Gość: Asia IP: *.tktelekom.pl 03.04.12, 07:05 O której dzisiaj albo jutro w farze jest jakas msza bo musze isc do spowiedzi. Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Fara IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.12, 09:15 do spowiedzi możesz iść niekoniecznie do fary. idż do najblizszego kościoła. msze są najczęściej rano o godz. 7-mej albo wieczorem o godz.18-tej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Fara IP: *.tktelekom.pl 03.04.12, 16:28 no wlasnie fare mam najblizej dlatego pytam akurat o ten kosciol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GENERAŁ Re: Fara IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.12, 17:17 Powinni wyburzyć te kościoły, kaplica w szpitalu by wystarczyła na całe miasto a nie nie da się spać w niedzielę bo rano o 6 dzwony biją jak [...] I te widoki gdzie nie spojrzeć to tylko kościół i kościół, szkół mniej w tym mieście niż tych kościołów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykomuszek Re: Fara IP: *.centertel.pl 03.04.12, 17:46 Generał teraz jest taki antykościelny, a jak już kostucha mu się będzie zbliżać, to się nawróci i krzyżem w kościele będzie leżał. Wielu już było takich co całe życie najeżdżało na kościół, a z wiekiem kiedy uświadomili sobie, że życie już im leci z górki to co niedzielę do kościoła, szeleszczący banknot na tacę, w pierwsze piątki miesiąca do spowiedzi, jak kolęda to księży witają w progu czym chata bogata i koperta nie byle jaka... W młodości kościoła się wypierają,a na starość życie będzie się kręcić wokół kościoła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Fara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.12, 18:16 Antykomuszku mylisz wiarę z agencją ubezpieczeniową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GENERAŁ Re: Fara IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.12, 18:33 Dokładnie, "Emeryt" ma 100% racji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykomuszek Re: Fara IP: *.centertel.pl 03.04.12, 23:16 Zobaczymy jak kostucha będzie blisko, czy będzie jakaś gadka o agencji ubezpieczeniowej:) Te słowa Generał zapamięta do końca życia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Fara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 07:46 A na jakiej podstawie twierdzisz że kostucha teraz jest daleko ? Ja nie mam pewności gdzie ona teraz jest. Wierzysz bo się boisz ,bo to się opłaca, wiara nie powinna opierać się na strachu i kalkulacji (tak myślę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykomuszek Re: Fara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 14:05 Tego nie wiem czy kostucha jest blisko czy daleko... Mówię, że jak już będzie blisko to Generał się nawróci tak jak nie jeden co większość życia psioczył na kościół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GENERAŁ Re: Fara IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.12, 15:47 Proszę mnie człowieku nie strasz, bo nic tym nie osiągniesz, ty to pewnie ciągle wierzysz w mikołaja i króliczka. Ci normalnie nie wierzą, bo powiem ci tak jak jesteś w stanie udowodnić istnienie boga to uwierzę jeśli nie to nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: Fara IP: *.centertel.pl 04.04.12, 16:40 Bo to jest właśnie wiara mądralo - uwierzyć mimo, że się nie widziało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bu Re: Fara IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.12, 19:58 A Ty mi udowodnij jego brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciechanowianin Re: Fara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.12, 11:59 Chciałem sie pana zapytać czy wierzy pan , że jest prąd elektryczny mimo, że go nie widać. Pewnie tak. Więc to jeden z przykładów tego, żeby wierzyć nie musimy tego widzieć. Więc więcej wiary a nie negowanie tylko dlatego, że tego nie widzę. Katolicyzm istnieje od męczeńskeiej śmierci Pana Jezusa i na pewno będzie istniał . Wierzy w Boga ponad 2 miliardy ludzi. Więc w tym coś jest, czego człowiek własnym rozumem nie ogarnie. O wierze świadczą też potężne budowle -kościoły na całym świecie. Wiara w Boga jest sprawą osobistą i trzeba do niej dojrzeć i często to przychodzi przed śmiercią , która jest nieunikniona dla każdego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Fara IP: *.xdsl.centertel.pl 08.04.12, 10:38 Oprawa wielkanocna a polityka. Już dawno stwierdzono,że jeżeli kościół będzie wtrącał sie nachalnie do polityki to straci wiernych. Właśnie to się robi w Wielkanoc w naszej Farze. (a szkoda) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciechanowianin Re: Fara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.12, 12:30 panie obserwatorze ,jeżeli już w złym świetle widzi pan naszą Farę to prosze o konkretne przykłady . To nieprzyzwoicie w czambuł krytykować nie podając szczegułów. To wygląda mi pan na malkontenta , któremu nic się nie podoba, nie jest z niczego zadowolony, jest po prostu taką zrzędą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyde Re: Fara IP: *.multimo.pl 08.04.12, 22:05 Asiu jakie musze??? Spowiedz jest dobrowolna???? Ja nie chodze i nie pojde póki nie poczuje takiej potrzeby w sercu. Co warta jest spowiedz z musu? To nie spowiedz; to odpie...nie obowiazku. Odpowiedz Link Zgłoś