Dodaj do ulubionych

wiązanka ślubna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 15:17
za 3 tygodnie biorę ślub. Czy może mi któraś z byłych panien młodych podpowiedzieć do jakiej ciechanowskiej kwiaciarni się udać ze zdjęciem bukietu żebym była zadowolona? Ile pieniędzy szykować?
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: wiązanka ślubna IP: *.tktelekom.pl 31.07.12, 15:21
      za 3 tyg slub to jak masz na zdjeciu jakieś wymyślone kwiatki to pędem do kwiaciarni bo mogą nie sprowadzić. Oni też muszą wcześniej zamówić. Polecam Magnolię na mickiewicza
      • Gość: lilka Re: wiązanka ślubna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.12, 15:26
        ja może trochę z innej parady...w kwiaciarni "Róża" za blaszakiem kupowałam wiązankę na pogrzeb.Dałam 20 złotych a wiązanka była piękna i nawet spora. Ale akurat jakiś pan młody odbierał bukiet ślubny i był przepiękny..ile dał to nie wiem bo już wyszłam..wiadomo że jak powiesz że jesteś panną młodą to wezmą więcej...dlatego jeśli będę brać ślub powiem że dla świadkowej...podobno zawsze skutkuje:)
        • Gość: Emilia Re: wiązanka ślubna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 15:44
          a cena mniej więcej? bo ja w ogóle nie mam pojęcia
          • Gość: gość Re: wiązanka ślubna IP: *.cdma.centertel.pl 31.07.12, 17:12
            Emilia ale to chyba ta rola należy do mężczyzny?:) Co sie martwisz o pieniadze. Ja polecam kwiaciarnie za blaszakiem. A ceny nie wiem, ale myslę ze na pewno ponad 100 zł
            • Gość: róża Re: wiązanka ślubna IP: *.cnow.pl 31.07.12, 18:01
              ja tez zdecydowanie polecam tą kwiaciarnie za blaszakiem zamawialam tam na rozne okazje i sie jeszcze nie zawiodlam kwiatki sa zawsze swieze
              • Gość: Emilia Re: wiązanka ślubna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 18:06
                pulę pieniędzy mamy wspólną i wydajemy ją rozsądnie, ale nie chcemy przepłacać bo niestety tak jak napisał ktoś wyżej wszyscy żerują na tym ważnym dla Młodych dniu myśląc, że pieniądze z nieba im się sypią. Wiązanka dla Świadkowej i wiązanka dla Panny Młodej może wyglądać tak samo a dla Panny Młodej z samego faktu będzie 2 razy droższa. Dziękuję za porady, pewnie wybiorę się tam koło blaszaka :)
                • Gość: kama Re: wiązanka ślubna IP: *.cnow.pl 31.07.12, 19:32
                  polecam kwiaciarnie na pułtuskiej, koło alkoholi. robiła mi taka pani ok.40 lat piękny ślubny bukiecik, większość innych kwiaciarek pokazywała mi katalogi z lat 80tych! jakieś stare wiązanki! a jedna nawet mi powiedziała że z hortensji mi nie zrobi bo takich kwiatów nie dostanę.
                  w ogole mega zacofanie, proponowały mi "panie" piękne bukiety na które spojrzeć się nie dało i dopiero jak trafiłam do kwiaciarni na pultuskiej potratkowano mnie jak z kosmosu. a bukiecik był śliczny i delikatny i zapłaciłam w sumie za dwa bukieciki, i butonierki ok. 120 zł :)
                  • Gość: kama Re: wiązanka ślubna IP: *.cnow.pl 31.07.12, 19:33
                    nie potraktowano mnie*
    • Gość: gosc Re: wiązanka ślubna IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.12, 20:17
      tej na pułtuskiej (obok alkoholi ) nie polecam, bo może i ładnie robią ale żerują strasznie na ludziach, ja zmawiałam ostatnio bukiet na chrzest (byłam chrzestną i podawałam dziewczynkę), umówione było ze cena 30 zł i zapłacę przy odbiorze w niedzielę,jak przyszło do zaplaty to babka mówi ze chce 40 zł bo zrobiła bardziej strojny (jak ślubny) masakra....dobrze że miała kase to jej zapłąciła, o 10 zł nie będe robila awantury, ale nie był warty ten bukiecik 40 zł....nie polecam
      • Gość: asia Re: wiązanka ślubna IP: *.cnow.pl 31.07.12, 21:02
        to cos drogo za ten bukiecik na chrzest :D ja u Grzankowskich w Gożdziku zapłaciłam 8 zł i był naprawde śliczny :)
        • Gość: X Re: wiązanka ślubna IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.12, 21:21
          Mi na ślub wiązankę robili w Goździku u Grzankowskich - zawiozłam zdjęcie i byłam w szoku gdyż kolorystycznie i objętościowo była identyczna jak ze zdjęcia, nie wiem ile mój mąż zapłacił. Natomiast za blaszakiem zamawiałam kwiaty na inne okazje jak również w Goździku i powiem szczerze, że cenowo nie ma różnicy i jakościowo również pełen profesjonalizm.
          • Gość: ja Re: wiązanka ślubna IP: *.play-internet.pl 01.08.12, 07:35
            ja również ślubną wiązankę miałam robioną za blaszakiem, przyszły mąż zapłacił za nią, kwiatek dla świadkowej (1 różę bardzo ładnie przystrojoną-bo tak chcieliśmy, a świadkowa była pod wrażeniem) i 2 butonierki 120 zł .było to 4 lata temu. bukiet ślubny był naprawdę śliczny
    • Gość: Justi Re: wiązanka ślubna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 12:44
      G.....prawda!
      Pani z kwiaciarni koło blaszaka - terminy na 2013...Niezłe napędzanie klientów, że niby długie terminy oczekiwania. Każdy głupi pomyśli, że taka super kwiaciarnia i tylu chętnych. Nie dam się na to nabrać i innym też nie radzę! W Ciechanowie sale weselne mają terminy jeszcze na jesień, więc kto o zdrowych zmysłach minimum na rok wcześniej wie już, jaki chce mieć bukiet i go zamawia, kiedy koncepcja może się zmienić jeszcze milion razy...Widać, że sama sobie napędza Pani klientów, bo pozytywne komentarze dotyczą tylko Pani kwiaciarni. Apeluję o zdrowy rozsądek do dziewczyn, które organizują ślub, bo tego typu sztuczki marketingowe i promocyjne (nadmuchiwanie terminów) na warunki ciechanowskie są po prostu śmieszne i żałosne. Tego typu zachowanie świadczy wręcz o tym, że kwiaciarnia przy blaszaku sobie nie radzi i dlatego musi się ratować na forum, co było zresztą przerabiane już milion razy, że jak darmowa promocja, to na tym forum, bo po co jeszcze płacić za reklamę w tygodniku...:) Nie polecam żadnej kwiaciarni, żeby za chwilę nie było, że coś reklamuję, apeluję tylko o zdrowy rozsądek, bo te wykorzystanie forum na darmową reklamę aż szczypie w oczy. A i mała rada - nawet jeśli chcecie mieć wszystko dopięte na ostatni guzik to mimo wszystko zaczekajcie z bukietem na miesiąc, półtora przed ślubem. Pozdrawiam.
      • Gość: Ola Re: wiązanka ślubna IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.12, 14:23
        Chyba jakas konkurencja nie mogła znieśc tego, ze o kims się dobrze mówi.... ;)
        • Gość: Justi Re: wiązanka ślubna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 17:34
          Właśnie chyba ktoś nie potrafi czytać ze zrozumieniem...:-) . Przeczytaj na spokojnie jeszcze raz co napisałam i tym razem ze zrozumieniem, a napisałam swoje uwagi ponieważ sama mam ślub lada chwila.
          • Gość: karolina Re: wiązanka ślubna IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.12, 19:22
            Justi nie wiem co przez Ciebie przemawia ale na pewno nic dobrego.... Czemu piszesz bzdury że tak wcześnie trzeba się zapisywać na bukiet?????? Trochę w tej branży siedzę i śmiać mi się chcę jak czytam takie bzdury!!!! Miesiąc wcześniej w zupełności wystarczy. Kwiaty zazwyczaj są kupowane w czwartek, albo piątek przed ślubem/weselem żeby wszystko było świeże. Ja osobiście polecam Goździk i Różę. A kwiaciarnia da radę zrobić wiązanki ślubne nawet jak ma ich 10 na jeden dzień i wcale nie oznacza że któraś będzie zrobiona gorzej, bo Ciechanów to za małe miasto żeby odwalać "lipę". Każdy walczy o klienta.
            Pozdrawiam.
        • Gość: jest Re: wiązanka ślubna IP: *.183.237.166.dsl.dynamic.t-mobile.pl 25.08.12, 18:45
          ja wiazanki zamawiam z allegro nie wazne, slub, pogrzeb
          • Gość: 1 Re: wiązanka ślubna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.12, 23:46
            jak to z allegro? to żart????
      • Gość: gość Re: wiązanka ślubna IP: *.cdma.centertel.pl 02.08.12, 15:47
        Nieźle. Chyba panią wyżej poniosło. Bo ja z całą pewnością własny bukiet ślubny zamówie tam za blaszakiem, mimo ze mam go za rok. Widze jakie bukiety sie tam robi kupujac na inne okazje. Zawsze byłam zadowolona, co nie moge powiedziec o innych kwiaciarniach, a odwiedziłam wiele. Oprócz cen liczy się też pomysł na bukiet, orginalnośc i moda, czego gratuluje tej kwiaciarni, wystarczy spojrzec na ozdoby wiszące w oknie. I nikt nie robi reklamy, jak ktos jest dobry w tym co robi to czemu nie pochwalic.
        • Gość: X Re: wiązanka ślubna IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.12, 17:36
          Zgadza się Pani nie wytrzymała :) - chyba o jej kwiaciarni za mało się pisze :)
          Droga Pani więc dla jasności ja wiedziałam dużo wcześniej jaka marzy mi się wiązanka i dużo wcześniej zamawiałam dekorację kościoła i domu.
          Miesiąc wcześniej bądź półtora to zamawiają i szukają Ci którzy wpadli, ja planowałam swój ślub 1,5 roku wcześniej.
          Natomiast kwiaciarnia za blaszakiem - wielkie brawa.
          Wychodząc z niej z kwiatami niezależnie od okazji zawsze jest pięknie wykonane.
          • Gość: Emilia Re: wiązanka ślubna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 18:51
            wybacz ale nie mierz wszystkich jedną miarą. Ja biorę ślub za 3 tygodnie a postanowiliśmy o tym niecały rok wcześniej i wcale nie z wpadki. Nie czynię jednak ze ślubu a raczej z jego "otoczki" głównej atrakcji wieczoru. Dla nas ważna jest sama przysięga a nie to czy będę miała wyśnione kwiatki w ręku bo zwyczajnie nie przywiązuję do tego wagi... Także to, że nie trąbie 2 lata wcześniej o swoim ślubie ani 2 lata po nim nie pokazuję znajomym zdjęć z niego i nie opowiadam "śmiesznych historyjek" z zabawy weselnej jeszcze nie czyni mnie panną młodą z wpadki bo tylko na miesiąc wcześniej chcę zamówić wiązankę. Ludzie nie wariujmy to tylko wiązanka- i taką "duperelą" nie będę sobie zaprzątać głowy rok wcześniej... Ciekawe skąd tyle rozwodów skoro większość ludzi w ślubie widzi tylko to że będzie ładnie się wyglądać w białej sukience.. To że głupi bukiecik zamawia się rok wcześniej to się już nadaje do śmiechu warte.
      • Gość: Nati Re: wiązanka ślubna IP: 80.50.127.* 02.08.12, 18:59
        Chyba żartujesz z tymi terminami w kwiaciarni za blaszakiem. Ja byłam tam na początku lipca i zapisałam się na wiązankę na wrzesień - oczywiście tego roku. I nie było żadnego problemu.
        • Gość: paula Re: wiązanka ślubna IP: *.cnow.pl 02.08.12, 19:11
          tez mi sie wydaje jakas plotka ja zamawilam bukiecik do chrztu dzien wczesniej i nie bylo problemu .
          • Gość: gość Re: wiązanka ślubna IP: *.cdma.centertel.pl 02.08.12, 20:57
            No oczywiście, że tak, jeszcze nie słyszalam od nikogo zeby zamawiać wiazanki tyle wczesniej. Każdy z moich znajomych zamawiał średnio 1,5 miesiaca przed...
      • Gość: Zofia Re: wiązanka ślubna IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.12, 08:58
        Do Justi.
        Moja droga, chyba rzeczywiście jesteś sfrustrowaną Panią z konkurencji. Tydzień temu, po raz kolejny mogłam się przekonać jak kwiaciarnia za blaszakiem sobie "nie radzi". Byłam na ślubie córki koleżanki we Franciszku. Kościół udekorowany przepięknie, wiązanka (bo też oni jej robili) śliczna. Moja córka bierze ślub w przyszłym roku i powiedziała, że wiązankę zamówi tylko za blaszakiem i nigdzie indziej. Akurat ta kwiaciarnia nie musi się uciekać do takich praktyk, o których piszesz. Po drugie - zobacz co tu jest napisane i nie pleć więcej głupot
        kwiaciarnia-roza.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=56&Itemid=82
        Od lat jestem klientką tej kwiaciarni i nie podoba mi się, jak ktoś ją fałszywie oczernia. Pewnie nigdy tam nawet nie byłaś.
        • Gość: Justi Re: wiązanka ślubna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.12, 21:04
          Do Zofii,
          przeczytaj sobie uważnie jeszcze raz moją wypowiedź, bo chyba nie przeczytałaś ze zrozumieniem. Nikogo nie oczerniam, bo rzeczywiście w tamtejszej kwiaciarni nie bywam. Wyraziłam tylko swoje zdanie na temat całej tej dyskusji na forum oraz marketingu. Każdy ma inny gust i upodobania, więc wiązankę ślubną zamówi, gdzie będzie chciał. Ja tylko wypowiedziałam się na temat wcześniejszego zamawiania kwiatów. :)
          Zresztą na tym forum już od dawna nie można wypisywać swojej OBIEKTYWNEJ opinii, bo od razu odzywają się takie panie, które nie dopuszczają do siebie faktu, że ktoś może mieć inne zdanie od nich. :)
          • Gość: Ola Re: wiązanka ślubna IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.12, 12:17
            Justi, twoje jak to piszesz "obiektywne" zdanie- jest zdaniem subiektywnym - zajrzyj do słownika, żeby zauwazyc róznicę między znaczeniem słów "obiektynwy" i "subiektywny".

Poza tym, wszyscy wypowaidali się w tym wątku spokojnie i rzeczowo do momentu aż ty zamieszałaś swoim histerycznym i mało przyjemnym postem.

Pozdrawiam i spkoju życzę. ;-)
          • Gość: Zofia Re: wiązanka ślubna IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.12, 12:40
            Justi,
            ja, jak i wiele innych osób właśnie potrafimy czytać ze zrozumieniem (co często zarzucasz w tym wątku). Piszesz o tym, że w kwiaciarni za blaszakiem terminy są dopiero na przyszły rok - co jest kłamstwem i to właśnie mi się nie podobało w Twojej wypowiedzi. Razem z moją córką, która bierze ślub w przyszłym roku poszłyśmy się dowiedzieć (po Twoim wpisie) do tej właśnie kwiaciarni, bo bardzo jej na tym zależy. Pani nam powiedziała, że nie przyjmie zamówienia, bo jest zdecydowanie za wcześnie i zaprosiła ją na 2 miesiące przed ślubem. A jeżeli chodzi o wolne terminy to są nawet i na wrzesień (czyli za miesiąc a nie za rok!!!!!). Więc najpierw sprawdź i pomyśl o tym, o czym piszesz.
            Masz rację - forum jest po to, aby wyrażać swoje opinie, ale niech one będą zgodne z prawdą. W przeciwnym wypadku wprowadzasz inne osoby w błąd (m.in. mnie i moją córkę) lub stawiasz opisywane osoby lub firmy w złym świetle.
            • Gość: Emilia do Justi Re: wiązanka ślubna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 17:13
              to nieprawda że zapisy są na przyszły rok. Całe szczęście że Ci jednak nie uwierzyłam i poszłam tam zamówić wiązankę. Wystarczy przyjść na 2 tygodnie przed. Dlatego chciałabym powiedzieć "serdeczne dziękuję" osobom które nazwały mnie panną młoda z wpadki bo nie zajmowałam się głupią wiązanką na rok przed ślubem jak co niektóre, co nie widzą świata poza swoim ślubem a po tym jednym ważnym dniu czar pryska i pozostaje rutynowe życie ze swoim mężem bez blasków kamer i fleszy... Wiązanka dla mnie i dla świadkowej była piękna, a zdałam się praktycznie na zdanie pań tam pracujących. Opisałam im tylko kolory w jakich chciałabym wiązankę i jak ją dostałam od męża byłam pozytywnie zaskoczona :)
      • Gość: gość Re: wiązanka ślubna IP: *.229.146.186.lionbridge.pl 04.02.13, 13:35
        Kurczę, ale to prawda... Ja (w innej kwiaciarni) próbowałam zamówić 8 miesięcy wcześniej i się okazało że nie ma terminów! Szok, kwiaty trzeba zamawiać tak samo wcześnie jak salę!
    • Gość: ja Re: wiązanka ślubna IP: *.play-internet.pl 24.08.12, 20:08
      tak jak pisałam również koło blaszaka zamawiałam swoją wiązankę te kilka lat wstecz. zamawiałam ją na ok 1-2 miesiące przed ślubem -nie pamiętam.na pewno nie było to rok bo zdecydowaliśmy się na ślub na 3 miesiące przed.nie musieliśmy brać tego ślubu jak to ktoś napisał do założycielki wątku że jest jakaś puszczalska itp.w tamtym czasie więcej par brało śluby (bo nawet znajomi w tej chwili co mają zespoły mówią że jest coraz słabiej, coraz mniej ludzi je bierze-niż demograficzny) i jak już wspominałam nie był to jakiś wygórowany termin.jak ktoś nie wie to najlepiej niech się nie wypowiada.
      powiem również że z wiązanek które widziałam u swoich znjaomych biorących ślub moja była naprawdę ładna zrobiona z pomysłem
      dodam również że znajomi zostali wykiwani przez swojego świadka który miał nim być i stroić samochód i w ostatniej chwili młody musiał zalatwiać dekorację na auto.w sobotę praktycznie przed samym zamknięciem może na 2- 3 godz znajomy właśnie tam zamówił piękny bukiet na maskę który był przepiękny.dla chcącego nic trudnego
      może jak ktoś ma wymagania co do kwiatów i chce mieć jakieś niespotykane to potrzeba więcej czasu ale myśle że to 2 miesiące to już jest maksymalny
      • Gość: Przereklamowane Re: wiązanka ślubna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 23:49
        wesel jest co raz mniej bo ludzie zaczynają odchodzić od tej wiejskiej tradycji na rzecz kulturalnych, kameralnych, kilkugodzinnych przyjęć dla najbliższych, gdzie masz pewność, że nikt cię nie będzie obgadywał zarówno na samym weselu jak i później przekazując płytę z wesela zupełnie obcym osobom i cały ciechanów wie jak się pani X i Y bawili. Wesele dla mnie to straszna męczarnia a mówię to jako gość. Nie lubię takich udawanych zabaw kiedy wszyscy muszą się cieszyć albo udawać że się dobrze bawią chociaż czasami nie mają na to najmniejszej ochoty.... Ale odmówić nie wypada przecież. W swoim otoczeniu znam aż 3 pary, które również rezygnują z wesela. Jedna zaraz po ślubie robi obiad 2 godzinny po czym wyjeżdża w podróż, dwie pozostałe zapraszają na kolację. I ja ani nie czuję się obrażona, że mnie nie zaproszą bo nie udawajmy, że tak lubimy być zapraszani na wesela (każdy wie z czym to się wiąże) a wręcz jest mi to na rękę. A spotykamy się w weekendy na piwko często.
        • Gość: gosc Re: wiązanka ślubna IP: *.cdma.centertel.pl 25.08.12, 00:08
          Ale temat dotyczy wiązanki ślubnej... Ok masz inne zdanie na temat wesel, ale czy ktoś o to pyta... To indywidualna sprawa i nikt w to sie nie powienien mieszać.
          • kobietaodfryzjera Re: wiązanka ślubna 26.08.12, 11:50
            Czy słyszałyście już o kwiaciarni "MOTYLEK" na ul. Wyzwolenia ? Pewnie nie. Ja też tam przypadkiem trafiłam, bo nie miałam czasu nigdzie jechać a przypadkiem zauważyłam.... Byłąm zachwycona tym co mi tam stworzyli za naprawdę nieduże pieniądze. Pojechałam tam kolejny raz, potem kolejny ...i zawsze ten sam urok. Wkońcu coś innego niż od Pań z zza Renaty, za blaszakiem.... Bukiety robi młody chłopak i jego młoda narzeczona... Kreatywność super. Ceny do negocjacji ZAWSZE , bardzo sympatyczni ludzie. Naprawdę polecam !
            • Gość: Młoda Re: wiązanka ślubna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.12, 13:13
              brałam ślub w ubiegłą sobotę i zamówiłam wiązanki dla siebie i świadkowej w "Róży" po tym jak naczytałam się tylu pozytywnych opinii i jestem rozczarowana. Kompozycja była ładna ale co z tego jak kwiaty nie były świeże.... moja wiązanka już w chwili odbierania miała zeschnięte miejscami na końcach płatki róży... wiązanka świadkowej to samo.. ładna ale kwiaty wyglądały na zupełnie nieświeże... jestem niezadowolona.. poza tym irytuje mnie proceder w którym ja za swoją wiązankę płacę 180 zł ! a wiązanka świadkowej chociaż była ładniejsza to kosztowała tylko 70 zł ! Równie dobrze ja mogłabym ją wziąć i nikt by nie poznał, że ta wiązanka nie jest dla panny młodej. Koszt prawie 3 razy mniej ! Po przyjęciu weselnym niektóre róże zrobiły się brązowe... już więdły. Nawet nie doczekała zdjęć które mamy zaplanowane na dzień jutrzejszy... Jednym słowem klapa !
              Świadkowa, która wychodzi za mąż w przyszłym roku powiedziała, że z usług tej kwiaciarni nie skorzysta.

Kompozycje na tak, świeżość kwiatów pozostawia wiele do życzenia.................
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka