŁOM SZTUKI za to , że BYLI razem ze mną i ze SZTUKĄ. Ty oczywiście możesz tego nie wiedzieć. Ja niby płaczę czy nawet rozpaczam? Wolne żarty. Dalej będę robił ,,swoje''. Dlaczego ? Bo tak LUBIĘ i NIC ci do tego. Żyj i daj żyć innym. Skoro ,,nakazujesz'' mi myśleć to sam/sama trochę od czasu do czasu pomyśl a może coś wymyślisz ciekawszego. Masz do tego pełne prawo. Poczuj się wolnym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dama Re: ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 08:29 Nie grzeszył kulturą Zalewski to i taką moneta ci ONI,BRZYDCY,ŹLI,ODRAŻAJĄCY się rewanżują. Trzeba być człowiekiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek zalewski Re: ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 08:56 Trzeba było być wczoraj i zobaczyć, czym się rewanżują ludzie PIĘKNI, WSPANIALI, KOCHAJĄCY SZTUKĘ... za co IM z CAŁEGO SERCA DZIĘKUJĘ. A o moim w/g ciebie <grzechu braku kultury> mogą mówić i pisać tylko ci nieudacznicy, miernoty, zawistnicy... bo takich zawsze omijałem i będę omijał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ?! IP: *.182.77.235.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.10.11, 09:52 Panie Marku, ale z Pana mazgaj. Prawda jest taka: przez kilka lat był Pan zastępcą Kęsika i tylko zajmował się Pan krytyką szefa i ludzi pracujących w CKiS. Potem dostał Pan swoją szansę i okazało się, że potrafi Pan tylko krytykować innych, bo nic Pan dobrego jako dyrektor nie zrobił. Dlatego apeluję niech Pan się uderzy we własne piersi, a może nie tylko w piersi i przestanie być mazgajem. Jako szef Pan się nie sprawdził i jest Pan teraz wolnym człowiekiem. A wolność to przecież wielka wartość... Pozdrawiam i polecam do otarcia łez chusteczki higieniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: ?! IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.11, 12:21 Brawa, znawco prawdy najwyższej. Podziwiam błyskotliwość, uderzającą mądrość życiową i ta nutka ironii w wypowiedzi...-bezcenne. Ciekawe czy kiedykolwiek zainteresowałeś się działalnoscią Zalewskiego w CKiS bo mam spore wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 13:01 Miał Pan być wolny, może od zawiści też warto się uwolnić? Już znamy tą historię. Teraz co by nie zrobili to będzie "źle" a wszystko przedtem było "super". Z takimi tekstami jak Pan sypie na nową zmianę można iść do sądu i wygrać. Wiemy, że artysta musi być zbuntowany ale buntowanie się na rzeczy które już są niezależne od nasi nie jest konstruktywne i nie poprawia nikomu opinii. Sztuka i ta nowa i ta stara jest równie warta uwagi i równowagi, każda ma swoich amatorów. Porozmawiajmy o sztyce choćby mięsa czy konwersacji a nie o żalach bo każdy ma swoje jak je zaczniemy upubliczniać będzie wielka ściana płaczu. Wiemy jak Pan się czuje każdy by się tak czuł ale są inne sposoby na odreagowanie niż mieszanie ludzi z błotem. Poczekajmy 100 dni i oceńmy obiektywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,,,,,,,,, Re: ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 13:03 Zalewski popełnił błąd w CKISZ. To nie ulega wątpliwości. Zaufał kierowcom, kierowniczce administracji i wszechmocnej Loni i poszedł na wojnę z pracownikami merytorycznymi. Czy słusznie czy nie to inna sprawa ale na pewno metody walki źle dobrane. Komisyjne otwieranie pomieszczeń, zamordyzm, podkładanie świń. To nie były dobre metody. Chciał być szeryfem a wyszedł taki mały ciechanowski Ziobro. Do tego doszły bardzo złe kontakty i fatalne traktowanie tych którzy od wielu wielu lat z CK współpracowali robiąc za nich tak naprawdę pracę. Niestety, odwołanie GO z funkcji dyrektora nie ma z tym co napisałem powyżej nic wspólnego a jest to tylko polityczna gierka. A fakt że nowa Pani dyrektor zaczyna prace od zmiany nazwy Galerii C - dziecka Zalewskiego , które stworzył od zera i chwała mu za to ( przypominam że Zalewski wniósł Galerie jako wiano do CK - wcześniej funkcjonowała niezależnie) jest czystym skur....twem i jasno określa skąd i po co pani dyrektor przyszła. Niestety na tej wojence wszyscy odbiorcy kultury przegrywają. Paradoksalnie największym wygranym jest .... dyr Kęsik. Facet który absolutnie nie nadawał się na dyrektora tej instytucji przy swoich następcach jawi się jako Piłsudski ciechanowskiej kultury. Nie cieszyłbym się jednak Panie Stanisławie z tego - nie świadczy to dobrze o Panu tylko źle o całej kulturze. Bawcie się dalej chłopcy i dziewczynki w tej politycznej piaskownicy. Wypominajcie sobie kto jest większym artystą. Wmawiajcie sobie że to ciechanowianie nie rozumieją kultury. Jeszcze chwila i się okaże że jedyna "kultura" w tym budynku będzie w nazwie instytucji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 13:09 A czy tam są pracownicy tzw. merytoryczni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko muzykant Re: Bardzo mądry wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 15:48 muzeum Biegasa powinno byc w Koziczynie, gdzie sie urodził. Tam dwór okazaly stoi i nie wykorzystany.Kto sie tym zajmie? To najlepsze miejsce dla artystow i tworzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ............ Re: Bardzo mądry wybór IP: *.152.140.24.dsl.dynamic.t-mobile.pl 08.10.11, 16:22 p. Zalewski ma rację, abstrahując od tego jak oceniać jego bycie p.o. dyrektorem ckisz - on stworzył i prowadził galerię C i ma prawo tak o niej mówić, że jest "jego" - wkładanie w to łap, tak od razu bez żadnej refleksji - niesmaczne to mało powiedziane galeria to ten kto ją tworzy, nie da się po prostu tak tego zmienić nadając jej imię kogoś tam sama inicjatywa nadania imienia galerii ( nieważne czyjego imienia ) ja pierniczę, po co ? to ma być robienie kultury ? - nadawanie imion ? - tym bardziej, że jest to pierwsza inicjatywa nowej pani p.o. dyrektora - po co, pytam ? ale co tam, będzie pewnie feta, oficjele itp. - pięknie o to chodzi, tak ? no i jakieś zamazanie przeszłości będzie - typowe dla tej opcji, pisać historię na nowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: Bardzo mądry wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 17:06 Myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie żeby Pan Zalewski otworzył sobie od nowa swoją galerię. Zmiana nazwy galerii C na inną wydaje się logiczna i jest korzystna dla jej autora (bo może zatrzymać nazwę dla nowych projektów). Skoro w PCKiS będzie muzeum galeria taka w której można oglądać i kupić dzieła sztuki przyda się. Budynek na Małgorzackiej za "błękitnym wieżowcem" wydaje się idealny choćby dlatego, że była już tam galeria. Skończyło się wieloletnie sponsorowanie autorskiej galerii ale to nie koniec swiata a tymczasem te smętne wypowiedzi mają charakter mów pogrzebowych. Odpowiedz Link Zgłoś